Zoover winnaar Beste verre reizen specialist
  • ANVR
  • SGR
  • Calamiteitenfonds
Vorige pagina

21 Dagen, vanaf

€ 2379,- p.p.

vanaf 4 personen

€ 2850,- p.p.

vanaf 2 personen

* Dit zijn indicatieprijzen
Direct reserveren? Offerte opvragen

Rondreis: Grand Tour Thailand, Laos en Cambodja

(R-0078)

21-daagse privé rondreis Thailand, Laos en Cambodja

Dag 1: Vertrek Amsterdam
Vandaag vlieg je vanaf Amsterdam naar Bangkok.

Dag 2: Aankomst Bangkok
Na aankomst op de luchthaven van Bangkok vindt de transfer naar je hotel in Bangkok plaats. Hier kun je vandaag rustig bijkomen van de reis en acclimatiseren. Heb je een hotel met zwembad, dan kun je hier een tijdje vertoeven. Of maak een wandeling door de stad om de eerste indrukken op te doen.

Dag 3: Bangkok
Vandaag maak je na het ontbijt een verkenningstocht door Bangkok, op de traditionele Thaise manier met lokale vervoersmiddelen.

Je bezoekt vandaag één van de belangrijkste en meest indrukwekkende hoogtepunten van Bangkok, namelijk het Grand Palace en de naastgelegen Wat Phra Kaew. Hier kun je de boeddha van smaragd en de indrukwekkende koninklijke verblijven bewonderen. Daarna bezoek je de lokale markt, waar je mandenvol van de meest uiteenlopende soorten tropische groenten, fruit en bloemen kunt zien, die langs smalle paadjes op de grond uitgestald staan. ’s Middags ben je vrij om bij het zwembad te vertoeven of om van een Thaise massage te genieten.

Dag 4: Bangkok – Drijvende Markt – River Kwai
Vandaag vertrek je vroeg vanuit Bangkok om op tijd bij de beroemde drijvende markt Damnoen Saduak te zijn. Lange tijd was vervoer over water de enige mogelijkheid, zowel in als buiten Bangkok, waardoor ook de handel op het water plaatsvond. Één van de overgebleven Thaise drijvende markten is die van Damnoen Saduak in Ratchaburi. Hier wordt nog steeds een levendige en kleurrijke handel gedreven op het water van de klongs. Neem de tijd om foto’s te maken en langs de markt te slenteren, waar je zeker wat mooie souvenirs kunt kopen. Of je kunt een boottochtje maken (optioneel), zodat je goed zicht hebt op de kleine bootjes, van waar de lokale bevolking haar producten probeert te verkopen.

Onderweg naar Kanchanaburi stop je in Nakon Pathom, waar één van de hoogste tempels van Thailand staat, de Wat Pra Pathom. Nadat je de nodige foto’s gemaakt hebt, vervolg je de rit naar de River Kwai, waar je aan het eind van de middag aankomt.

Dag 5: River Kwai - Ayutthaya
Het programma van vandaag zal zeker indruk op je maken. Bij het plaatsje Kanchanaburi werd namelijk tijdens de Tweede Wereldoorlog de roemruchte Birma-spoorweg aangelegd. Je bezoekt hier het Jeath museum en de geallieerden begraafplaats, waarmee je een idee krijgt van de erbarmelijke omstandigheden waaronder de Aziatische dwangarbeiders en Europese krijgsgevangenen deze spoorweg aanlegden. Natuurlijk breng je ook een bezoek aan de beroemde brug over de rivier de Kwai.

's Middags vertrek je richting Ayutthaya, één van de oude hoofdsteden van het koninkrijk Siam, waar je overnacht.

Dag 6: Ayutthaya – Chiang Mai
Na het ontbijt bezoek je het wereldberoemde Ayutthaya Historical Park. Tijdens deze tour maak je kennis met het rijke verleden van deze voormalige koningsstad en bezoek je de wereldberoemde ruïnes, gereconstrueerde tempels, paleizen en pagodes van de vervlogen gloriedagen van Siam.

