Zoover winnaar Beste verre reizen specialist
  • ANVR
  • SGR
  • Calamiteitenfonds
Vorige pagina

11 Dagen

€ 1508

vanaf 4 personen

€ 1631

vanaf 2 personen

Vraag offerte aan

Rondreis: Discover Noord-Vietnam (R662)

11-daagse privé rondreis Vietnam - inclusief vliegtickets


Dag 1: Vertrek Amsterdam
U vliegt vanaf Schiphol naar Hanoi, in het noorden van Vietnam.

Dag 2: Aankomst Hanoi
Bij aankomst op het internationale vliegveld van Hanoi, wordt u opgehaald en naar uw hotel gebracht. De rest van de dag kunt u even bijslapen en door de smalle straatjes van de oude wijk van Hanoi struinen.

Optioneel kunt u een privé waterpoppenshow bijboeken, bij een waterpoppenartiest thuis! Al 7 generaties lang is de familie van deze artiest gespecialiseerd in de waterpoppenshow, een duizend jaar oude typische kunstvorm uit deze regio. Tijdens deze avond ziet u hoe de poppen worden gemaakt en krijgt u een privé waterpoppenshow door de artiest zelf.

Dag 3: Hanoi
U begint uw verkenningstocht van de stad met een bezoek aan de Literatuurtempel, de 1e universiteit van Vietnam uit 1070, gebouwd in traditionele stijl. U bezoekt ook het Ho Chi Minh complex, waar onder meer het mausoleum van Ho Chi Minh en zijn sobere huis te vinden zijn. Hier zijn ook het gouverneurspaleis, gebouwd in Frans-koloniale stijl, en de Eenzuilige Pagode te vinden.

Optioneel kunt u een kookdemonstratie met lunch bijboeken. U verlaat dan de drukte van de stad en wordt naar een klein dorpje gebracht, waar u in een oud familiehuis warm wordt ontvangen door de familie. De vrouw des huizes laat u zien hoe enkele traditionele Vietnamese gerechten gemaakt worden en u mag ook helpen als u dat wilt. In alle rust volgt dan de lunch, alvorens u weer terugkeert naar de stad.

In de middag stapt u in een cyclo, een typische Vietnamese fietstaxi; de ultieme manier om de oude wijk van Hanoi te verkennen! U ziet de verschillende straatjes die gewijd zijn aan het verkopen van één product, zoals schoenen, elektronica etc. Ook maakt u een wandeling om het Hoan Kiem meer en bezoekt u de Ngoc Son tempel, mooi gelegen op een eilandje in het meer.

Dag 4: Hanoi-Cuc Phuong Nationaal Park
U laat vandaag de stad achter u en reist naar het 1e nationaal park van het land. U rijdt door een afwisselend en vredig landschap, met enkele prachtige fotostops onderweg. Bij aankomst in het Cuc Phuong Nationaal Park bezoekt u allereerst het opvangcentrum waar bedreigde dieren worden opgevangen. Hieronder vallen bijvoorbeeld enkele aapsoorten, slangen, vossen enz. Vervolgens maakt u een wandeling door het nationaal park, met een weelderige junglebegroeiing. De flora en fauna is zeer gevarieerd. Door de dichte begroeiing zijn de grotere dieren moeilijk waar te nemen, maar tijdens uw wandeling heeft u grote kans om kameleons, wandelende takken, vlinders en vogels te zien. U maakt een stop om van een picknicklunch te genieten. Hierna bezoekt u immens grote, oude 'Cho' bomen en een historische grot.

Dag 5: Cuc Phuong Nationaal Park-Tam Coc-Hoa Lu-Hanoi-Lao Cai
In de ochtend verlaat u het nationaal park en reist u naar Trang An, waar u aan boord gaat van een klein bootje. Deze neemt u mee door een prachtig landschap van rijstvelden met hoge, kalkstenen rotsen die overal uit het landschap omhoog rijzen. U vaart door grotten heen en ziet her en der boeren op het land aan het werk. In de middag bezoekt u de historische plaats Hoa Lu, dat in de 11e eeuw de hoofdstad was van de toenmalige dynasty. Hier vindt u nog oude snijwerken in hout en steen uit de 10e en 11e eeuw. Vervolgens reist u naar het treinstation van Hanoi, waar u aan boord gaat van de nachttrein naar Lao Cai.

