Zoover winnaar Beste verre reizen specialist
  • ANVR
  • SGR
  • Calamiteitenfonds
U bent hier: Home > Rondreis > Maleisie > Kids experience door azie > Dag tot dag
Vorige pagina

17 Dagen

€ 2287,- p.p.

vanaf 4 personen

€ 2614,- p.p.

vanaf 2 personen
Info & Prijzen
Vraag offerte aan

Rondreis: Kids Experience door Azië

(R-0492)

17-daagse individuele familiereis Maleisië, Singapore en Indonesië

Dag 1: Amsterdam - Kuala Lumpur
Vertrek vanaf Schipol naar Kuala Lumpur.

Dag 2: Aankomst Kuala Lumpur
Aankomst op de internationale luchthaven van Kuala Lumpur. Hier staat de lokale gids u op te wachten voor de transfer naar uw hotel. De middag is ter vrije besteding. Uw hotel beschikt over een zwembad, waar u even bij kunt komen van de lange vlucht.

Dag 3: Kuala Lumpur
Na een uitgebreid ontbijt gaat u een stadstour door de indrukwekkende en bruisende stad Kuala Lumpur maken. Deze stad is een smeltkroes van Aziatische culturen. U zult het contrast zien tussen de historische architectuur en de moderne wolkenkrabbers en zelf ervaren hoe het oude en het nieuwe in deze stad samenvloeien.

U start de dag met een kijkje in het verleden van Maleisië. U start met een fotostop bij de toegang naar het Koninklijk Paleis, waar u herinnerd wordt aan de Engelse tijd door de wachters in Engelse stijl uniform die stijf in het gelid op wacht staan. Vervolgens brengt uw gids u o.a. naar het Onafhankelijkheidsplein met de prachtige gebouwen er omheen en het imposante in Moorse stijl gebouwde treinstation.

Daarna is het tijd voor de geuren en kleuren van oosterse kant van Maleisië. Daarom neemt de gids u te voet mee naar de kleine straatjes van Chinatown en naar de mystieke sferen van Little India. Onderweg zal hij u wat lokale snoepjes en lekkernijen laten proeven.

Als afsluiter van uw citytour maakt u een foto stop bij het icoon van de stad: de prachtige en niet te missen Petronas Twin Towers. Optioneel kunt u een toegangskaartje boeken om naar het skydeck, de verbinding tussen de torens te gaan, waar u op zo’n 170 m hoogte van een weids uitzicht over de hele stad geniet.

Na de lunch zet de gids u af bij Aquaria, dat in de KLCC shoppingmall direct naast de Twin Towers ligt. Neem de tijd om de prachtige onderwaterwereld die hier gesimuleerd wordt te bekijken en alle kleurrijke vissen van groot tot klein langs te zien zweven. Leuke tip: Als u zorgt hier voor 15.00 uur te zijn, dan kunt meemaken hoe duikers de diverse vissen voeren in de tank.

Ben u uitgekeken in het aquarium dan is het ook leuk om naar het park te gaan dat naast de KLCC ligt. Ook de locals komen hier graag aan het eind van de dag om even lekker rond te wandelen en te relaxen. Er is ook een leuke speeltuin voor de kids te vinden en wanneer het donker wordt, is er hier een verlichte dansende fontein te bewonderen. Kortom, een heerlijke afsluiting van een drukke dag.

Wanneer u het tijd vindt om terug naar het hotel te gaan, dan is het in deze omgeving heel makkelijk om een taxi aan te houden die u naar uw hotel brengt.

Dag 4: Kuala Lumpur
Vandaag heeft u de dag ter vrije besteding en kunt u op eigen gelegenheid de stad verder gaan verkennen of lekker bij het zwembad luieren. U kunt ook een optionele excursie maken, hieronder een aantal suggesties:

Optioneel op dag 4:
Tropische vogels voeren in het KL Bird Park
Een leuke afwisseling tijdens uw bezoek aan KL is een bezoek aan het KL Bird Park. Hier vindt u o.a. een enorme volière waar de vogels vrij rondvliegen terwijl u door de tropische omgeving wandelt en er zijn diverse interactieve shows en activiteiten, waarbij u zelf de vogels van dichtbij ervaart.

Boomslingeren bij Skytrek Adventures
Voor de avontuurlijke kids is deze excursie perfect. Op zo’n 3 kwartier rijden vanaf KL vindt u het Shah Alam ecopark met vele hectaren aan natuurlijke jungle. Hier kunt u van boom naar boom slingeren, door middel van een ingenieus systeem van kabelbanen, boomhutten, loopbruggen en platforms. Er zijn verschillende parcours voor beginners tot gevorderden. Kinderen moeten wel minimaal 1.10 m zijn om aan deze excursie mee te doen en kids onder de 8 moeten begeleid worden door een volwassene.

