Zoover winnaar Beste verre reizen specialist
  • ANVR
  • SGR
  • Calamiteitenfonds
U bent hier: Home > Rondreis > Indonesie > Highlights sulawesi en bali > Dag tot dag
Vorige pagina

17 Dagen

€ 1667,- p.p.

vanaf 4 personen

€ 1828,- p.p.

vanaf 2 personen
Info & Prijzen
Vraag offerte aan

Rondreis: Highlights Sulawesi en Bali

(R-0531)

17-daagse privé rondreis Bali-Indonesië

Dag 1: Vertrek Amsterdam
Vertrek vanaf Schiphol naar Makassar op Sulawesi.

Dag 2: Aankomst op Sulawesi
Na aankomst op de luchthaven, volgt de transfer naar uw hotel. Makassar heeft een leuk centrum met gezellige boulevard aan zee.

's Middags maakt u een korte stadstour door het voormalige Ujung Pandang. U bezoekt onder andere het oude Hollandse Fort Rotterdam en in de haven Paotere ziet u de traditionele houten Buginese boten, Phinisi genaamd, die hier nog met de hand worden geladen.

Dag 3: Makassar - Rantepao
Vandaag staat een lange reisdag op het programma. De weg naar Toraja land is een flinke, maar onderweg hoeft u zich zeker niet te vervelen. U rijdt door pittoreske Buginese dorpjes met hun typische huizen op palen en maakt u een stop op de Puncak Lakawan, tegenover de erotische berg, om van het uitzicht te genieten. U komt in de namiddag aan in Toraja land, waar u de nacht zult doorbrengen.

Dag 4-5: Excursies Toraja land
U heeft 2 volle dagen om de pracht van het Toraja Land te ontdekken. U bezoekt in ieder geval de volgende plaatsen:

Lemo, dat vooral bekend is vanwege de hangende graven. Hier staan de rijen Tau Tau poppen op de balkons voor de graven, wellicht één van de meest bekende plaatjes van Toraja.
Londa waar de doden nog steeds met groots ceremonieel worden bijgezet in de in grotten gelegen graven.
Kete Kesu, één van Toraja’s oudste dorpen en bekend vanwege zijn kleurrijke houtsnijwerk en traditionele zadeldakhuizen.
Suaya, om achter het geheim van de babyboom te komen.
Sa’dan, dat bekend staat als het weefgebied van Rantepao.
Natuurlijk leert u ook het een en ander over het alledaagse leven van de Toraja. U rijdt door de dorpjes met de traditionele huizen en kunt zien hoe de mensen in deze omgeving leven. Neem vooral ook de tijd om een prachtige wandeling door stoffige dorpjes, langs de groene plantages en sawa’s en door de ongerepte natuur te maken.

Dag 6: Rantepao - Makassar - Bali
Vroeg vertrek voor de lange rit terug naar Makassar. U wordt op de luchthaven afgezet voor de vlucht terug naar Bali. U wordt opgewacht door uw gids die u naar uw hotel in Ubud brengt.

Ubud is het beroemde kunstenaarsdorp van Bali, met daarnaast een indrukwekkende en weidse omgeving van rijstvelden, jungle en plantages om te gaan verkennen.

Dag 7: Ubud
Vandaag bent u vrij en heeft u genoeg tijd om het dorp te verkennen.

In Ubud is er van alles te zien en beleven, maar bezoek in ieder geval het paleis van Ubud en ontdek waar de koning van Ubud nog steeds woont. Naast het paleis vindt u de kleine warung van Ibu Oka, waar u de beste Babi Guling van Bali voor de lunch kunt bestellen. Rondom het paleis vindt u ook de kunstmarkt en vele lokale winkeltjes, barretjes en restaurants. Ook kunt u in de omgeving van Ubud heerlijk wandelen, fietsen en zelfs raften op één van de rivieren.

Dag 8: Ubud - Lovina
Na het ontbijt vertrekt u richting de westkust waar u Tanah Lot, de 16e eeuwse zeetempel gelegen op een rots voor de kust gaat bezoeken. Dit is één van de meest gefotografeerde tempels van Bali en het plaatje meer dan waard. Onderweg bezoekt u Alas Kedaton, het heilige apenbos waar u ook vleermuizen kunt zien.

