Zoover winnaar Beste verre reizen specialist
  • ANVR
  • SGR
  • Calamiteitenfonds
Vorige pagina

14 Dagen, vanaf

€ 1626,- p.p.

vanaf 4 personen

€ 1742,- p.p.

vanaf 2 personen

* Dit zijn indicatieprijzen
Direct reserveren? Offerte opvragen

Rondreis: Best Deal - De Wonderen van Sri Lanka

(R-0217)

14-daagse privé rondreis Sri Lanka

Dag 1: Vertrek Amsterdam naar Colombo
Je vliegt vanaf Schiphol, met tussenstop, naar Colombo.

Dag 2: Aankomst Colombo - Negombo
Bij aankomst op de luchthaven van Colombo word je opgehaald voor transfer naar je hotel in Negombo. Van oorsprong is Negombo een traditioneel vissersdorp met een mooie lagune met uitgestrekte mangrovebossen.Je hebt de rest van de dag om Negombo te verkennen en bij te komen in het strandhotel van je reis. Je kunt ook een mooie boottocht maken in de namiddag op de lagune inclusief stadstour Negombo (optioneel)

Dag 3: Negombo - Sigiriya
De reis gaat verder en via een schitterende route rijd je naar Sigiriya. Je kunt er optioneel voor kiezen om een bezoek te brengen aan Dambulla de indrukwekkende grottencomplex met 153 beelden en prachtige muurschilderingen. Deze grottentempel bestaat uit 5 grotten die door monniken in een tijdsbestek van circa 2000 jaar zijn beschilderd en versierd met imponerende Boeddhabeelden. In de grotten hangt een bijzondere sereniteit. Deze tempel wordt nog steeds door monniken bewoond. (optioneel) In de middag kom je aan in Sigiriya. Overnachting in Sigiriya of Giritale, waar je 2 nachten zult verblijven.

Dag 4: Sigiriya
In alle vroegte kun je vandaag de fascinerende leeuwenrots beklimmen. Deze rots vesting was ooit het toevluchtsoord van koning Kasyapa. Hij bouwde hier, boven op deze reusachtige rots van 175 m, zijn paleis en fort. Je kunt vervolgens een bezoek brengen aan de tweede eeuwenoude koningsstad van Sri Lanka, Polonnaruwa (optioneel). In de namiddag kun je ook een prachtige safari per jeep maken langs het meer van Minneriya, waar vele wilde olifanten leven.(optioneel)

Dag 5: Sigiriya - Dambulla - Kandy
Na het ontbijt gaat de reis verder. Je bezoekt een 'Coconut House", waarbij alles van kokos is gemaakt. Vervolgens bezoek je een specerijen tuin in Matale, waar ervaren gidsen je een boeiende rondleiding geven. In de middag bereik je Kandy. Kandy is ongetwijfeld de mooiste stad van Sri Lanka. De stad is gebouwd op berghellingen rond een kunstmatig aangelegd meer. In het schilderachtige stadje zijn oude tradities en rituelen goed bewaard gebleven. Je kunt in de avond ervoor kiezen om te ontspannen met een Ayurvedische massage (optioneel). Je hebt 2 overnachtingen in Kandy.

Dag 6: Kandy
Na het ontbijt kun je optioneel een bezoek brengen aan het olifantenweeshuis in Pinnawela. Hier worden verstoten olifantjes opgevangen en verzorgd. Ze worden met de fles grootgebracht en je ziet hoe ze genieten van het baden in de rivier. Een andere leuke excursie vooral voor kinderen is een Olifant wassen in de rivier.

De rest van de middag tijd is om te ontspannen in Kandy. Je kunt (optioneel) de botanische tuinen bezoeken. En een bezoek aan de wereldberoemde Tempel van de Tand en het edelstenen museum behoren tot de grootste bezienswaardigheden van Kandy, dus zeker de moeite waard om te bezoeken.

Dag 7: Kandy - Nuwara Eliya
Vandaag staat er een bijzondere lokale treinreis op het programma. Het landschap onderweg is betoverend mooi. De trein rijdt dwars door heuvelachtig gebied met watervallen en theeplantages en brengt u totNany Oya. Hier staat de chauffeur weer op je te wachten om je verder te brengen naar het op 1800 m hoogte gelegen Nuwara Eliya. Onderweg kun je een theeplantage en theefabriek bezoeken en de beroemdste thee van de wereld proeven. In Nuwara Eliya, letterlijk vertaald de ‘Stad van het licht”, is het vrijwel het gehele jaar door koel en soms zelfs koud. Tijdens een wandeling door het plaatsje zul je de typisch Engelse stijl terug zien.

Dag 8: Nuwara Eliya - Kalutera
Je laat het binnenland achter om koers te zetten naar de prachtige goudkleurige stranden van de Indische Oceaan. Aan gekomen in je strandhotel in Kalutera kun je gaan genieten van zon, zee en strand en koelte zoeken onder de wuivende palmbomen. Je kunt er uiteraard ook een ander hotel naar je wensen kiezen om te verblijven. Je hebt 5 stranddagen.

Dag 9 t/m 12: Stranddagen Kalutera
Vrije dagen om te luieren aan het strand en geheel te ontspannen op de exotische stranden van Sri Lanka.

Dag 13: Kalutera - Amsterdam
Transfer naar de luchthaven en vertrek vanuit Colombo voor je terugvlucht naar Amsterdam.

Dag 14: Aankomst Amsterdam
Aankomst en einde van een onvergetelijke rondreis door Sri Lanka.


Sigiriya rots van onderaf gefotografeerd
Treinreis door Sri Lanka

Routekaart


Soorten reizen

Vliegtickets

Over 333travel

Reisinformatie

In de media

Bekijk ook eens

Bestemmingen

© 2019 333travel