Zoover winnaar Beste verre reizen specialist
  • ANVR
  • SGR
  • Calamiteitenfonds
Vorige pagina

15 Dagen, vanaf

€ 2281,- p.p.

vanaf 4 personen

€ 2568,- p.p.

vanaf 2 personen

* Dit zijn indicatieprijzen
Direct reserveren? Offerte opvragen

Rondreis: Discover West-Maleisie en Borneo Deluxe

(R-0489)

15-daagse privé rondreis Maleisië

Dag 1: Vertrek Amsterdam
Vertrek naar Kuala Lumpur. Na een korte overstap vliegt u door naar Kuching.

Dag 2: Aankomst Sarawak
Aankomst op de internationale luchthaven van Kuching. Hier staat de lokale gids u op te wachten voor de transfer naar uw hotel. De middag is ter vrije besteding. U kunt even bijkomen van de lange vlucht. Aan het begin van de avond komt uw gids u weer ophalen om een korte wandeling door de stad te maken.

Kuching is de hoofdstad van Sarawak, een prachtige stad en vaak gezien als één van de mooiste steden van Zuidoost-Azië. U kunt er heerlijk wandelen langs de indrukwekkende Sarawak-rivier met de vele Brits-koloniale gebouwen als decor.

Dag 3: Bako National Park
Vandaag begint uw avontuur in de jungle. U vertrekt naar Bako, het oudste nationale park van Sarawak.

Vanuit Kuching voert de weg door een landschap van Nipa palmen en mangrovemoerassen. In het Bako National Park vindt u een uitgestrekt laagland regenwoud, waar vele planten- en diersoorten voorkomen. Bako is echter het meest bekend om de indrukwekkende rotsformaties die uit zee steken. U maakt een trekking door het park.

Tijdens deze tocht heeft u kans om wilde zwijnen, varanen, vele vogels en als u geluk heeft de zeldzame neusaap te zien. Aan het eind van de middag keert u terug naar uw hotel in Kuching voor overnachting.

Dag 4: Kuching - Batang Ai
Na een vroeg ontbijt vertrekt u voor de lange rit (ca. 4 uur) naar Batang Ai, een stuwmeer dat wordt omgeven door zeer dichte jungle.

Onderweg stopt u bij het Semenggoh orang-oetan centrum. Dit nog redelijk onbekende reservaat is het thuis van jonge orang-oetans die gered zijn uit gevangenschap en gerehabiliteerd worden in hun natuurlijke leefomgeving. U kunt deze dieren van dichtbij zien terwijl ze gevoerd worden.

Na dit bijzondere bezoek aan de orang-oetans rijdt u verder door een prachtig landschap van groene rijstvelden, peper- en palmolieplantages naar het dorpje Serian waar u de lokale markt kunt bezoeken. Als er voldoende tijd is, zal uw chauffeur ook stoppen bij een pepertuin, waar u kunt zien hoe een voor ons heel normaal specerij als peper eigenlijk groeit. De lunch wordt zeer lokaal, diep in Iban gebied, gebruikt.

Na de lunch gaat u aan boord van een longtailboot en steekt u over naar uw accommodatie voor de komende nachten. Aan de rand van het Batang Ai meer ligt het comfortabele Aiman Resort, dat gebouwd is als een traditionele longhouse, maar wel van alle gemakken voorzien is.

Dag 5: Batang Ai
Na gewekt te zijn door het geluid van de jungle, geniet u van een heerlijk ontbijt aan de oevers van het Batang Ai stuwmeer. Als u geluk heeft, komen er wat brutale aapjes kijken of ze ook een graantje mee kunnen pikken.

Na het ontbijt gaat u aan boord van een longtailboot en maakt u een ontspannen toch over de rivier, op weg naar een traditionele longhouse van de Iban Dayak stam. Hier aangekomen kunt u op uw gemak door het dorp wandelen en de dagelijkse gang van zaken en werkzaamheden bekijken. Ook zullen de stamleden u laten zien hoe zij op traditionele wijze een mand of een mat weven, visnetten maken of jagen met een dodelijke blaaspijp. U kunt ook een verfrissende duik in de rivier nemen.

Na de lunch keert u terug naar uw hotel. Hier kunt u 's middags optioneel nog een wandeling door de jungle gaan maken, op zoek naar wildlife.

Dag 6: Batang Ai - Kuching - Kuala Lumpur
Per boot laat u de schitterende natuur achter u om koers te zetten richting Kuching.

Vervolgens vertrekt u naar de luchthaven van Kuching, van waar de vlucht naar uw volgende bestemming, Kuala Lumpur, vertrekt.

Bij aankomst in de hoofdstad transfer naar uw hotel, waar u de komende nachten zult verblijven.

Belangrijke informatie
Wegens geplande wegwerkzaamheden op deze route zal de rit van Batang Ai naar Kuching langer duren dan normaal en dient de vlucht naar uw volgende bestemming na 17.00 uur 's middags ingepland te worden.

Dag 7: Kuala Lumpur
Na een uitgebreid ontbijt maken we een stadstour door de indrukwekkende en bruisende stad Kuala Lumpur. Deze stad is een smeltkroes van Aziatische culturen. U zult het contrast zien tussen de historische architectuur en de moderne wolkenkrabbers en zelf ervaren hoe het oude en het nieuwe in deze stad samenvloeien.

