Zoover winnaar Beste verre reizen specialist
  • ANVR
  • SGR
  • Calamiteitenfonds
U bent hier: Home > Rondreis > Thailand > Grand tour midden en noord thailand > Dag tot dag
Vorige pagina

20 Dagen, vanaf

€ 1777,- p.p.

vanaf 4 personen

€ 2133,- p.p.

vanaf 2 personen

* Dit zijn indicatieprijzen
Direct reserveren? Offerte opvragen

Rondreis: Grand Tour Midden- en Noord-Thailand

(R-0048)

20-daagse privé rondreis Thailand

Ayutthaya Wat Chaiwatthanaram tempel in Thailand

Dag 1: Vertrek Amsterdam
Vertrek vanaf Amsterdam naar Bangkok.

Dag 2: Aankomst Bangkok
Aankomst op de internationale luchthaven van Bangkok, waar je lokale gids je opwacht voor de transfer naar het Eastin Hotel Makkasan.

De rest van de dag ben je vrij. Ons eigen 333-kantoor bevindt zich in de lobby van het hotel, naast de receptie. Ga eens langs bij onze Nederlandssprekende collega’s; zij kennen alle in’s en out’s van Bangkok en Thailand en kunnen je optimaal adviseren over je verblijf in Thailand.

Dag 3: Bangkok
Vanochtend zul je, onder begeleiding van een ervaren gids en met het openbaar vervoer, de stad gaan verkennen. Op het programma staan een bezoek aan het Grand Palace en de naastgelegen Wat Phra Keo, de lokale groente- en fruitmarkt en een wandeling door het levendige Chinatown. In de middag kun je optioneel een fietstocht door Bangkok maken, waarbij je een hele andere kant van de stad ziet. Drukke boulevards en snelwegen worden vermeden en je rijdt door woongebieden en markten die je anders wellicht nooit zou hebben gezien.

Ben je al eerder in Bangkok geweest en heb je deze bezienswaardigheden al eens gezien? Overleg dan met onze collega’s in Bangkok, want er is nog zo veel meer te ontdekken in de stad. Zij zullen je graag een alternatief programma voorleggen.

Dag 4: Bangkok (of River Kwai)
Dag ter vrije besteding. Nu je bekend bent met het gemak van het openbaar vervoer van Bangkok, durf je het wellicht aan om zelf op ontdekking te gaan. Of als je toch liever een gids mee hebt, die je achtergrondinformatie bij de highlights geeft en je thuis kan maken in de gebruiken van de Thai en hun boeddhistische levenswijze, kies dan voor één van onze optionele excursies. Zo kun je bijvoorbeeld een dagexcursie naar de beruchte River Kwai maken.

Optionele River Kwai dagexcursie: Vandaag vertrek je vroeg vanuit Bangkok om op tijd bij de beroemde drijvende markt Damnoen Saduak te zijn. Lange tijd was vervoer over water de enige mogelijkheid, zowel in als buiten Bangkok, waardoor ook de handel op het water plaatsvond. Één van de overgebleven Thaise drijvende markten is die van Damnoen Saduak in Ratchaburi. Hier wordt nog steeds een levendige en kleurrijke handel gedreven op het water van de klongs. Je hebt alle tijd om foto’s te maken en op het gemakje over de markt te slenteren, waar je zeker wat mooie souvenirs kunt kopen. Of je kunt een boottochtje maken (optioneel), zodat je goed zicht hebt op de kleine bootjes, vanwaar de lokale bevolking haar producten probeert te verkopen.

Aangekomen in het plaatsje Kanchanaburi bezoek je het Jeath museum, waar je een idee krijgt van de erbarmelijke omstandigheden waaronder de Aziatische dwangarbeiders en Europese krijgsgevangenen de beruchte Birma spoorweg aanlegden. Natuurlijk breng je ook een bezoek aan de beroemde brug over de rivier de Kwai.

Dag 5: Bangkok - Ayutthaya
Vandaag vertrek je vanuit Bangkok naar Ayutthaya. Onderweg stop je bij het koninklijke zomerpaleis Bang Pa Inn, waar je heerlijk kunt rondwandelen door de prachtig aangelegde tuinen en de diverse gebouwen binnen dit complex kunt bewonderen.

’s Middags bezoek je het wereldberoemde Ayutthaya Historical Park, dat ook op UNESCO’s lijst van Werelderfgoed staat. Ayutthaya was de hoofdstad van het gelijknamige koninkrijk en een belangrijke handelspost in Azië voor o.a. de VOC. Dit bracht uiteraard enorme rijkdom met zich mee en de pracht en praal die hier alom te zien was, verleende de stad dan ook de bijnaam ‘mooiste stad van Azië’.

