Zoover winnaar Beste verre reizen specialist
  • ANVR
  • SGR
  • Calamiteitenfonds
U bent hier: Home > Rondreis > India > Grand tour zuid india > Dag tot dag
Vorige pagina

19 Dagen, vanaf

€ 2345,- p.p.

vanaf 4 personen

€ 2533,- p.p.

vanaf 2 personen

* Dit zijn indicatieprijzen
Direct reserveren? Offerte opvragen

Rondreis: Grand Tour Zuid-India

(R-0754)

19-daagse privé rondreis India

Dag 1: Vertrek Amsterdam - Chennai
Vertrek per comfortabele vlucht van Amsterdam naar Chennai.

Dag 2: Aankomst Chennai
Bij aankomst op de internationale luchthaven van Chennai word je opgehaald door onze gids die je naar het hotel brengt.

Dag 3: Chennai - Mahabalipuram
Na het ontbijt maak je een korte stadstour door Chennai. Voorheen bekend als Madras en de hoofdstad van de staat Tamil Nadu, gelegen aan de Golf van Bengalen. Chennai is een belangrijk centrum voor muziek, kunst en cultuur in India en heeft zelfs een grotere filmindustrie dan Bollywood. Chennai staat ook bekend om zijn prachtige zijde sari's, maar vooral om de prachtige sculpturen in de tempels.

Je bezoekt de indrukwekkende Sri Kapaleeshwarar Tempel. De karakteristieke torens zijn versierd met prachtig houtsnijwerk van goden en godinnen in allerlei felle kleuren. De tempel ligt vlakbij de levendige Marina Boulevard. De lokale bevolking komt hier graag wandelen en overal zie je dan ook eetkraampjes met samosa's en andere geurende gerechten.

In de middag vertrek je naar Mahabalipuram. Met zijn brede stranden en fijn bewerkte kusttempels op het strand vormt Mahabalipuram een mooi decor en ideale plaats om te ontspannen. De rest van de dag ter vrije besteding. Je verblijft 2 nachten in Mahabalipuram

Dag 4: Mahabalipuram
Na een rustig begin van de dag breng je een bezoek aan Kanchipuram. Eén van de zeven heilige Hindoe steden van India. Naast zijn prachtige tempels is de stad beroemd om zijn prachtige zijde en is het de voormalige hoofdstad van het Pallava Rijk. Je maakt kennis met de enorme tempel grandeur van Zuid-India. Terwijl je dwaalt tussen de ruim 126 tempels kun je de grootsheid uit vervlogen tijden ervaren.

In de middag keer je terug naar Mahabalipuram. In de zevende en achtste eeuw was dit plaatsje een belangrijke havenstad met befaamde tempels, voorzien van prachtig gedetailleerde reliëfs, uitgehouwen uit de rotsen. De wereldberoemde tempel, gewijd aan de Hindoegod Shiva, staat op het strand! Op loopafstand van de kusttempel tref je Arjuna's Penance, een bas-reliëf van 27 bij 9 meter. Het vertelt de legende van de Afdaling van de Ganges.

Tot op de dag van vandaag staan de beeldhouwers uit Mahabalipuram, die nog steeds de traditionele techniek gebruiken, bekend als de beste van India. Overal zul je dan ook winkeltjes met beeldhouwwerken tegenkomen in de sfeervolle straatjes. In de namiddag kun je optioneel een fiets huren en via de kust en langs rijstvelden, naar de aan zee gelegen Tijgergrot fietsen. Je kunt ook optioneel het Krokodillen Park bezoeken, waar je enorme zoutwater krokodillen kunt bewonderen.

Dag 5: Mahabalipuram - Pondicherry
Na een tocht van circa 3 uur arriveer je in een stukje tropisch Frankrijk; Pondicherry. Je treft hier een mix van mediterraan Frans en exotisch Indiaas. In dit sfeervolle kustplaatsje kun je bij de bakker croissantjes en stokbrood vinden, beginnen de straatnamen met Ru en kun je zelfs de Notre Dame bezoeken. Op het eind van de dag kun je wellicht een potje jeu de boules spelen met de lokale bevolking. Een heerlijk stadje om rond te dwalen en te genieten van een terrasje.

Je brengt een bezoek aan het fascinerende Aurobindo Ashram, opgericht door Sri Aurobindo, net buiten Pondicherry. De Ashram wil de eeuwenoude technieken van yoga samenbrengen met moderne wetenschappelijke inzichten. De commune bestaat uit zo'n 800 mensen uit 30 verschillende landen. De Ashram wil laten zien dat je vreedzaam samen kunt leven, ongeacht achtergrond, nationaliteit, ras of geslacht. Je kunt hier ook prachtig handgemaakt papier kopen. 's Avonds kun je genieten van de Franse keuken in één van de vele leuke restaurantjes.

