Zoover winnaar Beste verre reizen specialist
  • ANVR
  • SGR
  • Calamiteitenfonds
U bent hier: Home > Rondreis > India > Highlights rajasthan deluxe > Dag tot dag
Vorige pagina

16 Dagen, vanaf

€ 2205,- p.p.

vanaf 4 personen

€ 2363,- p.p.

vanaf 2 personen

* Dit zijn indicatieprijzen
Direct reserveren? Offerte opvragen

Rondreis: Highlights Rajasthan Deluxe

(R-0751)

16-daagse privé rondreis India

Dag 1: Vertrek Amsterdam - Delhi
Vertrek per comfortabele vlucht van Amsterdam naar Delhi. Bij aankomst op de internationale luchthaven van Delhi wordt u opgehaald door onze gids die u naar het hotel brengt. U heeft twee overnachtingen in Delhi.

Dag 2: Delhi
Na een rustige ochtend waarbij u even kunt acclimatiseren, begint in de middag uw stadstour langs de hoogtepunten van oud- en nieuw Delhi. Nieuw Delhi is statig en heeft brede straten en u vindt er vele parken. Oud Delhi is hectisch met kleurrijke markten op iedere hoek van de straat, nauwe winkelstraatjes en overal tempels. U bezoekt onder andere het boegbeeld van Delhi, het 17e eeuwse Rode Fort met zijn rode zandstenen muren met een afstand van ruim 2 kilometer.

In de nabijheid van het Rode Fort ligt Jama Masjid, de grootste moskee van India. Een indrukwekkend gebouw met een enorme omvang. Op de binnenplaats kunnen 20.000 gelovigen tegelijk bidden. In de bazaar van Chandi Chowk kunt u genieten van de oriëntaalse bedrijvigheid en exotische sferen. Via Raj Ghat, het gedenkteken van Mahatma Ghandi, gelegen aan de oevers van de rivier de Yamuna rijdt u langs India Gate. Een imposant gebouw ter nagedachtenis aan de 90.000 gesneuvelde Indiase soldaten uit de Eerste Wereldoorlog. Hier brand de vlam ter ere van de Onbekende Soldaat. Transfer naar uw hotel. In de avond is het een leuk idee om te gaan eten in het gebied rondom het levendige Connaught Place.

Dag 3: Delhi - Mandawa
Vandaag begint uw Rajasthan avontuur en vertrekt u naar Mandawa. Het landschap verandert langzaam om u heen van groen naar de rood-gele tinten van Rajasthan. Mandawa is een liefelijk stadje. Mandawa lag op de Zijde Route en kooplieden werden immens rijk van de handel in wollen kleden, opium, indigo en specerijen en bouwden prachtige herenhuizen. De haveli's, zoals ze worden genoemd zijn rijkelijk beschilderd met fantastische fresco's op de muren. Ook de marktstraat is erg leuk om doorheen te wandelen. U overnacht op een unieke locatie.

Dag 4: Mandawa - Bikaner
De reis gaat weer verder en brengt u naar Bikaner. Een middeleeuwse vestingstad gelegen midden in de Thar-woestijn. Al van verre heeft u zicht op het enorme Junagarh Fort. U bezoekt het fort met al zijn grandeur en paleizen met interessante schatten, binnen de muren van het fort. De macht en rijkdom van de Maharadja heersers zijn overal zichtbaar. U brengt ook een bezoek aan de enorme kameelboerderij. De beste tijd is in de namiddag als de kamelen terug komen van de velden. Bikaner staat verder bekend om zijn heerlijke zoetigheden. Overnachting in Bikaner.

Dag 5: Bikaner - Jaisalmer
Vroeg uit de veren als u een bijzondere optionele excursie wilt maken. U kunt per tonga (paard en wagen) in alle vroegte de nog relatief rustige smalle straatjes van Bikaner bezichtigen. Via kronkelende steegjes komt u langs de mooiste haveli's en drink een verkoelende lassie (yoghurtdrankje) bij een van de restaurantjes. Vervolgens bezoekt u een prachtig bewerkte Jain tempel en geniet van het weidse uitzicht. Jainisme is een Indiase religie die pacifisme verkondigd voor ieder levend wezen. De tempels verschillen zeer met de Hindoe tempels en hebben een unieke decoratie en serene uitstraling (optioneel).

Vervolgens heeft u nog een lange reis (ca. 6 uur) voor de boeg naar Jaisalmer, gelegen nabij de Pakistaanse grens. De woestijnstad wordt ook wel de 'Gouden Stad' genoemd en roept de associatie op van magie en een sprookjesachtig woestijndecor. Aangekomen zult u merken dat de verbeelding berust op werkelijkheid. Indrukwekkend gelegen op een heuvel ligt het fort van Jaisalmer in al zijn schoonheid. Binnen de vesting rijden weinig auto's en moet u bij het oversteken wachten op een kudde kamelen. Schaduw kunt u vinden in de pittoresk goudkleurige steegjes, waar vrouwen in prachtige felgekleurde sari's hun boodschappen doen. De sfeer is erg ontspannen en overal ziet u leuke winkeltjes met de beroemde patchwork kleden, tassen en sfeervolle restaurantjes. U verblijft 2 nachten in Jaisalmer.

