Zoover winnaar Beste verre reizen specialist
  • ANVR
  • SGR
  • Calamiteitenfonds
U bent hier: Home > Rondreis > Tanzania > Safari discover tanzania > Dag tot dag
Vorige pagina

10 Dagen, vanaf

€ 3358,- p.p.

vanaf 4 personen

€ 3956,- p.p.

vanaf 2 personen

* Dit zijn indicatieprijzen
Direct reserveren? Offerte opvragen

Rondreis: Safari Discover Tanzania

(R-8600)

10-daagse privé rondreis Tanzania

Dag 1: Amsterdam – Kilimanjaro - Arusha
Je vliegt vanaf Schiphol naar Kilimanjaro International Airport in Tanzania. Bij aankomst word je hartelijk verwelkomd en na ons speciale welkomstritueel word je naar je hotel gebracht aan de rand van Arusha.

Dag 2: Arusha – Ngorongoro Conservation Area
Na het ontbijt ga je op pad de natuur in. Je verlaat Arusha en reist naar Ngorongoro. Onderweg wordt het landschap steeds spectaculairder en je zult af en toe stoppen om van de adembenemende uitzichten te genieten. Tegen lunchtijd arriveer je bij je accommodatie. Na de lunch kun je in alle rust bijkomen, relaxen en genieten van het schitterende uitzicht op de krater, de grootste komvormige krater in de wereld.

Zo’n 8 miljoen jaar geleden was de Ngorongoro krater een actieve vulkaan, totdat de kegel instortte. Hierdoor werd de krater gevormd, die 610 meter diep is en zo’n 20 kilometer in diameter. Als je op de bodem van de krater bent, bevind je je niet alleen in een prachtige omgeving, maar ook in het thuisgebied van een enorme hoeveelheid Afrikaanse dieren. Zo vind je hier zelfs de zwarte neushoorn. Alleen de impala en topi vind je hier niet door de concurrentie met het wildebeest. Tevens vind je hier geen giraffen omdat er voor hen geen eten op boomhoogte is. Een ander interessant verschijnsel is dat hier voornamelijk mannetjes olifanten leven.

Dag 3: Ngorongoro Conservation Area
Na het ontbijt is het tijd om naar de bodem van de krater af te dalen. De hele dag staat in het teken van deze fotogenieke plek en zijn bewoners. Het landschap wordt omzoomd door beboste kraterwanden en op de bodem van de krater worden graslanden afgewisseld met lage begroeiing en een aantal meertjes, waar vele vogelsoorten leven. Met een beetje geluk kun je vandaag leeuwen, buffels, gazelles, neushoorns, jakhalzen, zebra’s, cheeta’s, luipaarden en/of hyena’s spotten. Op een mooie plaats met pittoresk uitzicht zul je genieten van een picknicklunch.

Dag 4: Ngorongoro Conservation Area – Serengeti National Park
Na het ontbijt verlaat je dit prachtige gebied. Wist je dat deze omgeving ook een belangrijke archeologische vindplaats is van overblijfselen van vroege mensachtigen? Onderweg stop je daarom nog bij Olduvai Gorge, waar voetafdrukken van mensachtigen zijn gevonden die waarschijnlijk zo’n 3,6 miljoen jaar oud zijn. Een gids vertelt je meer over deze kloof. Tegen lunchtijd arriveer je bij je accommodatie in de Serengeti.

In de middag maak je je eerste game drive in het indrukwekkende Serengeti National Park. Dit is het oudste park van Tanzania en een van de grootste reservaten van het land. De naam is afgeleid van het Maasai woord ‘Siringet’, wat eindeloze vlaktes betekent. Het landschap bestaat dan ook uit grasvlaktes in het zuiden, savannes begroeid met acaciabomen in het midden en graslanden met bomen en struiken in het noorden. Fotografen komen hier uit alle hoeken van de wereld om bij het ochtendlicht en het moment net voor schemering de prachtigste foto’s te kunnen maken.

