Zoover winnaar Beste verre reizen specialist
  • ANVR
  • SGR
  • Calamiteitenfonds
Vorige pagina

21 Dagen

€ 2312,- p.p.

vanaf 4 personen

€ 2749,- p.p.

vanaf 2 personen
Info & Prijzen
Vraag offerte aan

Rondreis: Grand Tour Thailand, Laos en Cambodja

(R-0078)

21-daagse privé rondreis Thailand, Laos en Cambodja

Dag 1: Vertrek Amsterdam
Vandaag vliegt u vanaf Amsterdam naar Bangkok.

Dag 2: Aankomst Bangkok
Na aankomst op de luchthaven van Bangkok vindt de transfer uw hotel in Bangkok plaats. Hier kunt u vandaag rustig bijkomen van uw reis en acclimatiseren. Heeft u een hotel met zwembad, dan kunt u hier een tijdje vertoeven. Of maak een wandeling door de stad om de eerste indrukken op te doen.

Dag 3: Bangkok
Vandaag maakt u na het ontbijt een verkenningstocht door Bangkok, op de traditionele Thaise manier met lokale vervoersmiddelen.

U bezoekt vandaag één van de belangrijkste en meest indrukwekkende hoogtepunten van Bangkok, namelijk het Grand Palace en de naastgelegen Wat Phra Kaew. Hier kunt u de boeddha van smaragd en de indrukwekkende koninklijke verblijven bewonderen. Daarna bezoekt u de lokale markt, waar u mandenvol van de meest uiteenlopende soorten tropische groenten, fruit en bloemen kunt zien, die langs smalle paadjes op de grond uitgestald staan. ’s Middags bent u vrij om bij het zwembad te vertoeven of om van een Thaise massage te genieten.

Dag 4: Bangkok – Drijvende Markt – River Kwai
Vandaag vertrekt u vroeg vanuit Bangkok om op tijd bij de beroemde drijvende markt Damnoen Saduak te zijn. Lange tijd was vervoer over water de enige mogelijkheid, zowel in als buiten Bangkok, waardoor ook de handel op het water plaatsvond. Één van de overgebleven Thaise drijvende markten is die van Damnoen Saduak in Ratchaburi. Hier wordt nog steeds een levendige en kleurrijke handel gedreven op het water van de klongs. Neem de tijd om foto’s te maken en langs de markt te slenteren, waar u zeker wat mooie souvenirs kunt kopen. Of u kunt een boottochtje maken (optioneel), zodat u goed zicht heeft op de kleine bootjes, van waar de lokale bevolking haar producten probeert te verkopen.

Onderweg naar Kanchanaburi stopt u in Nakon Pathom, waar één van de hoogste tempels van Thailand staat, de Wat Pra Pathom. Nadat u de nodige foto’s gemaakt heeft, vervolgt u de rit naar de River Kwai, waar u aan het eind van de middag aankomt.

Dag 5: River Kwai - Ayutthaya
Het programma van vandaag zal zeker indruk op u maken. Bij het plaatsje Kanchanaburi werd namelijk tijdens de Tweede Wereldoorlog de roemruchte Birma-spoorweg aangelegd. U bezoekt hier het Jeath museum en de geallieerden begraafplaats, waarmee u een idee krijgt van de erbarmelijke omstandigheden waaronder de Aziatische dwangarbeiders en Europese krijgsgevangenen deze spoorweg aanlegden. Natuurlijk brengt u ook een bezoek aan de beroemde brug over de rivier de Kwai.

's Middags vertrekt u richting Ayutthaya, één van de oude hoofdsteden van het koninkrijk Siam, waar u overnacht.

Dag 6: Ayutthaya – Chiang Mai
Na het ontbijt bezoekt u het wereldberoemde Ayutthaya Historical Park. Tijdens deze tour maakt u kennis met het rijke verleden van deze voormalige koningsstad en bezoekt u de wereldberoemde ruïnes, gereconstrueerde tempels, paleizen en pagodes van de vervlogen gloriedagen van Siam.