Dag 6: Jaisalmer
In de ochtend maakt u een stadstour door Jaisalmer en maakt u een wandeling door de Middeleeuwen. De tand des tijds heeft hier nog weinig veranderd. In de namiddag als de zon niet meer zo fel is brengt de chauffeur u naar de woestijn. Bij de fotogenieke Sam Duinen kunt u een een kamelenrit maken (optioneel) en ervaart u de glorie van de woestijn terwijl u omringd wordt door de kleuren van de zonsondergang.

Het is ook mogelijk een 2-daagse kameelsafari bij te boeken, waarbij u overnacht in een tentenkamp midden in de woestijn.

Dag 7: Jaisalmer - Jodhpur
Dwars door de woestijn brengt de reis u naar Jodhpur. Onderweg passeert u zandduinen en uitgestrekte vlaktes met prachtige Jain tempels in de omgeving van Osian. Aangekomen in Jodhpur gaat u eerst naar uw hotel om uzelf op te frissen. Jodhpur is een populaire trekpleister vanwege zijn vele fantastische paleizen, forten en tempels en is omringd door een sprookjesachtig woestijnlandschap.
De stad heeft de bijnaam blauwe stad vanwege de indigo-kleurige huizen van de Brahman kaste. De straatjes gaan kriskras in elkaar over en vaak moet u even opzij stappen voor de vele heilige koeien. Tussendoor kunt u op de markt verfrissende versgeperste drankjes drinken. De oude binnenstad is volledig omringd door een 16e eeuwse stadsmuur.

In de namiddag bezoekt u het indrukwekkende Mehrangarh Fort, dat hoog boven de stad uittorent en vele oorlogen heeft doorstaan. De machtige Maharadja familie van Jodhpur werd dan ook zeer gevreesd. U heeft hier een panoramisch uitzicht op de stad. Vervolgens wandelt u naar beneden door de Indigo blauwe huizen met prachtige ramen en bezoekt u de lokale markt.

In de avond heeft u een traditioneel diner in een populair restaurant onder de plaatselijke bevolking. In een tuin verlicht met kaarsen ervaart u de culinaire smaken van Jodhpur. Overnachting in Jodhpur.

Dag 8: Jodhpur - Ranakpur - Udaipur
Na het ontbijt laat u Jodhpur achter u en reist u door naar Ranakpur, beroemd om de marmeren tempel van Adinath. Zonder twijfel de mooiste Jainistische tempels in India en één van de 5 pelgrimsplaatsen voor Jain aanhangers. De buitenkant is groots maar de verassing zit aan de binnenkant. Bij binnenkomst zult u overvallen worden door de lichte ruimte en rijkelijke versieringen. Er zijn meer dan 1400 zuilen en niets is identiek, maar toch vormt het één geheel. De rust en sereniteit die hier de ruimte vult zullen zeker indruk op u maken. Vervolgens reist u naar Udaipur waar u 2 overnachtingen heeft.

Dag 9: Udaipur
Udaipur heeft een geheel andere sfeer dan de andere steden van Rajasthan. De stad wordt omringd door drie meren en ‘s avonds zijn de paleizen mooi verlicht en geeft een romantische uitstraling. De stad wordt ook wel het Venetië van Rajasthan genoemd. De film Octopussy van James Bond is hier deels opgenomen. Leuk idee: Om op één van de vele restaurants met dakterras de film te bekijken met een verkoelend drankje. ‘s Avonds is de stad vaak aangenaam koel, voor Indiase begrippen.

Na het ontbijt gaat u een prachtige stadstour maken door deze aangename waterstad. U bezoekt onder andere het stadspaleis van de Maharadja via de Olifanten Poort. Het paleis lijkt regelrecht uit een sprookje te komen en heeft merkwaardig uitstekende balkons en een doolhof aan kamers met prachtige muurschilderingen. U bezoekt ook de Jagdish tempel, zonder twijfel de mooiste tempel van Udaipur, met zijn zwart stenen Lord Vishnu. Langs een mooie weg langs de oever van het meer bereikt u Saheliyon-ki-Bari (Tuin van de Dames) vol met bloemen en fonteinen.

Een bezoek aan Udaipur is niet compleet zonder een boottocht over het Pichola Meer. U maakt deze tocht in de namiddag, zodat u kunt genieten van de lichtval op de stad vol paleizen. Leuke tip is om in de rozentuin van Gulub Bargh de heerlijke lokale Gujarati gerechten te proeven!

