Zoover winnaar Beste verre reizen specialist
  • ANVR
  • SGR
  • Calamiteitenfonds
U bent hier: Home > Rondreis > Thailand > Ontdek thailand bali > Dag tot dag
Vorige pagina

17 Dagen

€ 1866,- p.p.

vanaf 4 personen

€ 2096,- p.p.

vanaf 2 personen
Info & Prijzen
Vraag offerte aan

Rondreis: Ontdek Thailand & Bali

(R-0081)

17-daagse privé rondreis Thailand-Bali

Dag 1: Vertrek Amsterdam
Vandaag vliegt u vanaf Amsterdam naar Bangkok.

Dag 2: Aankomst Bangkok
Na aankomst op de luchthaven van Bangkok vindt de transfer uw hotel in Bangkok plaats. Hier kunt u vandaag rustig bijkomen van uw reis en acclimatiseren. Heeft u een hotel met zwembad, dan kunt u hier een tijdje vertoeven. Of maak een wandeling door de stad om de eerste indrukken op te doen.

Dag 3: Bangkok
Vandaag maakt u na het ontbijt een verkenningstocht door Bangkok, op de traditionele Thaise manier met lokale vervoersmiddelen.

U bezoekt één van de belangrijkste en meest indrukwekkende hoogtepunten van Bangkok, namelijk het Grand Palace en de naastgelegen Wat Phra Kaew. Hier kunt u de boeddha van smaragd en de indrukwekkende koninklijke verblijven bewonderen. Daarna bezoekt u de lokale markt, waar u mandenvol van de meest uiteenlopende soorten tropische groenten, fruit en bloemen kunt zien, die langs smalle paadjes op de grond uitgestald staan.

’s Middags bent u vrij om bij het zwembad te vertoeven of om van een Thaise massage te genieten.

Dag 4: Bangkok - Drijvende Markt - River Kwai
U vertrekt al vroeg vanuit Bangkok om op tijd bij de beroemde drijvende markt Damnoen Saduak te zijn. Lange tijd was vervoer over water de enige mogelijkheid, zowel in als buiten Bangkok, waardoor ook de handel op het water plaatsvond. Één van de overgebleven Thaise drijvende markten is die van Damnoen Saduak in Ratchaburi. Hier wordt nog steeds een levendige en kleurrijke handel gedreven op het water van de klongs. Neem de tijd om foto’s te maken, om over de markt te slenteren en natuurlijk om wat mooie souvenirs te kopen. Of u kunt een boottochtje maken (optioneel), zodat u goed zicht heeft op de kleine bootjes, van waar de lokale bevolking haar producten probeert te verkopen.

Onderweg naar Kanchanaburi stopt u in Nakon Pathom, waar één van de hoogste tempels van Thailand staat, de Wat Pra Pathom. Nadat u de nodige foto’s gemaakt heeft, vervolgt u de rit naar de River Kwai, waar u aan het eind van de middag aankomt.

Dag 5: River Kwai - Ayutthaya
Het programma van vandaag zal zeker indruk op u maken. Bij het plaatsje Kanchanaburi werd namelijk tijdens de Tweede Wereldoorlog de roemruchte Birma-spoorweg aangelegd. U bezoekt hier het Jeath museum en de geallieerden begraafplaats, waarmee u een idee krijgt van de erbarmelijke omstandigheden waaronder de Aziatische dwangarbeiders en Europese krijgsgevangenen deze spoorweg aanlegden. Natuurlijk brengt u ook een bezoek aan de beroemde brug over de rivier de Kwai.

's Middags vertrekt u richting Ayutthaya, één van de oude hoofdsteden van het koninkrijk Siam, waar u overnacht.

Dag 6: Ayutthaya - Chiang Mai
Na het ontbijt bezoekt u het wereldberoemde Ayutthaya Historical Park. Tijdens deze tour maakt u kennis met het rijke verleden van deze voormalige koningsstad en bezoekt u de wereldberoemde ruïnes, gereconstrueerde tempels, paleizen en pagodes van de vervlogen gloriedagen van Siam.

