Zoover winnaar Beste verre reizen specialist
  • ANVR
  • SGR
  • Calamiteitenfonds
U bent hier: Home > Rondreis > Laos > Laos highlights > Dag tot dag
Vorige pagina

14 Dagen, vanaf

€ 2255,- p.p.

vanaf 4 personen

€ 2767,- p.p.

vanaf 2 personen

* Dit zijn indicatieprijzen
Direct reserveren? Offerte opvragen

Rondreis: Laos Highlights

(R-0632)

14-daagse privé rondreis Laos

Dag 1: Vertrek Amsterdam
Je vliegt vanaf Schiphol naar Luang Prabang, een stadje met een gezellig, provinciaal karakter.

Dag 2: Aankomst Luang Prabang
Bij aankomst in Luang Prabang word je opgehaald en naar je hotel gebracht. Het centrum van deze stad staat op de werelderfgoedlijst van UNESCO, vanwege de prachtig bewaarde huizen en tempels. Je kunt vandaag heerlijk bijkomen en als je wilt een wandeling door het stadje maken.

Dag 3: Luang Prabang
Het centrum van Luang Prabang is maar klein, dus vandaag zul je een wandelexcursie door de stad maken langs alle hoogtepunten. Zo bezoek je enkele pareltjes van tempels, zoals Wat Visoun. Dit is de oudste tempel van de stad en is bekend om de 'Watermeloenstoepa', vanwege de vorm van de stoepa. Wat Xieng Thong is de mooiste tempel van de stad en een klassiek voorbeeld van de traditionele bouwstijl van Laotiaanse tempels, met een drielaags dak dat laag tot de grond komt. Je bezoekt ook het voormalige koninklijke paleis, dat tegenwoordig dienst doet als Nationaal Museum. In de middag beklim je de Phousy heuvel, vanwaar je een machtig uitzicht over de stad hebt. Met een beetje geluk kun je hier genieten een prachtige zonsondergang. Je eindigt de dag met een bezoek aan de avondmarkt, waar van alles verkocht wordt door de lokale etnische minderheden uit de omgeving.

Dag 4: Luang Prabang
Een korte wandeling brengt je naar de pier, waar je in een boot stapt en de Mekong rivier zult bevaren. Je bezoekt een dorpje waar de etnische minderheid Lao Lum woont. Je ziet hun levenswijze en hoe zij rijstwijn maken, een sterke lokale drank. Je vervolgt je boottocht naar de Pak Ou grotten, 2 grotten waar vele bezoekers en pelgrims in het verleden boeddhabeeldjes hebben achtergelaten, waardoor de grotten nu een rijke collectie aan beeldjes herbergen. Op de terugweg bezoek je een dorpje waar nog 'saa papier' wordt gemaakt, dat wordt gebruikt voor boeddhistische boekwerken, papieren parasols en tempeldecors.

Dag 5: Luang Prabang
Vandaag heb je de dag ter vrije besteding. Je kunt op eigen gelegenheid het stadje met enkele boetiekjes en cafeetjes verkennen of een uitstapje maken in de omgeving.

Dag 6: Luang Prabang-Phonsavan
Na het ontbijt volgt een autorit door een spectaculair berglandschap naar Xieng Khouang, met onderweg enkele stops bij dorpjes van verschillende bergvolkeren. De provincie Xieng Khouang is in de jaren 60-70 zwaar getroffen door Amerikaanse bombardementen, waar je her en der nog sporen van zult zien. De hoofdstad van deze provincie is Phonsavan, de uitvalsbasis voor de mysterieuze Kruikenvlaktes in de omgeving. Bij aankomst heb je misschien nog tijd om zo'n vlakte te bezoeken, waar honderden stenen kruiken over een groot gebied verspreid liggen. Je vindt ze in allerlei formaten, alle geheel gehouwen uit 1 stuk steen. Men schat dat ze meer dan 2000 jaar oud zijn, maar het is nog onbekend waar ze precies voor dienden.

Dag 7: Phonsavan-Vang Vieng
Vandaag is er volop tijd om enkele vlaktes met kruiken te bezoeken. Ook op deze vlaktes zijn grote kraters en loopgraven nog stille getuigen van de oorlog. Vervolgens reis je wederom door een schitterend berglandschap en langs mooie dorpjes naar het plaatsje Vang Vieng. Dit plaatsje is prachtig gelegen midden in een landschap van karstgebergten. Indien je nog tijd hebt na aankomst, is het aan te raden in de prachtige omgeving rond te wandelen.