Dagje naar Historisch Malacca
Wilt u iets meer van het land zien, dan kunt u Malacca bezoeken. De bijzondere mix van koloniale en Maleise sferen maakt Malacca tot een aangename stad en er zijn tot op de dag van vandaag invloeden van meerdere culturen zichtbaar. U ziet hier verschillende voorbeelden van, waaronder de oudste Chinese tempel van Maleisië, de Cheng Hoon Teng tempel, de Portugese St. Paul’s Church en het Nederlandse Stadhuys. Jonkerstreet is ook bijzonder leuk, om te dwalen langs antiekwinkeltjes en traditionele restaurantjes.

Dag 5: Kuala Lumpur - Cameron Highlands
Vandaag start uw rondreis door Maleisië. U gaat op weg naar de prachtige Cameron Highlands.

Na een vroeg ontbijt staat de gids klaar om u op te halen. De eerste stop is bij de Batu Caves, gelegen op een klein uurtje rijden buiten Kuala Lumpur. De trap naar boven is een uitdaging (272 treden!), maar dan komt u in de enorme grot waarin een prachtige hindoe-tempel huisvest. De klim op zichzelf is echter ook een attractie. Er leven hier namelijk groepen apen die langs en over de trappen lopen op zoek naar iets lekkers. Let wel goed op uw spullen bij deze ondeugende dieren.

Na deze inspanning is het tijd voor wat ontspanning. U wordt naar het Sungai Klah hotspring park gebracht, waar u in een heerlijk verkwikkend bad de spieren kunt rusten. Er zijn diverse baden van koel tot heet en sommige hebben zelfs glijbanen. Het water is uit de natuurlijke bron afkomstig en wordt beweerd helende krachten te hebben.

De laatste stop van vandaag is bij de prachtige Lata Iskander waterval, waar u wat idyllische plaatjes kunt schieten, voordat u bij uw hotel in de Cameron Highlands wordt afgezet.

Dag 6: Omgeving Cameron Highlands
Het landschap van de Cameron Highlands is een aaneenschakeling van eindeloze theevelden, maar thee is niet het enige landbouwproduct van de regio. Er worden ook veel aardbeien en rozen gekweekt. Door sommigen wordt dit gebied dan ook "Malaysia's Green Bowl" genoemd.

U bezoekt een theeplantage waar u een stukje langs de theevelden gaat wandelen en uitleg krijgt over de groei, het productie-proces en alles wat verder bij het verbouwen van thee komt kijken. Als u geluk heeft zijn er theeplukkers in de buurt en kunt u hen en wellicht ook zelf kunt proberen om thee te plukken. Na zelf een kopje thee geproefd te hebben, brengt u een bezoek aan een lokale markt, waar u de diverse producten uit deze omgeving bij elkaar kunt zien en proeven. Daarna brengt u nog een bezoek aan de kleurrijke vlindertuin en een honingbij boerderij waar u op uw gemak kunt rondkijken.

’s Middags kunt u bij het zwembad relaxen of op eigen gelegenheid de omgeving verder gaan verkennen.

Dag 7: Cameron Highlands - Penang
Op weg naar Penang brengt u bij het plaatsje Bukit Merah een bezoek aan Orang-oetan Island. Dit tropische en eco- vriendelijke eiland heeft een zoetwater meer als natuurlijke grens en is ontworpen om orang-oetans zo veel mogelijk in hun natuurlijke leefomgeving te brengen. De orang-oetans leven dan ook in vrijheid op het eiland en kunnen alleen geobserveerd worden vanuit een 100 m lange tunnel waar u doorheen loopt. Er zijn totaal zo’n 23 orang-oetans, waarvan er 12 op het eiland zelf geboren zijn. Het project is dan ook echt als opvangcentrum voor revalidatie en verzorgen van de apen bedoelt. U, als bezoeker krijgt hier een uniek kijkje op.

Belangrijk: In de droge periode kan de stand van het water te laag zijn om met de boot naar Orang-oetan Eiland te varen, waardoor de boottocht naar het Orang-oetan Eiland niet door kan gaan.

Dan is het tijd om de indrukwekkende brug van 13,5 kilometer over te steken naar het tropische eiland Penang, ook wel "Pearl of the Orient" genoemd. U verblijft aan het strand.

