Zoover winnaar Beste verre reizen specialist
  • ANVR
  • SGR
  • Calamiteitenfonds
U bent hier: Home > Rondreis > Laos > Jungles en volkeren van noord laos > Dag tot dag
Vorige pagina

15 Dagen, vanaf

€ 2453,- p.p.

vanaf 4 personen

€ 2851,- p.p.

vanaf 2 personen

* Dit zijn indicatieprijzen
Direct reserveren? Offerte opvragen

Rondreis: Jungles en Volkeren van Noord-Laos

(R-4601)

15-daagse privé rondreis Laos

Dag 1: Vertrek Amsterdam
Je vliegt vanaf Schiphol naar Luang Prabang, een stadje met een gezellig, provinciaal karakter. Vanwege de karakteristieke huizen en de prachtig bewaarde tempels staat dit plaatsje op de Werelderfgoedlijst van Unesco.

Dag 2: Aankomst Luang Prabang
Bij aankomst op de luchthaven word je opgewacht en naar je hotel gereden. Onderweg geeft je gids je uitleg over Luang Prabang. De rest van de dag is ter vrije besteding, zodat je heerlijk kunt bijkomen van je reis en al wandelend het centrum van dit dromerige plaatsje kunt verkennen. Een echte verkenningstocht van Luang Prabang maak je aan het einde van deze reis.

Dag 3: Luang Prabang-Pakbeng
Vanaf de pier van Luang Prabang stap je in een lokale boot voor een prachtige, ontspannen boottocht over de machtige Mekong rivier. Deze boot deel je met andere lokale en internationale reizigers. Onderweg kun je het lokale leven langs de rivier gadeslaan en langs de oevers zie je kleine dorpjes van verschillende volkeren. De lunch vandaag geniet je aan boord van de boot. In Pakbeng overnacht je in een eenvoudige guesthouse. Pakbeng is nog een kleinschalig plaatsje, dat slechts enkele uren per dag van stroom wordt voorzien. Door zijn gunstige ligging aan de Mekong doet het plaatsje vooral dienst als lunch- en overnachtingsstop voor de reizigers en handelaars op de rivier.

Dag 4: Pakbeng-Houei Xai
Ben je een vroege vogel, dan loont het zich vandaag om wat vroeger op te staan en een wandelingetje te maken over de lokale markt. Aangezien de lokale bevolking vanwege de beperkte stroomvoorziening geen koelkasten hebben, gaan de Laotianen elke dag naar de markt om het eten voor die dag in te slaan. Na het ontbijt stap je weer aan boord van de boot voor het vervolg van je tocht in de richting van de grens met Thailand. Bij aankomst in Houei Xai word je naar je guesthouse gebracht en krijg je uitleg over de 'Gibbon Experience', je jungle-avontuur.

Dag 5: Houei Xai-'Gibbon Experience'
Vandaag begint je 3-daagse avontuur in de jungle. Tijdens deze 3 dagen leer je over de bijzondere flora en fauna van deze jungle, maar ook over het behoud van de natuur hier. Het meest bijzondere zijn de laatste gibbons, een bedreigd soort mensaapje, die hier nog wonen. De kans is klein dat je ze ziet, maar je zult ze waarschijnlijk wel horen 'zingen', een onvergetelijk geluid.

Op de eerste dag maak je een wat ruigere autorit van ca. 3 uur naar een dorpje, waar je je lokale gids zult ontmoeten voor de komende dagen. Vanaf dit dorp is het ca. 2 uur wandelen, met enkele goede stijgingen, de jungle in. Wanneer je op de top bent gekomen, krijg je een harnas om en via een kabel glijd je zo een boomhut in. Hier krijg je uitleg over deze boomhutten en hoe je je kunt verplaatsen via de kabels. Dan ga je naar de boomhut waar je de komende nachten zult overnachten.

Dag 6: 'Gibbon Experience'
Vandaag kun je de kabels gebruiken om de jungle te verkennen en uiteraard kun je zelf enkele mooie wandelingen maken. Houd je ogen open voor de prachtige flora en fauna waar je door wordt omringd.

Dag 7: 'Gibbon Experience'-Luang Namtha
Na het ontbijt is het tijd om tijd om de jungle weer te verlaten en weer terug te wandelen naar het dorpje, waar je afscheid neemt van je gids. Je reist door naar het plaatsje Luang Namtha, waar je de avond zult doorbrengen.