Aan het einde van de middag wordt u naar het treinstation gebracht, waar u aan boord gaat van de nachttrein naar Chiang Mai. In de avond worden de stoelen omgebouwd tot bedjes en u slaapt aan boord van de trein.

Dag 7: Chiang Mai
In de vroege ochtend arriveert u in Chiang Mai. U wordt bij het treinstation opgehaald en naar uw hotel gebracht. In de middag volgt een fietsexcursie om de geuren en kleuren van niet alleen de stad, maar ook van de landelijke omgeving in u op te nemen. De omgeving is vlak, waardoor het een gemakkelijke fietstocht is en u alleen maar hoeft te genieten.

Dag 8: Chiang Mai – Luang Prabang (Laos)
U wordt in de loop van de dag naar de luchthaven gebracht voor uw vlucht naar Luang Prabang in Laos. Bij aankomst brengt een transfer u naar uw hotel. Luang Prabang heeft een klein maar uiterst charmant en sfeervol centrum en spreekt dan ook het meest tot ieders verbeelding, met de koloniale huisjes en schitterende historische tempels. Het staat niet voor niets op de Werelderfgoedlijst van UNESCO.

Wilt u uw reis nog iets specialer maken, dan kunt u optioneel ook via de Mekong rivier van Thailand naar Laos reizen. U reist dan eerst van Chiang Mai naar Chiang Rai en vervolgens door naar de grens, waar u aan boord gaat van een comfortabele boot. U vaart in 2 dagen via de machtige rivier, met enkele stops onderweg, naar Luang Prabang. In totaal verlengt u deze reis dan met 2 dagen. Voor meer details over deze optionele tour, klik hier.

Dag 9: Luang Prabang
Het centrum van Luang Prabang is maar klein, dus vandaag zult u een wandelexcursie door de stad maken langs alle hoogtepunten. Zo bezoekt u enkele pareltjes van tempels, zoals Wat Visoun. Dit is de oudste tempel van de stad en is bekend om de 'Watermeloenstoepa', vanwege de vorm van de stoepa. Wat Xieng Thong is de mooiste tempel van de stad en een klassiek voorbeeld van de traditionele bouwstijl van Laotiaanse tempels, met een drielaags dak dat laag tot de grond komt. In de middag beklimt u de Phousy heuvel, vanwaar u een machtig uitzicht over de stad heeft. Met een beetje geluk kunt u hier genieten een prachtige zonsondergang. U eindigt de dag met een bezoek aan de avondmarkt, waar van alles wordt verkocht door de lokale etnische minderheden uit de omgeving.

Dag 10: Luang Prabang - Vang Vieng
Na het ontbijt wordt u via een pittoreske route met vele, prachtige vergezichten naar Vang Vieng gereden. Onderweg stopt u bij enkele lokale dorpjes, waar verschillende etnische minderheden wonen met elk eigen traditionele kleding en levenswijze. Vanuit Vang Vieng maakt u een schitterende wandeling door het landschap, uniek door de indrukwekkende karstgebergtes. U bezoekt ook enkele grotten in de omgeving.

Dag 11: Vang Vieng - Vientiane
Via wederom een mooie route verlaat u dit imposante landschap en reist u naar de hoofdstad van Laos: Vientiane. Ook hier maakt u een stadsexcursie, met een bezoek aan de belangrijkste tempels zoals Wat Sisaket, de oudste tempel van de stad. In vele nisjes in de muren herbergt de tempel meer dan 2000 boeddhabeelden van verschillende groottes. De Wat Prakeo, dat ooit de Boeddha van Smaragd herbergde, is nu een nationaal museum met allerlei vormen van religieuze kunst. Nadat u wat foto's heeft gemaakt bij het Phatuxay monument, ook wel de Laotiaanse Arc de Triomphe genoemd, bezoekt u het nationale monument: de That Luang. Dit is een met bladgoud bedekte stoepa dat symbool staat voor het boeddhisme in Laos en de Laotiaanse onafhankelijkheid.

Dag 12: Vientiane – Phnom Penh (Cambodja)
U wordt vandaag naar de luchthaven van Vientiane gebracht voor uw vlucht naar Phnom Penh in Cambodja. Bij aankomst wordt u opgehaald door uw chauffeur die u naar uw hotel brengt. De rest van de dag kunt u gebruiken om de fascinerende hoofdstad van Cambodja met tal van gezellige marktjes en mooie pagoden nader te onderzoeken.

