Zoover winnaar Beste verre reizen specialist
  • ANVR
  • SGR
  • Calamiteitenfonds
U bent hier: Home > Rondreis > Thailand > Ontdek thailand bali > Dag tot dag
Vorige pagina

17 Dagen, vanaf

€ 1940,- p.p.

vanaf 4 personen

€ 2177,- p.p.

vanaf 2 personen

* Dit zijn indicatieprijzen
Direct reserveren? Offerte opvragen

Rondreis: Ontdek Thailand & Bali

(R-0081)

17-daagse privé rondreis Thailand-Bali

Dag 1: Vertrek Amsterdam
Vandaag vlieg je vanaf Amsterdam naar Bangkok.

Dag 2: Aankomst Bangkok
Na aankomst op de luchthaven van Bangkok vindt de transfer naar je hotel in Bangkok plaats. Hier kun je vandaag rustig bijkomen van de reis en acclimatiseren. Heb je een hotel met zwembad, dan kun je hier een tijdje vertoeven. Of maak een wandeling door de stad om de eerste indrukken op te doen.

Dag 3: Bangkok
Vandaag maak je na het ontbijt een verkenningstocht door Bangkok, op de traditionele Thaise manier met lokale vervoersmiddelen.

Je bezoekt vandaag één van de belangrijkste en meest indrukwekkende hoogtepunten van Bangkok, namelijk het Grand Palace en de naastgelegen Wat Phra Kaew. Hier kun je de boeddha van smaragd en de indrukwekkende koninklijke verblijven bewonderen. Daarna bezoek je de lokale markt, waar je mandenvol van de meest uiteenlopende soorten tropische groenten, fruit en bloemen kunt zien, die langs smalle paadjes op de grond uitgestald staan. ’s Middags ben je vrij om bij het zwembad te vertoeven of om van een Thaise massage te genieten.

Dag 4: Bangkok – Drijvende Markt – River Kwai
Vandaag vertrek je vroeg vanuit Bangkok om op tijd bij de beroemde drijvende markt Damnoen Saduak te zijn. Lange tijd was vervoer over water de enige mogelijkheid, zowel in als buiten Bangkok, waardoor ook de handel op het water plaatsvond. Één van de overgebleven Thaise drijvende markten is die van Damnoen Saduak in Ratchaburi. Hier wordt nog steeds een levendige en kleurrijke handel gedreven op het water van de klongs. Neem de tijd om foto’s te maken en langs de markt te slenteren, waar je zeker wat mooie souvenirs kunt kopen. Of je kunt een boottochtje maken (optioneel), zodat je goed zicht hebt op de kleine bootjes, van waar de lokale bevolking haar producten probeert te verkopen.

Onderweg naar Kanchanaburi stop je in Nakon Pathom, waar één van de hoogste tempels van Thailand staat, de Wat Pra Pathom. Nadat je de nodige foto’s gemaakt hebt, vervolg je de rit naar de River Kwai, waar je aan het eind van de middag aankomt.

Dag 5: River Kwai - Ayutthaya
Het programma van vandaag zal zeker indruk op je maken. Bij het plaatsje Kanchanaburi werd namelijk tijdens de Tweede Wereldoorlog de roemruchte Birma-spoorweg aangelegd. Je bezoekt hier het Jeath museum en de geallieerden begraafplaats, waarmee je een idee krijgt van de erbarmelijke omstandigheden waaronder de Aziatische dwangarbeiders en Europese krijgsgevangenen deze spoorweg aanlegden. Natuurlijk breng je ook een bezoek aan de beroemde brug over de rivier de Kwai.

's Middags vertrek je richting Ayutthaya, één van de oude hoofdsteden van het koninkrijk Siam, waar je overnacht.

Dag 6: Ayutthaya – Chiang Mai
Na het ontbijt bezoek je het wereldberoemde Ayutthaya Historical Park. Tijdens deze tour maak je kennis met het rijke verleden van deze voormalige koningsstad en bezoek je de wereldberoemde ruïnes, gereconstrueerde tempels, paleizen en pagodes van de vervlogen gloriedagen van Siam.

