Zoover winnaar Beste verre reizen specialist
  • ANVR
  • SGR
  • Calamiteitenfonds
U bent hier: Home > Rondreis > Thailand > Fly drive thailand > Dag tot dag
Vorige pagina

18 Dagen, vanaf

€ 1409,- p.p.

vanaf 4 personen

€ 1532,- p.p.

vanaf 2 personen

* Dit zijn indicatieprijzen
Direct reserveren? Offerte opvragen

Rondreis: Fly Drive Thailand

(R-0061)

18-daagse fly drive Thailand

Ayutthaya Wat Chaiwatthanaram tempel in Thailand

Dag 1: Vertrek Amsterdam
Vertrek vanaf Amsterdam naar Bangkok.

Dag 2: Aankomst Bangkok
Aankomst op de internationale luchthaven van Bangkok, waar je lokale gids je opwacht voor de transfer naar het Eastin Hotel Makkasan. De rest van de dag heb je ter vrije besteding. Je kunt rustig acclimatiseren en de stad verkennen.

Dag 3: Bangkok - Ayutthaya (ca. 80 km)
Je auto wordt in de ochtend afgeleverd bij je hotel, waarna je op pad kunt. Vandaag volgt een korte rit, zodat je kunt wennen aan de auto en aan het links rijden. Je bestemming is Ayutthaya, een voormalige hoofdstad van Thailand. Het hoogtepunt is het wereldberoemde Ayutthaya Historical Park. Hier kun je kennismaken met het rijke verleden van deze voormalige koningsstad en kun je de wereldberoemde ruïnes, gereconstrueerde tempels, paleizen en pagodes van de vervlogen gloriedagen van Siam bezoeken.

Dag 4: Ayutthaya - Sukothai (ca. 390 km)
Afhankelijk van je route kun je een stop maken in het plaatsje Nakhon Sawan en in het Kamphaeng Phet Historical Park. Hier zie je nog mooie voorbeelden van oude tempels uit de gloriedagen van het eerste Thaise koninkrijk. Je eindbestemming is Sukothai, de eerste Thaise hoofdstad in de 13e en 14e eeuw en daarom een zeer belangrijke plaats in de Thaise geschiedenis.

Dag 5: Sukothai
Je hebt vandaag de gehele dag om het Sukothai Historical Park te verkennen. Dit grote park staat op de werelderfgoedlijst van Unesco omdat hier de beginselen van de Thaise architectuur te vinden zijn, die inmiddels geroemd en wereldwijd bekend is. Hier vind je de overblijfselen van prachtige tempels en boeddhabeelden.

Dag 6: Sukothai - Mae Sot (ca. 180 km)
Je rijdt vandaag richting de Birmese grens, naar het grensplaatsje Mae Sot. Vanuit dit plaatsje kun je de grensovergang naar Myanmar (voorheen Birma genaamd) zien, die echter geregeld gesloten is. Mae Sot is een echte handelsplaats, waar de Thai, Birmezen en Chinezen hun waar verkopen, veelal op de zwarte markt. Ook etnische minderheden zie je hier in hun traditionele kleding rondlopen. Kortom, er is genoeg te zien terwijl je over de grote markt rondwandelt.

Dag 7: Mae Sot (ca. 180 km)
Naast de levendige markt heeft de omgeving van Mae Sot nog meer te bieden. Als je van natuur houdt, kun je wellicht het Taksin Maharat National Park bezoeken. Het heeft een weelderig begroeid, bergachtig landschap waardoor het hier wat koeler is. Hier groeit de enorme Krabak boom, vind je een natuurlijke stenen brug en er leven hier herten, katachtigen en beren. Vlakbij vind je nog een ander nationaal park, het Lan Sang National Park. Ook dit is een dichtbegroeid, bergachtig gebied waar het in de winter een stuk koeler is. Naast eerder genoemde diersoorten vind je hier ook apen en de vliegende hagedis.

Dag 8: Mae Sot - Mae Sariang (ca. 230 km)
Vandaag volg je een mooie route, waarbij je een gedeelte langs de Moei rivier rijdt die hier de natuurlijke grens vormt tussen Thailand en Myanmar. Onderweg passeer je een vluchtelingenkamp, waar vluchtelingen uit Myanmar worden opgevangen. Mae Sariang is een rustig stadje gelegen aan de rivier. Hier vind je twee Birmese tempels die zeker een bezoekje waard zijn.

