Zoover winnaar Beste verre reizen specialist
  • ANVR
  • SGR
  • Calamiteitenfonds
U bent hier: Home > Rondreis > Kenia > Pracht en praal van kenia prive > Dag tot dag
Vorige pagina

10 Dagen, vanaf

€ 2428,- p.p.

vanaf 4 personen

€ 2812,- p.p.

vanaf 2 personen

* Dit zijn indicatieprijzen
Direct reserveren? Offerte opvragen

Rondreis: Pracht & Praal van Kenia Privé

(R-8510)

10-daagse privérondreis Kenia

Dag 1: Amsterdam – Nairobi
Je vliegt vanaf Schiphol naar Nairobi in Kenia. Bij aankomst word je hartelijk verwelkomd en na ons speciale welkomstritueel word je naar je hotel gebracht.

Dag 2: Nairobi – Mount Kenya National Reserve
Je wordt opgehaald bij je hotel en verlaat de grote stad. De buitenwijken worden langzaamaan verruild voor een uitgestrekter, rustigere omgeving. Je ziet het landschap steeds weer veranderen en met een beetje geluk kun je op een gegeven moment aan de horizon Mount Kenya ontdekken. Tenslotte klimt de weg langzaam omhoog, totdat je je accommodatie op de helling van Mount Kenya bereikt. Hier is het tijd voor de lunch.

De rest van de dag is ter vrije besteding. Je kunt vanmiddag gewoon relaxen of via je accommodatie een excursie boeken, bijvoorbeeld een wandeling met een ranger in de schitterende omgeving. Vanaf je kamer heb je vol uitzicht op een waterplas waar dieren kunnen komen drinken, baden, spelen en grazen. Of ga naar het ondergrondse uitzichtpunt om ongezien van heel dichtbij de dieren gade te slaan. Je kunt je zelfs als je wilt ‘s nachts laten wekken als er dieren aan de plas verschijnen die je graag wilt zien, zoals een luipaard of olifant.

Dag 3: Mount Kenya National Reserve - Samburu Game Reserve
Je verruilt de groene, beboste heuvelflanken voor een ruiger en droger maar nog steeds pittoresk landschap. Rond lunchtijd arriveer je in het Samburu reservaat. Je wordt naar je accommodatie gereden om hier van een lunch te genieten.

Samburu biedt een afwisselend landschap met behoorlijke contrasten. De vlaktes zijn in het droge seizoen uitgestrekt en droog. Maar midden door het reservaat stroomt de Ewaso Nyiro rivier, die ervoor zorgt dat de oevers, waar palmbomen en groene struiken groeien, eruit zien als een oase. Het trekt dan ook vele dieren aan om hier verkoeling te zoeken.

In Samburu wonen grote kuddes olifanten, die je in groten getale door het landschap en langs de rivier zult zien trekken. Je vindt hier ook een aantal diersoorten die je nergens anders vindt. Zij worden dan ook de Samburu 5 genoemd en hieronder vallen de gerenoek (ook bekend als de girafgazelle met zijn lange nek), de Beisa oryx of Oost-Afrikaanse spiesbok, de Grévyzebra, de Somalische giraffe of netgiraffe en de Somalische struisvogel. Het is tevens een waar vogelparadijs. Vanmiddag ga je op safari om het dierenrijk hier te verkennen. De dag eindigt met een diner in je accommodatie.

Dag 4: Samburu Game Reserve
Na een vroeg ontbijt is het tijd voor een safari van een hele dag in zowel Samburu als in het aangrenzende Buffalo Springs. Er leven hier ook luipaarden, die je het beste tegen zonsondergang kunt spotten. Maar ook roedels wilde honden zou je tegen kunnen komen. Reis je in of net na een van de regenseizoenen, dan levert het landschap alleen al schitterende plaatjes op. Je gids weet een goede picknickplaats met een schitterend uitzicht waar je van je picknicklunch kunt gaan genieten. Vervolgens kun je vol energie weer verder op safari.

Ben je geïnteresseerd in de lokale bevolking? Je kunt vanmiddag optioneel een Samburu manyatta (dorp) bezoeken. De Samburu zijn qua voorouders en taal verwant aan de Maasai. Het is van oorsprong een nomadisch volk en ze onderhielden zichzelf met het houden van vee. Tegenwoordig is het toerisme echter een belangrijke bron van inkomsten. Een inwoner van het dorp vertelt je tijdens je bezoek over hun traditionele en huidige leven in deze regio.

