Zoover winnaar Beste verre reizen specialist
  • ANVR
  • SGR
  • Calamiteitenfonds
U bent hier: Home > Rondreis > Vietnam > Best deal verkenningstocht vietnam > Dag tot dag
Vorige pagina

16 Dagen, vanaf

€ 1520,- p.p.

vanaf 4 personen

€ 1574,- p.p.

vanaf 2 personen

* Dit zijn indicatieprijzen
Direct reserveren? Offerte opvragen

Rondreis: Best Deal Verkenningstocht Vietnam

(R-0678)

16-daagse individuele rondreis Vietnam

Dag 1: Vertrek Amsterdam
Je vliegt vanaf Schiphol naar Hanoi, in het noorden van Vietnam.

Dag 2: Aankomst Hanoi
Bij aankomst op het internationale vliegveld van Hanoi word je opgehaald en naar je hotel gebracht. De rest van de dag kun je even bijslapen en door de straten van het sfeervolle Hanoi struinen.

Dag 3: Hanoi
Na het ontbijt is het tijd om een stukje van Hanoi te verkennen. Je wordt bij je hotel opgehaald en een rit door de stad neemt je mee naar een wijk in het zuiden van Hanoi. Na een koffiestop ga je de fotogenieke Literatuurtempel bezoeken. Leer hier meer over de mooie bouwstijl en de bijzondere historie. De rest van de dag is ter vrije besteding.

Dag 4: Hanoi
Een hele dag om zelf deze bijzondere stad te verkennen. Zo kun je naar het Ho Chi Minh complex gaan en natuurlijk in je eigen tempo door de oude wijk struinen. Je hebt bovendien een meer dan ruime keuze uit uitstekende restaurants voor de lunch en voor het avondeten.

Dag 5: Hanoi-Halong Bay
In de ochtend word je bij je hotel opgehaald door een shuttlebus die je naar Halong Bay brengt. Deze prachtige baai bestaat uit meer dan 3000 karststenen rotsen die uit het water omhoog rijzen. Tijdens de cruise kun je volop genieten van dit bijzondere waterlandschap en bijzondere rotsformaties. Je overnacht in een comfortabele hut aan boord met eigen ensuite badkamer.

Dag 6: Halong Bay- Hanoi-Hue
Wat een schitterende plek op aarde om wakker te worden! Geniet van een mooie zonsopgang of neem een verfrissende duik in het water. Je bezoekt een grot en er is nog tijd om te zwemmen of te relaxen op het zonnedek voordat je terugkeert naar Halong. Per shuttlebus word je terug gebracht naar Hanoi. Hier heb je de middag ter vrije besteding voordat je naar het treinstation wordt gebracht voor de nachttrein naar Hue. Het is raadzaam wat eten en drinken te kopen voor tijdens de treinreis en als ontbijt voor de volgende ochtend.

Dag 7: Hue
In de ochtend word je opgehaald bij het treinstation van Hue en naar je hotel gebracht. Er is deze ochtend geen ontbijt inbegrepen. De rest van de dag is ter vrije besteding. Je kunt bijvoorbeeld zelf de keizerlijke citadel bezoeken of een boottocht maken over de Parfumrivier.

Dag 8: Hue
Nog een dag ter vrije besteding. Je kunt bijvoorbeeld enkele bijzondere graftombes van voormalige keizers bezoeken of door de stad wandelen en verschillende terrasjes en restaurantjes uitproberen.

Dag 9: Hue-Hoi An
Via de kustweg en de panoramische Wolkenpas rijd je naar Hoi An, waar je in de middag zult aankomen. Hoi An is een unieke plaats dat op de werelderfgoedlijst van Unesco staat omdat de historische huisjes zo goed bewaard zijn gebleven. Je hebt de middag vrij om in je eigen tempo te wandelen door de smalle, charmante straatjes. Het is absoluut aan te raden om een ticket voor het Oude Centrum te kopen, waarbij je toegang krijgt tot 5 oude huisjes en gebouwen, waaronder een pagode en een oud familiehuis. Ook de beroemde overdekte Japanse brug mag niet ontbreken.

Dag 10: Hoi An
Vandaag heb je geheel ter vrije besteding. Je kunt bijvoorbeeld een fiets huren en de omgeving van Hoi An verkennen, met vele landelijke weggetjes, eilandjes en een strand waar je je heerlijk kunt ontspannen.