Aan het einde van de middag word je naar het treinstation gebracht, waar je aan boord gaat van de nachttrein naar Chiang Mai. In de avond worden de stoelen omgebouwd tot bedjes en je slaapt aan boord van de trein.

Dag 7: Chiang Mai
In de vroege ochtend arriveer je in Chiang Mai. Je wordt bij het treinstation opgehaald en naar je hotel gebracht. In de middag volgt een fietsexcursie om de geuren en kleuren van niet alleen de stad, maar ook van de landelijke omgeving in je op te nemen. De omgeving is vlak, waardoor het een gemakkelijke fietstocht is en je alleen maar hoeft te genieten.

Dag 8: Chiang Mai - Bali
Na de boeddhistisch cultuur en het bijzondere landschap van Thailand is het tijd voor iets heel anders. Bali is slechts een klein eiland van Indonesië, maar herbergt wel een scala aan grote attracties en weidse landschappen. Van vulkanen tot groene sawa’s, van mooie stranden tot eeuwenoude tempels en een vriendelijke bevolking die voornamelijk hindoeïstisch is.

Je wordt op tijd naar de luchthaven van Chiang Mai gebracht, waarna een vlucht van zo’n 6.5 uur je naar het godeneiland Bali brengt. Bij aankomst op Bali staan je gids en chauffeur al klaar en brengen zij je naar Tabanan, waar je de eerste nachten op Bali verblijft. Tabanan is een voor toeristen nog onbekend dorpje in het zuidwesten van Bali. Je verblijft hier in een prachtige villa middenin de natuur en geniet van de rust en stilte van het platteland.

Een goede start van je vakantie is natuurlijk een heerlijk ontspannende massage om even bij te komen van de vlucht. Wanneer je deze optioneel bijboekt, zorgen wij ervoor dat aan het eind van de middag 2 masseurs voor de deur staan, die je in het comfort van je eigen villa laten kennismaken met de geweldige Balinese massage. Je zult je volledig herboren voelen en de vermoeidheid van de vlucht ben je hierna volledig vergeten.

Dag 9: Tabanan en omgeving
Vandaag ben je vrij en kun je van de faciliteiten van je hotel genieten of op eigen gelegenheid de omgeving verkennen. Een goede start is het halve werk, dus ga eerst even uitgebreid ontbijten.

Je accommodatie ligt vlakbij een lokaal dorpje, waar je gemakkelijk naar toe loopt. Als je vroeg bent, kun je even over de lokale markt slenteren en anders is er genoeg te zien in de straatjes waar iedereen druk is met offers maken, het erf vegen of de was doen. Of wandel juist door de rijstvelden rondom het dorp en zie hoe de mensen hier hard aan het werk zijn. Behalve rijst, zijn er diverse andere gewassen te bekijken, zoals zoete aardappel, fruitbomen of ananas- en bananenplantages. Afhankelijk van de tijd van het jaar kun je misschien zelfs helpen met het planten of oogsten van de rijst.

Na de lunch raden wij je aan om even lekker bij het zwembad te luieren met een drankje in de hand. Aan het eind van de middag kun je optioneel deze bijzondere excursie ondernemen:

Optioneel op dag 9: Fietstocht naar Tanah Lot
In de namiddag ga je op de fiets richting de beroemde zeetempel Tanah Lot. Samen met je gids rijd je over kleine weggetjes en paden, dwars door de natuur en kleine dorpjes, richting het strand. Aangekomen bij Tanah Lot bezoek je deze prachtige tempel. Als het een beetje mee zit, is het laag water en kun je naar de tempel lopen. Maar vergeet ook zeker niet om vanaf het nabijgelegen uitkijkpunt een foto te nemen, zodat je een goed overzichtsplaatje hebt van de tempel en de voorbij rollende enorme golven die op de rotskust botsen. Zeker tijdens zonsondergang is dit een waar lichtspektakel!

Nadat de zon onder is, kun je nog even rondkijken op het souvenirmarktje dat hier bij de tempel ligt. Daarna keer je per auto terug naar het hotel.

