Zoover winnaar Beste verre reizen specialist
  • ANVR
  • SGR
  • Calamiteitenfonds
U bent hier: Home > Rondreis > Kenia > Wildlife experience kenia tanzania > Dag tot dag
Vorige pagina

13 Dagen, vanaf

€ 4418,- p.p.

vanaf 4 personen

€ 5441,- p.p.

vanaf 2 personen

* Dit zijn indicatieprijzen
Direct reserveren? Offerte opvragen

Rondreis: Wildlife Experience Kenia & Tanzania

(R-8506)

13-daagse privé rondreis Kenia en Tanzania

Dag 1: Amsterdam – Nairobi
Je vliegt vanaf Schiphol naar Nairobi in Kenia. Bij aankomst word je hartelijk verwelkomd en na ons speciale welkomstritueel word je naar je hotel gebracht. Het Sarova Stanley is het eerste luxe hotel van Nairobi en kent een lange geschiedenis, die je terug kunt zien op de foto’s die in de lobby hangen. Hoewel het hotel gemoderniseerd is, heeft het zijn charme perfect weten te behouden. Een goed begin van je bijzondere reis.

Dag 2: Nairobi - Lake Nakuru National Park
Je wordt in de ochtend opgehaald bij je hotel en verlaat de stad. Je maakt onderweg een korte stop bij een uitzichtpunt over de Great Rift Valley ofwel de Grote Slenk. Tegen lunchtijd arriveer je bij je charmante lodge net buiten het nationaal park, waar je rustig kunt inchecken en van een hartige lunch kunt gaan genieten. En dan is het eindelijk tijd voor je eerste game drive. In het Lake Nakuru National Park kun je goed wild spotten door de overwegend lage begroeiing. Bij het meer vind je veel vogelsoorten, waaronder pelikanen, en in het landschap eromheen heb je kans om de witte en zwarte neushoorn te zien, leeuwen, de bijzondere Rothschild giraf, luipaard etc.

Dag 3: Lake Nakuru National Park – Masai Mara Game Reserve
Na een vroeg ontbijt ga je op weg naar het onweerstaanbare Masai Mara reservaat. Hier vind je de landschappen zoals je die van tv kent: uitgestrekte savannes doorspekt met acaciabomen en doornige struiken. Bij aankomst in je sfeervolle tentenkamp is het eerst tijd om in te checken en van een heerlijke lunch te genieten.

En dan ga je eindelijk op safari in de Masai Mara. De golvende vlaktes en graslanden, die tot aan de horizon lijken te reiken, zijn de leefomgeving van de leeuw, olifant, buffel, wildebeest, luipaard, cheeta, zebra, hyena, neushoorn, giraf en ga zo maar door. De populatiedichtheid van wilde dieren is hier zo hoog, dat de Masai Mara je niet kan teleurstellen. Ook vogelliefhebbers komen hier zeker aan hun trekken.

Dag 4: Masai Mara Game Reserve
Na een goed ontbijt ga je de hele dag op safari in de Masai Mara. Speur de vlaktes af op zoek naar de Big Five, want als je ze ergens moet kunnen spotten, dan is het wel in de Masai Mara. De Big Five bestaat uit de leeuw, olifant, Afrikaanse buffel, luipaard en de zwarte ofwel puntlipneushoorn. Je zult bekende dieren zien maar ook vele onbekende dieren, die zeker niet minder bijzonder of indrukwekkend zijn.

Dag 5: Masai Mara Game Reserve – Serengeti National Park (Tanzania)
Deze ochtend rijd je door de Masai Mara naar de grenspost. Je gids helpt je met de grensformaliteiten en dan reis je Tanzania binnen. Je bevindt je nu in het Serengeti National Park, dat niet alleen het oudste park van Tanzania is, maar ook een van de grootste wildparken ter wereld. Men zegt dat het park zo’n drie miljoen (grote) zoogdieren herbergt. Je reis naar je lodge is meteen een game drive en onderweg geniet je van een picknicklunch. Aan het einde van de middag arriveer je bij je lodge.

Dag 6: Serengeti National Park (Tanzania)
Vandaag neem je wederom een picknicklunch mee, want na het ontbijt ga je de hele dag op safari in de Serengeti. Je gids zal zijn best doen om je zoveel mogelijk dieren te laten zien die je tot dusverre nog niet gespot hebt. Zo staat het zuiden van de Serengeti erom bekend dat er veel cheeta’s verblijven en in het middendeel wonen relatief veel luipaarden.

De eindeloze grasvlaktes zijn ideaal om goed wild te spotten. Daarom heb je hier wat meer kans om enkele fascinerende kleinere dieren te spotten die je normaal nauwelijks te zien krijgt, zoals de aardwolf, stekelvarken, das, jakhals, mangoeste, stokstaartje en het schubdier.

Reis je in december tot en met augustus, dan reis je tijdens de grote trek of migratie. Vanaf december trekken enorme kuddes wildebeesten vanuit het zuiden van de Serengeti in noordelijke richting. Circa begin augustus verlaten ze het noorden van de Serengeti en trekken ze de Masai Mara in Kenia binnen. Kuddes zebra’s, giraffen, buffels, elanden en gazelles trekken mee met de wildebeesten. Dit geheel zorgt voor spectaculaire beelden.

