Zoover winnaar Beste verre reizen specialist
  • ANVR
  • SGR
  • Calamiteitenfonds
U bent hier: Home > Rondreis > Laos > Discover laos deluxe > Dag tot dag
Vorige pagina

9 Dagen, vanaf

€ 1627,- p.p.

vanaf 4 personen

€ 1836,- p.p.

vanaf 2 personen

* Dit zijn indicatieprijzen
Direct reserveren? Offerte opvragen

Rondreis: Discover Laos Deluxe

(R-0631)

9-daagse privé rondreis Laos

Dag 1: Vertrek Amsterdam
U vliegt vanaf Schiphol naar Vientiane, de hoofdstad van Laos.

Dag 2: Aankomst Vientiane
Bij aankomst op het internationale vliegveld van Vientiane volgt de transfer naar uw hotel.

Dag 3: Vientiane
U gaat vandaag Vientiane verkennen tijdens een stadsexcursie. Zo bezoekt u Wat Sisaket, de oudste tempel van de stad. In vele nisjes in de muren herbergt de tempel meer dan 2000 boeddhabeelden van verschillende groottes. De Wat Prakeo, dat ooit de Boeddha van Smaragd herbergde, is nu een nationaal museum met allerlei vormen van religieuze kunst. Zo vindt u hier onder andere prachtig bewerkte deuren, enkele van de mooiste en oudste boeddhabeelden en een bronzen, traditionele drum. Nadat u wat foto's heeft gemaakt bij het Phatuxay monument, ook wel de Laotiaanse Arc de Triomphe genoemd, bezoekt u het nationale monument: de That Luang. Dit is een met bladgoud bedekte stoepa dat symbool staat voor het boeddhisme in Laos en de Laotiaanse onafhankelijkheid.

Dag 4: Vientiane-Phonsavan
In de ochtend verlaat u de hoofdstad en vliegt u naar de provincie Xieng Khouang. Hier bezoekt u de mysterieuze Vlaktes der Kruiken, uitgestrekte velden waar honderden 'kruiken' verspreid staan. Uw gids vertelt u over de geschiedenis van deze kruiken en waar ze wellicht voor gebruikt werden. Ook leert u over de bewogen geschiedenis van dit gebied, dat nog steeds de littekens draagt van de Indochina oorlog.

Dag 5: Phonsavan-Luang Prabang
Na het ontbijt volgt een lange maar spectaculaire rit van Phonsavan naar Luang Prabang. U rijdt door een prachtig berglandschap en passeert dorpjes van enkele bergvolkeren, die hier op eenvoudige wijze rustig leven. Aan het einde van de middag komt u aan in Luang Prabang, een plaats dat als geheel op de werelderfgoedlijst van UNESCO staat.

Dag 6: Luang Prabang
Het centrum van Luang Prabang is maar klein, dus vandaag zult u een wandelexcursie door de stad maken langs alle hoogtepunten. Zo bezoekt u enkele pareltjes van tempels, zoals Wat Visoun. Dit is de oudste tempel van de stad en is bekend om de 'Watermeloenstoepa', vanwege de vorm van de stoepa. Wat Xieng Thong is de mooiste tempel van de stad en een klassiek voorbeeld van de traditionele bouwstijl van Laotiaanse tempels, met een drielaags dak dat laag tot de grond komt. U beklimt ook de Phousy heuvel, vanwaar u een machtig uitzicht over de stad heeft. U eindigt de excursie met een bezoek aan de avondmarkt, waar vanalles verkocht wordt door de lokale etnische minderheden uit de omgeving.

Dag 7: Luang Prabang
U mag deze dag zelf invullen. U kunt op eigen gelegenheid het stadje met enkele boetiekjes en cafeetjes verkennen of een uitstapje maken in de omgeving.

Of u kunt de optionele excursie Grotten & Watervallen bijboeken, waarbij u de omgeving van Luang Prabang verkent. Allereerst gaat u naar de pier waar u aan boord gaat van een boot, die u in circa 2 uur naar de Pak Ou grotten brengt. Deze grotten herbergen duizenden boeddhabeeldjes, die hier door de jaren heen door bezoekers zijn achtergelaten. Onderweg leert u ook nog wat meer over het lokale distilleerproces van rijstwijn of whiskey en het traditionele weefproces. Weer terug in Luang Prabang reist u door naar de Kuangsi Watervallen, waar prachtig helder water over de kalksteenrotsen loopt. Onderaan de watervallen zijn grote plassen met verfrissend water. Onderweg terug naar Luang Prabang passeert u schitterende landschappen, teak bossen en dorpjes van de bergvolkeren Hmong en Khmu.

Dag 8: Vertrek Luang Prabang
Helaas is de laatste dag in Laos aangebroken. Een transfer brengt u op tijd weer naar de luchthaven voor uw vlucht terug naar Nederland.

Dag 9: Aankomst Amsterdam
Aankomst op Schiphol.


Wat Xieng Thong tempel, Luang Prabang
zonsondergang Luang Prabang

Routekaart


Soorten reizen

Vliegtickets

Over 333travel

Reisinformatie

In de media

Bekijk ook eens

Bestemmingen

© 2019 333travel