Aan het einde van de middag word je naar het treinstation gebracht, waar je aan boord gaat van de nachttrein naar Chiang Mai. In de avond worden de stoelen omgebouwd tot bedjes en je slaapt aan boord van de trein.

Dag 7: Chiang Mai
In de vroege ochtend arriveer je in Chiang Mai. Je wordt bij het treinstation opgehaald en naar je hotel gebracht. In de middag volgt een fietsexcursie om de geuren en kleuren van niet alleen de stad, maar ook van de landelijke omgeving in je op te nemen. De omgeving is vlak, waardoor het een gemakkelijke fietstocht is en je alleen maar hoeft te genieten.

Dag 8: Chiang Mai – Luang Prabang (Laos)
Je wordt in de loop van de dag naar de luchthaven gebracht voor je vlucht naar Luang Prabang in Laos. Bij aankomst brengt een transfer je naar je hotel. Luang Prabang heeft een klein maar uiterst charmant en sfeervol centrum en spreekt dan ook het meest tot ieders verbeelding, met de koloniale huisjes en schitterende historische tempels. Het staat niet voor niets op de Werelderfgoedlijst van UNESCO.

Wilt je je reis nog iets specialer maken, dan kun je optioneel ook via de Mekong rivier van Thailand naar Laos reizen. Je reist dan eerst van Chiang Mai naar Chiang Rai en vervolgens door naar de grens, waar je aan boord gaat van een comfortabele boot. Je vaart in 2 dagen via de machtige rivier, met enkele stops onderweg, naar Luang Prabang. In totaal verleng je deze reis dan met 2 dagen. Voor meer details over deze optionele tour, klik hier.

Dag 9: Luang Prabang
Het centrum van Luang Prabang is maar klein, dus vandaag zul je een wandelexcursie door de stad maken langs alle hoogtepunten. Zo bezoek je enkele pareltjes van tempels, zoals Wat Visoun. Dit is de oudste tempel van de stad en is bekend om de 'Watermeloenstoepa', vanwege de vorm van de stoepa. Wat Xieng Thong is de mooiste tempel van de stad en een klassiek voorbeeld van de traditionele bouwstijl van Laotiaanse tempels, met een drielaags dak dat laag tot de grond komt. In de middag beklim je de Phousy heuvel, vanwaar je een machtig uitzicht over de stad hebt. Met een beetje geluk kun je hier genieten een prachtige zonsondergang. Je eindigt de dag met een bezoek aan de avondmarkt, waar van alles wordt verkocht door de lokale etnische minderheden uit de omgeving.

Dag 10: Luang Prabang - Vang Vieng
Na het ontbijt word je via een pittoreske route met vele, prachtige vergezichten naar Vang Vieng gereden. Onderweg stop je bij enkele lokale dorpjes, waar verschillende etnische minderheden wonen met elk eigen traditionele kleding en levenswijze. Vanuit Vang Vieng maak je een schitterende wandeling door het landschap, uniek door de indrukwekkende karstgebergtes. Je bezoekt ook enkele grotten in de omgeving.

Dag 11: Vang Vieng - Vientiane
Via wederom een mooie route verlaat je dit imposante landschap en reis je naar de hoofdstad van Laos: Vientiane. Ook hier maak je een stadsexcursie, met een bezoek aan de belangrijkste tempels zoals Wat Sisaket, de oudste tempel van de stad. In vele nisjes in de muren herbergt de tempel meer dan 2000 boeddhabeelden van verschillende groottes. De Wat Prakeo, dat ooit de Boeddha van Smaragd herbergde, is nu een nationaal museum met allerlei vormen van religieuze kunst. Nadat je wat foto's hebt gemaakt bij het Phatuxay monument, ook wel de Laotiaanse Arc de Triomphe genoemd, bezoek je het nationale monument: de That Luang. Dit is een met bladgoud bedekte stoepa dat symbool staat voor het boeddhisme in Laos en de Laotiaanse onafhankelijkheid.