In 1767 is de stad helaas door de Birmezen verwoest, maar een groot deel van de tempels en gebouwen zijn herbouwd of (gedeeltelijk) gerestaureerd. Als je rond loopt tussen de vele ruïnes, gereconstrueerde tempels, paleizen en pagodes, kun je je een goede voorstelling maken van de vervlogen gloriedagen van het oude Thailand.

Je kunt overwegen om een deel van de tempels ’s avonds te bezoeken, aangezien deze dan op spectaculaire wijze verlicht worden en zo nóg indrukwekkender zijn. Optioneel kun je een rit per tuk tuk boeken, die je langs de verlichte tempelroute zal rijden.

Dag 6: Ayutthaya - Chiang Mai
Na het ontbijt word je naar het treinstation gebracht, vanwaar je zult vertrekken voor een lange treinrit richting de hoofdstad van Noord-Thailand, Chiang Mai. De trein bied je een ruime en comfortabele zitplaats en airco. Onderweg krijg je een lunch inclusief frisdrank geserveerd; het is echter ook raadzaam om zelf ook wat snacks voor onderweg mee te nemen. De tocht voert je door anders ondoordringbare jungle, bergen en heuvels en je zult een fenomenaal uitzicht hebben onderweg. Deze dagtrein is dan wel een lange rit, het is echter zeker de moeite waard!

Bij aankomst in Chiang Mai staat je transfer al gereed om je naar je hotel te brengen.

Dag 7-8: Chiang Mai en omgeving
Je hebt 2 dagen de tijd om de stad en directe omgeving te verkennen. Chiang Mai is een bijzondere stad en wordt ook wel ‘De Roos van het Noorden’ genoemd. In en rond de stad vind je een schat aan boeddhistische heiligdommen die een bezoek meer dan waard zijn. Eén van de bekendste voorbeelden hiervan is de boven op een berg gelegen Wat Doi Suthep, de meest heilige tempel van Noord-Thailand.

Je hoeft echter de stad niet uit. Ronddwalend door het oude centrum van Chiang Mai kun je je verdiepen in het dagelijks leven van de Thai met daarin verweven de diepe connectie met het boeddhisme. Je vindt er verschillende oude houten tempels en als je durft, kun je het voor ons soms bizarre aanbod aan etenswaren op de lokale markten proberen.

Daarnaast vind je net buiten Chiang Mai de wonderschone natuur van dit bergachtige gebied. Hier kun je avontuurlijke jungletrekkings maken, je aan kabels verplaatsen door een aparte wereld hoog in de bomen of een duurzaam olifantenopvanghuis bezoeken.

Dag 9: Chiang Mai - Mae Hong Son
Je reis voert je verder door het uitgestrekte noorden van Thailand, waar je rijdt over bergruggen die de uitlopers van het Himalaya gebergte vormen. Bij het dorpje Chom Thong bezoek je een tempel bovenop de heuvel, vanwaar je een weids uitzicht hebt. Er wordt tevens beweerd dat de gouden stupa van deze tempel één van de oudste relikwieën van Thailand herbergt. Aansluitend rijd je naar de spectaculaire Mae Klang waterval, waar je wat tijd hebt om rond te kijken en foto’s te nemen.

Daarna is het nog zo’n 45 km naar de top van de hoogste berg van Thailand, de Doi Inthanon (2.565m). Ongeveer 5 km onder de top stop je bij 2 pagodes die gebouwd zijn ter ere van de koning en koningin. Vanuit de linkerpagode heb je een prachtig uitzicht. Aangekomen op de top van de berg, kun je een wandeling door een mystiek bos met vele mossen maken.

Na de lunch stop je bij een Karendorpje, een van de grootste bergstammen in Thailand, afkomstig uit Birma. De leden van de stam zijn gevlucht omdat ze onderdrukt werden door het militaire regime. Ze leven nog behoorlijk primitief in huizen op palen met meestal geen elektriciteit. Ook hebben ze een eigen klederdracht, de ongetrouwde meisjes dragen witte gewaden, de getrouwde vrouwen rode of paarse rokken.

Je eindigt de dag bij de prachtige Vachirathan waterval, waar je kunt gaan zwemmen. Laat in de middag kom je aan in Mae Hong Son.

Dag 10: Mae Hong Son - Pai
Vandaag bezoek je een dorp van de beroemde Padaung bergstam. De vrouwen in het dorp dragen bronzen ringen om hun nek. Deze ringen dragen ze van jongs af aan en elk jaar krijgen ze er een ring bij om de nek langer te maken.

Na je bezoek aan dit bijzondere bergvolk rijd je door naar Soppong, waar je de grotten van Tham Lod bezoekt. Je vaart op een bamboevlot door dit enorme grottencomplex om de bizarre vormen te aanschouwen die in de loop der tijd in het kalksteen zijn uitgesleten. Je gids zal je zeker verrassen met waar de puntige rotsen volgens hem op lijken!