Dag 10: Tabanan - Pemuteran
Je rijdt vandaag verder naar het aan de noordkust gelegen plaatsje Pemuteran. Onderweg maak je een stop bij een heel apart natuurverschijnsel, de Bunut Bolong. Dit is een heilige banyan boom met een zodanig groot gat in de stam dat er een weg doorheen loopt! Nadat je de nodige foto’s hebt gemaakt, reis je verder dwars door het Bali Barat National Park.

Het Bali Barat is het enige nationale park van Bali en de plaats waar de uitgestorven Bali tijger ooit rondzwierf. Samen met je gids maak je een 3 uur durende trekking door het tropische regenwoud en kom je meer te weten over de lokale flora en fauna. Onderweg kom je vrijwel zeker apen tegen en als je geluk hebt, word je verrast door een hert dat uit het niets opduikt. Ook adelaars kunnen gespot worden terwijl je rondloopt in de schaduw van tropische bomen als Tamarinde.

Nog voor de lunch bereik je de Jayaprana tempel. Hier kun je even uitrusten en op het gemakje de tempel bekijken. Daarna staat je chauffeur al te wachten om je naar je hotel in Pemuteran te brengen.

Dag 11: Pemuteran en omgeving
Pemuteran is de toegangspoort vanuit het noorden tot het Bali Barat NP, maar ook voor Bali’s mooiste onderwaterwereld bij Menjangan Island. Vandaag ben je vrij om te genieten van het prachtige landschap en de bijzondere zwarte lavastranden van Noord-Bali.

Optioneel op dag 11: Snorkelen bij Menjangan Island
Na het ontbijt kun je gaan genieten van de prachtige onderwaterwereld op Menjangan eiland. Dit kleine eiland is een paradijs voor duikers en snorkelaars dankzij zijn ongelooflijke variëteit aan koraal en tropische vissoorten, kristalhelder diepblauw water en zeer kalme zee. Je rijdt in ongeveer 20 minuten naar Labuhan Lalang, vanwaar je in 45 minuten naar het eiland vaart. Hier heb je 3 uur de tijd om te gaan snorkelen onder begeleiding van een professionele gids. Na de lunch zul je met een onvergetelijke ervaring terugkeren naar het hotel.

’s Avonds kun je een lokale warung bezoeken om een echte Balinese specialiteit te eten. Vraag je hotel waar dit het beste kan. Een aanrader is Ayam Betutu, dat bestaat uit kip of eend, gevuld met vele kruiden en daarna gestoomd in bananenbladeren. Het is een zeer populair gerecht over het hele eiland, echter op de meeste plaatsen wordt het gerecht niet meer op de juiste en aloude manier bereidt. De bereiding van een echte Ayam Betutu duurt namelijk minimaal 24 uur, zodat de smaak van de kruiden optimaal op de kip overgaat.

Dag 12: Pemuteran - Lovina
Vanochtend ben je nog vrij om van de faciliteiten van het hotel en de prachtige omgeving te genieten. Wanneer je vroeg opstaat, is de lucht nog helder en heb je een grote kans om de grote vulkanen op Java, zoals de Ijen vulkaan en Mount Raung te zien.

’s Middags ga je op weg naar Lovina, aan de noordkust van Bali. Onderweg bezoek je een zeeschildpadden opvangcentrum en kun je eventueel zelf een schildpadje adopteren. Ook maak je een stop bij het Brahmavira Arama klooster, het enige boeddhistische heiligdom op Bali. Dit indrukwekkende klooster ligt tegen een heuvel aangebouwd en op de verschillende niveaus kun je het leven van Boeddha in de vorm van diverse mooie kunstwerken, beelden en beschilderingen bekijken. Ook staat hier een replica van de Borobudur tempel op Java.

Na dit religieuze bezoek is het tijd voor wat activiteit. In de omgeving van Lovina zijn diverse prachtige watervallen midden in de natuur gelegen, waarvan Git Git de grootste en meest bekende waterval is. Een korte wandeling dwars door de jungle brengt je bij de waterval die zich van 35 m naar beneden stort en zo een prachtig plaatje vormt. Je kunt even uitrusten bij de waterval en genieten van de verkoelende waternevel die door de waterval wordt verspreid.

