Zoover winnaar Beste verre reizen specialist
  • ANVR
  • SGR
  • Calamiteitenfonds
U bent hier: Home > Rondreis > Maleisie > Oud > R453 > Dag tot dag
Vorige pagina

Dag tot dag

Dag 1: Vertrek Amsterdam
Vertrek per comfortabele vlucht van Amsterdam naar Kuala Lumpur met Malaysia Airlines.

Dag 2: Aankomst Kuala Lumpur - Malacca
Aankomst op de internationale luchthaven van Kuala Lumpur. Hier staat onze lokale gids u op te wachten voor de transfer naar Malacca. Malacca was ooit de grootste en meest invloedrijke haven van Zuidoost Azië. Dit kwam voornamelijk door haar strategische ligging op de specerijen- en zijderoute naar China. Sinds 1400 heeft deze stad diverse bezetters gekend: o.a. Portugezen, Nederlanders en Britten en dit is duidelijk terug te vinden in de verschillende architectonische bouwstijlen. We brengen een bezoek aan de Cheng Hoon Teng Tempel (de oudste tempel in Maleisië), het Nederlandse Stadthuys en de ruïnes van de St. Paul kerk. In Malacca vestigden zich ook veel Chinese handelaren, de afstammelingen hiervan (vaak van gemengd bloed) zijn de Perenakans. De mannen werden Babas genoemd en de vrouwen Nyonya's. Zij zijn een unieke mix van de Maleisische en Chinese cultuur, geboren en ontstaan in Malacca. In de middag lunchen we in een typisch lokaal restaurant, de avond is ter vrije besteding. Overnachting in het Equatorial Malacca.

Dag 3: Malacca - Kuantan
Na het uitgebreide ontbijt volgt onze transfer naar Kuantan, onderweg maken we nog een lunchstop bij een lokaal restaurant. Bij aankomst maken we een stadstour en bezoeken we o.a. de grote en indrukwekkende Masjid Negeri Staatsmoskee, opvallend door haar pastelkleurige hoog, uitstekende minaretten. Eind van de tour checken we in bij ons hotel en heeft u de rest van de dag ter vrije besteding. Overnachting in het Swiss Garden Resort.

Dag 4: Kuantan
Ontbijt in het hotel. Deze dag is ter vrije besteding. U kunt een riviercruise gaan maken of een relaxte wandeling over de boulevard. In de stad is een gevarieerd aanbod van restaurants, winkels en handwerkplaatsen (waar o.a. de bekende batikstof wordt gemaakt). Overnachting in het Swiss Garden Resort.

Dag 5: Kuantan - Taman Negara
Na het ontbijt vertrekken we naar Kuala Tembeling. Dit is de opstapplaats voor de traditionele longtail boot die ons naar één van de oudste regenwouden ter wereld zal brengen: het Taman Negara National Park. We laten hier de bewoonde wereld steeds verder achter ons en varen zo dieper en dieper de jungle in. Laat u overweldigen door de unieke flora en fauna die dit gebied te bieden heeft. Bij aankomst heeft u de tijd om wat uit te rusten, dan volgt een korte briefing en maken we ons op voor onze avondwandeling door de jungle. Vaak is het zo dat tegen de schemering een kakofonie van geluiden van vogels, insecten en andere wilde dieren te horen is en dit zal zeker voor een onvergetelijke ervaring zorgen! Overnachting in het Mutiara Taman Negara Resort.

Dag 6: Taman Negara
In de vroege ochtend vertrekken we voor onze trekking naar Bukit Teresek, vanaf deze heuvel heeft u een prachtig uitzicht over de jungle. Hier heeft u de mogelijkheid om over de Canopy Walk te lopen. Ervaar hoe het is om een wandeling te maken over hangbruggen die 30-40m hoog boven de grond zijn, zo loopt u ter hoogte van de toppen van de bomen en kunt u op het woud neerkijken.In de middag maken we een boottocht naar de prachtige watervallen Lata Berkoh. Onder aan deze trapsgewijze watervallen hebben zich natuurlijke zwembaden gevormd en kunt u een verfrissende duik nemen in het heerlijke koele water. Overnachting in het Mutiara Taman Negara Resort.

Dag 7: Taman Negara - Kuala Lumpur
Na het uitgebreide ontbijt vertrekken we naar de wereldstad Kuala Lumpur, onderweg zullen we een stop maken om bij een lokaal restaurant te gaan lunchen. Bij aankomst in Kuala Lumpur volgt de incheck bij het hotel en is de rest van de dag ter vrije besteding. Overnachting in het Capitol Hotel.