Na deze avontuurlijke tocht door de donkere grotten rijd je verder en bezoek je een dorp van de Lahu en Lisu bergstammen. Nu je met verschillende bergvolken kennis gemaakt hebt, zullen je de verschillen in klederdracht en gebruiken ook meer en meer gaan opvallen.

Aan het eind van de middag kom je aan in het slaperige dorpje Pai, middenin de ruige natuur gelegen. Hier zul je overnachten.

Dag 11: Pai - Chiang Dao
Na het ontbijt bezoek je een olifantenkamp vlakbij Pai. Hier zul je het dagelijkse bad in de rivier van de olifanten en hun begeleiders bijwonen. De band tussen een olifant en zijn mahout is een hele bijzondere en vaak luistert de olifant alleen naar hem. En natuurlijk krijg je de kans om deze zachtaardige reuzen te aaien en wat lekkers te voeren.

Na de lunch is het tijd om verder te rijden naar je volgende overnachtingsadres in Chiang Dao.

Dag 12: Chiang Dao - Chiang Rai
De dag begint met een rit naar het noordelijke puntje van de provincie Chiang Mai, naar het plaatsje Thaton. Hier aangekomen rijd je naar de top van een heuvel, waar een enorme staande Boeddha uitkijkt over de groene vallei. Daarna daal je af naar het dorpje, dat aan de fotogenieke Kok-rivier ligt en tevens vlakbij de grens met Myanmar. Deze grensstreek is lange tijd het toneel geweest van een strijd tussen beide landen om te bepalen of het land tot Thailand of Myanmar behoort. En hoewel het nu tot Thailand behoort, leven er verschillende bergvolken die oorspronkelijk uit Myanmar afkomstig zijn.

Ook bezoek je het dorpje Doi Mae Salong, waar een Chinese gemeenschap leeft die tijdens de Culturele Revolutie is gevlucht uit China. Zij hebben hun eigen tradities en leefwijze weten te behouden, waardoor je je een klein beetje in China waant als je hier rondloopt. Op de lokale markt kun je de typisch Chinese producten zien en proeven. Probeer zeker een kopje echte Chinese Oolong thee, waarvan wordt gezegd dat het je jaren jonger doet lijken als je het regelmatig drinkt.

In Doi Tung bezoek je een project van de koninklijke familie. Door de ligging diep in de ‘Gouden Driehoek’ was het verbouwen van papaver voor de opiumhandel lange tijd de enige optie voor lokale boeren. Om de drugshandel tegen te gaan en de mensen een betere toekomst te bieden, zette de koninklijke familie zich hier in om de boeren te leren andere gewassen te telen. Vandaag de dag worden er diverse groenten- en fruitsoorten verbouwd en heeft het dorpje een prachtige bloementuin, waar je heerlijk kunt rondwandelen.

Dag 13: Chiang Rai - Chiang Mai
Je eindigt je reis door het noorden met een tocht door de ‘Gouden Driehoek’. Je bezoekt het levendige grensplaatsje Mae Sai, waar je eventueel de beroemde Mekong-rivier kunt oversteken om voet op Birmese bodem te zetten. Daarna vervolg je de rit naar Chiang Saen, waar je vanaf het drielandenpunt uit kunt kijken over Laos, Myanmar en Thailand.

Aan het eind van de middag rijd je terug naar Chiang Mai, waar je nog een nacht verblijft.

Dag 14: Chiang Mai - Phuket
Na het ontbijt volgt de transfer naar het vliegveld van Chiang Mai, vanwaar je naar je strandbestemming Phuket vliegt. Aangekomen in Phuket, staat de transfer klaar om je naar je hotel te brengen.

Dag 15-18: Strandvakantie Phuket
Een heerlijke strandvakantie vormt de perfecte afsluiting van je onvergetelijke vakantie in Thailand. Phuket heeft verschillende stranden met elk hun eigen eigenschappen. Je resort ligt slechts door een weg gescheiden van het fijne, witte zandstrand van Karon Beach.

Dag 19: Phuket - Amsterdam
Je wordt vandaag op tijd opgehaald voor je transfer naar het vliegveld van Phuket. Vanaf Phuket vliegt je naar Bangkok om vervolgens terug te vliegen naar Nederland. Afhankelijk van de luchtvaartmaatschappij waarmee je naar Amsterdam vliegt, kom je vandaag of morgen aan in Amsterdam.

Dag 20: Aankomst Amsterdam
Afhankelijk van de luchtvaartmaatschappij waarmee je vliegt, kom je vandaag aan in Amsterdam.


Chedi Chang Lom and Viharn tempel
Koninklijk Paleis Bangkok

Soorten reizen

Vliegtickets

Over 333travel

Reisinformatie

In de media

Bekijk ook eens

Bestemmingen

© 2019 333travel