Dag 8: Vang Vieng-Vientiane
Na het ontbijt bezoek je een grot net buiten Vang Vieng. Geniet nog even van het landschap, voordat je op weg gaat naar de hoofdstad van het land, Vientiane. Nadat je bent ingecheckt in het hotel is het tijd om deze stad te gaan verkennen. Je bezoekt de belangrijkste tempels zoals Wat Sisaket, de oudste tempel van de stad. In vele nisjes in de muren herbergt de tempel meer dan 2000 boeddhabeelden van verschillende groottes. De Wat Prakeo, dat ooit de Boeddha van Smaragd herbergde, is nu een nationaal museum met allerlei vormen van religieuze kunst. Nadat je wat foto's hebt gemaakt bij het Phatuxay monument, ook wel de Laotiaanse Arc de Triomphe genoemd, bezoek je het nationale monument: de That Luang. Dit is een met bladgoud bedekte stoepa dat symbool staat voor het boeddhisme in Laos en de Laotiaanse onafhankelijkheid.

Dag 9: Vientiane
Vandaag kun je je dag geheel zelf indelen. Je kunt zelf door de stad of langs de oevers van de Mekong rivier wandelen. Je kunt optioneel ook een excursie bijboeken, waarbij je naar het Nam Ngum meer gaat op circa 100 km van Vientiane. Op weg naar het meer bezoek je een traditionele zoutdistillatie. Aan het meer kun je genieten van een picknicklunch (inbegrepen) waarna je een ontspannen boottocht over het meer maakt om enkele tropische eilandjes te ontdekken. Op de terugweg naar Vientiane bezoek je een archeologische plek waar boeddhistische gravures zijn gevonden uit de 11e eeuw.

Dag 10: Vientiane-Pakse-Tadlo
Een ochtendvlucht breng je naar Pakse, in het zuiden van Laos gelegen. Hier blijf je niet, want je reist meteen door naar het groene Bolaven plateau. Hier vind je vele koffie- en theeplantages. Onderweg bezoek je ook een dorpje van de etnische minderheid Lao Theung.

Dag 11: Tadlo-Khong Eiland
Na het ontbijt vertrek je uit Tadlo en ga je op weg via Pakse naar Champassak. Hier bezoek je de Khmer tempel Wat Phu. Dit tempelcomplex markeerde de oostelijke grens van het Khmer-koninkrijk in de 4e eeuw. Later in de middag reis je door een schilderachtige landschap en bereik je via een brug het eiland Don Khong. Dit eiland is een van de grootste bewoonde eilanden in het 'Si Pan Don' gebied, ook wel bekend als het 'gebied van de 4000 eilanden'.

Dag 12: Khong Eiland-Pakse
Per boot ga je het gebied van de 4000 eilanden verkennen. Op dit punt is de Mekong op zijn breedst. Tijdens het regenseizoen is de rivier hier maar liefst 12 km breed! Wanneer het water zich terugtrekt komen er kleine eilandjes te voorschijn in de rivier, vandaar de bijnaam van dit gebied. Op grote afstand kun je het gebulder van de Khone Phapeng en de Li Phi watervallen al horen. Deze ga je vandaag bezichtigen. Tenslotte zie je enkele overblijfselen uit de tijd dat de Fransen hier waren gevestigd. Je brengt een bezoek aan de oude spoorweg en een overgebleven locomotief uit die tijd, alsmede een brug in koloniale stijl. Deze zijn gebouwd door de Fransen om de stroomversnellingen en watervallen van dit stuk van de Mekong rivier te omzeilen. Aan het einde van de dag reis je terug naar Pakse voor de overnachting.

Dag 13: Vertrek Pakse
Na het ontbijt volgt een transfer naar de luchthaven van Ubon Ratchathani, dat in Thailand is gelegen. Hier neem je een vlucht naar Bangkok, vanwaar je doorvliegt naar Nederland.

Dag 14: Aankomst Amsterdam
Aankomst op Schiphol.


Wat Xieng Thong tempel, Luang Prabang
Pha That Luang tempel in Vientiane
Champasak Vat Phou tempelcomplex

Soorten reizen

Vliegtickets

Over 333travel

Reisinformatie

In de media

Bekijk ook eens

Bestemmingen

© 2019 333travel