Zoover winnaar Beste verre reizen specialist
  • ANVR
  • SGR
  • Calamiteitenfonds
Vorige pagina

20 Dagen, vanaf

€ 2511,- p.p.

vanaf 4 personen

€ 2869,- p.p.

vanaf 2 personen

* Dit zijn indicatieprijzen
Direct reserveren? Offerte opvragen

Rondreis: Grand Tour Midden- en Noord-Thailand Deluxe

(R-0049)

20-daagse privé rondreis Thailand

Dag 1: Vertrek Amsterdam
Vertrek vanaf Amsterdam naar Bangkok.

Dag 2: Aankomst Bangkok
Aankomst op de internationale luchthaven van Bangkok, waar uw lokale gids u opwacht voor de transfer naar uw hotel. De rest van de dag heeft u ter vrije besteding.

Dag 3: Bangkok
Vanochtend zult u, onder begeleiding van een ervaren gids en met het openbaar vervoer, de stad gaan verkennen. Op het programma staan een bezoek aan het Grand Palace en de naastgelegen Wat Phra Keo, de lokale groente- en fruitmarkt en een wandeling door het levendige Chinatown. In de middag kunt u optioneel een fietstocht door Bangkok maken, waarbij u een hele andere kant van de stad ziet. Drukke boulevards en snelwegen worden vermeden en u rijdt door woongebieden en markten die u anders wellicht nooit zou hebben gezien.

Dag 4: Bangkok (of River Kwai)
Dag ter vrije besteding. Nu u bekend bent met het gemak van het openbaar vervoer van Bangkok, durft u het wellicht aan om zelf op ontdekking te gaan. Of als u toch liever een gids mee heeft, die u achtergrondinformatie bij de highlights geeft en u thuis kan maken in de gebruiken van de Thai en hun boeddhistische levenswijze, kiest u dan voor één van onze optionele excursies. Zo kunt u bijvoorbeeld een dagexcursie naar de beruchte River Kwai maken.

River Kwai dagexcursie: Vandaag vroeg vertrek vanuit Bangkok om op tijd bij de beroemde drijvende markt Damnoen Saduak te zijn. Lange tijd was vervoer over water de enige mogelijkheid, zowel in als buiten Bangkok, waardoor ook de handel op het water plaatsvond. Één van de overgebleven Thaise drijvende markten is die van Damnoen Saduak in Ratchaburi. Hier wordt nog steeds een levendige en kleurrijke handel gedreven op het water van de klongs. U heeft alle tijd om foto’s te maken en op het gemakje over de markt te slenteren, waar u zeker wat mooie souvenirs kunt kopen. Of u kunt een boottochtje maken (optioneel), zodat u goed zicht heeft op de kleine bootjes, van waar de lokale bevolking haar producten probeert te verkopen.

Aangekomen in het plaatsje Kanchanaburi bezoekt u het Jeath museum, waar u een idee krijgt van de erbarmelijke omstandigheden waaronder de Aziatische dwangarbeiders en Europese krijgsgevangenen de beruchte Birma spoorweg aanlegden. Natuurlijk brengt u ook een bezoek aan de beroemde brug over de rivier de Kwai.

Dag 5: Bangkok - Ayutthaya
Vandaag vertrekt vanuit Bangkok naar Ayutthaya. Onderweg stopt u bij het koninklijke zomerpaleis Bang Pa Inn, waar u heerlijk kunt rondwandelen door de prachtig aangelegde tuinen en de diverse gebouwen binnen dit complex kunt bewonderen.

’s Middags bezoekt u het wereldberoemde Ayutthaya Historical Park, dat ook op UNESCO’s lijst van Werelderfgoed staat. Ayutthaya was de hoofdstad van het gelijknamige koninkrijk en een belangrijke handelspost in Azië voor o.a. de VOC. Dit bracht uiteraard enorme rijkdom met zich mee en de pracht en praal die hier alom te zien was, verleende de stad dan ook de bijnaam ‘mooiste stad van Azië’.

In 1767 is de stad helaas door de Birmezen verwoest, maar een groot deel van de tempels en gebouwen zijn herbouwd of (gedeeltelijk) gerestaureerd. Als u rondloopt tussen de vele ruïnes, gereconstrueerde tempels, paleizen en pagodes, kunt u zich een goede voorstelling maken van de vervlogen gloriedagen van het oude Thailand.

U kunt overwegen om een deel van de tempels ’s avonds te bezoeken, aangezien deze dan op spectaculaire wijze verlicht worden en zo nóg indrukwekkender zijn. Optioneel kunt u een rit per tuk tuk boeken, die u langs de verlichte tempelroute zal rijden.