Dag 6: Lao Cai-Sapa
Uw trein komt in de vroege ochtend aan in het plaatsje Lao Cai. Hier wordt u opgehaald door uw gids die u allereerst naar een lokaal restaurant brengt voor een ontbijt. Vervolgens reist u naar Sapa, een plaatsje waar de Fransen zich vroeger in de koelte terugtrokken. Terwijl het licht wordt en de mist langzaam oplost, zult u steeds meer kunnen genieten van prachtige vergezichten over dalen bedekt met rijstterrassen. Na aankomst maakt u een wandeling door o.a. prachtig regenwoud naar een bergdorpje waar de Zwarte H'Mong wonen. Maak foto's van de weidse uitzichten en geniet van een picknicklunch. In de middag wandelt u verder en bezoekt u nog enkele dorpjes, waaronder Ta Van waar u het Dzay volk leert kennen. De vrouwen dragen hier nog hun traditionele kleding. Een auto brengt u weer terug naar Sapa.

Dag 7: Sapa-Lao Cai-Hanoi
In de ochtend wacht u weer een mooie autorit naar het Ta Phin dorp, een pittoresk dorpje dat prachtig is gelegen in een vallei, omgeven door indrukwekkende bergen. Dit dorp wordt bewoond door verschillende volken: de Kinh, Rode Dao en de Zwarte H'Mong. De middag kunt u vrij besteden tot uw transfer u weer naar het treinstation van Lao Cai brengt voor de nachttrein terug naar Hanoi.

Mocht het vandaag een dinsdag, donderdag, zaterdag of zondag zijn, dan wijkt het programma af en bezoekt u een kleurrijke, lokale markt. Hier vindt u allerlei lokale producten en vele verschillende bergvolkeren die hun waar verkopen.

In de middag wordt u naar het treinstation van Lao Cai brengt voor de nachttrein terug naar Hanoi.

Dag 8: Hanoi-Halong Bay
Op het treinstation staat uw chauffeur u op te wachten, die u eerst meeneemt de grootste bloemenmarkt van Hanoi. Deze bloemen komen uit dorpjes nabij Hanoi, Sapa en Dalat. Na ontbijt in een lokaal restaurant is het tijd om naar Halong Bay te gaan. Bij aankomst gaat u aan boord van een Vietnamese junk (traditioneel schip), die u door dit adembenemende landschap zal varen, vol rotsen met grotten. Na een buffet lunch bezoekt u een drijvend dorp. Hier kunt u ervoor kiezen om per bamboe bootje rond te varen en het leven op het water te zien. Er is nog tijd om op een strandje te zonnebaden en te relaxen voordat u terug aan boord gaat van uw schip. Optioneel kunt u aan boord deelnemen aan een kookdemonstratie of op het zonnedek relaxen. Na een heerlijk BBQ diner kunt u op het zonnedek onder het genot van een drankje naar de sterrenhemel turen en volledig tot rust komen. U slaapt aan boord in een comfortabele hut.

Dag 9: Halong Bay-Hanoi
Vanochtend heeft u nog volop tijd om te genieten van deze uitzonderlijke baai, die niet voor niets op de werelderfgoedlijst van Unesco staat. Tegen het middaguur gaat u weer aan land en wordt u terug naar Hanoi gereden. U check in bij uw hotel en heeft de rest van de middag en avond ter vrije besteding.

Dag 10: Vertrek Hanoi
Helaas is het alweer tijd om Vietnam te verlaten. Een transfer brengt u op tijd naar de luchthaven van Hanoi voor uw vlucht naar Nederland.

Dag 11: Aankomst Amsterdam
Aankomst op Schiphol.


Vraag nu uw persoonlijke offerte op maat aan!


Routekaart
Foto's

Vorige pagina

11 Dagen

€ 1508

vanaf 4 personen

€ 1631

vanaf 2 personen

Vraag offerte aan

Soorten reizen

Vliegtickets

Over 333travel

Reisinformatie

In de media

Bekijk ook eens

Bestemmingen

© 2017 333travel