Zoover winnaar Beste verre reizen specialist
  • ANVR
  • SGR
  • Calamiteitenfonds
U bent hier: Home > Rondreis > India > Indias gouden driehoek en goa > Dag tot dag
Vorige pagina

10 Dagen, vanaf

€ 2119,- p.p.

vanaf 4 personen

€ 2232,- p.p.

vanaf 2 personen

* Dit zijn indicatieprijzen
Direct reserveren? Offerte opvragen

Rondreis: India's Gouden Driehoek en Goa

(R-5702)

10-daagse privé rondreis India

Dag 1: Amsterdam - Delhi
Bij aankomst op de internationale luchthaven van Delhi word je opgehaald door onze gids die je naar het hotel brengt.

Dag 2: Delhi
Nadat je je hebt opgefrist begint je stadstour langs de hoogtepunten van oud en nieuw Delhi. Nieuw Delhi is statig en heeft brede straten en je vindt er vele parken. Oud Delhi is hectisch met kleurrijke markten op iedere hoek van de straat, nauwe winkelstraatjes en overal tempels. Je bezoekt onder andere het boegbeeld van Delhi, het 17e eeuwse Rode Fort met zijn rode zandstenen muren met een afstand van ruim 2 kilometer.

In de nabijheid van het Rode Fort ligt Jama Masjid, de grootste moskee van India. Een indrukwekkend gebouw met een enorme omvang. Op de binnenplaats kunnen 20.000 gelovigen tegelijk bidden. In de bazaar van Chandi Chowk kun je genieten van de oriëntaalse bedrijvigheid en exotische sferen. Via Raj Ghat, het gedenkteken van Mahatma Ghandi, gelegen aan de oevers van de rivier de Yamuna rijd je langs India Gate. Een imposant gebouw ter nagedachtenis aan de 90.000 gesneuvelde Indiase soldaten uit de Eerste Wereldoorlog. Hier brandt de vlam ter ere van de Onbekende Soldaat. Transfer naar je hotel. In de avond is het een leuk idee om te gaan eten in het gebied rondom het levendige Connaught Place.

Dag 3: Delhi - Agra
Na een rit van circa 5 uur arriveer je in Agra. Transfer naar je hotel. Een mooi moment van de dag om het wereldwonder Taj Mahal te aanschouwen is bij zonsondergang. Dan zijn de gouden kleuren sprookjesachtig en heb je een prachtig zicht op het meest romantische bouwwerk van India. De witte "Taj" werd door Sjah Jahan gebouwd uit liefde voor zijn overleden vrouw en is een toonbeeld van ingetogen perfectie. Een waar liefdesgedicht opgetrokken uit zuiver marmer.

Let op: Iedere vrijdag is de Taj Mahal gesloten, dus let hierop tijdens het plannen van je reis!

Dag 4: Agra - Jaipur
De reis gaat verder richting Jaipur. Onderweg bezoek je Fatehpur Sikri, vertaald 'de verlaten stad'. Deze fenomenale stad werd in de 16e eeuw gebouwd, maar door gebrek aan water was deze stad al gauw onbewoond en is nu wellicht de indrukwekkendste spookstad ter wereld. Na nog circa 3 uur rijden arriveer je in Jaipur.

De stad is opgebouwd uit roze zandsteen en wordt daarom ook vaak liefkozend de 'Roze Stad' genoemd. Het centrum van Jaipur is turbulent. Er wacht je een kakofonie van mensen in kleurige gewaden, olifanten, kamelenkarren, ontelbaar veel riksja's, bazaars vol met sieraden en snuisterijen, schilderachtige Hindoe tempels en paleizen. Je hebt 2 overnachtingen in Jaipur!

Vanavond kun je optioneel een typische Bollywood film bekijken in de beroemde Rajmandir Cinema bioscoop. Een bijzondere ervaring!

Dag 5: Jaipur
Je begint de dag met een excursie naar het indrukwekkende en wereldberoemde Amber Fort, circa 15 kilometer van Jaipur. Het fort ligt majestueus en ongenaakbaar in de heuvels van Jaipur. Vanaf het fort heb je een uniek uitzicht over de vallei. Terug in Jaipur bezoek je de twee hoogtepunten van Jaipur. Het Stadspaleis en het beroemde Paleis van de Winden die eigenlijk alleen uit een façade bestaat. In de namiddag kun je op eigen gelegenheid bijvoorbeeld naar de textiel Chaupur bazaar gaan of een mooi souvenir vinden op de Nehru bazaar.

Dag 6: Jaipur - Goa
Vroeg in de ochtend transfer naar de luchthaven voor je vlucht, met tussenstop in Mumbai, naar het tropische Goa, waar je 4 dagen gaat genieten van een ontspannen verblijf aan het prachtige zandstrand van Goa.

Uitgestrekte stranden omzoomd door palmbomen, heerlijk eten, leuke strandtentjes en kleurrijke souvenirs kenmerken Goa. De deelstaat Goa aan de westkust is weliswaar India, maar dan met een Portugees tintje. In de jaren 60 was Goa ook erg in trek bij de hippies en nog tot de dag van vandaag is de sfeer erg "laid back". Transfer naar je prachtige resort Alila Diwa.

Dag 7-8: Goa
Heerlijke stranddagen om volledig te ontspannen. Of bezoek bijvoorbeeld de wekelijkse hippiemarkt van Anjuna. Handelaren uit heel Zuid-India komen iedere woensdag naar het meest noordelijke dorpje van Goa. Overal kraampjes met sieraden, wierook, slippertjes en gekleurde sari's. Of maak een dolfijnentocht in de idyllische Arabische Zee.

Dag 9: Goa - Delhi
U hebt vandaag nog een dag kamer en in de namiddag transfer naar de luchthaven voor je vlucht naar Delhi.

Dag 10: Delhi - Amsterdam
's Nachts vertrek vanuit Delhi voor je terugvlucht naar Amsterdam.


Varca Beach in South Goa, India
Voorkant Taj Mahal

Routekaart


Soorten reizen

Vliegtickets

Over 333travel

Reisinformatie

In de media

Bekijk ook eens

Bestemmingen

© 2019 333travel