Dag 9: Mae Sariang - Mae Hong Son (ca. 190 km)
Wederom een schitterende route, met prachtige vergezichten over het bergachtige, met jungle begroeide landschap. Vergeet niet om de nodige fotostops te maken, je bent immers eigen baas dus je kunt stoppen waar en wanneer je maar wilt. Een aanrader is om te stoppen bij de Mae Surin waterval, één van de hoogste watervallen van Thailand. Je bestemming vandaag is Mae Hong Son, een klein stadje met een dorps karakter. In de stad vind je nog enkele mooie tempels in Birmese stijl en in het centrum vind je enkele goede restaurants en barretjes.

Dag 10: Mae Hong Son
Vandaag kun je een uitstapje maken naar een dorpje waar de Padaung stam woont, onderdeel van het Karen volk. De vrouwen van deze stam zijn bekend vanwege de vele ringen die zij om hun nek dragen. In de omgeving zijn ook nog andere dorpjes van verschillende bergstammen te vinden, die je kunt bezoeken.

Dag 11: Mae Hong Son - Pai (ca. 110 km)
Je vervolgt de reis door het indrukwekkende landschap van Noord-Thailand, o.a. langs de eerste heuvels van het Himalaya gebergte, terwijl je in de richting van Pai rijdt. Je kunt de mooie Tham Lod grotten bezoeken, waarin zich enkele kamers bevinden met doodskisten die maar liefst 2500 jaar oud worden geschat. Je overnacht vanavond in Pai, een artistiek stadje met volop live muziek, kunst en goede restaurantjes.

Dag 12: Pai
Je kunt volop van de gezellige, bijna hippie-achtige sfeer genieten van dit plaatsje. Je kunt vandaag ook een wandeling maken naar een van de watervallen of een fiets huren om de omgeving te verkennen. Op zo'n 8 km van Pai vind je de Tha Pai warmwaterbronnen, die te voet, per fiets of auto goed te bereiken zijn. Je kunt in de rivier baden of in een van de warmwaterbaden.

Dag 13: Pai - Chiang Mai (ca. 140 km)
Onderweg kun je dorpjes zien van verschillende stammen, waaronder de Lisu, Meo en Karen stammen. Je kunt een stop maken in Chiang Dao, een gemoedelijk plaatsje waar elke dinsdagochtend een kleurrijke markt te vinden is.

De komende dagen zul je overnachten in Chiang Mai, een bijzondere stad die ook wel ‘De Roos van het Noorden’ wordt genoemd. Naast een grote boeddhistische rijkdom heeft de stad een heel bijzondere sfeer door de eigen taal en tradities. Er is een oud centrum met prachtige tempels, waaronder nog enkele houten tempels, en een nieuw centrum waar elke avond een gezellige avondmarkt wordt gehouden.

Dag 14: Chiang Mai
Een absolute aanrader is Wat Doi Suthep, een van de heiligste tempels van het land. De tempel ligt bovenop een berg, op circa 40 km buiten de stad. Hier vind je een grote, gouden chedi en prachtig versierde wandschilderingen. Heb je geen kans gezien om naar de warmwaterbronnen bij Pai te gaan, dan vind je op circa een half uur rijden van Chiang Mai de San Kamphaeng hot springs. Deze zijn erg eenvoudig zonder al teveel faciliteiten, maar je kunt je hier wel heerlijk ontspannen.

Dag 15: Chiang Mai
Er valt nog veel meer te ontdekken in de stad en de omgeving. Zo kun je wellicht een fietstocht in en rondom Chiang Mai maken. Of je kunt een trektocht maken naar de omliggende dorpjes waar verschillende stammen wonen. Er zijn ook mogelijkheden voor een kookcursus of voor een avontuurlijke excursie waarbij je van boomtop naar boomtop tokkelt.

Dag 16: Chiang Mai - Phitsanulok (ca. 340 km)
Vandaag volgt een langere rit in zuidelijke richting, naar Phitsanulok. Phitsanulok is ook een voormalige hoofdstad van Thailand, maar door een grote brand is er weinig over van het oude stadscentrum. Toch zijn er nog mooie musea en tempels te vinden, met als voornaamste de Wat Mahathat die een van de mooiste en heiligste boeddhabeelden van het land herbergt. Het Volksmuseum is ook een bezoek waard als je wat meer wilt leren over de regio.

Dag 17: Phitsanulok - Vertrek Bangkok (ca. 385 km)
Helaas zul je vandaag alweer terugkeren naar Bangkok. Onderweg kun je nog enkele stops maken in de plaatsjes die je passeert. Je dient de auto vóór 18.00 uur in te leveren op de luchthaven van Bangkok. In de late avond volgt je vlucht terug naar Nederland.

Dag 18: Aankomst Amsterdam
Aankomst op Schiphol.


Wat Phrathat Doi Suthep tempel
Bangkok park in de avond

Soorten reizen

Vliegtickets

Over 333travel

Reisinformatie

In de media

Bekijk ook eens

Bestemmingen

© 2019 333travel