Dag 8: Omgeving Penang
Penang is vooral bekend vanwege haar heerlijke stranden en het door Unesco erkende erfgoed van hoofdstad Georgetown, een stad met een indrukwekkend koloniaal verleden. Het schiereiland van Penang is ook heuvelachtig en overgroeid door prachtige natuur. Een bezoek aan de top van Penang Hill zal u hier een goede blik op geven. Met een treintje dat hier al sinds 1923 loopt, wordt u naar de top van de heuvel gebracht. Onderweg ziet u orchideeën en andere tropische planten bloeien, terwijl overal makaken tussen de bomen en naast het spoor zitten. Uiteindelijk komt u op 830m hoogte waar u een fantastisch uitzicht heeft over Georgetown en de straat van Malacca.

Daarna bezoekt u de Kek Lok Si tempel, de grootste boeddhistische tempel van Zuidoost-Azië en heeft een fascinerende mix van Thaise en Birmese stijlen. Deze tempel staat bekend als de mooiste tempel en is prachtig gelegen tussen de heuvels van Penang. De tempel is opgedragen aan de Godin der Genade en stond vroeger beter bekend als de 'Tempel van het Paradijs'. Het complex wordt overheerst door de pagode met 7 verdiepingen en door de 10.000 boeddhabeelden. Op de terugweg naar uw hotel kunt u onderweg stoppen om wat fruit van het seizoen te proeven bij één van de lokale kraampjes langs de weg. De rest van de middag is ter vrije besteding.

’s Avonds kunt u de leuke avondmarkt in Batu Ferringhi bezoeken en hier rondkijken voor de beste souvenirs, die u natuurlijk voor de beste prijs kunt onderhandelen. Een andere optie is om naar de zogenaamde hawkerstalletjes langs Gurney Drive te gaan. Hier vindt u de beste lokale specialiteiten voor een uitgebreid diner. U loopt simpelweg langs de kraampjes, zoekt allerlei lekkernijen uit, neemt plaats aan een tafeltje op straat en smullen maar! Indien gewenst kunt u deze eet-expeditie ook met uw gids doen. Hij kan u dan helpen met het uitzoeken en bestellen van de gerechten.

Dag 9: Strand Penang
Na alle avonturen van de afgelopen dagen is het tijd voor wat rust en ontspanning aan het strand. Uw hotel ligt aan het strand van Batu Ferringhi, dus u hoeft vandaag de deur niet uit.

U kunt ook optioneel naar Monkey Beach gaan, een prachtig strandje in het nationale park van Penang gelegen. Het strand is vernoemd naar de krab-etende makaken (apen) die hier leven en ligt in een baai waardoor de zee er heerlijk rustig is. Het strand is alleen per boot of over een pad door de jungle te bereiken.

Dag 10: Penang - Singapore
Uw verblijf in Maleisië zit er op en het is tijd voor uw volgende Aziatische bestemming. U wordt op tijd opgehaald voor uw transfer naar de luchthaven van Penang. Van hier heeft u een vlucht naar Singapore. Bij aankomst staat uw transfer klaar en wordt u naar uw hotel gebracht waar u de komende dagen zult vertoeven.

Singapore staat bij mensen veelal bekend vanwege het feit dat je er goedkoop kunt winkelen. Dit kleinste landje van Zuidoost-Azië heeft echter veel meer te bieden en heeft zich door de jaren heen ontwikkeld van oude kolonie van de Engelsen tot het schoonste, modernste en meest ontwikkelde stukje Azië. Tegelijkertijd blijft de bevolking verbazingwekkend traditioneel en vindt u op iedere straathoek wel een tempel, lokale markt of ander bijzonder hoogtepunt. Zeker op het gebied van kinder-entertainment loopt Singapore voorop in Azië en heeft u een zee aan keuzes.

Dag 11: Singapore
U start uw verblijf in Singapore met een citytour, zodat u de stad gelijk wat beter leert kennen. U rijdt door het Civic District, het mooie historische centrum van Singapore, waar u even kunt rondstruinen. De volgende stop is aan het water bij het beroemde beeld van de Merlion. Dit 8 m hoge figuur van een half vis, half leeuw, biedt een prachtig foto-momentje van de witte, waterspuwende leeuwvis met skycrapers op de achtergrond.

In de Thian Hock Keng tempel, één van de oudste boeddhistisch/taoïstische tempels op het eiland, leert u iets meer over de Chinese geloven en bijgeloven. Veel Singaporezen zijn namelijk bijzonder (bij)gelovig en bezoeken met grote regelmaat een tempel om de goden te vragen om de veelgehoorde 3-eenheid: Good luck, good fortune en good business. Daarnaast is de tempel ook prachtig gedecoreerd, u kunt er op het gemakje even de bijzonder gedetailleerde versieringen bekijken.

