Zoover winnaar Beste verre reizen specialist
  • ANVR
  • SGR
  • Calamiteitenfonds
U bent hier: Home > Rondreis > Kenia > Safari discover kenia deluxe > Dag tot dag
Vorige pagina

11 Dagen, vanaf

€ 2698,- p.p.

vanaf 4 personen

€ 3123,- p.p.

vanaf 2 personen

* Dit zijn indicatieprijzen
Direct reserveren? Offerte opvragen

Rondreis: Safari Discover Kenia Deluxe

(R-8501)

11-daagse privé rondreis Kenia

Dag 1: Amsterdam – Nairobi
Je vliegt vanaf Schiphol naar Nairobi in Kenia. Bij aankomst word je hartelijk verwelkomd en na ons speciale welkomstritueel word je naar je hotel gebracht.

Dag 2: Nairobi – Amboseli National Park
Je wordt opgehaald bij je hotel en verlaat de grote stad in zuidelijke richting. De buitenwijken worden langzaamaan verruild voor een uitgestrekter, rustigere omgeving. Rond lunchtijd arriveer je in het Amboseli National Park. Je wordt naar je accommodatie gereden om hier van een lunch te genieten.

Amboseli is een geliefd park omdat je hier het hele jaar goed wild kunt spotten en het schitterende landschap gecompleteerd wordt met de Kilimanjaro op de achtergrond. Na de lunch ga je hier je eerste gamedrive maken. Tenslotte sluit je je dag af met een diner in je accommodatie.

Dag 3: Amboseli National Park
Je begint de dag vroeg met een ochtend game drive. Amboseli staat erom bekend dat hier veel katachtigen wonen, zoals de luipaard, leeuw, cheeta en de caracal. Omdat het landschap voornamelijk bestaat uit uitgestrekte vlaktes, is er een goede kans dat je een katachtige zult zien. Verder vind je in Amboseli grote kuddes buffels en olifanten. Een leuk wetenswaardigheidje: mannetjes olifanten in Amboseli hebben bijzonder lange slagtanden.

Na je ochtend game drive keer je terug bij je accommodatie voor het ontbijt. De rest van de ochtend kun je heerlijk rustig spenderen aan het zwembad. Na de lunch is het tijd voor een middag game drive. De dag wordt weer afgesloten met een diner in je accommodatie.

Dag 4: Amboseli National Park – Lake Nakuru National Park
Deze ochtend staat er een wat langere rit op het programma. Via Nairobi reis je naar Lake Nakuru. Onderweg rijd je door de Great Rift Valley met schitterende uitzichten en langs Lake Naivasha. Bij aankomst in Lake Nakuru word je eerst naar je accommodatie gebracht voor een late lunch.

Na deze lunch staat er een safari op het programma. Het landschap is hier heel anders dan in Amboseli. Je vindt hier bossen, kliffen en rotsen en uitgestrekte velden waar je perfect dieren kunt spotten. En daar kom je waarschijnlijk toch vooral voor. Je kunt hier onder andere leeuwen, buffels, waterbokken, zwijnen, zebra’s, impala’s en met wat geluk luipaarden spotten. Ook kun je hier de bedreigde Rothschild giraf vinden. Bovendien is Lake Nakuru een van de beste parken om de neushoorn te spotten. Hier leven zowel de witte of breedlip neushoorn als de zeldzame zwarte of puntlipneushoon.

Lake Nakuru stond altijd bekend als het roze meer vanwege de enorme populatie flamingo’s die hier leefde. Helaas is het waterpeil van het meer de afgelopen jaren enorm gestegen, wat ten koste ging van de algen die hier groeiden. Deze algen waren de voornaamste voedselbron van de flamingo’s en met het verdwijnen van de algen verhuisden helaas de meeste flamingo’s naar andere meren.

Dag 5: Lake Nakuru National Park – Masai Mara Game Reserve
Het prachtige Masai Mara reservaat staat vandaag op het programma. Hier vind je de landschappen zoals je die van tv kent: uitgestrekte savannes doorspekt met acaciabomen en doornige struiken. Na het ontbijt rijd je via de Great Rift Valley naar dit reservaat. Bij aankomst in je accommodatie is het eerst tijd om in te checken en van een late lunch te genieten.

Houd je verrekijker en camera in de aanslag, want na de lunch is het tijd voor je game drive. De golvende savannes en graslanden zijn de thuisbasis van o.a. de Big Five. Dus heb je nog geen leeuwen, luipaarden, buffels, neushoorns of olifanten gezien, dan lukt dat hopelijk vandaag of morgen. Verder vind je hier ook wildebeesten, cheeta’s, hyena’s, topi’s, zebra’s, giraffen en nog heel veel meer. Ook vogelliefhebbers komen hier zeker aan hun trekken.

Dag 6: Masai Mara Game Reserve
Je begint de dag met een ochtend game drive in de Masai Mara. Je zult bekende dieren zien maar ook onbekende dieren, die daarom zeker niet minder bijzonder of indrukwekkend zijn. Je gids zal ook zijn uiterste best te doen om ervoor te zorgen dat je die dieren vindt die je nog heel graag wilt zien maar tot nu toe nog niet gespot hebt.

Na de lunch bezoek je een traditionele Maasai manyatta. Je gaat van de gebaande paden af naar een dorp waar je kennis maakt met de traditionele leefwijze van de Maasai. Je ziet hoe ze, niet alleen in dit dorp maar in vele dorpjes zoals deze, nog heel eenvoudig in lemen hutjes wonen en nog vele gewoontes en tradities in ere houden.

Je hebt nog tijd voor een game drive op weg terug naar je accommodatie.

Dag 7: Masai Mara Game Reserve – Diani Beach
Helaas is de tijd gekomen om de Masai Mara te verlaten. Na het ontbijt ga je weer de weg op en word je teruggereden naar Nairobi. Hier neem je afscheid van je gids en neem je een binnenlandse vlucht naar Mombasa. Na aankomst word je naar je strandresort gereden en kun je gaan genieten van een ontspannen strandverblijf.

Tegen een meerprijs kun je optioneel ook vanaf de Masai Mara naar Mombasa vliegen. Dit scheelt je een hoop reistijd.

Dag 8-9: Diani Beach
Twee hele dagen om van het strand te genieten.

Dag 10: Diani Beach – Mombasa - Amsterdam
In de loop van de dag word je opgehaald en naar de luchthaven van Mombasa gebracht. Heb je een late vlucht terug naar Nederland, dan kun je er optioneel voor kiezen een late check-out bij te boeken. Je kunt dan tot en met de transfer je kamer aanhouden in je hotel en van alle faciliteiten gebruik maken. Via Nairobi vlieg je terug naar Nederland.

Dag 11: Aankomst Amsterdam
Aankomst op Schiphol.


Jeepsafari door de Masai Mara in Kenia

Soorten reizen

Vliegtickets

Over 333travel

Reisinformatie

In de media

Bekijk ook eens

Bestemmingen

© 2019 333travel