Aan het einde van de middag wordt u naar het treinstation gebracht, waar u aan boord gaat van de nachttrein naar Chiang Mai. In de avond worden de stoelen omgebouwd tot bedjes, u slaapt aan boord van de trein.

Dag 7: Chiang Mai
In de vroege ochtend arriveert u in Chiang Mai. U wordt bij het treinstation opgehaald en naar uw hotel gebracht.

In de middag volgt een fietsexcursie om de geuren en kleuren van niet alleen de stad, maar ook van de landelijke omgeving in u op te nemen. De omgeving is vlak, waardoor het een gemakkelijke fietstocht is en u alleen maar hoeft te genieten.

Dag 8: Chiang Mai - Bali
Na de boeddhistisch cultuur en het bijzondere landschap van Thailand, is het tijd voor iets heel anders. Bali is slechts een klein eiland van Indonesië, maar herbergt wel een scala aan grote attracties en weidse landschappen. Van vulkanen tot groene sawa’s, van mooie stranden tot eeuwenoude tempels en een vriendelijke bevolking die voornamelijk hindoeïstisch is.

U wordt op tijd naar de luchthaven van Chiang Mai gebracht, waarna een vlucht van zo’n 6.5 uur u naar het godeneiland Bali brengt. Bij aankomst op Bali, staan uw gids en chauffeur al klaar en brengen zij u naar Tabanan, waar u de eerste nachten op Bali verblijft. Tabanan is een voor toeristen nog onbekend dorpje in het zuidwesten van Bali. U verblijft hier in een prachtige villa middenin de natuur en geniet van de rust en stilte van het platteland.

Een goede start van uw vakantie is natuurlijk een heerlijk ontspannende massage om even bij te komen van de lange vlucht. Wanneer u deze optioneel bijboekt, zorgen wij ervoor dat aan het eind van de middag 2 masseurs voor de deur staan, die u in het comfort van uw eigen villa laten kennismaken met de geweldige Balinese massage. U zult zich volledig herboren voelen en de vermoeidheid van de vlucht bent u hierna volledig vergeten.

Dag 9: Tabanan en omgeving
Vandaag bent u vrij en kunt u van de faciliteiten van uw hotel genieten of op eigen gelegenheid de omgeving verkennen. Een goede start is het halve werk, dus ga eerst even uitgebreid ontbijten.

Uw accommodatie ligt vlakbij een lokaal dorpje, waar u gemakkelijk naar toe loopt. Als u vroeg bent, kunt u even over de lokale markt slenteren en anders is er genoeg te zien in de straatjes waar iedereen druk is met offers maken, het erf vegen of de was doen. Of wandel juist door de rijstvelden rondom het dorp en zie hoe de mensen hier hard aan het werk zijn. Behalve rijst, zijn er diverse andere gewassen te bekijken, zoals zoete aardappel, fruitbomen of ananas- en bananenplantages. Afhankelijk van de tijd van het jaar, kunt u misschien zelfs helpen met het planten of oogsten van de rijst.

Na de lunch, raden wij u aan om even lekker bij het zwembad te luieren met een drankje in de hand. Aan het eind van de middag kunt u optioneel deze bijzondere excursie ondernemen:

Optioneel op dag 9: Fietstocht naar Tanah Lot
In de namiddag gaat u op de fiets richting de beroemde zeetempel Tanah Lot. Samen met uw gids rijdt u over kleine weggetjes en paden, dwars door de natuur en kleine dorpjes, richting het strand. Aangekomen bij Tanah Lot, bezoekt u deze prachtige tempel. Als het een beetje mee zit, is het laag water en kunt u naar de tempel lopen. Maar vergeet ook zeker niet om vanaf het nabijgelegen uitkijkpunt een foto te nemen, zodat u een goed overzichtsplaatje heeft van de tempel en de voorbij rollende enorme golven die op de rotskust botsen. Zeker tijdens zonsondergang is dit een waar lichtspektakel!

Nadat de zon onder is, kunt u nog even rondkijken op het souvenirmarktje dat hier bij de tempel ligt. Daarna keert u per auto terug naar het hotel.

