Zoover winnaar Beste verre reizen specialist
  • ANVR
  • SGR
  • Calamiteitenfonds
U bent hier: Home > Rondreis > Nepal > Nepal highlights > Dag tot dag
Vorige pagina

16 Dagen, vanaf

€ 2185,- p.p.

vanaf 4 personen

€ 2504,- p.p.

vanaf 2 personen

* Dit zijn indicatieprijzen
Direct reserveren? Offerte opvragen

Rondreis: Nepal Highlights

(R-0757)

16-daagse privé rondreis Nepal

Dag 1: Vertrek Amsterdam - Kathmandu
Vertrek per comfortabele vlucht van Amsterdam naar Kathmandu.

Dag 2: Aankomst Kathmandu
Bij aankomst op de internationale luchthaven van Kathmandu word je opgehaald door je gids die je naar het hotel brengt. De hoofdstad van Nepal maakt een middeleeuwse indruk. Wirwar van kleine straatjes met heilige koeien. Vele oude huizen en pleintjes vol tempels, waar gelovigen met devotie gebeden aan het chanten zijn. Bont geklede mensen met rieten manden lopen bedrijvig heen en weer en overal winkeltjes met ambachtelijke voorwerpen en prachtige souvenirs.

Er zijn ook restaurantjes met veelal een dakterras, waar je in alle rust van de exotische sfeer kunt genieten en vandaag kunt acclimatiseren. Je hebt 4 overnachtingen in Kathmandu.

Dag 3: Kathmandu
Je begint de dag met een stadstour door Kathmandu vanaf het fotogenieke Durbar Square. Indrukwekkende plek met vele tempels, paleizen en een unieke sfeer. Je bezoekt vervolgens de Swayambhunath Stupa. Dit is één van de wereld meest glorieuze Boeddhistische Stupa's, van circa 2000 jaar oud. Ook wel Monkey Tempel genoemd om zijn vele apen, die hier een geheel eigen leven leiden. De stupa staat op de wereld erfgoedlijst van UNESCO.

Vervolgens brengt de chauffeur je naar het middeleeuwse plaatsje Kritipur in de Kathmandu Vallei. De tijd lijkt hier volkomen stil te hebben gestaan. In de huizen wordt de beneden verdieping nog steeds gebruikt als stal en de lokale bevolking leeft voornamelijk van de traditionele weefkunst. Overal hangt dan ook lange strengen gekleurde wol te drogen uit de ramen. Ten slotte naar Chovar, beroemd om zijn kloof met zijn vreemd aandoende Adinath tempel, vol met potten en pannen. Een heerlijk Nepalees momo lunch is vandaag inbegrepen. De rest van de middag ter vrije besteding.

Dag 4: Kathmandu
In de ochtend bezoek je de museumstad Patan, slechts van Kathmandu gescheiden door de heilige Bagmati rivier. Het prachtige koninklijke stadje staat bekend om zijn kunstzinnige schilders, dus wellicht kun je hier een mooi souvenir vinden. Je brengt ook een bezoek aan het Tibetaanse Kamp en Bungamati een gezellig traditioneel Newari dorp dat dateert uit de 16e eeuw. Hier komen weinig toeristen dus je stap hier terug in de tijd.

Via een landelijke weg vol rijstvelden arriveer je in het unieke dorpje Khokane, met zijn geheel eigen cultuur en prachtige tempels. Vrouwen zitten buiten te spinnen en mannen stampen mosterdzaden. Het dorp is dan ook beroemd om zijn ongebruikelijke mosterdolie. Eind van de middag ben je weer terug bij je hotel.

Dag 5: Kathmandu
Zonder een bezoek aan Pushapatinath is je verblijf in Kathmandu niet compleet. Het belangrijkste heiligdom van Nepal is de tempel van Pashupati, gewijd aan de Hindoe god Shiva. De beschermer van alle wezens en herder van de dieren. De tempel staat aan de oever van de Bagmati rivier en is omgeven door een klein woud van andere tempels, pagodes en kloosters. De pagode is voor alle hindoes in de wereld één van de belangrijkste heiligdommen van Shiva en wordt druk bezocht door pelgrims en sadhu's. Deze wonderlijke heilige mannen zijn zeer schaars gekleed. Hun gezichten zijn vaak bedekt met as en ze hebben woeste haren en zijn vergezeld door de drietand, de zogeheten "trisula", het symbool van Shiva.

