Zoover winnaar Beste verre reizen specialist
  • ANVR
  • SGR
  • Calamiteitenfonds
U bent hier: Home > Rondreis > Maleisie > Oud > R454b
Vorige pagina

Dag tot dag

Dag 1: Vertrek Amsterdam
Vertrek per comfortabele vlucht van Amsterdam naar Singapore.

Dag 2: Aankomst Singapore
Aankomst op de internationale luchthaven van Singapore. Hier staat onze lokale gids u op te wachten voor de transfer naar het Bayview Hotel voor uw eerste overnachting. De rest van de dag is ter vrije besteding.

Dag 3: Singapore
Na het uitgebreide ontbijt beginnen we aan onze halve dagtour.
We rijden door het Civic District (het historische centrum van Singapore) naar de Cricket Club, het Parlementshuis, het gebouw van het Hooggerechtshof en het Stadhuis.Onze volgende stop is bij het Merlion Park. Hier staat het opmerkelijke, hoge beeld de Merlion. Een mythische half vis half leeuw figuur en het symbool van het toerisme van Singapore. Vanaf hier heeft u een fantastisch uitzicht over de Marina baai. We vervolgen onze tour naar de Thian Hock Keng Tempel, één van de oudste Boeddhistische Taoïstische tempels op het eiland. Hierna bezoeken we een handwerkplaats, waarna we doorrijden naar China Town en de prachtige Botanische Tuinen van Singapore. Wij brengen een bezoek aan één van deze tuinen: de Nationale Orchideeën Tuin. U vindt hier meer dan 6000 orchideeen, 400 verschillende soorten en meer dan 2000 hybriden. We sluiten onze dagtour af met een stop bij Klein India, bij aankomst vallen de enorme wierookstokken op en komt er een geur van jasmijn en verschillende Indiase kruiden op je af. We keren terug naar het hotel waar een uitgebreide lunch zal worden geserveerd. De rest van de dag is ter vrije besteding. Overnachting in het Bayview Hotel.

Dag 4: Singapore - Malakka
In de ochtend volgt onze transfer naar het treinstation van Singapore, hier nemen we de trein naar Tampin. Dit is de uitstapplaats voor onze volgende bestemming: Malakka. Bij het treinstation worden we opgewacht door onze chauffeur die ons verder zal vervoeren naar deze stad. Malakka was ooit de grootste en meest invloedrijke haven van Zuidoost Azie. Dit kwam voornamelijk door haar strategische ligging op de specerijen- en zijderoute naar China. Sinds 1400 heeft deze stad diverse bezetters gekend: o.a. Portugezen, Nederlanders en Britten en dit is duidelijk terug te vinden in de verschillende architectonische bouwstijlen. We brengen een bezoek aan de Cheng Hoon Teng Tempel (de oudste tempel in Maleisië), het Nederlandse Stadthuys en de ruïnes van de St. Paul kerk. In Malakka vestigden zich ook veel Chinese handelaren, de afstammelingen hiervan (vaak van gemengd bloed) zijn de Perenakans. De mannen werden Babas genoemd en de vrouwen Nyonya's. Zij zijn een unieke mix van de Maleisische en Chinese cultuur en dit zult u ook terugproeven in de gemengde culinaire hoogstandjes in deze streek, geboren en ontstaan in Malakka! De rest van de dag is ter vrije besteding. Overnachting in het Equatorial Hotel.

Dag 5: Malakka - Taman Negara
Na het ontbijt vertrekken we naar Kuala Tembeling. Dit is de opstapplaats voor de traditionele longtail boot die ons naar één van de oudste regenwouden ter wereld zal brengen: het Taman Negara National Park. We laten hier de bewoonde wereld steeds verder achter ons en varen zo dieper en dieper de jungle in. Laat u overweldigen door de unieke flora en fauna die dit gebied te bieden heeft. Bij aankomst heeft u de tijd om wat uit te rusten, dan volgt een korte briefing en maken we ons op voor onze avondwandeling door de jungle. Vaak is het zo dat tegen de schemering een kakofonie van geluiden van vogels, insecten en andere wilde dieren te horen is en dit zal zeker voor een onvergetelijke ervaring zorgen! Overnachting in het Mutiara Taman Negara Resort.

