Zoover winnaar Beste verre reizen specialist
  • ANVR
  • SGR
  • Calamiteitenfonds
U bent hier: Home > Rondreis > Thailand > Avontuurlijk thailand en cambodja > Dag tot dag
Vorige pagina

17 Dagen, vanaf

€ 1670,- p.p.

vanaf 4 personen

€ 1979,- p.p.

vanaf 2 personen

* Dit zijn indicatieprijzen
Direct reserveren? Offerte opvragen

Rondreis: Avontuurlijk Thailand en Cambodja

(R-0023)

17-daagse privé rondreis

Angkor Wat tempel bij zonsondergang

Dag 1: Vertrek Amsterdam
Je vliegt vanaf Schiphol naar Bangkok.

Dag 2: Bangkok
Na aankomst op de luchthaven van Bangkok vindt de transfer naar je hotel in Bangkok plaats. Deze dag kun je vrij besteden om kennis te maken met veelzijdig Bangkok.

Dag 3: Bangkok
Vandaag ga je, na het ontbijt, met lokale vervoersmiddelen Bangkok ontdekken. Vanaf het hotel loop je naar de rivier waar de riviertaxi je verder zal vervoeren naar de tempel Wat Saket. Deze tempel in het district Pom Prap Sattru dateert nog uit het tijdperk van Ayutthaya, het Thaise koninkrijk dat van 1350 tot 1767 bestond. Na dit bezoek stap je in de tuk-tuk die je bij de Chao Praya rivier afzet. Hiervandaan reis je per longtailboot naar Thonburi waar je een van de lokale tempels zult bezoeken. Het avontuur gaat verder door de smalle straatjes van India- en Chinatown, waar je tussen alle impressies door kunt genieten van een smakelijke Thaise lunch. Je vaart een stukje terug over de Chao Praya rivier en neemt de Skytrain terug naar het centrum van Bangkok.

Dag 4: Bangkok - Khao Yai
Vandaag reis je na het ontbijt naar het Khao Yai National Park, het grootste natuurpark van Thailand. Je maakt een wandeling door de onaangetaste jungle, waar je een goede indruk krijgt van de mooiste planten, bloemen en dieren die er leven. Je hebt er zelfs kans wilde dieren zoals olifanten te zien in hun natuurlijke leefomgeving. Tijdens de lunch in een uitkijktoren heb je een prachtig uitzicht over het open gebied. Hierna bezoek je een van de grootse watervallen van het Khao Yai National Park: Haew Suwat. Bij deze paradijselijke waterval zijn delen van de film “The Beach” met Leonardo Dicaprio opgenomen. Hier kun je heerlijk relaxen en een verfrissende duik nemen. Nadat je bent uitgerust, ga je richting Khao Kiaw, het hoogste punt van het park op 1188 meter boven de zeespiegel. Hier geniet je van de prachtige zonsondergang.

Dag 5: Khao Yai
Na het ontbijt maak je een ongeveer drie uur durende trek door het prachtige natuurgebied van het Khao Yai National Park. Onderweg zie je prachtige dieren in de pure natuur. Na de lunch, die weer zal plaatsvinden in de uitkijktoren, word je naar de vleermuizengrot gebracht. Hier zie je meer dan een miljoen vleermuizen tegelijkertijd de grot verlaten op zoek naar insecten voor hun avondmaal. Deze indrukwekkende verschijning duurt ongeveer een half uur. Je komt rond half acht ’s avonds weer aan in het resort.

Dag 6: Khao Yai - Siem Reap
Vandaag vertrek je al vroeg in de morgen richting de Cambodjaanse grens. Gedeeltelijk reis je vandaag via de culturele Khmer Route, ook wel Dharmasala route genoemd. Onderweg bezoek je een van de meest indrukwekkende Khmer ruïnes: Phanom Rung. Na dit bezoek en de lunch vervolg je je reis naar de grens met Cambodja.

Na de grensformaliteiten steek je de grens over en in Cambodja wacht een nieuwe auto met chauffeur op je om je naar Siem Reap te brengen.

Dag 7: Siem Reap
Na het ontbijt word je opgehaald voor een van de hoogtepunten van je vakantie: het bezichtigen van het indrukwekkende Angkor complex. Onder begeleiding van een Engelstalige gids ga je de belangrijkste tempels van het complex bezichtigen. Op het programma staat dan ook in ieder geval een bezoek aan Angkor Thom, The South Gate, Bayon, Ta Prom en natuurlijk de bekendste tempel van allemaal: Angkor Wat. Aan het eind van de middag zul je vanaf de Pre Rup tempel genieten van de zonsondergang.

In de avond kun je optioneel een Apsara dansshow bijwonen met buffet diner.

Dag 8: Siem Reap
Deze dag kun je zelf bepalen wat je wilt gaan doen. Uiteraard kun je, na het ontbijt, nog een hele dag doorbrengen met het bezichtigen van andere unieke (jungle)tempels van het Angkor Complex. Je kunt ook eventueel nog een excursie bijboeken.

Wil je een rustigere dag en iets anders bezichtigen dan tempels, dan kun je een optionele halve dagtour naar het Tonle Sap meer bijboeken. Je wordt dan in de ochtend opgehaald en naar het meer gebracht. Hier stap je in een bootje en ga je een drijvend dorp bezoeken. Je ziet onder meer een drijvende school, drijvend boerderijtje en drijvende huizen, waardoor je een beeld krijgt hoe het dagelijkse leven op het water reilt en zeilt.