Dag 10: Tabanan - Pemuteran
U rijdt vandaag verder naar het aan de noordkust gelegen plaatsje Pemuteran. Onderweg maakt u een stop bij een heel apart natuurverschijnsel, de Bunut Bolong. Dit is een heilige banyan boom met een zodanig groot gat in de stam dat er een weg doorheen loopt! Nadat u de nodige foto’s heeft gemaakt, reist u verder dwars door het Bali Barat National Park.

Het Bali Barat is het enige nationale park van Bali en de plaats waar de uitgestorven Bali tijger ooit rondzwierf. Samen met uw gids maakt u een 3 uur durende trekking door het tropische regenwoud en komt u meer te weten over de lokale flora en fauna. Onderweg komt u vrijwel zeker apen tegen en als u geluk heeft, wordt u verrast door een hert dat uit het niets opduikt. Ook adelaars kunnen gespot worden terwijl u rondloopt in de schaduw van tropische bomen als Tamarinde.

Nog voor de lunch bereikt u de Jayaprana tempel. Hier kunt u even uitrusten en op het gemakje de tempel bekijken. Daarna staat uw chauffeur al te wachten om u naar uw hotel in Pemuteran te brengen.

Dag 11: Pemuteran en omgeving
Pemuteran is de toegangspoort vanuit het noorden tot het Bali Barat NP, maar ook voor Bali’s mooiste onderwaterwereld bij Menjangan Island. Vandaag bent u vrij om te genieten van het prachtige landschap en de bijzondere zwarte lavastranden van Noord-Bali.

Optioneel op dag 11: Snorkelen bij Menjangan Island
Na het ontbijt kunt u gaan genieten van de prachtige onderwaterwereld op Menjangan eiland. Dit kleine eiland is een paradijs voor duikers en snorkelaars dankzij zijn ongelooflijke variëteit aan koraal en tropische vissoorten, kristalhelder diepblauw water en zeer kalme zee. U rijdt in ongeveer 20 minuten naar Labuhan Lalang, vanwaar u in 45 minuten naar het eiland vaart. Hier heeft u 3 uur de tijd om te gaan snorkelen onder begeleiding van een professionele gids. Na de lunch zult u met een onvergetelijke ervaring terugkeren naar het hotel.

’s Avonds kunt u een lokale warung bezoeken om een echte Balinese specialiteit te eten. Vraag uw hotel waar dit het beste kan. Een aanrader is Ayam Betutu, dat bestaat uit kip of eend, gevuld met vele kruiden en daarna gestoomd in bananenbladeren. Het is een zeer populair gerecht over het hele eiland, echter op de meeste plaatsen wordt het gerecht niet meer op de juiste en aloude manier bereidt. De bereiding van een echte Ayam Betutu duurt namelijk minimaal 24 uur, zodat de smaak van de kruiden optimaal op de kip overgaat.

Dag 12: Pemuteran - Lovina
Vanochtend bent u nog vrij om van de faciliteiten van het hotel en de prachtige omgeving te genieten. Wanneer u vroeg opstaat, is de lucht nog helder en heeft u een grote kans om de grote vulkanen op Java, zoals de Ijen vulkaan en Mount Raung te zien.

’s Middags gaat u op weg naar Lovina, aan de noordkust van Bali. Onderweg bezoekt u een zeeschildpadden opvangcentrum en kunt u eventueel zelf een schildpadje adopteren. Ook maakt u een stop bij het Brahmavira Arama klooster, het enige boeddhistische heiligdom op Bali. Dit indrukwekkende klooster ligt tegen een heuvel aangebouwd en op de verschillende niveaus kunt u het leven van Boeddha in de vorm van diverse mooie kunstwerken, beelden en beschilderingen bekijken. Ook staat hier een replica van de Borobudur tempel op Java.

Na dit religieuze bezoek is het tijd voor wat activiteit. In de omgeving van Lovina zijn diverse prachtige watervallen midden in de natuur gelegen, waarvan Git Git de grootste en meest bekende waterval is. Een korte wandeling dwars door de jungle brengt u bij de waterval die zich van 35 m naar beneden stort en zo een prachtig plaatje vormt. U kunt even uitrusten bij de waterval en genieten van de verkoelende waternevel die door de waterval wordt verspreid.