Dag 6: Taman Negara
In de vroege ochtend vertrekken we voor onze trekking naar Bukit Teresek, vanaf deze heuvel heeft u een prachtig uitzicht over de jungle. Hier heeft u de mogelijkheid om over de Canopy Walk te lopen. Ervaar hoe het is om een wandeling te maken over hangbruggen die 30-40m hoog boven de grond zijn, zo loopt u ter hoogte van de toppen van de bomen en kunt u op het woud neerkijken. In de middag maken we een boottocht naar de prachtige watervallen Lata Berkoh. Onder aan deze trapsgewijze watervallen hebben zich natuurlijke zwembaden gevormd en kunt u een verfrissende duik nemen in het heerlijke koele water. Overnachting in het Mutiara Taman Negara Resort.

Dag 7: Taman Negara - Kuala Lumpur
Na het uitgebreide ontbijt vertrekken we naar Kuala Lumpur, onderweg zullen we een stop maken om bij een lokaal restaurant te gaan lunchen. Bij aankomst in Kuala Lumpur checken we in bij ons hotel en is de rest van de dag ter vrije besteding. Overnachting in het Capitol Hotel.

Dag 8: Kuala Lumpur
Na het uitgebreide ontbijt maken we een stadstour door de indrukwekkende stad Kuala Lumpur. KL (spreek uit kee-el), zoals de stad ook wel wordt genoemd, is een smeltkroes van Aziatische culturen. U zult het contrast zien tussen de historische architectuur en de moderne wolkenkrabbers en zelf ervaren hoe het oude en het nieuwe in deze stad samenvloeien. We brengen een bezoek aan het indrukwekkende Koninklijke Paleis, het Nationale Museum, het Nationale Monument, het Onafhankelijkheidsplein met de prachtige gebouwen hier omheen en het imposante in Moorse stijl gebouwde treinstation. We brengen ook een bezoek aan een lokale handwerkplaats en als laatste maken we een fotostop bij de prachtige en niet te missen Petronas Twin Towers. We eindigen onze stadstour bij een typisch Maleisisch restaurant, waar u kunt genieten van een heerlijke lunch. Hierna keren we terug naar het hotel en is de rest van de dag ter vrije besteding. Overnachting in het Capitol Hotel.

Dag 9: Kuala Lumpur - Langkawi
Vanaf vandaag kunt u heerlijk gaan genieten op het prachtige eiland Langkawi.

In de loop van de dag volgt de transfer naar de luchthaven van Kuala Lumpur, voor onze binnenlandse vlucht naar Langkawi. U verblijft hier in het prachtig gelegen strand resort Mutiara Burau Bay.

Dag 10: Langkawi
Na het uitgebreide ontbijt beginnen we aan onze eilandtour.
Langkawi is een paradijselijk en mystiek eiland met prachtige witte zandstranden. Er zijn vele mythes en legendes die de eilanden en de bevolking met een mysterieuze charme omringen. Om deze verhalen beter te begrijpen, bezoeken we twee historische plaatsen die hiermee geassocieerd worden: het graf van Mahsuri (deze legende verteld over de vloek die 7 generaties over dit eiland rustte) en het Adelaarsplein. Hierna brengen we een bezoek aan de Perdana Galerie. Hier vindt u een indrukwekkende collectie van officiele staatsgeschenken, gegeven aan de Eerste Minister van Maleisië. We eindigen onze tour met een stop bij een Batik dorp en het plaatsje Kuah. Hier heeft u tijd om rond te lopen, mooie batik of andere mooie souvenirs te kopen. In de middag lunchen we bij een lokaal restaurant. De rest van de dag is ter vrije besteding.
Overnachting in het Mutiara Burau Bay Resort.

Dag 11-14: Langkawi
De laatste dagen van deze rondreis zijn ter vrije besteding en u kunt nu heerlijk nagenieten van alle opgedane indrukken. U kunt heerlijk gaan relaxen op één van de mooie stranden of het eiland verder gaan verkennen. Overnachting in het Mutiara Burau Bay Resort.

Dag 15: Terugvlucht Amsterdam
Uw laatste dag in Maleisië is alweer aangebroken. Na het ontbijt is er nog tijd om uw laatste inkopen te doen. In de middag is uw transfer naar de luchthaven van Langkawi voor uw terugvlucht naar Kuala Lumpur, alwaar uw aansluitende vlucht zal zijn voor Amsterdam.

Dag 16: Aankomst Amsterdam
In de vroege ochtend aankomst in Amsterdam.

Soorten reizen

Vliegtickets

Over 333travel

Reisinformatie

In de media

Bekijk ook eens

Bestemmingen

© 2018 333travel