Zoover winnaar Beste verre reizen specialist
  • ANVR
  • SGR
  • Calamiteitenfonds
U bent hier: Home > Rondreis > India > De kloosters en himalaya van ladakh > Dag tot dag
Vorige pagina

18 Dagen, vanaf

€ 2588,- p.p.

vanaf 4 personen

€ 2883,- p.p.

vanaf 2 personen

* Dit zijn indicatieprijzen
Direct reserveren? Offerte opvragen

Rondreis: De Kloosters en Himalaya van Ladakh

(R-0762)

18-daagse privé rondreis India

Dag 1: Vertrek Amsterdam - Delhi
Vertrek per comfortabele vlucht van Amsterdam naar Delhi. Bij aankomst op de internationale luchthaven van Delhi word je opgehaald door onze gids die je naar het hotel brengt.

Dag 2: Delhi - Jaipur
Na het ontbijt vertrek naar Jaipur. De stad is opgebouwd uit roze zandsteen en wordt daarom ook vaak liefkozend de 'Roze Stad' genoemd. Het centrum van Jaipur is turbulent. Er wacht je een kakofonie van mensen in kleurige gewaden, olifanten, kamelenkarren, ontelbaar veel riksja's, bazaars vol met sieraden en snuisterijen, schilderachtige Hindoe tempels en paleizen. Je hebt 2 overnachtingen in Jaipur!

Vanavond breng je de avond door zoals de Indiërs graag doen. U gaat een typische Bollywood film bekijken in de beroemde Rajmandir Cinema bioscoop. Een bijzondere ervaring!

Dag 3: Jaipur
Je begint de dag met een excursie naar het indrukwekkende en wereldberoemde Amber Fort, circa 15 kilometer van Jaipur. Het fort ligt majestueus en ongenaakbaar in de heuvels van Jaipur. Vanaf het fort heb je een uniek uitzicht over de vallei. Terug in Jaipur bezoek je de twee hoogtepunten van Jaipur. Het Stadspaleis en het beroemde Paleis van de Winden die eigenlijk alleen uit een façade bestaat. In de namiddag kun je op eigen gelegenheid bijvoorbeeld naar de textiel Chaupur bazaar gaan of een mooi souvenir vinden op de Nehru bazaar.

Dag 4: Jaipur - Agra
De reis gaat verder richting Agra. Onderweg bezoekt je Fatehpur Sikri, vertaald 'de verlaten stad'. Deze fenomenale stad werd in de 16e eeuw gebouwd, maar door gebrek aan water was de stad al gauw onbewoond en is nu wellicht de indrukwekkendste spookstad ter wereld. Na nog circa 3 uur rijden arriveer je in Agra. Transfer naar je hotel.

Het mooiste moment van de dag om het wereldwonder Tai Mahal te aanschouwen is bij zonsondergang. Dan zijn de gouden kleuren sprookjesachtig en heb je een prachtig zicht op het meest romantische bouwwerk van India. De witte 'Taj' werd door Sjah Jahan gebouwd uit liefde voor zijn overleden vrouw en is een toonbeeld van ingetogen perfectie. Een waar liefdesgedicht opgetrokken uit zuiver marmer.

Let op: Iedere vrijdag is de Tai Mahal gesloten, dus let hierop tijdens het plannen van je reis!

Dag 5: Agra - Amritsar
In de ochtend transfer van je hotel in Agra naar het treinstation. Hier begint je 16 uur durende treinreis met de comfortabele express trein, richting de noordwestelijke grens van India. Hier ligt de eeuwenoude en heilige Sikh stad; Amritsar. De bakermat voor de Sikh cultuur.
Het landschap veranderd van stedelijk naar steeds groener en landelijk. Je overnacht in de trein in een slaapcompartiment.

Dag 6: Amritsar
Bij aankomt rond 08.00 in de ochtend transfer naar je hotel. Na even uitgerust te hebben begint je stadstour van een halve dag door deze bijzondere stad met zijn geheel eigen sfeer. Het middelpunt van de stad is de indrukwekkende en uiterst heilige Gouden Tempel van de Sikhs. De tempel glanst van al het goud en is verder versierd met bontgekleurde ornamenten. De tempel is omringd door een grote vijver en is avonds sprookjesachtig verlicht.

In de namiddag kun je op eigen gelegenheid een bezoek brengen aan de levendige bazaars in Amritsar. Voor gouden juwelen is een bezoek aan de Guru bazaar een must. Een belevenis voor de zintuigen is een bezoek aan geurende en gezellige Katra Kathian Bazaar met allerlei typisch lokale producten. Overnachting in je hotel in Amritsar.