U vervolgt uw rondreis over het eiland en rijdt verder noordwaarts naar Jatiluwih. Hier bezoekt u de mooiste rijstterrassen van Bali, welke zich uitstrekken van de voet van de bergen tot aan de kust. Overal waar u kijkt ziet u de rijstterrassen naar beneden glooien en afhankelijk van het groeiseizoen van de rijst, zal de kleur variëren van goudblond tot smaragdgroen.

Nadat u een uitleg over de groei van de rijst en een rondleiding hebt gehad, vervolgt u uw weg naar het koele hooggelegen Bedugul, waar u de lokale fruitmarkt kunt bezoeken. U rijdt verder door het koele berglandschap rondom het kratermeer Danau Bratan en brengt een bezoek aan de beroemde Pura Ulun Danau, oftewel de tempel in het meer.

De laatste stop van vandaag is een hele mooie. In de omgeving van Lovina zijn diverse prachtige watervallen midden in de natuur gelegen, waarvan Git Git de grootste en meest bekende waterval is. Een korte wandeling dwars door de jungle brengt u bij de waterval die zich van 35 m naar beneden stort en zo een prachtig plaatje vormt. U kunt even uitrusten bij de waterval en genieten van de verkoelende waternevel die door de waterval wordt verspreid.

Als u uitgerust bent, rijdt u door naar de noordkust naar Lovina, waar u zult overnachten. Probeer op tijd te zijn voor een adembenemende zonsondergang aan het strand.

Dag 9: Lovina Beach
Deze dag is ter vrije besteding. Bijzonder aan Lovina is de altijd aanwezige wilde dolfijnenpopulatie die vrijwel iedere ochtend vlak voor de kust hun voedsel zoeken. Optioneel kunt u met de lokale vissers mee de zee op zoek naar deze dieren. U kunt deze excursie voor ca. 15 p.p. bijboeken. U zult hier wel vroeg voor op moeten staan, maar de kans dat u de dolfijnen ziet is zeer groot.

De rest van de dag bent u vrij. Het plaatsje Lovina biedt u een vredige atmosfeer, kalme zee en bijzondere zwarte zandstranden. U kunt een heerlijk dagje vertoeven aan het strand of het zwembad. Of ga op de fiets de nog traditionele omgeving van Lovina verkennen.

Dag 10: Lovina - Candidasa
Uw rondreis over Bali gaat weer verder. U rijdt naar Candidasa, een plaatsje gelegen aan de oostkust van Bali. U volgt de weg door de bergen en komt zo langs Kintamani. Vanaf het uitkijkpunt hier heeft u een prachtige uitzicht over de nog actieve Batur vulkaan, het omringende meer en op de achtergrond Mount Abang.

De rit gaat verder naar de moedertempel Besakih. Deze tempel wordt door de Balinezen als de heiligste tempel van het eiland beschouwd. Nog voordat u Candidasa bereikt, gaat u een kijkje nemen bij de vleermuizengrot Goa Lawah. Overnachting in Candidasa.

Dag 11: Candidasa - Nusa Dua
Na een heerlijk ontbijt en een laatste verkwikkende duik in het zwembad of in zee, staat uw gids weer klaar voor uw transfer naar Zuid-Bali. U wordt in uw hotel in Nusa Dua afgezet, waar het rondreisdeel eindigt en uw strandvakantie kan beginnen.

Dag 12-15: Strandvakantie Bali
Deze dagen heeft u ter vrije besteding. U kunt volop genieten en uitrusten van de zon, zee en lekker eten.

Dag 16: Vertrek Bali
Vertrek in de namiddag naar het vliegveld van Denpasar voor de terugvlucht naar Amsterdam.

Dag 17: Aankomst Amsterdam
In de vroege morgen aankomst Amsterdam.


Soorten reizen

Vliegtickets

Over 333travel

Reisinformatie

In de media

Bekijk ook eens

Bestemmingen

© 2018 333travel