Dag 12: Vientiane – Phnom Penh (Cambodja)
Je wordt vandaag naar de luchthaven van Vientiane gebracht voor je vlucht naar Phnom Penh in Cambodja. Bij aankomst word je opgehaald door je chauffeur die je naar je hotel brengt. De rest van de dag kun je gebruiken om de fascinerende hoofdstad van Cambodja met tal van gezellige marktjes en mooie pagoden nader te onderzoeken.

Dag 13: Phnom Penh
Vandaag heb je na het ontbijt een dag ter vrije besteding. Uiteraard kunt je de dag relaxed besteden aan de rand van het zwembad van je hotel, maar je kunt natuurlijk ook de dag gebruiken om Phnom Penh te ontdekken. Of maak in de avond een boottocht over de Mekong rivier, om van de zonsondergang te genieten. Mogelijkheden genoeg maar mocht je er zelf niet uitkomen dan kun je natuurlijk altijd onze agent ter plekke om advies vragen.

Dag 14: Phnom Penh - Siem Reap
Na het ontbijt word je opgehaald en per auto of minibus (zonder gids) reis je naar Siem Reap. Onderweg stop je bij een lokale markt, waar je onder andere bijzondere spinnen delicatessen zult zien. Bij aankomst in Siem Reap checkt je in bij je hotel en heb je de rest van de avond ter vrije besteding. Siem Reap is uitgegroeid tot een gezellige plaats dat bovendien het grootste tempelcomplex ter wereld herbergt: Angkor Wat. Dit complex is dan ook wereldberoemd.

Dag 15: Siem Reap
Na het ontbijt word je opgehaald voor één van de hoogtepunten van je vakantie: het bezichtigen van het indrukwekkende Angkor complex. Onder begeleiding van een Engelstalige gids ga je de meest belangrijke tempels van het complex bezichtigen. Op het programma staat dan ook in ieder geval een bezoek aan Angkor Thom, The South Gate, Bayon, Ta Prom en natuurlijk de bekendste tempel van allemaal: Angkor Wat. Aan het eind van de middag zul je vanaf de Pre Rup tempel genieten van de zonsondergang.

In de avond kun je optioneel een Apsara dansshow bijwonen met buffet diner.

Dag 16: Siem Reap
Deze dag kun je zelf bepalen wat je wilt gaan doen. Uiteraard kun je, nadat je heb ontbeten, nog een hele dag gaan besteden met het bezichtigen van andere jungle tempels van het Angkor Complex. Indien gewenst kan onze agent vervoer en een gids voor je regelen. Ook wanneer je geen tempels meer wilt bezichtigen, biedt deze stad genoeg mogelijkheden voor een dag vol vermaak.

Dag 17: Siem Reap – Bangkok – Hua Hin
Je chauffeur zal ervoor zorgen dat je ruim op tijd aanwezig bent op het internationale vliegveld van Siem Reap voor je vlucht terug naar Bangkok in Thailand. Bij aankomst in Bangkok wacht een transfer om je naar de strandbestemming Hua Hin te brengen. Hier kun je je enkele dagen geheel ontspannen in een heerlijk resort.

Dag 18-19: Hua Hin
Geniet van zon, zee, strand en kom helemaal tot rust. Er is een keur aan restaurants waar je uit kunt kiezen, er zijn winkels en markten en uiteraard zijn er vele spa’s voor een heerlijke massage.

Dag 20: Hua Hin – Bangkok - Amsterdam
Je wordt vandaag op tijd opgehaald voor je transfer naar het vliegveld van Bangkok om vervolgens terug te vliegen naar Nederland. Afhankelijk van de luchtvaartmaatschappij waarmee je naar Amsterdam vliegt, kom je vandaag of morgen aan in Amsterdam.

Dag 21: Aankomst Amsterdam
Afhankelijk van de luchtvaartmaatschappij waarmee je vliegt, kom je vandaag aan in Amsterdam.


Rijstvelden in Laos
Patuxai monument in Vientiane, Laos
boeddhabeeld Ayutthaya
Koninklijk Paleis Bangkok in de nacht
Hua Hin Thailand zonsondergang

Soorten reizen

Vliegtickets

Over 333travel

Reisinformatie

In de media

Bekijk ook eens

Bestemmingen

© 2019 333travel