Dag 7: Amritsar - Dharamsala
Na het ontbijt staat je chauffeur al klaar. De weg slingert zich omhoog de heuvels in naar een belangrijke plek die ook wel 'Little Tibet' wordt genoemd. Halverwege de middag kom je aan in Dharamsala. Bekend om de Dalai Lama die zich hier zetelt samen met de Tibetaanse regering.
Het straatbeeld wordt bepaald door wapperende gebedsvlaggen en door Tibetaanse monniken, kloosters en stupa's, afgewisseld met leuke dakterrassen en restaurantjes met veelal Tibetaanse gerechten. Maar ook kleurrijke winkeltjes en mogelijkheden tot meditatie of yoga cursussen.
Dharamsala ligt op een heuvel en aan de voet van een hooggebergte. Het klimaat is dan ook aangenaam koel voor Indiaanse begrippen. De middag is ter vrije besteding. Je hebt 2 overnachtingen in Daramsala.

Dag 8: Dharamsala
Na het ontbijt is het tijd om je in Tibetaanse sferen te begeven. De chauffeur brengt je naar Mcleodganj waar de residentie van de Dalai lama is. Hier kun je een bezoek brengen aan het heilige en mooie Namgyal Klooster. Dit klooster wordt geleid door de Gele Hoeden Boeddhisten. Met een beetje geluk tref je de Dalai Lama aan. Vaak hoor je de monniken mompelend hun mantra's voorlezen.

Vervolgens breng je een bezoek aan Norbulingka instituut. De Tibetaanse cultuur, traditionele kunst en literaire studies worden hier in stand gehouden. Het is een academie voor monniken en een centrum voor kunst met workshops waar handgemaakte producten worden gemaakt. Een boeiend instituut voor diegene die meer van de Tibetaanse cultuur willen weten.

Dag 9: Dharamsala - Manali
Vandaag reis je dieper het Himalaya gebied in. Onderweg maak je enkele mooie stops, waaronder de Shiva tempel uit de 11e eeuw en Nagar Castle. Na een lange rit van circa 7 uur arriveer je in Manali. Een schilderachtig dorp in de Kulu Vallei omringd door fruit boomgaarden. Vanuit Manali kan men raften, ruige jeepsafari's en prachtige trekkings maken. Je hebt 2 overnachtingen in Manali in een sfeervol hotel.

Dag 10: Manali
Een volle dag om te genieten van deze prachtige omgeving. In de ochtend maak je een wandeling dwars door het oude dorpsdeel om het ontwakende traditionele leven te aanschouwen. Vrouwen die met hun vee naar hooggelegen velden gaan of hun was doen in de rivier, spelende kinderen en authentieke houten huizen vormen het straatbeeld.

De wandeling breng je door het bos naar de pagode vormige Hadimba Devi Tempel, gemaakt uit prachtig houtsnijwerk. Hadimba is een godin die voorkomt in de eeuwenoude verhalen uit het heilige boek Mahabaratha. De lokale mensen offeren tot op de dag van vandaag vee, in tijden van droogte of rampspoed, omdat ze geloven dat Hadimba het bloed gebruikt om boze demonen te weren. Vervolgens brengt de wandeling je naar het middeleeuwse marktplein van Manali. Een lokale lunch met streekgerechten in het Nagar Castle is vandaag inclusief.

Dag 11: Manali - Keylong
Na een vroeg ontbijt staat er een lange maar adembenemende mooie tocht op het programma. Je begint met de beklimming van de Rohtangpas van 3968 meter. De panoramische vergezichten zijn ongekend! Je wordt letterlijk omringd door de Himalaya en je bent de komende dagen op grote hoogte! (circa 3500 -5000 m)
Indiase families komen hier graag op vakantie om te sleeën en zelfs skiën. Je middag eten bestaat uit een picknick lunch.

Je eindbestemming van vandaag is Keylong, gelegen in de zeer groene Lahul vallei. Het landschap is veel groener en de bevolking is een mengeling van boeddhisten, hindoes en moslims. Transfer naar je hotel voor diner en overnachting.

Dag 12: Keylong - Sarchu
De rondreis kronkelt zich verder door dit reusachtige berggebied. Je passeert twee hoge passen, waaronder de Baralacha-La pas van 4891 meter. Onderweg zie je overal gekleurde gebedsvlagen, slaperige dorpjes, woest stromende rivieren en na iedere bocht opnieuw een onvergetelijk uitzicht op de hoogste bergen ter wereld; de Himalaya. Je bezoekt het prachtige Khardong klooster, rijk aan bijzonder thangka's, muziekinstrumenten en ontelbaar veel Boeddha beelden.

In de namiddag na een rit van circa 6 uur bereik je Sarchu gelegen op de grens van Kashmir. In deze regio leven veel nomaden met hun yak kuddes. Hier begint je bijzondere overnachting inclusief diner in een tentenkamp. Je tent heeft een comfortabel bed en douche (koud water) en toilet. De hemel is 's nacht bezaait met ontelbaar veel sterren.