Dag 6: Pondicherry - Chidambaram - Tanjore
De reis gaat verder en via een route langs het schilderachtige Zuid-Indiase platteland kom je langs bananenplantages, rijstakkers met vrouwen in prachtige sari's en velden vol zonnebloemen. Onderweg maak je een stop bij de Tempel voor Nataraja, de dansende Shiva. Deze hindoeïstische tempel, gewijd aan Lord Shiva ligt in het hart van de stad Chidambaram. In de tempel worden voortdurend rituelen gehouden. Niet-hindoes kunnen hier een glimp van de heilige der heilige opvangen, hetgeen in andere Indiase tempels ondenkbaar is.

Dan arriveer je in de prachtige Zuid-Indiase tempelstad Tanjore. Bekend om de 10e-eeuwse Brihadishvara-tempel, ter verering van de god Shiva. De stad is volgens de hindoes de enige plek in het universum die krachtig genoeg is om de kosmische dans van Shiva te verdragen. Daarom wordt de tempel door veel pelgrims bezocht. Opvallend is dat een hoop technieken die gebruikt zijn voor dit bouwwerk overeenkomen met de piramides in Egypte.

Tanjore ligt in een vruchtbaar gebied omdat de rivier Kauvery er doorheen stroomt en het land rijkelijk bevloeit. De Kauvery wordt door de Tamils beschouwd als de zuidelijke Ganges. Een bad hierin zou dan ook gelijk zijn aan een bad in de Ganges. De middag heb je ter vrije besteding. Je verblijft 2 nachten in Tanjore.

Dag 7: Tanjore
Je bevindt je in het tempelhart van Zuid-India, met een aantal zeer imponerende heiligdommen. In de ochtend bezoek je uiteraard de prachtige Sri Brihadishvara-tempel. Het dagelijkse leven in deze stad draait nog steeds rondom de tempel.

Vervolgens maak je een uitstapje naar Tiruchchirappalli, beter bekend als Trichy, de vroegere hoofdstad van de Chola-dynastie. Hier vind je de unieke 90 meter hoge Rock Fort-tempel, gebouwd op een steile rots. Op de top staat een Ganesha Tempel. Ondanks de 434 steile treden beklimmen vele pelgrims dagelijks vol overgave de rots. Vanaf de tempel heb je een panoramisch uitzicht over de stad. Zoals zoveel tempels in Zuid-India, bezit die van Trichy eigen bont beschilderde tempel olifanten, die helpen bij pujas en feesten.

Ook de Sri Ranganathaswamy-tempel, ook wel Srirangam genoemd, mag je niet missen. Het tempelcomplex ligt op een eiland in de brede rivier de Cauvery. Het is een stad op zichzelf, met levendige straatjes vol met huizen, eettentjes en naar wierook geurende bazaars. De hoofdtempel is gewijd aan de god Vishnu. Om de tempel zijn enorme muren gebouwd met tempeltorens. Eind van de middag ga je terug naar je hotel in Tanjore.

Dag 8: Tanjore - Madurai
Op circa vier uur rijden ligt een nieuw hoogtepunt, de prachtige tempelstad Madurai. In de nauwe straatjes en de levendige bazaars prijzen kleermakers hun waar aan en heeft de sfeer een middeleeuws karakter. Overal fietsriksja's en hier en daar tempel olifanten op de weg. Madurai staat ook bekend voor zijn heerlijke culinaire gerechten en vanmiddag word je lunch op een traditionele wijze geserveerd. De Meenakshi tempel van Madurai is een wirwar van bontgekleurde dansende goden en godinnen, die een legende vertellen over een hemels huwelijk. De muurschilderingen, ornamenten, kleuren en gezang zullen een diepe indruk op je achterlaten.

's Avonds vertrek je per fietsriksja naar de Minakshi-Sundareshvara Tempel, waar iedere avond een processie plaatsvindt met Indiase muziek. Een unieke ervaring om op deze wijze door het sprookjesachtige tempelcomplex te wandelen en de devotie van de Hindoes te ervaren. Overnachting in Madurai.

Dag 9: Madurai - Periyar
Na het ontbijt vertrekken we naar een geheel ander landschap: Periyar National Park.
Periyar is een natuurgebied van bijna 800 km² midden in de westelijke Ghats. Het staat bekend vanwege de vele dieren die er voorkomen. Zo vind je er meer dan 1000 olifanten, meer dan 262 vogelsoorten, waaronder de zeldzame neushoornvogels, verder ook bizons, de gouden langoer-aap en er leven circa 45 tijgers in het park. Je kunt optioneel prachtige wandelingen onder begeleiding van een lokale gids maken. Het meer van Periyar wordt door vele dieren gebruikt als drinkplaats en je hebt heeft hier dan ook veel kans om wilde dieren te spotten. Je bezoekt tevens een specerijen plantage. Overnachting in het park.