Als u uitgerust bent, rijdt u terug naar de noordkust naar Lovina, waar u zult overnachten. Probeer op tijd te zijn voor een adembenemende zonsondergang aan het strand.

Dag 13: Lovina - Nusa Dua
Bijzonder aan Lovina is de altijd aanwezige wilde dolfijnenpopulatie die vrijwel iedere ochtend vlak voor de kust hun voedsel zoeken. U gaat dan ook vandaag een tocht per boot maken om de dieren van dichtbij te bekijken.

Bij deze rondreis doen we dit iets anders dan anders. U vertrekt namelijk niet met de rest van de lokale vissersvloot al vóór zonsopkomst, maar iets later. Uw vervoer is per vissersboot met een krachtigere motor. Wanneer u aankomt bij de dolfijnen zijn de meeste vissersbootjes alweer op de terugweg. Hierdoor heeft u het rijk vrijwel alleen en met de snellere boot heeft u een grotere kans om de dolfijnen van dichtbij te zien.

Na dit avontuur keert u terug naar uw hotel, waar u bij het ontbijt kunt aanschuiven. De rest van de ochtend kunt u aan het strand of zwembad van uw hotel spenderen.

Na de lunch staan uw chauffeur en gids weer klaar om u terug naar het zuiden te brengen. Er staan nog 2 bijzondere stops op het programma.

Als eerste stopt u bij het plaatsje Tampaksiring. Hier bezoekt u Gunung Kawi, dat bestaat uit uit rotsen gehouwen graftombes en een tempelcomplex, verscholen tussen de rijstvelden rondom Ubud. Om bij het complex te komen, daalt u een trap van zo’n 370 treden af. Het uitzicht onderweg en de graftombes zelf zijn echter meer dan de inspanning waard.

Na uw bezoek aan Gunung Kawi rijdt u verder naar het dorpje Petulu, net boven Ubud gelegen. Petulu is een waar vogelparadijs, met name voor een enorme zwerm witte reigers die hier iedere avond neerstrijkt. De vogels overnachten hier al sinds 1966, nadat een belangrijke ceremonie in Petulu had plaatsgevonden. De reigers worden dan ook als heilig beschouwd en zouden de ziel van mensen in zich dragen. Zorg dat u voor zonsondergang hier bent, zodat u de vele duizenden vogels kunt zien aankomen en een plekje voor de nacht te zoeken.

Na deze laatste bijzondere stop wordt u naar uw strandhotel gebracht in het zuiden gebracht en is deze bijzondere individuele rondreis door Thailand en Bali ten einde.

Belangrijke informatie Lovina:
Er is slechts 1 vissersboot die de dolfijnenexcursie op deze manier uitvoert. Beschikbaarheid is dus beperkt. Tijdens het regenseizoen (november-maart) vaart hij helemaal niet. Mocht uw geselecteerde datum vol zijn of u boekt de reis in de periode december-maart, dan wordt de normale dolfijnensafari voor u geboekt. Deze vertrekt voor zonsopkomst en is met een lokaal vissersbootje.

Dag 14-15: Strandvakantie Bali
De laatste dagen van uw vakantie kunt u genieten van zon, zee en strand en even heerlijk bijkomen van alle opgedane indrukken de afgelopen tijd.

U kunt er volop genieten van zon, zee en strand. Mocht u nog meer van Bali willen zien, dan kunt u nog éen van onze dagexcursies reserveren.

Dag 16: Bali - Amsterdam
In de loop van de dag wordt u naar de luchthaven van Denpasar gebracht. Hier vandaan vliegt u weer terug naar Amsterdam.

Dag 17: Aankomst Amsterdam
Aankomst op Schiphol.


Soorten reizen

Vliegtickets

Over 333travel

Reisinformatie

In de media

Bekijk ook eens

Bestemmingen

© 2018 333travel