Dag 13: Sarchu - Leh
Vandaag vertrek je na zonsopgang en via de hoogste pas van deze reis Lachung-La (5065 meter) naar Leh, de sfeervolle hoofdstad van Ladakh, een tocht van circa 7 uur. Leh ligt op 3500m hoogte in de westelijke Indiase Himalaya en is daarmee, één van de hoogstgelegen steden ter wereld.

Ook Ladakh wordt wel ‘klein Tibet’ genoemd omdat zowel, de natuur als cultuur en taal overeenkomt met Tibet. Je treft hier dan ook overal stupa's en prachtige kloosters. De grote meerderheid van de bevolking in Leh is lama boeddhist. Vroeger was Leh een belangrijk handelscentrum voor zijde en specerijen.

Ondanks dat Leh een klein stadje is tref je hier vele restaurant, hotelletjes, kleurrijke markten en winkels. De prachtig geklede vrouwen dragen een opvallend hoge hoed, kenmerkend voor Leh. Boven Leh torent het negen verdiepingen hoge paleis van de voormalige koningen van Ladakh. De bovenste etages waren het woongedeelte, onderin waren stallen en voorraadkamers. De huidige Koninklijke familie woont nog steeds in het paleis is in feite een halve ruïne. Boven het paleis ligt Nemgyal Tsemo Gompa, een gompa, de benaming voor Tibetaans-boeddhistische tempel met een groot gouden Boeddha beeld en prachtig eeuwen oude boeddhistische fresco's. Je hebt 2 overnachtingen inclusief diners in Leh.

Dag 14: Leh
Vandaag ga je de omgeving rondom Leh verkennen.
In de Indus Vallei in de directe omgeving van Leh zijn een groot aantal gompa's te bezichtigen, zoals Thikse en Hemis.

Je bezoekt de Gompa van Thiksey, gelegen op een heuvelrug. Het klooster bestaat uit twaalf verdiepingen. Het is al achthonderd jaar oud en heeft vele oude tempels en stupa's en wordt bewoond door circa zestig monniken. Hier staat ook het bekendste Boeddha beeld van Ladakh, de Maitreya Boeddha (de Boeddha van de Toekomst).

Hemis is het rijkste en grootste gompa's van Ladakh. Het klooster staat vol met gouden beelden en stupa’s die zijn ingelegd met halfedelstenen. Iedere gompa heeft zijn eigen schoonheid en sfeer afhankelijke van periode waarin de gompa is gebouwd en van welke boeddhistische stroming. Het is heel bijzonder om tijdens de gebeden de devotie te kunnen ervaren die er hangt en omringd te worden door een sprookjesachtig decor.

Dag 15: Leh-Uleytokpo
Na het ontbijt vertrek je naar een boeddhistisch hoogtepunt Lamayura. Dit indrukwekkend tegen de rotsen gelegen klooster ligt in een surrealistisch maanlandschap en de tocht ernaartoe is sensationeel. Een waar hoogtepunt tussen alle boeddhistische pareltjes in!
In het klooster bevindt zich een meditatie grot, waar in de 10e eeuw de boeddhistische leermeester Naropa, jarenlang in gemediteerd schijnt te hebben. Onderweg bezoek je ook het klooster van Rizong. Beroemd als het paradijs om te mediteren. Dit klooster uit 1840 houden de monniken er een zeer conservatief regime op na. Overnachting in je hotel in Uleytokpol.

Dag 16: Uleytokpo - Leh
Op de terug weg naar Leh, maakt je nog een mooie stop bij Alchi, het oudste klooster van Ladakh, stammend uit de elfde eeuw beroemd om zijn prachtige kleurrijke muurschilderingen. In Leh heb je de tijd om nog even te relaxen of een mooi souvenir voor thuis te vinden. Diner en overnachting in Leh.

Dag 17: Leh - Delhi
Na het ontbijt vertrek naar de luchthaven van Leh, voor je vlucht naar Delhi. Je kunt eventueel deze reis nog verlengen met een 3-daagse tour, naar de wonderschone Nubra Valley vanuit Leh.
Aankomst in Delhi en transfer naar je hotel. Je kunt optioneel een stadstour maken in Delhi of nog een kleurrijke bazaar bezoeken per riksja in de oude stad of even relaxen in je hotel.

Dag 18: Delhi - Amsterdam
's Nachts vertrek vanuit Delhi voor je terugvlucht naar Amsterdam.


Een kameel met op de achtergrond de Taj Mahal, India

Routekaart


Soorten reizen

Vliegtickets

Over 333travel

Reisinformatie

In de media

Bekijk ook eens

Bestemmingen

© 2019 333travel