Vervolgens bezoek je de stupa van Bodnath, het belangrijkste en indrukwekkendste boeddhistische heiligdom in de Kathmandu vallei. Het staat op een heuvel 2 km ten westen van Kathmandu en is van verre zichtbaar. Bodnath ligt in een vlak gebied en de grote stoepa is aan alle kanten omgeven door oude monnikswoningen. De ogen van de Boeddha zijn op de stupa geschilderd en de gekleurde gebedsvlaggen wapperen in de wind. Deze gouden gekroonde stoepa ligt op de top van een berg en is te bereiken via een reeks trappen. Het uitzicht over Kathmandu is adembenemend. Als je lekker uit eten wilt gaan dan is de sfeervolle wijk Thamel een aanrader.

Dag 6: Kathmandu - Pokhara
Vandaag reis je via een hobbelige weg richting Pokhara. Het is een spectaculaire route met panoramische vergezichten, over bergpassen en langs watervallen. Pokhara is na Kathmandu het populairste toeristenoord van Nepal. Aangekomen in het liefelijke plaatsje aan het spiegelende Phewa Meer word het je geheel duidelijk waarom. Vanaf de subtropische vallei waarin Pokhara ligt, rijzen de bergen aan de noordkant vrijwel kaarsrecht op tot enkele van de hoogste pieken ter wereld.

Niet verwonderlijk dat de meeste trekkings door de Himalaya hier beginnen. Transfer naar je hotel waar je 3 nachten verblijft. Wandel 's avonds door de gezellige straatjes van Pokhara of geniet op een terrasje met een drankje van de 'lay back' sfeer.

Dag 7: Pokhara
Je wordt wakker met een majestueus uitzicht op de besneeuwde bergketens van het Annapurna massief. De chauffeur brengt je naar Sarangkot, waar je een indrukwekkend beeld hebt op onder andere de piramidevormige Mt. Machhapuchhare. In de middag heb je een stadstour door Pokhara, inclusief boottocht op het meer. Transfer terug naar je hotel.

Dag 8: Pokhara
De dag begint vroeg en na een ontbijt maken we een trekking naar de Stupa van de Vrede. Via een boottocht word je aan de andere zijde van het meer gebracht, waarvandaan je de stupa kunt bereiken. Je wordt omringd door koninklijke bergen, de lucht is fris en het uitzicht is wederom weergaloos mooi.

De rest van de dag ter vrije besteding. Je kunt een fietstocht maken rondom het meer, of prachtige wandelingen in de omgeving maken. Niet ver van het stadje staat een prachtige Tibetaanse tempel, opgericht door monniken die gevlucht zijn voor de Chinese overheersing. Liefhebbers kunnen de tempel bezoeken met een taxi. (optioneel).

Je kunt je verblijf eventueel verlengen met een optionele 4-daagse trekking. In dat geval heb je een extra overnachting in Pokhara nodig voordat je naar Tansen vertrekt.

Dag 9: Pokhara - Tansen
De reis gaat verder naar Tansen een oude heuvelstad, gelegen tussen Lumbini en Pokhara. De architectuur van de stad is sterk beïnvloed door het Newari volk uit de Kathmandu vallei, met zijn geplaveide straten en rode huizen. In dit dorp ervaar je de echte Nepalese cultuur. De voorzieningen zijn simpel, maar het ontvangst van de bevolking is hartverwarmend en je hebt een schitterend uitzicht op de Himalaya. Ervaar de stilte van de bergen als 's avonds de elektriciteit uit gaat en je een ontelbare sterrenhemel kunt ervaren.