Dag 8: Luang Namtha-Nam Ha National Park
Je reist deze ochtend naar het Nam Ha National Park, waar niet alleen de natuur maar vooral de verschillende volkeren centraal staan die in het nationaal park wonen. De eerste dag wandel je zo'n 3-4 uur naar je eerste overnachtingsplek, diep in het nationaal park. Je wandelt o.a. door rubberplantages, rijstvelden en bossen naar de top van de Sam Yord berg. Lokale gidsen van de Khamu en de Akha stammen zullen je begeleiden tijdens de wandeling en je uitleg geven over de producten uit het bos die de dorpelingen gebruiken als voedsel, medicijnen, bouwmateriaal en voor religieuze ceremonies. Vanavond zul je overnachten in een dorpje van de Hmong. Ontspan, laat de omliggende natuur op je inwerken en leer je gastgezin wat beter kennen.

Dag 9: Nam Ha National Park
Vogelliefhebbers kunnen vanochtend wat vroeger opstaan om met zonsopgang de enorme variëteit aan vogels wakker te zien en horen worden. Vandaag maak je een prachtige trekking dieper de dichtbegroeide bossen in en daal je af naar een vallei vol rijstvelden. Je arriveert in een Khmu dorp, waar je over de levenswijze van het Khmu-volk kunt leren en hun heerlijke traditionele gerechten kunt uitproberen. Er is geen haast bij, want je zult vanavond hier blijven overnachten.

Dag 10: Nam Ha National Park-Luang Namtha
Vandaag maak je je laatste trekking door het nationaal park, weer terug naar de 'moderne' wereld. Na zoveel indrukken van deze andere kant van Laos, kun je de rest van de avond rustig ontspannen in het plaatsje Luang Namtha.

Dag 11: Luang Namtha-Muang Sing
Deze ochtend kun je het rustig aan doen en alle tijd nemen voor het ontbijt. Per auto word je via een pittoreske route met mooie uitzichten naar het slaperige plaatsje Muang Sing gereden. Ooit was dit een beruchte plaats waar veel opium en drugs werden verbouwd en verkocht. Tegenwoordig is het verboden en is het een rustig plaatsje geworden dat een uitstekende uitvalsbasis is om dorpjes in de omgeving te bezoeken.

Dag 12: Muang Sing-Luang Prabang
Over redelijk goede wegen reis je vandaag naar Udomxay, een van de grotere plaatsen in Noord-Laos. Hier stop je voor een korte verkenningstocht en om de benen te strekken, voordat de reis wordt hervat naar Luang Prabang. Onderweg kun je wederom genieten van de natuurpracht dat Noord-Laos te bieden heeft, van smalle stroompjes tot hoge bergpassen met weidse uitzichten op de tropisch begroeide heuvels...

Dag 13: Luang Prabang
Ondanks dat Luang Prabang maar een kleine plaats is, is er enorm veel te zien. In het centrum vind je vele goed bijgehouden koloniale gebouwen en bijna 30 tempels en heiligdommen. De nadruk tijdens deze excursie zal liggen op de historie en de schoonheid van Luang Prabang. Per fiets ga je vandaag het centrum verkennen, waarbij je de belangrijkste gebouwen en tempels bezoekt. Als je wilt, kan de gids je helpen in contact te komen met een monnik en zo meer over het leven van de monnik te weten komen. Als je nog voldoende energie hebt, kun je de Phousy heuvel beklimmen voor een schitterend uitzicht over het stadje en de Mekong rivier. De avond is ter vrije besteding en je hoeft je niet te vervelen, want er zijn in het centrum vele goede en gezellige restaurantjes te vinden en er is een avondmarkt voor de laatste souvenirs.

Dag 14: Vertrek Luang Prabang
In de loop van de ochtend word je opgehaald en naar het vliegveld gebracht, waar deze rondreis door het onbekendere Laos tot een einde komt.

Dag 15: Aankomst Amsterdam
Aankomst op Schiphol.


Kuang Si Waterval in Laos

Soorten reizen

Vliegtickets

Over 333travel

Reisinformatie

In de media

Bekijk ook eens

Bestemmingen

© 2019 333travel