Dag 7: Serengeti National Park – Ngorongoro Conservation Area
Helaas is het tijd om de onvergetelijke Serengeti te verlaten. Je maakt een stop bij Olduvai Gorge, een van de belangrijkste archeologische plekken ter wereld die een tipje van de sluier heeft gelicht over de evolutie van de mens. Een lokale gids zal je hier meer over vertellen. Rond lunchtijd arriveer je bij je lodge, op de rand van de krater. Na de lunch kun je in alle rust bijkomen, relaxen en genieten van het schitterende uitzicht op de krater, de grootste komvormige krater in de wereld.

Zo’n 8 miljoen jaar geleden was de Ngorongoro krater een actieve vulkaan, totdat de kegel instortte. Hierdoor werd de krater gevormd, die 610 meter diep is en zo’n 20 kilometer in diameter. Als je op de bodem van de krater bent, bevind je je niet alleen in een prachtige omgeving, maar ook in het thuisgebied van een enorme hoeveelheid Afrikaanse dieren. Zo vind je hier zelfs de zwarte neushoorn. Alleen de impala en topi vind je hier niet door de concurrentie met het wildebeest. Tevens vind je hier geen giraffen omdat er voor hen geen eten op boomhoogte is. Een ander interessant verschijnsel is dat hier voornamelijk mannetjes olifanten leven.

Dag 8: Ngorongoro Conservation Area
Na het ontbijt is het tijd om circa 610 meter naar de bodem van de krater af te dalen. De hele dag staat in het teken van deze fotogenieke plek en zijn bewoners. Het landschap wordt omzoomd door beboste kraterwanden en op de bodem van de krater worden graslanden afgewisseld met lage begroeiing en een aantal meertjes, waar vele vogelsoorten leven. Met een beetje geluk kun je vandaag leeuwen, buffels, gazelles, neushoorns, jakhalzen, zebra’s, cheeta’s, luipaarden en/of hyena’s spotten. Op een mooie plaats met pittoresk uitzicht zul je genieten van een picknicklunch.

Dag 9: Ngorongoro Conservation Area – Tarangire National Park
Deze ochtend ga je weer op pad en tegen het middaguur arriveer je bij je lodge. Na de lunch maak je een game drive in dit nationale park, dat niet alleen is begroeid met acaciabomen, maar ook met de karakteristieke baobab bomen. Buiten de Serengeti vind je hier de grootste dierenpopulatie. In de droge tijd van het jaar kun je hier enorme kuddes olifanten zien, die met hun slagtanden in de grond schrapen op zoek naar ondergrondse waterstroompjes. Rond de waterplassen kun je vele wildebeesten, zebra’s, buffels, impala’s, gazelles, hartebeesten en eilandantilopen spotten. Bovendien is dit een van de weinige plekken waar je unieke oryx en langgenekte gerenoek vindt.

Dag 10: Tarangire National Park – Amboseli National Park (Kenia)
Na een vroeg ontbijt ga je op pad en steek je de grens over naar Kenia. Aangekomen bij je lodge in het Amboseli National Park check je in en geniet je van een lunch. In de middag maak je een game drive. In dit nationaal park vind je o.a. leeuwen, buffels, cheeta’s, giraffen, bavianen, gazelles, nijlpaarden en wildebeesten. Het is ook een waar vogelparadijs, aangezien hier meer dan 400 vogelsoorten leven. Bovendien zijn de pittoreske vergezichten hier al meer dan een foto waard.

Dag 11: Amboseli National Park
Vandaag staan er in de ochtend en in de middag een game drive op het programma. Als je geluk en helder weer hebt, laat de uiterst fotogenieke Kilimanjaro zich vandaag zien en biedt deze een schitterend decor op foto’s. Verder staat het park bekend om de enorme kuddes olifanten die hier rustig rondstruinen. Een leuk wetenswaardigheidje: mannetjes olifanten in Amboseli hebben bijzonder lange slagtanden. Omdat het landschap voornamelijk bestaat uit uitgestrekte vlaktes, is er een goede kans dat je een katachtige zult zien, zoals een luipaard, leeuw, cheeta of de caracal

Dag 12: Amboseli National Park – Nairobi - Amsterdam
En dan zit het er helaas weer op. Je wordt weer terug gereden naar Nairobi. Je gaat gelukkig niet naar huis met lege handen, want waarschijnlijk heb je een of meerdere geheugenkaarten vol met prachtige foto’s van al die onvergetelijke momenten. Als er nog genoeg tijd is tot je vlucht naar huis, zul je naar het beroemde Carnivore restaurant in Nairobi worden gebracht voor de lunch. Tenslotte word je naar de luchthaven gebracht, waar je afscheid neemt van je gids en er een einde komt aan je ultieme safari reis.

Dag 13: Aankomst Amsterdam
Aankomst op Schiphol.


Luipaard in een boom
Kudde olifanten met de Kilimanjaro op de achtergrond
Jeepsafari door de Masai Mara in Kenia

Soorten reizen

Vliegtickets

Over 333travel

Reisinformatie

In de media

Bekijk ook eens

Bestemmingen

© 2019 333travel