Als je uitgerust bent, rijd je terug naar de noordkust naar Lovina, waar je zult overnachten. Probeer op tijd te zijn voor een adembenemende zonsondergang aan het strand.

Dag 13: Lovina - Nusa Dua
Bijzonder aan Lovina is de altijd aanwezige wilde dolfijnenpopulatie die vrijwel iedere ochtend vlak voor de kust hun voedsel zoeken. Je gaat dan ook vandaag een tocht per boot maken om de dieren van dichtbij te bekijken.

Bij deze rondreis doen we dit iets anders dan anders. Je vertrekt namelijk niet met de rest van de lokale vissersvloot al vóór zonsopkomst, maar iets later. Je vervoer is per vissersboot met een krachtigere motor. Wanneer je aankomt bij de dolfijnen zijn de meeste vissersbootjes alweer op de terugweg. Hierdoor heb je het rijk vrijwel alleen en met de snellere boot heb je een grotere kans om de dolfijnen van dichtbij te zien.

Na dit avontuur keer je terug naar je hotel, waar je bij het ontbijt kunt aanschuiven. De rest van de ochtend kun je aan het strand of zwembad van je hotel spenderen.

Na de lunch staan je chauffeur en gids weer klaar om je terug naar het zuiden te brengen. Er staan nog 2 bijzondere stops op het programma.

Als eerste stop je bij het plaatsje Tampaksiring. Hier bezoek je Gunung Kawi, dat bestaat uit uit rotsen gehouwen graftombes en een tempelcomplex, verscholen tussen de rijstvelden rondom Ubud. Om bij het complex te komen, daal je een trap van zo’n 370 treden af. Het uitzicht onderweg en de graftombes zelf zijn echter meer dan de inspanning waard.

Na je bezoek aan Gunung Kawi rijd je verder naar het dorpje Petulu, net boven Ubud gelegen. Petulu is een waar vogelparadijs, met name voor een enorme zwerm witte reigers die hier iedere avond neerstrijkt. De vogels overnachten hier al sinds 1966, nadat een belangrijke ceremonie in Petulu had plaatsgevonden. De reigers worden dan ook als heilig beschouwd en zouden de ziel van mensen in zich dragen. Zorg dat je voor zonsondergang hier bent, zodat je de vele duizenden vogels kunt zien aankomen om een plekje voor de nacht te zoeken.

Na deze laatste bijzondere stop word je naar je strandhotel gebracht in het zuiden gebracht en is deze bijzondere individuele rondreis door Thailand en Bali ten einde.

Belangrijke informatie Lovina:
Er is slechts 1 vissersboot die de dolfijnenexcursie op deze manier uitvoert. Beschikbaarheid is dus beperkt. Tijdens het regenseizoen (november-maart) vaart hij helemaal niet. Mocht je geselecteerde datum vol zijn of je boekt de reis in de periode december-maart, dan wordt de normale dolfijnensafari voor je geboekt. Deze vertrekt voor zonsopkomst en is met een lokaal vissersbootje.

Dag 14-15: Strandvakantie Bali
De laatste dagen van je vakantie kun je genieten van zon, zee en strand en even heerlijk bijkomen van alle opgedane indrukken de afgelopen tijd.

Je kunt er volop genieten van zon, zee en strand. Mocht je nog meer van Bali willen zien, dan kun je nog éen van onze dagexcursies reserveren.

Dag 16: Bali - Amsterdam
In de loop van de dag word je naar de luchthaven van Denpasar gebracht. Hier vandaan vlieg je weer terug naar Amsterdam.

Dag 17: Aankomst Amsterdam
Aankomst op Schiphol.


Wat Phrathat Doi Suthep tempel
Wat Chai Watthanaram in Ayutthaya, Thailand
Spoor langs de Kwai rivier

Soorten reizen

Vliegtickets

Over 333travel

Reisinformatie

In de media

Bekijk ook eens

Bestemmingen

© 2019 333travel