Zoover winnaar Beste verre reizen specialist
  • ANVR
  • SGR
  • Calamiteitenfonds
U bent hier: Home > Rondreis > Indonesie > Bali gili explorer deluxe > Dag tot dag
Vorige pagina

16 Dagen, vanaf

€ 1754,- p.p.

vanaf 4 personen

€ 1797,- p.p.

vanaf 2 personen

* Dit zijn indicatieprijzen
Direct reserveren? Offerte opvragen

Rondreis: Bali - Gili Explorer Deluxe

(R-0522)

16-daagse privé rondreis Bali-Indonesië

Dag 1: Vertrek Amsterdam
Vertrek vanaf Schiphol comfortabel naar Denpasar.

Dag 2: Aankomst Bali
Aankomst op het vliegveld in Bali. Je wordt opgewacht door de gids die je naar het hotel in Ubud brengt.

Ubud is het beroemde kunstenaarsdorp van Bali, met daarnaast een indrukwekkende en weidse omgeving van rijstvelden, jungle en plantages om te gaan verkennen.

Dag 3: Ubud
Vandaag ben je vrij en heb je genoeg tijd om het dorp te verkennen.

In Ubud is er van alles te zien en beleven, maar bezoek in ieder geval het paleis van Ubud en ontdek waar de koning van Ubud nog steeds woont. Naast het paleis vind je de kleine warung van Ibu Oka, waar je de beste Babi Guling van Bali voor de lunch kunt eten. Rondom het paleis ligt ook de kunstmarkt en vele lokale winkeltjes, barretjes en restaurants. Verder kun je in de omgeving van Ubud heerlijk wandelen, fietsen en zelfs raften op één van de rivieren.

Dag 4: Ubud - Lovina
Na het ontbijt vertrek je richting de westkust waar je Tanah Lot, de 16e eeuwse zeetempel gelegen op een rots voor de kust, gaat bezoeken. Dit is één van de meest gefotografeerde tempels van Bali en het plaatje meer dan waard. Onderweg stop je bij Alas Kedaton, het heilige apenbos, waar je ook vleermuizen kunt zien.

Je vervolgt de rondreis over het eiland en rijdt verder noordwaarts naar Jatiluwih. Hier liggen de mooiste rijstterrassen van Bali, welke zich uitstrekken van de voet van de bergen tot aan de kust. Overal waar je kijkt zie je de rijstterrassen naar beneden glooien en afhankelijk van het groeiseizoen van de rijst, zal de kleur variëren van goudblond tot smaragdgroen.

Na een uitleg over de groei van de rijst en een rondleiding, vervolg je je weg naar het koele hooggelegen Bedugul, waar je de lokale fruitmarkt kunt bezoeken. Je rijdt verder door het koele berglandschap rondom het kratermeer Danau Bratan en brengt een bezoek aan de beroemde Pura Ulun Danau, oftewel de tempel in het meer.

De laatste stop van vandaag is een hele mooie. In de omgeving van Lovina zijn diverse prachtige watervallen midden in de natuur gelegen, waarvan Git Git de grootste en meest bekende waterval is. Een korte wandeling dwars door de jungle brengt je bij de waterval die zich van 35 m naar beneden stort en zo een prachtig plaatje vormt. Je kunt even uitrusten bij de waterval en genieten van de verkoelende waternevel die door de waterval wordt verspreid.

Als je uitgerust bent, rij je door naar de noordkust naar Lovina, waar je zult overnachten. Probeer op tijd te zijn voor een adembenemende zonsondergang aan het strand.

Dag 5: Lovina Beach
Deze dag is ter vrije besteding. Bijzonder aan Lovina is de altijd aanwezige wilde dolfijnenpopulatie die vrijwel iedere ochtend vlak voor de kust hun voedsel zoeken. Optioneel kun je met de lokale vissers mee de zee op zoek naar deze dieren. Je zult wel vroeg op moeten staan, maar de kans dat je dolfijnen ziet, is zeer groot.

De rest van de dag is ter vrije besteding. Het plaatsje Lovina heeft een vredige atmosfeer, kalme zee en bijzondere zwarte zandstranden. Je kunt er een heerlijk dagje vertoeven aan het strand of het zwembad. Of ga op de fiets de nog traditionele omgeving van Lovina verkennen.

Dag 6: Lovina - Candidasa
De rondreis over Bali gaat weer verder. Je rijdt naar Candidasa, een plaatsje gelegen aan de oostkust van Bali. Je volgt de weg door de bergen en komt zo langs Kintamani. Vanaf het uitkijkpunt hier heb je een prachtige uitzicht over de nog actieve Batur vulkaan, het omringende meer en op de achtergrond Mount Abang.

De rit gaat verder naar de moedertempel Besakih. Deze tempel wordt door de Balinezen als de heiligste tempel van het eiland beschouwd. Nog voordat je Candidasa bereikt, ga je een kijkje nemen bij de vleermuizengrot Goa Lawah. Overnachting in Candidasa.

Dag 7: Candidasa - Gili Trawangan
Je wordt naar de haven van Padang Bai gebracht, waarvandaan je per speedboot in ca. 2 uur van Bali naar de Gili Eilanden reist. Bij aankomst op het eiland kun je paard en wagen naar het resort nemen. De hagelwitte stranden, palmbomen en heerlijke cocktails zorgen ervoor dat je echt tot rust komt op dit unieke eiland.

Dag 8-9: Gili Trawangan
Dagen ter vrije besteding. Relax aan het strand of ontdek al snorkelend de kleurrijke onderwaterwereld van het eiland. Het koraal hier is uniek, het is namelijk blauw. In de wateren rondom de eilanden leven ook veel schildpadden, die je tijdens je verblijf ongetwijfeld zult spotten. Verder is het een aanrader om een fiets te huren. Aangezien het eiland niet groot is, kun je gemakkelijk het eiland rondfietsen en zo de omgeving verkennen.

Dag 10-14: Gili Trawangan - Bali
Per speedboot keer je terug naar Bali, waarna je naar je strandhotel wordt gebracht voor de laatste nachten op Bali.

Dag 15: Vertrek Bali
In de namiddag vertrekt de vlucht terug naar Nederland.

Dag 16: Aankomst Amsterdam
Aankomst in Amsterdam.
Besakihtempel in Indonesië
Strand op Gili Air, Indonesië

Soorten reizen

Vliegtickets

Over 333travel

Reisinformatie

In de media

Bekijk ook eens

Bestemmingen

© 2019 333travel