Dag 10: Periyar - Munnar
Na een rit van circa 3 uur arriveer je in Munnar, gelegen op een hoogte van 1600 meter boven zeeniveau in de Kannan Devan Bergen. Munnar is het bekendste bergdorpje van Kerala. Vroeger werd het dorp vooral door de Britse kolonisten als zomeroord gebruikt om te ontsnappen aan de hitte van de lagergelegen gebieden. Je vindt hier de hoogste bergtop ten zuiden van de Himalaya. Het klimaat is uitstekend voor het verbouwen van specerijen, koffie en thee. Vanuit het dorp kun je de groene bergomgeving verkennen en heb je een panoramisch uitzicht op kilometers lange plantages en heb je het voor het voor het eerst fris in India. Vanaf de Raja Malai berg heb je een onvergetelijk uitzicht en zie je wellicht een aantal berggeiten.

Dag 11: Munnar - Cochin
Cochin ook wel Kochi genoemd‚ is de commerciële hoofdplaats van Kerala. De stad is van groot historisch belang geweest en je vindt er dan ook nog veel Portugese en Hollandse invloeden. De VOC gebruikte Cochin lange tijd als haven om de kruiden en specerijen, zoals zwarte peper, katoen, indigo en kaneel, die in Kerala werden geoogst, per boot naar Nederland te vervoeren. De stad heeft een mooie natuurlijke haven en wordt ook wel “koningin van de Arabische zee” genoemd. Transfer naar je hotel waar je 2 nachten verblijft.

Dag 12: Cochin
Je maakt een stadstour door Cochin en bezoekt onder andere het fort van Cochin, de Joodse synagoge‚ de Sint Franciskerk en het Nederlandse paleis. Je beëindigt uw tour met een bezoek aan de grote Chinese visnetten. Merkwaardig feit is dat de lokale vissers netten gebruiken die verder alleen in China worden gebruikt.

’s Avonds woon je een Kathakali-dansvoorstelling bij. Kathakali is een gedanst drama. Het is een klassieke dansvorm die zijn oorsprong vindt in Kerala, meer dan 300 jaar geleden. De personages dragen beschilderde maskers en indrukwekkende kostuums.

Dag 13: Cochin - backwaters van Alleppey
De chauffeur brengt je naar Alleppey, het vertrekpunt van een onvergetelijke cruise door de backwaters van Kerala. Achter de kust van Kerala liggen vele riviertjes, meertjes en lagunes die met elkaar verbonden zijn door middel van een kanalenstelsel. De riviertjes en kanalen hebben een totale lengte van maar liefst 1500 km. Op de smalle stukjes grond tussen de kanalen zijn kleine dorpjes ontstaan. De dorpjes in dit pittoreske natuurgebied zijn omgeven door ontelbaar veel palmbomen. De belangrijkste bron van inkomsten is de handel in kokosproducten. In kleine bootjes van bamboe worden de producten via het water naar de stad gebracht om verkocht te worden.

Op je eigen traditionele houseboat, de zogenoemde 'kettuvallam', maak je een onvergetelijke trip door deze fantastische omgeving. We brengt één nacht door op de boot die minimaal twee eenvoudige kamers heeft. Een kok verzorgt de maaltijden aan boord. Onder het genot van een kopje thee kun je het leven van het mooie Zuid-Indiase platteland beleven.

Dag 14: Allepey - Kovalem
Na het ontbijt op de boot staat je chauffeur klaar om je naar de kust te brengen. De reistijd bedraagt circa 3 uur. Kovalem is dé badplaats van Zuid-India. Kovalem heeft drie halvemaanvormige stranden, van elkaar gescheiden door rotsachtige uitstulpingen. De Arabische Zee heeft op dit punt ondiepe wateren en is dus ideaal om te zwemmen. Op het strand zijn vele restaurantjes en fleurige winkeltjes te vinden. Transfer naar je hotel waar je 3 nachten verblijft.

Dag 15 - 17: Kovalem
Je hebt 3 volle dagen in Kovalam om heerlijk uit te rusten en alle impressies van India aan u voorbij te laten trekken. Kovalem is ook dé plaats om een traditionele Ayurveda-behandeling te ondergaan, een eeuwenoude massage therapie, waarbij gebruik wordt gemaakt van kruidige oliën. Je kunt ook optioneel een excursie maken naar het prachtige Kanyakumari, het meest zuidelijke punt van India. Hier bezoek je de markante Vivekanand Rock, die je per ferry kunt bereiken (optioneel).

Dag 18: Kovalem - Trivandium
Transfer naar de luchthaven van Trivandium. Einde van een prachtige rondreis.

Dag 19: Trivandium - Amsterdam
's Nachts vertrek vanuit Trivandium voor je terugvlucht naar Amsterdam.


Chinese visnetten van Kochi

RoutekaartSoorten reizen

Vliegtickets

Over 333travel

Reisinformatie

In de media

Bekijk ook eens

Bestemmingen

© 2019 333travel