Na een kort bezoek aan het bruisende Chinatown en een rustige wandeling door de prachtige Botanische Tuinen van Singapore, bezoekt u het geur- en kleurrijke Little India. U zult even rondkijken op de lokale markt waar o.a. de enorme wierookstokken opvallen en de geur van jasmijn en verschillende Indiase kruiden op u af komt.

Aan het eind van de tour wordt u bij de Singapore Flyer afgezet en is het tijd voor een kijkje over de stad van bovenaf. De Singapore flyer is 165m hoog reuzenrad en één van de grootste ter wereld. Vanuit uw cabine heeft u een adembenemend 360 graden uitzicht over Singapore. Uw rondje in het rad duurt ongeveer een half uur, dus ga er even rustig zitten om optimaal van dit moment te genieten. Bij uw entreekaartje voor de Singapore Flyer, is ook gratis toegang tot de Journey of Dreams inbegrepen, een korte expositie vol hightech snufjes waar u kunt zien hoe het reuzenrad gebouwd is en hoe alles precies werkt.

Na dit spectaculaire ritje bent u vrij en kunt u op eigen gelegenheid de stad verder verkennen of kies voor één van de vele pretparken of de Singapore Zoo met haar diverse attracties:

Singapore Zoo
- Jungle breakfast: Singapore Zoo is één van de oudste en meest innovatieve dierentuinen ter wereld. Het bestaat uit diverse delen, die u afzonderlijk van elkaar kunt bezoeken. En een leuke aanvulling op een dagje dierentuin is het zogenaamde jungle breakfast, waarbij u van dichtbij kennis kunt maken met de orang-oetan familie die in het park woont.
- Jurong Bird Park: Dit is het grootste vogelpark van Azië en huist zo’n 5000 vogels. Er zijn enorme volières waar de vogels vrij rondvliegen. Ook zijn er diverse interactieve shows en activiteiten, waarbij u zelf de vogels van dichtbij ervaart.
- Nightsafari: ’s Avonds worden hele andere dieren actief in de dierentuin. Wanneer u deelneemt aan de nightsafari zult u deze dieren van dichtbij vanuit een bootje, trein of lopend kunnen bekijken.
- Op riviersafari: De nieuwste attractie van de Singapore Zoo is de bijzondere River Safari. Hier kunt u de 7 bekendste rivierlandschappen van de wereld zien. Van de Amazone rivier tot de Ganges, van de Nijl tot de Yangtze rivier; hier kunt u deze bijzondere landschappen en hun dieren van dichtbij bekijken. De allerbekendste bewoners van de River Safari zijn echter Kai Kai en Jia Jia, de 2 reuzenpanda’s die China aan Singapore heeft uitgeleend.

Pretparken
De meeste pretparken in Singapore liggen op Sentosa Eiland, dat niet voor niets de speeltuin van Singapore wordt genoemd. Neem de kabelbaan vanaf Mount Faber naar Sentosa, ten zuiden van de stad gelegen.

Een selectie van populaire attracties van het eiland zijn o.a. Dolphin Lagoon, Underwater World, Universal Studio's Singapore of de Merlion Tower voor een prachtig panoramisch uitzicht op het eiland. Kortom of het nou voor een middagje is of de gehele dag: Een bezoek aan Sentosa is zeker de moeite waard tijdens uw familievakantie in Singapore!

Een ander pretpark dat u vanuit Singapore gemakkelijk kunt bezoeken is Legoland, waar u een dag vol pret in avontuurlijke achtbanen, het waterpark vol glijbanen of één van de vele andere attracties kunt spenderen.

Uiteraard kunnen wij u helpen met het boeken van uw kaartjes voor bijvoorbeeld Universal Studio’s of één van de andere attracties.

’s Avonds is er ook genoeg te doen in Singapore. Een leuke plaats om te dineren is het sfeervolle Clarke Quay of Boat Quay, aan de Singapore River. Ook kunt u Singapore niet verlaten zonder de luxueuze winkels aan de beroemde winkelstraat Orchard Road te bekijken.

Optioneel: Avondje uit in Chinatown
Tijdens deze excursie zult u merken dat Chinatown ‘s avonds pas echt tot leven komt. U bezoekt o.a. een winkel gespecialiseerd in traditionele Chinese medicijnen en krijgt een uitleg over de principes van Yin en Yang. Uiteraard mag eten niet ontbreken, dus er volgt een heerlijk diner. Na het diner kunt u zelf over de marketjes struinen en uw onderhandelingskwaliteiten uitproberen terwijl u wat leuke souvenirs scoort.

