Zoover winnaar Beste verre reizen specialist
  • ANVR
  • SGR
  • Calamiteitenfonds
U bent hier: Home > Rondreis > Laos > Het laotiaanse leven > Dag tot dag
Vorige pagina

11 Dagen, vanaf

€ 1938,- p.p.

vanaf 4 personen

€ 2319,- p.p.

vanaf 2 personen

* Dit zijn indicatieprijzen
Direct reserveren? Offerte opvragen

Rondreis: Het Laotiaanse Leven

(R-4600)

11-daagse privé rondreis Laos

Dag 1: Vertrek Amsterdam
Je vliegt vanaf Schiphol naar Luang Prabang, een stadje met een gezellig, provinciaal karakter.

Dag 2: Aankomst Luang Prabang
Bij aankomst in Luang Prabang word je opgehaald en naar je hotel gebracht. Het centrum van deze stad staat op de werelderfgoedlijst van UNESCO, vanwege de mooi behouden koloniale huizen en historische tempels. Je kunt vandaag heerlijk bijkomen en als je wilt een wandeling door het stadje maken en de indrukwekkende tempels verkennen, of de Phousy heuvel beklimmen voor een prachtig uitzicht over de stad en de Mekong rivier bij zonsondergang.

Dag 3: Luang Prabang-Muang Khoua
Na het ontbijt verlaat je Luang Prabang en rijd je in noordelijke richting. Je rijdt door een prachtig landschap vol rijstvelden en heuvels naar het plaatsje Muang Khoua. Muang Khoua is gelegen in de provincie Phongsali, een van de meest noordelijke, meest afgelegen en ook armste regio’s van Laos. Er is nog tijd om dit plaatsje te verkennen voordat je naar je accommodatie wordt gebracht.

Dag 4: Akha dorp
Het dorpje waar je de komende nachten zult verblijven, ligt erg afgelegen en is daarom niet per auto te bereiken. Na het ontbijt volgt een trekking van circa 3 uur naar het dorpje van een Akha stam. Bij aankomst word je voorgesteld aan de bewoners van het dorp, waarna je je intrek neemt en zult deelnemen aan enkele activiteiten. Deze activiteiten kunnen bestaan uit water halen, de kippen voeren, op de kinderen passen of de mensen wat Engels leren, het is afhankelijk van wat er op dat moment nodig is. Gedurende je verblijf in het dorp is er een Engelssprekende gids aanwezig, die je zal helpen met de communicatie met de dorpelingen. Je verblijft in een familiehuis met idyllische uitzichten op het omringende berglandschap en je hebt de beschikking over een eenvoudige badkamer met alle basisfaciliteiten. Je matras en dekens zijn alle handgemaakt van 100% natuurlijk materiaal, gemaakt in een ander dorp waar het behoud van traditionele weefkunst en naaikunst wordt gestimuleerd.

Dag 5: Akha dorp
Vandaag leer je het leven van de Akha-stam nog beter kennen, door deel te nemen aan enkele dagelijkse activiteiten. Je kunt hierbij denken aan het meehelpen met het werk op het land zoals rijst planten of oogsten, meehelpen met maaltijden bereiden, kleding weven of manden maken.

Dag 6: Akha dorp
Vandaag maak je een mooie wandeling langs een kloof naar enkele indrukwekkende uitzichtpunten. Dan volgt een belangrijke taak: je helpt mee met het verzamelen van voedsel in het bos, dat zal worden gebruikt voor de feestelijke avondmaaltijd die vanavond zal plaatsvinden.

Dag 7: Muang Khoua-Nong Khiaw
Helaas zul je vandaag alweer afscheid nemen van de dorpsbewoners, die je inmiddels goed hebt leren kennen. Je wandelt weer terug naar Muang Khoua, waar je aan boord gaat van een bootje die je mee stroomafwaarts neemt over de Nam Ou rivier. Geniet van het pittoreske landschap dat aan je voorbij trekt en het dagelijkse leven dat zich aan het water afspeelt. Je stopt onderweg bij een dorpje om het leven hier te leren kennen. Aan het einde van de middag arriveer je in Nong Khiaw, waar je vanavond zult overnachten.

Dag 8: 100 Watervallen
Je begint de dag met een rustig boottochtje over de Nam Ou rivier, met een bezoek aan een klein Laotiaans dorpje. Vandaag leer je nog meer over het leven aan het water, terwijl je naar de watervallen vaart. Het laatste stukje naar de watervallen zul je te voet afleggen, wandelend door kleine stroompjes en rijstvelden, totdat je bij de voet van de watervallen aankomt. Deze ‘100 watervallen’, zoals ze genoemd worden, zijn pas in oktober 2008 ontdekt! Je gaat dieper de jungle in en overal om je heen zul je alleen nog maar junglegeluiden en het geklater van water horen, die je uitnodigen voor een verfrissend zwempartijtje. Je gids zal je naar de mooiste plekjes brengen en een heerlijke picknicklunch bereiden bij de watervallen. Vandaag is een dag die je niet snel meer zult vergeten! Je overnacht weer in Nong Khiaw.

Dag 9: Nong Khiaw-Luang Prabang
In de ochtend wandel je naar een grot waar de lokale bevolking zich heeft moeten verbergen tijdens de Indochina oorlogen. De gids zal je de indrukwekkende geschiedenis uit de doeken doen. Je keert weer terug naar Nong Khiaw. Om je lokale Laos-reis compleet te maken, neem je vandaag de lokale bus terug naar Luang Prabang. Nadat je bent ingecheckt in je hotel, heb je een vrije avond om nog een van de fantastische restaurants in het centrum uit te proberen.

Dag 10: Vertrek Luang Prabang
Vandaag heb je vrije tijd tot de transfer naar de luchthaven voor je vlucht terug naar Nederland.

Dag 11: Aankomst Amsterdam
Aankomst op Schiphol.


Rijstvelden in Laos

Soorten reizen

Vliegtickets

Over 333travel

Reisinformatie

In de media

Bekijk ook eens

Bestemmingen

© 2019 333travel