Je kunt bijvoorbeeld ook een optionele excursie in de omgeving van Siem Reap bijboeken. Je begint de dag met een bijzondere ontmoeting met een monnik. Je kunt met hem een gesprekje aangaan als je wilt, waarna je een zegeningsceremonie bijwoont van de lokale monniken. Nadat je gezegend bent, krijg je een koordje om je pols geknoopt die je zal beschermen tegen kwade geesten en ongeluk. Vervolgens ga je naar Kompong Kleang, een dorp dat bestaat uit vele houten huizen op palen in het water. Je leert meer over het lokale leven hier. Je geniet van een picknick lunch bij een familie in het dorp. In de middag ga je de jungle in. Een korte wandeling door het regenwoud brengt je naar de verborgen, overwoekerde tempel Beng Mealea. Het is er echt prachtig. Tenslotte word je weer naar je hotel gebracht.

Dag 9: Siem Reap - Phnom Penh
Na het ontbijt word je opgehaald en per auto of minibus (zonder gids) reis je naar Phnom Penh. Onderweg stop je bij een lokale markt, waar je onder andere bijzondere spinnen delicatessen zult zien. Na aankomst in Phnom Penh heb je de rest van de dag ter vrije besteding.

Optioneel kun je een boottocht over de Mekong rivier bijboeken. Je maakt dan een boottocht van circa een uur om de zonsondergang vanaf de rivier te ervaren. Je ziet bovendien het lokale leven aan de rivier aan je voorbij trekken.

Dag 10: Phnom Penh
Het is tijd om de hoofdstad van Cambodja te ontdekken. De dag begint met een bezoek aan het Nationaal Museum, waar je aan de hand van artefacten meer kunt leren over het leven in de Angkor tijd en de tijd ervoor. Tevens bezoek je het beroemde Koninklijk Paleis, waar je ook de Silver Pagoda vindt, een prachtige tempel voorzien van een geheel verzilverde vloer. Vervolgens ga je naar de Central Market, waar de inwoners hun boodschappen komen doen. Hier kun je enkele lokale specialiteiten proberen als je wilt.

Dat de stad niet alleen leuke en mooie dingen te bieden heeft, blijkt al gauw tijdens een bezoek aan het Tuol Sleng museum. Deze voormalige school geeft een indruk van welke gruwelheden hier hebben plaatsgevonden tijdens het regime van de Khmer Rouge. Op deze manier leer je een heel belangrijk en nog redelijk recent stukje historie van het land kennen, die het land voor altijd veranderd en gevormd heeft. Je eindigt de middag op de Russische Markt, waar je rustig kunt rondkijken en leuke dingetjes op de kop kunt tikken.

Dag 11: Phnom Penh
Een dag om zelf de stad en de omgeving te gaan verkennen.

Wil je graag de omgeving beter leren kennen, dan raden we je de optionele fietstour naar Koh Dach aan. Je wordt dan in de ochtend bij je hotel opgehaald en fietst een tijdje langs de Tonle Sap rivier. Je fietst o.a. langs dorpjes van het Cham volk. Per ferry steek je de Mekong rivier over naar Koh Dach, dat als bijnaam ‘Silk Island’ heeft. Op dit eiland wordt van zijde namelijk de mooiste creaties geweven.
Mocht je overigens niet te lang willen fietsen, dan kun je ook per auto naar de ferry worden gebracht en stap je pas op het eiland op de fiets.

Op Koh Dach zie je typische Khmer dorpjes. Deze bestaan veelal uit huizen op palen, waar de weefruimtes zich onder de huizen bevinden. Je ontmoet een paar families die nog steeds de oude tradities handhaven van de weefkunst en het spinnen en verven van de zijde. Ook zie je weefgetouwen en spinwielen die nog compleet met de hand gemaakt zijn. Je zult zien hoe de zijde tot draden gesponnen worden en vervolgens hoe de draden tot prachtige werken geweven worden. Vervolgens stap je weer op de fiets en bezoek je een lokale tempel, waar je als je wilt een gesprek kunt aangaan met een monnik. Het is nog maar een klein stukje fietsen naar je lunchplek, waar je kunt genieten van een picknicklunch bestaande uit Khmer gerechten. In de middag fiets je weer terug naar de stad.

Dag 12: Phnom Penh - Koh Chang
Na het ontbijt is het tijd om op reis te gaan terug naar Thailand. Per lokale bus (zonder gids) reis je de grens over en ga je op weg naar je idyllische strandbestemming Koh Chang, waar je kunt genieten van enkele dagen zon, zee en strand. De bootovertocht is inbegrepen. Bij aankomst neem je een taxi naar je resort (niet inbegrepen).

Dag 13-15: Koh Chang
Koh Chang, ook bekend als ‘Elephant Island’, vormt samen met nog zo’n 50 eilanden het gelijknamige nationale zeepark. Het binnenland is begroeid met ongerepte jungle terwijl je aan de rand van het eiland prachtige, witte zandstranden vindt. Het olifanteneiland is na Phuket het grootste eiland van Thailand, maar nog lang niet zo toeristisch. Omdat Koh Chang onderdeel is van een nationaal park, zul je geen hoogbouw aantreffen. Op dit eiland kun je je de komende dagen geheel ontspannen en in alle rust genieten.

Dag 16: Koh Chang - Bangkok - Amsterdam
Helaas komt er een einde aan je avontuurlijke reis door 2 prachtige pareltjes van Zuidoost-Azië. Je transfer brengt je ruim op tijd naar het internationale vliegveld van Bangkok voor je vlucht terug naar Nederland.

Dag 17: Aankomst Amsterdam
Aankomst op de luchthaven van Schiphol.


Soorten reizen

Vliegtickets

Over 333travel

Reisinformatie

In de media

Bekijk ook eens

Bestemmingen

© 2019 333travel