Dag 10: Udaipur - Jaipur
Vandaag een lange rit voor de boeg naar Jaipur. De stad is opgebouwd uit roze zandsteen en wordt daarom ook vaak liefkozend de 'Roze Stad' genoemd. Het centrum van Jaipur is turbulent. Er wacht u een kakofonie van mensen in kleurige gewaden, olifanten, kamelenkarren, ontelbaar veel riksja's, bazaars vol met sieraden en snuisterijen, schilderachtige Hindoe tempels en paleizen. U heeft 2 overnachtingen in Jaipur!

Vanavond brengt u de avond door zoals de Indiërs graag doen. U gaat een typische Bollywood film bekijken in de beroemde Rajmandir Cinema bioscoop. Een bijzondere ervaring!

Dag 11: Jaipur
U begint de dag met een excursie naar het indrukwekkende en wereldberoemde Amber Fort, circa 15 kilometer van Jaipur. Het fort ligt majestueus en ongenaakbaar in de heuvels van Jaipur. Vanaf het fort heeft u een uniek uitzicht over de vallei. Terug in Jaipur bezoekt u de twee hoogtepunten van Jaipur. Het Stadspaleis en het beroemde Paleis van de Winden die eigenlijk alleen uit een façade bestaat. In de namiddag kunt u op eigen gelegenheid bijvoorbeeld naar de textiel Chaupur bazaar gaan of een mooi souvenir vinden op de Nehru bazaar.

Dag 12: Jaipur - Ranthambhore National Park
In de ochtend reist u in circa 4 uur verder naar Ranthambhore. Vroeger was dit het jachtgebied van de Maharadja van Jaipur. Tegenwoordig wordt Ranthambhore National Park gezien als één van de beste nationale parken in de wereld om Bengaalse tijgers in hun natuurlijke habitat te spotten. Bij aankomst bent u vrij om te genieten van de rust en de natuur. U verblijft hier 2 nachten. Diner is vanavond inclusief.

Ranthambore national park
Van1 juli t/m 30 september sluit een deel van Ranthambore NP. In deze periode wordt het vogelreservaat in Bharatpur, ook wel het Keolada Ghana National Park, bezocht.

Dag 13: Ranthambhore National Park
Na een vroeg ontbijt begint uw jungle safari per 4WD. Naast tijgers, zijn er ook andere wilde katsoorten aanwezig, zoals onder andere luipaarden en jungle katten. U maakt ook grote kans om lipberen, wolven en gevlekte herten te zien tijdens uw jeepsafari, naast de meer dan 320 vogelsoorten. In de namiddag maakt u een tweede gamedrive. Diner is inbegrepen. In de avond wordt u omringd door dierengeluiden en een schitterende sterrenhemel.

Dag 14: Ranthambhore National Park - Agra
In de vroege ochtend kunt u optioneel nog een laatste jeepsafari maken, waarbij u opnieuw kans heeft om de zeldzame Bengaalse tijger te mogen aanschouwen.
De reis gaat verder richting Agra. Onderweg bezoekt u Fatehpur Sikri, vertaald 'de verlaten stad'. Deze fenomenale stad werd in de 16e eeuw gebouwd, maar door gebrek aan water was deze stad al gauw onbewoond en is nu wellicht de indrukwekkendste spookstad ter wereld. Na nog circa 3 uur rijden arriveert u in Agra. Transfer naar uw hotel.

Dag 15: Agra - Delhi
Het mooiste moment van de dag om het wereldwonder Tai Mahal te aanschouwen is bij zonsopgang. Dan zijn de gouden kleuren sprookjesachtig en heeft u een prachtig zicht op het meest romantische bouwwerk van India. Dus vroeg uit de veren voor dit schouwspel. De witte 'Taj' werd door Sjah Jahan gebouwd uit liefde voor zijn overleden vrouw en is een toonbeeld van ingetogen perfectie. Een waar liefdesgedicht opgetrokken uit zuiver marmer.

Let op: Iedere vrijdag is de Tai Mahal gesloten, dus let u hier op tijdens het plannen van uw reis!

Via een bezoekje aan het bekende Agra Fort reist u terug naar Delhi. Transfer naar uw hotel en afscheidsdiner in Delhi. 's Avonds volgt de transfer naar de luchthaven van Delhi en zit uw rondreis door India er alweer op.

Dag 16: Delhi - Amsterdam
's Nachts vertrek vanuit Delhi voor uw terugvlucht naar Amsterdam.


Een kameel met op de achtergrond de Taj Mahal, India
Meherangarh Fort in Jodhpur

Routekaart


Soorten reizen

Vliegtickets

Over 333travel

Reisinformatie

In de media

Bekijk ook eens

Bestemmingen

© 2019 333travel