Zoover winnaar Beste verre reizen specialist
  • ANVR
  • SGR
  • Calamiteitenfonds
U bent hier: Home > Rondreis > India > Best deal discover india > Dag tot dag
Vorige pagina

12 Dagen, vanaf

€ 1352,- p.p.

vanaf 4 personen

€ 1435,- p.p.

vanaf 2 personen

* Dit zijn indicatieprijzen
Direct reserveren? Offerte opvragen

Rondreis: Best Deal Discover India

(R-0764)

12-daagse privé rondreis India

Dag 1: Vertrek Amsterdam - Delhi
Vertrek per comfortabele vlucht van Amsterdam naar Delhi. Bij aankomst op de internationale luchthaven van Delhi word je opgehaald door uw gids die je naar het hotel brengt. Je hebt één overnachting in Delhi.

Dag 2: Delhi - Mandawa
Na het ontbijt maak je een stadstour langs de belangrijkste bezienswaardigheden in New en Old Delhi. Daarna begint je Rajasthan avontuur en vertrekt u naar Mandawa. Het landschap verandert langzaam om u heen van groen naar de rood-gele tinten van Rajasthan. Mandawa is een liefelijk stadje. Mandawa lag op de Zijde Route en kooplieden werden immens rijk van de handel in wollen kleden, opium, indigo en specerijen en bouwden prachtige herenhuizen. De haveli's, zoals ze worden genoemd zijn rijkelijk beschilderd met fantastische fresco's op de muren. Ook de marktstraat is erg leuk om doorheen te wandelen.

Dag 3: Mandawa - Bikaner
Na het ontbijt maak je een wandeltour langs de prachtige haveli's. De reis gaat weer verder en brengt je naar Bikaner. Een middeleeuwse vestingstad gelegen midden in de Thar-woestijn. Al van verre heb je zicht op het enorme Junagarh Fort. Je bezoekt het fort met al zijn grandeur en paleizen met interessante schatten, binnen de muren van het fort. De macht en rijkdom van de Maharadja heersers zijn overal zichtbaar. Je brengt ook een bezoek aan de enorme kameelboerderij. De beste tijd is in de namiddag als de kamelen terugkomen van de velden. Bikaner staat verder bekend om zijn heerlijke zoetigheden. Overnachting in Bikaner.

Dag 4: Bikaner - Jodhpur
Vroeg uit de veren als je een bijzondere optionele excursie wilt maken. Je kunt per tonga (paard en wagen) in alle vroegte de nog relatief rustige smalle straatjes van Bikaner bezichtigen. Via kronkelende steegjes kom je langs de mooiste haveli's en drink een verkoelende lassie (yoghurtdrankje) bij een van de restaurantjes. Vervolgens bezoek je een prachtig bewerkte Jain tempel en geniet van het weidse uitzicht. Jainisme is een Indiase religie die pacifisme verkondigd voor ieder levend wezen. De tempels verschillen zeer met de Hindoetempels en hebben een unieke decoratie en serene uitstraling (optioneel).

Vervolgens brengt de reis je naar Jodhpur. Onderweg passeer je zandduinen en uitgestrekte vlaktes met prachtige Jain tempels in de omgeving van Osian. Aangekomen in Jodhpur ga je eerst naar je hotel om jezelf op te frissen. Jodhpur is een populaire trekpleister vanwege zijn vele fantastische paleizen, forten en tempels en is omringd door een sprookjesachtig woestijnlandschap. De stad heeft de bijnaam blauwe stad vanwege de indigo-kleurige huizen van de Brahman kaste. De straatjes gaan kriskras in elkaar over en vaak moet je even opzij stappen voor de vele heilige koeien. Tussendoor kun je op de markt verfrissende versgeperste drankjes drinken. De oude binnenstad is volledig omringd door een 16e eeuwse stadsmuur.

In de namiddag bezoek je het indrukwekkende Mehrangarh Fort, dat hoog boven de stad uittorent en vele oorlogen heeft doorstaan. De machtige Maharadja familie van Jodhpur werd dan ook zeer gevreesd. Je hebt hier een panoramisch uitzicht op de stad. Vervolgens wandel je naar beneden door de Indigoblauwe huizen met prachtige ramen en bezoekt je de lokale markt.

Dag 5: Jodhpur - Ranakpur - Udaipur
Na het ontbijt laat je Jodhpur achter je en reis je door naar Ranakpur, beroemd om de marmeren tempel van Adinath. Zonder twijfel de mooiste Jainistische tempels in India en één van de 5 pelgrimsplaatsen voor Jain aanhangers. De buitenkant is groots maar de verassing zit aan de binnenkant. Bij binnenkomst zul je overvallen worden door de lichte ruimte en rijkelijke versieringen. Er zijn meer dan 1400 zuilen en niets is identiek, maar toch vormt het één geheel. De rust en sereniteit die hier de ruimte vult zullen zeker indruk op je maken. Vervolgens reis je naar Udaipur waar je 2 overnachtingen hebt.

Dag 6: Udaipur
Udaipur heeft een geheel andere sfeer dan de andere steden van Rajasthan. De stad wordt omringd door drie meren en ‘s avonds zijn de paleizen mooi verlicht. De stad wordt ook wel het Venetië van Rajasthan genoemd. De film Octopussy van James Bond is hier deels opgenomen. Leuk idee: Om op één van de vele restaurants met dakterras de film te bekijken met een verkoelend drankje. ‘s Avonds is de stad vaak aangenaam koel, voor Indiase begrippen.

