Zoover winnaar Beste verre reizen specialist
  • ANVR
  • SGR
  • Calamiteitenfonds
U bent hier: Home > Rondreis > Indonesie > Bali gili explorer deluxe > Dag tot dag
Vorige pagina

16 Dagen

€ 1733,- p.p.

vanaf 4 personen

€ 1789,- p.p.

vanaf 2 personen
Info & Prijzen
Vraag offerte aan

Rondreis: Bali - Gili Explorer Deluxe

(R-0522)

16-daagse privé rondreis Bali-Indonesië

Dag 1: Vertrek Amsterdam
U vliegt vanaf Schiphol comfortabel naar Denpasar.

Dag 2: Aankomst Bali
Aankomst op het vliegveld in Bali. U wordt opgewacht door uw gids die u naar uw hotel in Ubud brengt.

Ubud is het beroemde kunstenaarsdorp van Bali, met daarnaast een indrukwekkende en weidse omgeving van rijstvelden, jungle en plantages om te gaan verkennen.

Dag 3: Ubud
Vandaag bent u vrij en heeft u genoeg tijd om het dorp te verkennen.

In Ubud is er van alles te zien en beleven, maar bezoek in ieder geval het paleis van Ubud en ontdek waar de koning van Ubud nog steeds woont. Naast het paleis vindt u de kleine warung van Ibu Oka, waar u de beste Babi Guling van Bali voor de lunch kunt bestellen. Rondom het paleis vindt u ook de kunstmarkt en vele lokale winkeltjes, barretjes en restaurants. Ook kunt u in de omgeving van Ubud heerlijk wandelen, fietsen en zelfs raften op één van de rivieren.

Dag 4: Ubud - Lovina
Na het ontbijt vertrekt u richting de westkust waar u Tanah Lot, de 16e eeuwse zeetempel gelegen op een rots voor de kust gaat bezoeken. Dit is één van de meest gefotografeerde tempels van Bali en het plaatje meer dan waard. Onderweg bezoekt u Alas Kedaton, het heilige apenbos waar u ook vleermuizen kunt zien.

U vervolgt uw rondreis over het eiland en rijdt verder noordwaarts naar Jatiluwih. Hier bezoekt u de mooiste rijstterrassen van Bali, welke zich uitstrekken van de voet van de bergen tot aan de kust. Overal waar u kijkt ziet u de rijstterrassen naar beneden glooien en afhankelijk van het groeiseizoen van de rijst, zal de kleur variëren van goudblond tot smaragdgroen.

Nadat u een uitleg over de groei van de rijst en een rondleiding hebt gehad, vervolgt u uw weg naar het koele hooggelegen Bedugul, waar u de lokale fruitmarkt kunt bezoeken. U rijdt verder door het koele berglandschap rondom het kratermeer Danau Bratan en brengt een bezoek aan de beroemde Pura Ulun Danau, oftewel de tempel in het meer.

De laatste stop van vandaag is een hele mooie. In de omgeving van Lovina zijn diverse prachtige watervallen midden in de natuur gelegen, waarvan Git Git de grootste en meest bekende waterval is. Een korte wandeling dwars door de jungle brengt u bij de waterval die zich van 35 m naar beneden stort en zo een prachtig plaatje vormt. U kunt even uitrusten bij de waterval en genieten van de verkoelende waternevel die door de waterval wordt verspreid.

Als u uitgerust bent, rijdt u door naar de noordkust naar Lovina, waar u zult overnachten. Probeer op tijd te zijn voor een adembenemende zonsondergang aan het strand.

Dag 5: Lovina Beach
Deze dag is ter vrije besteding. Bijzonder aan Lovina is de altijd aanwezige wilde dolfijnenpopulatie die vrijwel iedere ochtend vlak voor de kust hun voedsel zoeken. Optioneel kunt u met de lokale vissers mee de zee op zoek naar deze dieren. U kunt deze excursie voor ca. € 15 p.p. bijboeken. U zult hier wel vroeg voor op moeten staan, maar de kans dat u de dolfijnen ziet is zeer groot.

De rest van de dag bent u vrij. Het plaatsje Lovina biedt u een vredige atmosfeer, kalme zee en bijzondere zwarte zandstranden. U kunt een heerlijk dagje vertoeven aan het strand of het zwembad. Of ga op de fiets de nog traditionele omgeving van Lovina verkennen.

Dag 6: Lovina - Candidasa
Uw rondreis over Bali gaat weer verder. U rijdt naar Candidasa, een plaatsje gelegen aan de oostkust van Bali. U volgt de weg door de bergen en komt zo langs Kintamani. Vanaf het uitkijkpunt hier heeft u een prachtige uitzicht over de nog actieve Batur vulkaan, het omringende meer en op de achtergrond Mount Abang.

De rit gaat verder naar de moedertempel Besakih. Deze tempel wordt door de Balinezen als de heiligste tempel van het eiland beschouwd. Nog voordat u Candidasa bereikt, gaat u een kijkje nemen bij de vleermuizengrot Goa Lawah. Overnachting in Candidasa.

Dag 7: Candidasa - Gili Trawangan
U wordt naar de haven van Padang Bai gebracht, waarvandaan u per Gili Cat speedboat in ca. 2 uur van Bali naar de Gili Eilanden reist. Bij aankomst op het eiland kunt u paard en wagen naar uw resort nemen. De hagelwitte stranden, palmbomen en heerlijke cocktails zorgen ervoor dat u heerlijk tot rust komt op dit unieke eiland.

Dag 8-9: Gili Trawangan
Twee dagen ter vrije besteding. Relax aan het strand of ontdek al snorkelend de kleurrijke onderwaterwereld van het eiland. Het koraal hier is uniek, het is namelijk blauw. In de wateren rondom de eilanden leven ook veel schildpadden, die u tijdens uw verblijf ongetwijfeld zult spotten. Verder is het een aanrader om een fiets te huren. Aangezien het eiland niet groot is, kunt u gemakkelijk het eiland rondfietsen en zo de omgeving verkennen.

Dag 10-14: Gili Trawangan - Bali
Per Blue Water Safari speedboat keert u terug naar Bali, waarna u naar uw hotel wordt gebracht. U verblijft 5 nachten op Bali, de ideale afsluiting van uw rondreis.

Dag 15: Vertrek Bali
In de namiddag vertrekt uw vlucht terug naar Nederland.

Dag 16: Aankomst Amsterdam
In de vroege ochtend aankomst Amsterdam.


Besakihtempel in Indonesië
Strand op Gili Air, Indonesië

Routekaart


Soorten reizen

Vliegtickets

Over 333travel

Reisinformatie

In de media

Bekijk ook eens

Bestemmingen

© 2019 333travel