U brengt een bezoek aan onder andere het Onafhankelijkheids plein met de prachtige gebouwen er omheen en het imposante in Moorse stijl gebouwde treinstation. Tevens bezoekt u een lokale batik handwerkplaats en maakt u een foto stop bij de prachtige en niet te missen Petronas Twin Towers. Kuala Lumpur leert u het beste te voet kennen en daarom neemt de gids u nu mee naar de kleine straatjes van China Town en naar de mystieke sferen van Little India. Na de tour keert u terug naar het hotel en is de rest van de dag ter vrije besteding.

’s Avonds kunt u optioneel dineren op niveau in het ronddraaiende restaurant van de KL Tower op een hoogte van 282 m! U heeft hier een schitterend uitzicht over Kuala Lumpur bij nacht.

Dag 8: Kuala Lumpur
Vandaag heeft u de dag ter vrije besteding. U kunt ook een optionele excursie naar het historische Malacca maken.

Optioneel op dag 8: Historisch Malacca
De bijzondere mix van koloniale en Maleisische sferen maakt Malacca tot een aangename stad. In Malacca zijn tot op de dag van vandaag de invloeden van meerdere culturen zichtbaar. Tijdens de tour zult u verschillende voorbeelden hiervan bezoeken, zoals de oudste Chinese tempel van Maleisië, de Chinese Cheng Hoon Teng tempel en de Portugese St. Paul’s Church. Jonkerstreet is ook bijzonder leuk, om te dwalen langs antiekwinkeltjes en traditionele restaurantjes.

Dag 9: Kuala Lumpur - Cameron Highlands
Vandaag gaat uw reis verder naar de prachtige Cameron Highlands. Het landschap is een wonderlijke aaneenschakeling van eindeloze theevelden, maar thee is niet het enige landbouwproduct van de regio. Er worden ook veel aardbeien en rozen gekweekt. Door sommigen wordt dit gebied dan ook "Malaysia's Green Bowl" genoemd.

Onderweg maakt u nog een stop bij de Lata Iskander waterval en een een lokaal dorpje waar bamboe mandjes worden gemaakt. Bij aankomst in de Cameron Highlands wordt u naar uw hotel gebracht en is de rest van de dag ter vrije besteding.

Dag 10: Cameron Highlands - Penang
Na het ontbijt brengt u een bezoek aan een lokale markt en vervolgens gaat u uiteraard de beroemde thee proeven in een van de meest toonaangevende theeplantages ter wereld, de Boh Tea Estate (maandag gesloten).

Op weg naar Penang brengt u een bezoek aan de beroemde Kek Lok Tong grottempel, een van de grootste en meest spectaculaire in Ipoh. Tevens komt u langs het plaatsje Kuala Kangsar, waar u het paleis van de sultan, genaamd Iskandariah Palace en de imposante Ubudiah Moskee kunt bewonderen.

Dan is het tijd om de indrukwekkende brug van 13,5 kilometer over te steken naar het tropische eiland Penang, ook wel "Pearl of the Orient" genoemd. Hier zult u twee nachten verblijven.

Dag 11: Penang
Ontdek dat Penang naast de prachtige stranden ook een cultureel hart heeft: Georgetown. Georgetown is vernoemd naar koning George III van Engeland en heeft een indrukwekkend koloniaal verleden. Vroeger was de stad o.a. de thuishaven van de Portugezen, Nederlanders en vooral de Engelsen. Tijdens de stadstour kunt u genieten van de koloniale gebouwen, antieke Chinese theehuizen en komt u langs kleurrijke markten. Tenslotte gaat u naar de tempel Wat Chayamangkalaram. Deze fraai beschilderde Thaise tempel huisvest één van de grootste liggende boeddhabeelden ter wereld. De middag is ter vrije besteding.

Dag 12: Penang - Langkawi
Transfer naar de haven van Penang. Van hier vaart u in ca. 2,5 uur naar Kuah, de hoofdstad van Langkawi. Dit prachtige eiland heeft schitterende stranden en is een uitstekende locatie voor een ontspannen verblijf. U verblijft in een pittoresk resort aan één van de mooiste stranden van Langkawi.

Dag 13: Langkawi
Heerlijke stranddag op Langkawi. U kunt aan het strand uitrusten onder het genot van een heerlijke cocktail. Langkawi heeft echter ook ontzettend veel te bieden op natuurgebied. Naast een dichtbegroeide jungle in het binnenland, waar u een mooie boottocht kunt maken door het mangrovewoud, heeft Langkawi een zeer kleurrijke onderwaterwereld, waar u prachtig kunt duiken of snorkelen.

Dag 14: Langkawi - Amsterdam
Vandaag is alweer uw laatste dag op Langkawi. In de loop van de avond vliegt u via Kuala Lumpur terug naar Amsterdam.

Dag 15: Aankomst Amsterdam
Vandaag arriveert u weer op Schiphol.


Ubudiah Moskee in Kuala Kangsar, Maleisië
Sultan Abdul Samad-gebouw in Kuala Lumpur

Routekaart


Soorten reizen

Vliegtickets

Over 333travel

Reisinformatie

In de media

Bekijk ook eens

Bestemmingen

© 2019 333travel