Dag 5: Samburu Game Reserve – Ol Pejeta Conservancy
Helaas is het tijd om Samburu te verlaten. Je rijdt een stukje terug richting Mount Kenya, om dan af te slaan en op tijd voor de lunch je accommodatie te bereiken. In de middag ga je op safari in het reservaat. Je vindt hier veel wild; je kunt hier zelfs de Big Five spotten. In dit non-profit reservaat vind je verder een opvang voor neushoorns en voor chimpansees.

Dag 6: Ol Pejeta Conservancy – Lake Naivasha
Geniet van een game drive in de vroege ochtend, gevolgd door een hartig ontbijt bij je accommodatie. Je verlaat Ol Pejeta en rijdt in zuidelijke richting naar de Great Rift Valley ofwel de Grote Slenk. Je maakt een korte stop precies op de evenaar, want dat is wel een fotomomentje waard. Je kunt hier ook zien wat voor invloeden het magnetisch veld van de aarde nu precies hebben. In het hart van de Grote Slenk ligt Lake Naivasha, een zoetwatermeer dat z’n naam ontleent aan het Maasai woord Nai’posha, dat ‘ruig water’ betekent. Hier kunnen nog wel eens stormen ontstaan uit het niets, zo lijkt het.

Je kunt de rest van de middag heerlijk relaxen als je dat wilt. Of maak een boottocht op het meer om hier vogels te spotten. Je kunt ook een wandelsafari doen met een gids op Crescent Island. Hier kun je naast vele vogels ook wildebeesten, waterbokken, zebra’s, gazelles en zelfs nijlpaarden tegenkomen.

Dag 7: Lake Naivasha – Masai Mara Game Reserve
Na een goed ontbijt is het tijd om op pad te gaan naar het onweerstaanbare Masai Mara reservaat. Hier vind je de landschappen zoals je die van tv kent: uitgestrekte savannes doorspekt met acaciabomen en doornige struiken. Bij aankomst in je accommodatie is het eerst tijd om in te checken en van een late lunch te genieten.

Dan is het tijd voor je game drive. De golvende savannes en graslanden zijn de thuisbasis van o.a. de Big Five. Dus heb je nog geen leeuwen, luipaarden, buffels, neushoorns of olifanten gezien, dan lukt dat hopelijk vandaag of morgen. Verder vind je hier ook impala’s, giraffen, cheeta’s, zwijnen, gazelles, topi’s, wildebeesten, zebra’s en nog heel veel meer. Ook vogelliefhebbers komen hier zeker aan hun trekken.

Dag 8: Masai Mara Game Reserve
Je begint de dag met een ochtend game drive in de Masai Mara. Je zult bekende dieren zien maar ook onbekende dieren, die daarom zeker niet minder bijzonder of indrukwekkend zijn. Je gids zal ook zijn uiterste best te doen om ervoor te zorgen dat je die dieren vindt die je nog heel graag wilt zien maar tot nu toe nog niet gespot hebt.

Na de lunch bezoek je een traditionele Maasai manyatta. Je gaat van de gebaande paden af naar een dorp waar je kennis maakt met de traditionele leefwijze van de Maasai. Je ziet hoe ze, niet alleen in dit dorp maar in vele dorpjes zoals deze, nog heel eenvoudig in lemen hutjes wonen en nog vele gewoontes en tradities in ere houden.

Je hebt nog tijd voor een game drive op weg terug naar je accommodatie.

Dag 9: Masai Mara Game Reserve – Nairobi - Amsterdam
Helaas is de tijd gekomen om de Masai Mara te verlaten. Na het ontbijt rijd je voor de laatste keer door de savannes. Wie weet wat je deze ochtend nog spot op weg naar de uitgang van het reservaat. Vervolgens word je teruggereden naar Nairobi. Na een wat lange rit arriveer je weer in de grote stad. Je wordt afgezet bij de luchthaven voor je vlucht terug naar Nederland.

Dag 10: Aankomst Amsterdam
Aankomst op Schiphol.


Groep nijlpaarden in het water
Luipaard in een boom

Soorten reizen

Vliegtickets

Over 333travel

Reisinformatie

In de media

Bekijk ook eens

Bestemmingen

© 2019 333travel