Na het ontbijt ga je een prachtige stadstour maken door deze aangename waterstad. Je bezoekt onder andere het stadspaleis van de Maharadja via de Olifanten Poort. Het paleis lijkt regelrecht uit een sprookje te komen en heeft merkwaardig uitstekende balkons en een doolhof aan kamers met prachtige muurschilderingen. Je bezoekt ook de Jagdish tempel, zonder twijfel de mooiste tempel van Udaipur, met zijn zwart stenen Lord Vishnu. Langs een mooie weg langs de oever van het meer bereik je Saheliyon-ki-Bari (Tuin van de Dames) vol met bloemen en fonteinen.

Een bezoek aan Udaipur is niet compleet zonder een boottocht over het Pichola Meer. Je maakt deze tocht in de namiddag zodat je kunt genieten van de stad vol paleizen bij zonsondergang. Leuke tip is om in de rozentuin van Gulub Bargh de heerlijke lokale Gujarati gerechten te proeven!

Dag 7: Udaipur – Pushkar
De reis gaat verder en brengt je naar één van de charmantste plaatsjes van Rajasthan; Pushkar. Deze heilige witte Hindoe stad is een waar bedevaartoord en ligt prachtig om een meer omringd door ontelbaar veel tempels. De meest kenmerkende is de Brahma tempel, daar het de enige tempel in de wereld is die aan deze god is gewijd. Een duik in het meer van Pushkar in combinatie met totale devotie voor Bhrama, zouden genezing brengen en spiritueel inzicht tussen lichaam en geest. Tijdens een wandeling rondom het meer zie je vele Sadhu's, 'heilige mannen' met hun karakteristieke uiterlijk bidden of stoïcijns in het niets staren.

In november verandert dit dorp tot één van de grootste festivals van India, het kamelen festival van Pushkar. Het is een gelegenheid voor de dorpelingen om van heinde en verre te komen als welkome onderbreking van hun harde leven in de droge woestijn. Een onvergetelijke en kleurrijke ervaring!

Dag 8: Pushkar - Jaipur
Vertrek naar Jaipur waar je rond lunchtijd aankomt. De stad is opgebouwd uit roze zandsteen en wordt daarom ook vaak liefkozend de 'Roze Stad' genoemd. Het centrum van Jaipur is turbulent. Er wacht je een kakofonie van mensen in kleurige gewaden, olifanten, kamelenkarren, ontelbaar veel riksja's, bazaars vol met sieraden en snuisterijen, schilderachtige Hindoetempels en paleizen. Je hebt 2 overnachtingen in Jaipur!

Vanavond breng je de avond door, zoals de Indiase bevolking dit graag doet. Je gaat een typische Bollywood film bekijken in de beroemde Rajmandir Cinema bioscoop. Een bijzondere ervaring!

Dag 9: Jaipur
Je begint de dag met een excursie naar het indrukwekkende en wereldberoemde Amber Fort, circa 15 kilometer van Jaipur. Het fort ligt majestueus en ongenaakbaar in de heuvels van Jaipur. Vanaf het fort heb je een uniek uitzicht over de vallei. Terug in Jaipur bezoek je de twee hoogtepunten van Jaipur. Het Stadspaleis en het beroemde Paleis van de Winden die eigenlijk alleen uit een façade bestaat. In de namiddag kun je op eigen gelegenheid bijvoorbeeld naar de textiel Chaupur bazaar gaan of een mooi souvenir vinden op de Nehru bazaar.

Dag 10: Jaipur - Agra
In de ochtend reis je in circa 5 uur verder naar Agra. Onderweg bezoek je Fatehpur Sikri, vertaald 'de verlaten stad'. Deze fenomenale stad werd in de 16e eeuw gebouwd, maar door gebrek aan water was deze stad al gauw onbewoond en is nu wellicht de indrukwekkendste spookstad ter wereld. Na nog circa 1 uur rijden arriveer je in Agra. Transfer naar je hotel.

Dag 11: Agra - Delhi
Het mooiste moment van de dag om het wereldwonder Tai Mahal te aanschouwen is bij zonsopgang. Dan zijn de gouden kleuren sprookjesachtig en heb je een prachtig zicht op het meest romantische bouwwerk van India. Dus vroeg uit de veren voor dit schouwspel. De witte 'Taj' werd door Sjah Jahan gebouwd uit liefde voor zijn overleden vrouw en is een toonbeeld van ingetogen perfectie. Een waar liefdesgedicht opgetrokken uit zuiver marmer.

Let op: Iedere vrijdag is de Tai Mahal gesloten, dus let hierop tijdens het plannen van je reis!

Via een bezoekje aan het bekende Agra Fort reis je terug naar Delhi. Transfer naar het restaurant voor je afscheidsdiner in Delhi. 's Avonds volgt de transfer naar de luchthaven van Delhi en zit je rondreis door India er alweer op.

Dag 12: Delhi - Amsterdam
's Nachts vertrek vanuit Delhi voor je terugvlucht naar Amsterdam.


Soorten reizen

Vliegtickets

Over 333travel

Reisinformatie

In de media

Bekijk ook eens

Bestemmingen

© 2019 333travel