Dag 8: Kuala Lumpur
Na het uitgebreide ontbijt maken we een stadstour door de indrukwekkende stad Kuala Lumpur. U zult het contrast zien tussen de historische architectuur en de moderne wolkenkrabbers en zelf ervaren hoe het oude en het nieuwe in deze stad samenvloeien. We brengen een bezoek aan het indrukwekkende Koninklijk Paleis, het Nationale Museum, het Nationale Monument, het Onafhankelijkheidsplein met de prachtige gebouwen hier omheen en het imposante in Moorse stijl gebouwde treinstation. We bezoeken tevens een lokale handwerkplaats en maken een fotostop bij de prachtige en niet te missen Petronas Twin Towers. We eindigen onze stadstour bij een typisch Maleisisch restaurant, waar u kunt genieten van een heerlijke lunch. Hierna keren we terug naar het hotel en is de rest van de dag ter vrije besteding.

Dag 9: Kuala Lumpur - Penang
In de ochtend vertrekken we per bus naar het tropische eiland Penang ook wel The Pearl of the Orient genoemd. Bij aankomst checken we in bij het hotel en heeft u de rest van de dag ter vrije besteding; wij raden u aan om zeker een bezoek te brengen aan de, niet te missen, avondmarkt (Pasar Malam) van Batu Ferringhi. Overnachting in het comfortabele strandresort Bayview Beach.

Dag 10: Penang
Na het uitgebreide ontbijt brengen we een bezoek aan de belangrijkste hoogtepunten van Penang en ervaren de rijke historie en diversiteit van dit groene eiland. We bezoeken het historische Georgetown, genoemd naar Koning George III van Engeland, dit is de hoofdstad van Penang en 2e stad van Maleisië. We brengen een bezoek aan Fort Cornwallis, gebouwd door de Britse Oost Indische Compagnie in 1808; het Staatsmuseum, hier vindt u de geschiedenis van de vele volkeren die op dit eiland leefden, er is een grote verzameling van oude foto's, kaarten en meer historische overblijfselen. Als laatste brengen we een bezoek aan Wat Chayamangkalaram, waar we één van de vier grootste liggende Buddha beelden (ook wel genoemd Reclining Buddha) van de wereld kunnen zien. Voordat we terugkeren naar ons hotel lunchen we bij een lokaal restaurant. De rest van de dag is ter vrije besteding. Overnachting in het Bayview Beach Resort.

Dag 11: Penang - Kuching
In de ochtend is onze transfer naar de luchthaven van Penang, waar we inchecken voor onze vlucht naar Kuching, de hoofdstad van Sarawak, gelegen op het eiland Borneo. Sarawak staat bekend om haar onaangeroerde ondoordringbare jungle, de grootste grotten ter wereld en een unieke flora en fauna. We worden opgewacht door onze reisleiding en dan volgt de transfer naar het hotel. De rest van de dag is ter vrije besteding. Overnachting in het Grand Margherita Hotel .

Dag 12: Kuching - Batang Ai
Na het ontbijt vertrekken we naar Batang Ai, een groot stuwmeer met een fantastische ligging midden in de jungle. We rijden door een prachtig landschap, met ongewoon kleine dorpjes, rijstvelden, peper- en palmplantages afgewisseld met regenwouden, waar we steeds dieper en dieper ingaan. We stoppen onderweg in het kleine plaatsje Lachau, waar ons een lunch wordt aangeboden. Hierna rijden we verder door naar Lubok Antu, waar we aan boord gaan van de veerboot die ons verder zal brengen naar ons resort. Dit resort, geheel in longhouse stijl gebouwd, is werkelijk schitterend gelegen in The middle of nowhere en alleen per boot bereikbaar. Overnachting in het Hilton Batang Ai Resort.

Opmerking: indien we voor 16.00h in het resort aankomen en voor zover het weer het toelaat, is er de mogelijkheid om bij aankomst een natuurwandeling te maken.

Dag 13: Batang Ai
In de ochtend vertrekken we per gemotoriseerde longtail boot naar het Sepaya Longhouse. Dit is werkelijk een prachtige boottocht over het stuwmeer en de Engkari rivier en duurt ongeveer 75 minuten. Het Sepaya Longhouse heeft een prachtige ligging op een heuvel langs de rivier en wordt bewoond door de Sepaya stam. We gaan hier kennismaken met hun traditionele leefgewoontes en ze laten dan ook graag aan u zien hoe ze katoen spinnen, de pua weven (traditionele kleding) en prachtig houtsnijwerk maken van bamboe en hout. Er volgt ook een demonstratie blaaspijp schieten, misschien wilt u ook een poging wagen? De lunch wordt hier ter plekke verzorgd en als het weer het toelaat, zullen we een korte wandeling maken in de omgeving. Laat in de middag reizen we via dezelfde route weer terug naar ons resort. Overnachting in het Hilton Batang Ai Resort.