Dag 6: Ayutthaya - Chiang Mai
Na het ontbijt wordt u naar het treinstation gebracht, vanwaar u zult vertrekken voor een lange treinrit richting de hoofdstad van Noord-Thailand, Chiang Mai. De trein biedt u een ruime en comfortabele zitplaats en airco. Onderweg krijgt u een lunch inclusief frisdrank geserveerd, het is echter ook raadzaam om zelf ook wat snacks voor onderweg mee te nemen. De tocht voert u door anders ondoordringbare jungle, bergen en heuvels en u zult een fenomenaal uitzicht hebben onderweg. Deze dagtrein is dan wel een lange rit, het is echter zeker de moeite waard!

Bij aankomst in Chiang Mai, staat uw transfer al gereed om u naar uw hotel te brengen.

Dag 7-8: Chiang Mai en omgeving
U heeft 2 dagen de tijd om de stad en directe omgeving te verkennen. Chiang Mai is een bijzondere stad en wordt ook wel ‘De Roos van het Noorden’ genoemd. In en rond de stad vindt u een schat aan boeddhistische heiligdommen die een bezoek meer dan waard zijn. Eén van de bekendste voorbeelden hiervan is de boven op een berg gelegen Wat Doi Suthep, de meest heilige tempel van Noord-Thailand.

U hoeft echter de stad niet uit. Ronddwalend door het oude centrum van Chiang Mai kunt u zich verdiepen in het dagelijks leven van de Thai met daarin verweven de diepe connectie met het boeddhisme. U vindt er verschillende oude houten tempels en als u durft, kunt u het voor ons soms bizarre aanbod aan etenswaren op de lokale markten proberen.

Daarnaast vindt u net buiten Chiang Mai de wonderschone natuur van dit bergachtige gebied. Hier kunt u avontuurlijke jungletrekkings maken, zich aan kabels verplaatsen door een aparte wereld hoog in de bomen of een uitdagende wildwater raftingtocht maken.

Dag 9: Chiang Mai - Mae Hong Son
Uw reis voert u verder door het uitgestrekte noorden van Thailand, waar u rijdt over bergruggen die de uitlopers van het Himalaya gebergte vormen. Bij het dorpje Chom Thong bezoekt u een tempel bovenop de heuvel, vanwaar u een weids uitzicht heeft. Er wordt tevens beweerd dat de gouden stupa van deze tempel één van de oudste relikwiën van Thailand herbergt. Aansluitend rijdt u naar de spectaculaire Mae Klang waterval, waar u wat tijd heeft om rond te kijken en foto’s te nemen.

Daarna is het nog zo’n 45 km naar de top van de hoogste berg van Thailand, de Doi Inthanon (2.565m). Ongeveer 5 km onder de top stopt u bij 2 pagodes die gebouwd zijn ter ere van de koning en koningin. Vanuit de linkerpagode heeft u een prachtig uitzicht. Aangekomen op de top van de berg, kunt u een wandeling door een mystiek bos met vele mossen maken.

Na de lunch stopt u bij een Karendorpje, een van de grootste bergstammen in Thailand, afkomstig uit Birma. De leden van de stam zijn gevlucht omdat ze onderdrukt werden door het militaire regime. Ze leven nog behoorlijk primitief in huizen op palen met meestal geen elektriciteit. Ook hebben ze een eigen klederdracht, de ongetrouwde meisjes dragen witte gewaden, de getrouwde vrouwen rode of paarse rokken.

U eindigt de dag bij de prachtige Vachirathan waterval, waar u kunt gaan zwemmen. Laat in de middag aankomst in Mae Hong Son.

Dag 10: Mae Hong Son - Pai
Vandaag beleeft u één van de hoogtepunten van uw reis: U gaat naar een dorp van de beroemde Padaung bergstam, oftewel de langnekken. De vrouwen in het dorp dragen bronzen ringen om hun nek. Deze ringen dragen ze van jongs af aan en elk jaar krijgen ze er een ring bij om de nek langer te maken.

Na uw bezoek aan dit bijzondere bergvolk, rijdt u door naar Soppong waar u de grotten van Tham Lod bezoekt. U vaart op een bamboevlot door dit enorme grottencomplex om de bizarre vormen te aanschouwen die in de loop der tijd in het kalksteen zijn uitgesleten. Uw gids zal u zeker verrassen met waar de puntige rotsen volgens hem op lijken!

Na deze avontuurlijke tocht door de donkere grotten, rijdt u verder en bezoekt u een dorp van de Lahu en Lisu bergstam. Nu u met verschillende bergvolken kennis gemaakt heeft, zullen u de verschillen in klederdracht en gebruiken ook meer en meer gaan opvallen.