Optioneel kun je de excursie 'My Son - Tempels uit de Champa dynasty' bijboeken. Deze excursie van een halve dag vindt plaats in de ochtend en neemt je mee naar My Son, waar prachtige ruïnes te vinden zijn van tempels uit de tijd van de Champa dynasty. Deze tempels zijn geheel anders dan de tempels en pagodes die je tot nu toe gezien hebt in Vietnam. Ze stammen uit de 7e tot en met de 14e eeuw en herbergen invloeden uit de Indiase cultuur en het hindoeïsme.

Dag 11: Hoi An-Ho Chi Minh Stad
Nog een dagje ter ontspanning. Als het mooi weer is, is het lekker om te gaan ontspannen aan het strand van Hoi An. Op de afgesproken tijd word je bij je hotel opgehaald voor de transfer naar het treinstation van Danang voor de trein naar Ho Chi Minh Stad. Je overnacht in een slaapcoupé in deze trein.

Dag 12: Ho Chi Minh Stad
Bij aankomst in de ochtend word je naar je hotel in de stad gebracht. Geniet van een ontbijt en rust nog even uit. Na een rustige ochtend ga je in de middag de stad verkennen met een gids. Je begint met een bezoek aan het Herenigingspaleis, waar ooit President Thieu woonde. Je ziet de officiële ontvangstkamers, privé-vertrekken en de 'Oorlogskamer' vanwaar de oorlogstroepen aangevoerd werden. Je ziet verder het klassieke postkantoor en de Notre Dame kathedraal. Dan is het tijd om een oude, minder toeristische markt te bezoeken. Tenslotte bezoek je een van de oudste Chinese tempels van de stad.

Dag 13: Ho Chi Minh Stad-Mekong Delta
Je laat de grote stad achter je om het binnenland in te gaan, naar de groene Mekong Delta. Bij aankomst stap je in een bootje om een boottocht te maken over de machtige Mekong rivier. Indien je wilt, kun je bij enkele kleine bedrijfjes stoppen om te zien hoe bijvoorbeeld kokossnoepjes en rijstsnoepjes worden gemaakt. Je vaart vervolgens over smallere kanaaltjes dieper het binnenland in waar je traditionele huisjes gemaakt van hout en palmbladeren ziet en ziet hoe het dagelijkse leven hier in een rustig tempo voortkabbelt. Aangekomen bij de homestay op een van de eilandjes kunt je je even lekker ontspannen en genieten van heerlijk vers fruit en traditionele Zuid-Vietnamese muziek. Vervolgens maak je een fietstocht in de omgeving en krijg je een idee hoe men hier leeft. In de avond kun je als je wilt je gastgezin helpen met het bereiden van het avondeten en ga je samen met het gastgezin eten. Je overnacht bij hen thuis.

Dag 14: Mekong Delta-Ho Chi Minh Stad
Ervaar bij het wakker worden de geluiden van de vroege ochtend in de Mekong Delta. Na het ontbijt neem je afscheid van je gastgezin en stap je weer in een bootje. Je bezoekt een traditioneel baksteenfabriekje en een drijvende boerderij. Vervolgens vaar je door de bedrijvige drijvende markt van Vinh Long waar een keur aan lokale producten wordt verkocht zoals vis en fruit.

Het is tijd om terug te keren naar de grote stad. Onderweg stop je bij de Vinh Trang pagode, waar je een harmonie ziet van Aziatische en Europese architectuurstijlen. Je overnacht in Saigon.

Dag 15: Vertrek Ho Chi Minh Stad
De dag is gekomen dat je Vietnam verlaat. Met een transfer naar de luchthaven van Ho Chi Minh Stad eindigt deze tour.

Dag 16: Aankomst Amsterdam
Aankomst op Schiphol.


Ha Long Bay in Vietnam
De verboden stad in Hue, Vietnam
Hoi An gezien vanaf het water
Wolkenkrabbers in Saigon gezien vanaf de Saigon-rivier
]
Let op: iets ander programma bij vertrek tot en met september 2019:
- De excursie in Hanoi is een wandelexcursie door de oude wijk van Hanoi
- Je verblijft een vrije dag korter in Hue en een vrije dag langer in Ho Chi Minh Stad
- Tijdens de excursie in Ho Chi Minh Stad bezoek je een stukje Chinatown i.p.v. de authentieke markt en Chinese tempel

Soorten reizen

Vliegtickets

Over 333travel

Reisinformatie

In de media

Bekijk ook eens

Bestemmingen

© 2019 333travel