Dag 10: Tansen - Lumbini
Nog voor de dauw optrekt maak je een adembenemende wandeling door het dorp. Terug naar het hotel voor je ontbijt. Waarna je vertrek naar Lumbini gelegen in een prachtige natuur. Lumbini ligt aan de Terai vlaktes in het zuiden van Nepal, tegen de grens van India en staat op de werelderfgoedlijst van UNESCO. Lumbini is de plaats waar Siddharta Gautam Boeddha, als prins werd geboren, in 623 v. Chr. Siddharta Gautama Boeddha is de stichter van het boeddhisme. Lumbini is daarom een van de belangrijkste pelgrimsplaatsen voor boeddhisten. Je hebt 1 overnachting in Lumbini.

Dag 11: Lumbini - Chitwan
In de ochtend bezoek je één van de belangrijkste bezienswaardigheden van Lumbini de, Sacred Garden. Deze heilige tuin bezit vele historische schatten. Vervolgens de stupa's en de Maha Devi tempel van deze heilige boeddhistische plaats. Daarna gaat de reis via het pittoreske platteland naar je volgende bestemming, het tropische Chitwan National Park, het bekendste natuurreservaat van Nepal. De natuur is adembenemend mooi en heel afwisselend. Dit gebied is ook de habitat van de zeldzame Indiase neushoorn.

In de middag rijd je per ossenkar naar het Tharu dorp. Hier maakt je kennis met het leven in een Nepalees dorp en hun tijdloze gevoel van bestaan. Transfer naar je hotel waar je 2 nachten op volpension basis verblijft. Je valt in slaap op het ritme van de jungle geluiden.

Dag 12: Chitwan National Park
In alle vroegte als de ochtend nog moet beginnen vertrek je na een kopje koffie aan een jeep safari door de jungle van Chitwan. De dieren die hier leven zijn ontelbaar en je maakt kans om zeldzame dieren te spotten. Je kunt bijvoorbeeld luipaarden, beren en heel soms ook de Bengaalse tijger waarnemen.

Terug naar het hotel voor ontbijt. Vervolgens staat het volgende avontuur al op je te wachten. Per kano ervaar je de stilte van de natuur en zie je dieren aan de oevers van de rivier drinken. Vervolgens maak je ook een jungle wandel tocht onder begeleiding van een gespecialiseerde gids. Een bijzondere ervaring! Na de lunch in je hotel is de middag ter vrije besteding. In de Rapti rivier worden dagelijks olifanten gewassen en ben je welkom om mee te boenen. Diner in het hotel.

Dag 13: Chitwan - Nagarkot
We laten het tropisch gebied weer achter ons en zetten koers naar Nagarkot, een pittoresk bergdorpje en wereldberoemd op zijn magnifieke panoramische uitzichten op de Himalaya. Op heldere dagen heb je een mooi zicht op de hoogste berg ter wereld de Mount Everest.

Dag 14: Nagarkot - Bhaktapur - Kathmandu
Vroeg uit de veren om in alle vroegte te genieten van een intens mooie zonsopgang over de Himalaya. Paars en rood kleuren de lucht en creëren een magisch uitzicht. Vervolgens terug naar het hotel voor je ontbijt.

Kathmandu ligt slechts op 32 kilometer afstand, maar onderweg maak je nog een prachtige stop in het middeleeuwse Bhaktapur. Deze stad is door de UNESCO uitgeroepen als 'Stad van de Gouden Tempels'. Je treft er wellicht een van de mooiste pleinen ter wereld, met kloosters, paleizen en pagodes. Dit dorp was ook het filmdecor voor de beroemde film Little Buddha.

Je brengt een bezoek aan het Durbar Square, het Paleis met de 55 vensters, de Gouden Poort en de pottenbakkerswijk, waar je prachtig aardewerk kunt kopen. In de namiddag ben je terug in Kathmandu, waar je nog 1 overnachting hebt

Dag 15: Kathmandu - Amsterdam
Transfer naar de luchthaven voor je vlucht terug naar Amsterdam.

Dag 16: Aankomst Amsterdam
Aankomst op Schiphol.


Bergmeer in de Himalaya

Routekaart


Soorten reizen

Vliegtickets

Over 333travel

Reisinformatie

In de media

Bekijk ook eens

Bestemmingen

© 2019 333travel