Aan het eind van de middag komt u aan in het slaperige dorpje Pai, middenin de ruige natuur gelegen. Hier zult u overnachten.

Dag 11: Pai - Chiang Dao - Thaton
Na het ontbijt bezoekt u een olifantenkamp vlakbij Pai. Hier zult u het dagelijkse bad in de rivier van de olifanten en hun begeleiders bijwonen. De band tussen een olifant en zijn mahut is een hele bijzondere en vaak luistert de olifant alleen naar hem. En natuurlijk krijgt u de kans om deze zachtaardige reuzen te aaien en wat lekkers te voeren.

Na de lunch is het tijd om verder te rijden naar uw volgende overnachtingsadres in Thaton.

Dag 12: Thaton - Chiang Rai
De dag begint met een rit naar het noordelijke puntje van de provincie Chiang Mai, naar het plaatsje Tha Ton. Hier aangekomen rijdt u naar de top van een heuvel, waar een enorme staande Boeddha uitkijkt over de groene vallei. Daarna daalt u af naar het dorpje, dat aan de fotogenieke Kok-rivier ligt en tevens vlakbij de grens met Myanmar. Deze grensstreek is lange tijd het toneel geweest van een strijd tussen beide landen om te bepalen of het land tot Thailand of Myanmar behoort. En hoewel het nu tot Thailand behoort, leven er verschillende bergvolken die oorspronkelijk uit Myanmar afkomstig zijn.

Ook bezoekt u het dorpje Doi Mae Salong, waar een Chinese gemeenschap leeft die tijdens de Culturele Revolutie gevlucht zijn uit China. Zij hebben hun eigen tradities en leefwijze weten te behouden, waardoor u zich een klein beetje in China waant als u hier rondloopt. Op de lokale markt kunt u de typisch Chinese producten zien en proeven. Probeert u zeker een kopje echte Chinese Oolong thee, waarvan wordt gezegd dat het u jaren jonger doet lijken als u het regelmatig drinkt.

In Doi Tung bezoekt u een project van de koninklijke familie. Door de ligging diep in de ‘Gouden Driehoek’, was het verbouwen van papaver voor de opiumhandel lange tijd de enige optie voor lokale boeren. Om de drugshandel tegen te gaan en de mensen een betere toekomst te bieden, zet de koninklijke familie zich hier in om de boeren te leren andere gewassen te telen. Vandaag de dag worden er diverse groenten- en fruitsoorten verbouwd en heeft het dorpje een prachtige bloementuin, waar u heerlijk kunt rondwandelen.

Dag 13: Chiang Rai - Chiang Mai
U eindigt uw reis door het noorden met een tocht door de ‘Gouden Driehoek’. U bezoekt het levendige grensplaatsje Mae Sai, waar u eventueel de beroemde Mekong-rivier kunt oversteken om voet op Birmese bodem te zetten. Daarna vervolgt u de rit naar Chiang Saen, waar u vanaf het drielandenpunt uit kunt kijken over Laos, Myanmar en Thailand.

Aan het eind van de middag rijdt u terug naar Chiang Mai, waar nog een nacht verblijft.

Dag 14: Chiang Mai - Phuket
Na het ontbijt volgt de transfer naar het vliegveld van Chiang Mai, vanwaar u naar uw strandbestemming Phuket vliegt. Aangekomen in Phuket staat de transfer klaar om u naar uw hotel te brengen.

Phuket heeft verschillende stranden met elk hun eigen eigenschappen. Uw resort ligt aan de rand van Karon, direct aan het mooie strand van Karon. Karon ligt op zo’n 15 minuten rijden van Patong en heeft een klein maar gezellig centrum.

Dag 15-18: Strandvakantie Phuket
Een heerlijke strandvakantie vormt de perfecte afsluiting van uw onvergetelijke vakantie in Thailand.

Dag 19: Phuket - Amsterdam
U wordt vandaag op tijd opgehaald voor uw transfer naar het vliegveld van Phuket. Vanaf Phuket vliegt u naar Bangkok om vervolgens terug te vliegen naar Nederland. Afhankelijk van de luchtvaartmaatschappij waarmee u naar Amsterdam vliegt, komt u vandaag of morgen aan in Amsterdam.

Dag 20: Aankomst Amsterdam
Afhankelijk van de luchtvaartmaatschappij waarmee u vliegt, komt u vandaag aan in Amsterdam.


Routekaart


Soorten reizen

Vliegtickets

Over 333travel

Reisinformatie

In de media

Bekijk ook eens

Bestemmingen

© 2019 333travel