Maar uiteindelijk ben je hier met name voor het dierenrijk. Men zegt dat de Serengeti zo’n 4 miljoen soorten dieren herbergt. Er is dan ook een behoorlijk grote kans dat je hier de Big Five kunt spotten. Opvallend detail is dat de mannetjes leeuwen in de Serengeti vrij karakteristieke zwarte manen hebben. Verder heb je kans hier cheeta’s, wilde honden, olifanten, buffels, topi’s, zwijnen en hyena’s te spotten.

Dag 5: Serengeti National Park
Een volledige dag met game drives in de Serengeti. Je gids zal zijn best doen om je zoveel mogelijk dieren te laten zien die je tot dusverre nog niet gespot hebt. Zo staat het zuiden van de Serengeti erom bekend dat er veel cheeta’s verblijven en in het middendeel wonen relatief veel luipaarden.

De eindeloze grasvlaktes zijn ideaal om goed wild te spotten. Daarom heb je hier wat meer kans om enkele fascinerende kleinere dieren te spotten die je normaal nauwelijks te zien krijgt, zoals de aardwolf, stekelvarken, das, jakhals, mangoeste, stokstaartje en het schubdier.

Reis je in december tot en met augustus, dan reis je tijdens de grote trek of migratie. Vanaf december trekken enorme kuddes wildebeesten vanuit het zuiden van de Serengeti in noordelijke richting. Circa begin augustus verlaten ze het noorden van de Serengeti en trekken ze de Masai Mara in Kenia binnen. Kuddes zebra’s, giraffen, buffels, elanden en gazelles trekken mee met de wildebeesten. Dit geheel zorgt voor spectaculaire beelden.

Dag 6: Serengeti National Park – Tarangire National Park
Helaas is de tijd gekomen om de Serengeti te verlaten. Na het ontbijt reis je naar Tarangire National Park. Je krijgt een picknicklunch mee, zodat je bij aankomst in het nationaal park meteen een game drive kunt maken. Het Tarangire National Park is een wat rustiger park in noordelijk Tanzania met een landschap gekenmerkt door graslanden, begroeid met acaciabomen en enorme baobab bomen. Door deze spaarzame begroeiing kun je hier uitstekend dieren spotten.

Dit nationale park herbergt de grootste populatie aan olifanten van heel Tanzania, dus grote kans dat je ze hier zult zien. Met name in de droge maanden, van juli tot en met oktober, vind je hier enorme kuddes olifanten, buffels en zebra’s, maar ook neushoorns, de grote koedoe, luipaarden, leeuwen, oryxen en giraffen. Zij komen dan graag hier omdat de Tarangire rivier ze van water voorziet. Vogelliefhebbers kunnen hier ook hun hart ophalen. Je vindt hier met name van september tot en met april meer dan 500 soorten, waaronder de Afrikaanse zeearend, de vuurkopbaardvogel, zanghavik en de shikra.

Dag 7: Tarangire National Park – Kilimanjaro - Zanzibar
Na het ontbijt is het tijd om het Tarangire National Park te verlaten. Je reist terug naar de luchthaven van Kilimanjaro, waar je afscheid neemt van je gids/chauffeur. Hopelijk heeft hij/zij ervoor gezorgd dat je van een onvergetelijke safari rondreis hebt genoten. Aan het einde van de middag vlieg je naar het eiland Zanzibar. Bij aankomst word je opgewacht en naar je strandresort gebracht.

Dag 8: Zanzibar
Een hele dag om heerlijk te relaxen en te genieten van zon, zee en strand.

Dag 9: Zanzibar - Amsterdam
In de loop van de dag word je opgehaald en naar de luchthaven van Zanzibar gebracht. Heb je een late vlucht terug naar Nederland, dan kun je ervoor kiezen een late check-out bij te boeken. Je kunt dan tot en met de transfer je kamer aanhouden in je hotel en van alle faciliteiten gebruikmaken. Via Nairobi vlieg je terug naar Nederland.

Dag 10: Aankomst Amsterdam
Aankomst op Schiphol.Soorten reizen

Vliegtickets

Over 333travel

Reisinformatie

In de media

Bekijk ook eens

Bestemmingen

© 2019 333travel