Dag 14: Batang Ai - Kuching
Na het uitgebreide ontbijt, keren we weer terug naar Kuching. Onderweg maken we nog een lunchstop bij een klein dorpje. Overnachting in het Grand Margherita Hotel.

Dag 15: Kuching - Kota Kinabalu
In de ochtend is onze transfer naar de luchthaven van Kuching, voor onze vlucht naar Kota Kinabalu. Hier worden we opgewacht door onze reisleiding en volgt de transfer naar het hotel. De rest van de dag is ter vrije besteding. Kota Kinabalu is de hoofdstad van Sabah, gelegen op het eiland Borneo en is een stad met opwindende contrasten; de bevolking bestaat uit vele etnische groepen.
Overnachting in het Shangri-La Tanjung Aru Hotel.

Dag 16: Kota Kinabalu
Na het uitgebreide ontbijt vertrekken we richting het Kinabalu National Park en de warme bronnen van Poring. Na een rit van ca. 3 uur zien we de trots van Sabah al mysterieus boven het regenwoud uittorenen: de Mount Kinabalu. Met een hoogte van 4095m boven zeespiegel is dit de hoogste berg van Zuid Oost Azië. Hier zullen we, onder begeleiding van een ervaren gids, een wandeling maken over een canopy Walk, op hoogtes van 30-60m boven de grond en over de normaal aangelegde, vaak ook steile, paden. Na deze wandeling, van ca. 1 uur, kunt u weer helemaal tot rust komen en heerlijk relaxen in één van de warme baden van de natuurlijke zwavelbronnen van Poring; een weldaad voor lichaam en geest. Nadat u helemaal bent bijgekomen, kunt u uitgerust aan de lunch beginnen. Hierna vertrekken we naar het Kinabalu Nationale Park, dit gebied beslaat een gigantische oppervlakte van 754 vierkante kilometer en heeft een ongelooflijke grote diversiteit aan flora en fauna. Het is dan ook niet voor niets dat dit park hoog aangeschreven staat bij vele natuurliefhebbers. We gaan naar het bezoekerscentrum en de Mountain Garden en leren hier meer over de natuurlijke wonderen van het park. Aan het einde van de dag keren we terug naar Kota Kinabalu, we maken onderweg nog een korte stop bij de lokale markt van Nabalu, waar u fruit, drinken en/of souvenirs kunt kopen.

Dag 17: Kota Kinabalu - Sandakan
In de vroege ochtend volgt onze transfer naar de luchthaven van Kota Kinabalu voor onze binnenlandse vlucht naar Sandakan. Bij aankomst volgt onze transfer naar het Sepilok Orang Oetan reservaat. Dit is het oudste en grootste opvangcentrum voor orang-oetans ter wereld. Jonge orang-oetans die gevangen werden of als weesje werden gevonden, worden hier getraind om zelfstandig te kunnen overleven in het oerwoud. Om 10.00h worden ze gevoederd en kunt u deze bijzondere dieren van dichterbij meemaken. In de middag maken we een korte riviercruise die u naar het leefgebied van de Proboscis apen zal brengen. Deze bijzondere apen staan bekend om hun uiterlijk: een grote neus die tot over de mond hangt en een dikke buik. Naast deze apen zijn er nog andere apensoorten en zult u ook verrast worden door de aanwezigheid van veel ander wildlife zoals vogels, reptielen en insecten. Tevens zult u verrast staan van de diversiteit van de flora van het regenwoud. Overnachting in Bilit Lodge in Sukau.

Dag 18: Sukau - Kota Kinabalu
Na het uitgebreide ontbijt vertrekken we richting de Gomantong grotten.
U maakt hier kennis met een wel heel bijzonder fenomeen: hier huizen namelijk duizenden zwaluwen, die hun nesten tegen de wanden van de grot hebben gemaakt. Twee keer per jaar worden deze nesten weggehaald door mensen die hiervoor bevoegd zijn. Dit gebeurt op een nogal gevaarlijke wijze middels handgemaakte bamboe/touwladders. De nesten worden gebruikt voor een Chinese delicatesse: vogelnestjessoep. We rijden door naar Sandakan, hier volgt een korte stadstour en na de lunch volgt de transfer naar de luchthaven voor onze terugvlucht naar Kota Kinabalu. Overnachting in het Shangri-La Tanjung Aru Hotel.

Dag 19: Terugvlucht naar Amsterdam
Uw laatste dag in Maleisië is alweer aangebroken, na het ontbijt is er nog tijd om uw laatste inkopen te doen. In de middag is uw transfer naar de luchthaven voor uw terugvlucht naar Amsterdam.

Dag 20: Aankomst Amsterdam
In de vroege ochtend aankomst in Amsterdam.

Soorten reizen

Vliegtickets

Over 333travel

Reisinformatie

In de media

Bekijk ook eens

Bestemmingen

© 2018 333travel