Dag 13: Phnom Penh
Vandaag heeft u na uw ontbijt een dag ter vrije besteding. Uiteraard kunt u de dag relaxed besteden aan de rand van het zwembad van uw hotel, maar u kunt natuurlijk ook de dag gebruiken om Phnom Penh te ontdekken. Of maak in de avond een boottocht over de Mekong rivier, om van de zonsondergang te genieten. Mogelijkheden genoeg maar mocht u er zelf niet uitkomen dan kunt u natuurlijk altijd onze agent ter plekke om advies vragen.

Dag 14: Phnom Penh - Siem Reap
Na uw ontbijt wordt u opgehaald en per auto of minibus (zonder gids) reist u naar Siem Reap. Onderweg stopt u bij een lokale markt, waar u onder andere bijzondere spinnen delicatessen zult zien. Bij aankomst in Siem Reap checkt u in bij uw hotel en heeft u de rest van de avond ter vrije besteding. Siem Reap is uitgegroeid tot een gezellige plaats dat bovendien het grootste tempelcomplex ter wereld herbergt: Angkor Wat. Dit complex is dan ook wereldberoemd en behoort zelfs tot één van de 7 wereldwonderen.

Dag 15: Siem Reap
Na het ontbijt wordt u opgehaald voor één van de hoogtepunten van uw vakantie: het bezichtigen van het indrukwekkende Angkor complex. Onder begeleiding van een Engelstalige gids gaat u de meest belangrijke tempels van het complex bezichtigen. Op het programma staat dan ook in ieder geval een bezoek aan Angkor Thom, The South Gate, Bayon, Ta Prom en natuurlijk de bekendste tempel van allemaal: Angkor Wat. Aan het eind van de middag zult u vanaf de Pre Rup tempel genieten van de zonsondergang.

In de avond kunt u optioneel een Apsara dansshow bijwonen met buffet diner.

Dag 16: Siem Reap
Deze dag kunt u zelf bepalen wat u wilt gaan doen. Uiteraard kunt u, nadat u heeft ontbeten, nog een hele dag gaan besteden met het bezichtigen van andere jungle tempels van het Angkor Complex. Indien gewenst kan onze agent vervoer en een gids voor u regelen. Ook wanneer u geen tempels meer wilt bezichtigen biedt deze stad genoeg mogelijkheden voor een dag vol vermaak.

Dag 17: Siem Reap – Bangkok – Hua Hin
Uw chauffeur zal ervoor zorgen dat u ruim op tijd aanwezig bent op het internationale vliegveld van Siem Reap voor uw vlucht terug naar Bangkok in Thailand. Bij aankomst in Bangkok wacht een transfer om u naar de strandbestemming Hua Hin te brengen. Hier kunt u zich enkele dagen geheel ontspannen in een heerlijk resort.

Dag 18-19: Hua Hin
Geniet van zon, zee, strand en kom helemaal tot rust. Er is een keur aan restaurants waar uit kunt kiezen, er zijn winkels en markten en uiteraard zijn er vele spa’s voor een heerlijke massage.

Dag 20: Hua Hin – Bangkok - Amsterdam
U wordt vandaag op tijd opgehaald voor uw transfer naar het vliegveld van Bangkok om vervolgens terug te vliegen naar Nederland. Afhankelijk van de luchtvaartmaatschappij waarmee u naar Amsterdam vliegt, komt u vandaag of morgen aan in Amsterdam.

Dag 21: Aankomst Amsterdam
Afhankelijk van de luchtvaartmaatschappij waarmee u vliegt, komt u vandaag aan in Amsterdam.


Patuxai monument in Vientiane, Laos
boeddhabeeld Ayutthaya
Koninklijk Paleis Bangkok in de nacht
Hua Hin Thailand zonsondergang

Routekaart


Soorten reizen

Vliegtickets

Over 333travel

Reisinformatie

In de media

Bekijk ook eens

Bestemmingen

© 2018 333travel