Daarna stapt u in een trishaw. Deze lokale fietstaxi zal u al rustig trappend rondrijden om zo vanuit een ander perspectief de kleurrijke oude huisjes van deze wijk te bekijken. De rit eindigt bij Clarke Quay, waar u aan boord gaat van het volgende leuke vervoersmiddel: de Bumboat. Bumboats zijn kleurig verlichte boten. Ze varen over de Singapore River en geven u een mooi uitzicht op de verlichte stad. U vaart o.a. door het moderne Marina Bay gebied, waar u de imposante en beroemde skyline by night kunt bewonderen.

Dag 12: Singapore
U wordt na het ontbijt opgehaald, want vandaag gaat u het bijzondere Gardens by the Bay project bezoeken. Op minder dan 5 minuten lopen van de Marina Bay vindt u in totaal 3 imposante tuinen, met in totaal meer van 100 ha aan oppervlakte.

In de Bay East Garden vindt u o.a. een 2 km lange wandelroute langs de baai en diverse paviljoens met vele exotische plantensoorten. Bay South is de grootste tuin en hier vindt u dan ook de grotere projecten.

De superbomen van Gardens by the Bay zijn eigenlijk torens van beton en staaldraad, tussen de 25 en 50 m hoog, waar binnenin planten van over de hele wereld groeien. De planten zullen de bomen geleidelijk aan helemaal overgroeien, zodat het net echte bomen gaan lijken. De bomen vangen hun eigen regenwater op en genereren zonne-energie. Twee van de enorme structuren worden onderling verbonden door een 128 m lange hangbrug, genaamd OCBC Skyway (niet inbegrepen).

In de Bay South Garden vindt u 2 grote hallen. De ene is de speciale Flower Dome, waar een koel en droog klimaat wordt nagebootst. Hier vindt u bloemen en planten die oorspronkelijk uit gebieden zoals de Mediterrane, Zuid-Afrika of California komen. In de 2e hal wandelt u door een tropisch nevelwoud met al haar bijzondere planten.

In de Gardens by the Bay tuinen kunt u op eigen gelegenheid rondwandelen. Ook zijn er diverse activiteiten ter plaatse te regelen, zoals zelf te volgen wandelroutes (ca. SGD 2 p.p.), routes met instructies via audio-apparaat (ca. SGD 4 p.p.) of maak bijvoorbeeld een rondrit met de Garden Cruiser tram (ca. SGD 5 p.p.)

Na uw bezoek aan dit bijzondere project bent u vrij en kunt u de tijd spenderen aan meer siteseeing, pretparken en dierentuinen. Of neem een taxi terug naar uw hotel en neem de middag vrij om heerlijk bij het zwembad te spenderen.

Dag 13: Singapore - Bintan
Het prachtige eiland Bintan is het 3e land wat u aandoet tijdens deze reis en de ideale bestemming om uw familie vakantie in Azië af te sluiten.

U wordt naar de haven van Singapore gebracht en gaat aan boord van de ferry naar Bintan. In ca. 1 uur vaart u over. Het ongerepte Bintan Island is officieel Indonesisch grondgebied en het grootste eiland van de Riau Archipel. Het ligt echter net ten zuiden van Singapore en is hiervan dus het makkelijkst te bereiken.

U verblijft in een mooi 4* resort met uitgebreide faciliteiten, gelegen aan de noordwest kust van het eiland. Hier geniet van zon, zee, strand en een fenomenaal uitzicht op de Zuid-Chinese Zee.

Dag 14-15: Strandverblijf Bintan
U kunt er genieten van uitgestrekte witte stranden en de wonderlijke onderwaterwereld van dit Indonesische eiland met vele tropische vissen, zee schilpadden en kleurrijk koraal. Daarnaast biedt het eiland een scala aan activiteiten, zoals snorkelen, duiken, surfen en golven. Ook kunt u historische bezienswaardigheden bewonderen in o.a. de havenstad Tanjung Pinang.

Dag 16: Bintan - Amsterdam
Vandaag is alweer uw laatste dag op Bintan. In de loop van de middag wordt u naar de ferry gebracht en keert u terug naar Singapore, waar uw transfer naar de luchthaven klaar staat. ‘s Avonds vliegt u via Kuala Lumpur terug naar Amsterdam.

Dag 17: Aankomst Amsterdam
Vandaag arriveert u weer op Schiphol.


Gardens by the Bay in de nacht, Singapore
Trap richting de Batu grotten in Maleisië
The Twin Towers in Kuala Lumpur

Soorten reizen

Vliegtickets

Over 333travel

Reisinformatie

In de media

Bekijk ook eens

Bestemmingen

© 2019 333travel