Zoover winnaar Beste verre reizen specialist
  • ANVR
  • SGR
  • Calamiteitenfonds
U bent hier: Home > Rondreis > Dubai > Best deal abu dhabi dubai > Dag tot dag
Vorige pagina

8 Dagen, vanaf

€ 808,- p.p.

vanaf 4 personen

€ 846,- p.p.

vanaf 2 personen

* Dit zijn indicatieprijzen
Direct reserveren? Offerte opvragen

Rondreis: Best Deal Abu Dhabi en Dubai

(R-0916)

8-daagse combinatiereis Emiraten

Dag 1: Vertrek Amsterdam
Vertrek vanaf Schiphol naar Abu Dhabi.

Dag 2: Excursie Abu Dhabi
Vroege aankomst in Abu Dhabi. Na de douane staat de chauffeur u op te wachten en brengt u naar het hotel waar u verblijft.

U kunt even bijkomen bij het zwembad van uw hotel, waar vandaan u meteen een mooi uitzicht over de stad heeft. Wanneer u een beetje geacclimatiseerd bent, kunt u op eigen gelegenheid de stad gaan verkennen.

Dag 3: Abu Dhabi stad
Vrije dag om de stad Abu Dhabi te verkennen. U kunt ook optioneel onze citytour Abu Dhabi bijboeken:

Optioneel op dag 3: Abu Dhabi citytour
Abu Dhabi is een cosmopolitische stad met een imposante skyline, die beslist indruk op u zal maken. Op het gebied van moderne architectuur kunt u uw hart ophalen, maar ook de traditionele architectuur is goed vertegenwoordigd in de vele moskeeën in de stad. De Sjeik Zayed Moskee is de 7e grootste moskee ter wereld en met maar liefst 57 koepels en 4 minaretten beslist een schouwspel.

Abu Dhabi beschikt door haar ligging aan de Perzische Golf ook over een prachtig strand, wat u via een panoramische weg naar het Al Bateen District bereikt. Al Bateen is de oudste wijk van de stad, maar wordt in rap tempo ontwikkeld tot een geheel nieuwe en luxueuze strandbestemming. Langs de bekende 8 km lange Corniche Road vindt u een gemoderniseerd strand met alle nodige faciliteiten, zoals kinderspeeltuinen, restaurants, lifeguards, voet- en fietspaden en uiteraard zijn er strandstoelen en parasols te huur.

’s Avonds kunt u optioneel een sfeervolle dhow cruise maken. Tijdens deze dinnercruise verblijft u aan boord van een dhow; een traditionele houten Arabische boot die u veel zult zien in Abu Dhabi. De dhow is sfeervol verlicht en vaart u langs de verlichte oevers van de stad, terwijl u onderweg van een heerlijk diner geniet.

Dag 4: Abu Dhabi Emiraat
Ook vandaag bent u vrij en kunt u zelf beslissen wat u wilt doen. Ons advies is om niet alleen de stad Abu Dhabi te ontdekken, maar ook om meer van het Emiraat Abu Dhabi te bekijken. Zo kunt u bijvoorbeeld optioneel een excursie naar oase-stad Al Ain maken.

Optioneel op dag 4: Al Ain - Groene oase van de Emiraten
Al Ain is een idyllische oasestad gelegen op zo’n 150 km vanaf Abu Dhabi stad en behoort officieel tot het Emiraat van Abu Dhabi. In vroegere tijden was deze stad een belangrijke stop van de handelskaravaan die tussen Oman en de Verenigde Arabische Emiraten reisde. Door dit belangrijke handelsverleden heeft de stad een waar cultureel erfgoed en is ook door UNESCO als zodanig erkend. Vandaag maakt u een dagexcursie vanuit uw hotel in Abu Dhabi naar deze interessante oude stad.

De stad van Al Ain heeft nog steeds een bijzonder groen uiterlijk en wordt niet voor niets de Garden City van de V.A.E. genoemd. Door de aanwezigheid van grondwaterbronnen, groeit en bloeit er van alles in de stad en zijn er vele groene parken te bewonderen.

U bezoekt o.a. de grootste kamelenmarkt van de Emiraten. Dit is één van de laatste plaatsen in de V.A.E. waar nog op grote schaal kamelen worden verhandeld. Het is er dan ook een lust voor het oog en het staat er bol van unieke fotomomenten. Bekijk de kamelen van dichtbij en hoor hoe de handelaars elkaar proberen te overtuigen van de waarde van hun dier.

Na dit spektakel rijdt u verder naar het Al Ain Museum, waar u de cultuur en historie van deze plaats nog eens van dichtbij kunt bekijken, waarna het tijd is om de hoogste berg van de V.A.E. omhoog te rijden voor een adembenemend uitzicht over deze oasestad in de woestijn.

Na de lunch heeft u nog de gelegenheid om rond te kijken in een lokaal winkelgebied, wellicht dat u nog wat leuke souvenirs kunt vinden, waarna u de terugreis naar Abu Dhabi aanvaart.

Dag 5: Abu Dhabi - Dubai
U wordt vandaag op tijd opgehaald voor uw rit naar Dubai. Onderweg rijdt u door het woestijnlandschap van de Emiraten en ziet u wellicht een verdwaalde kameel lopen.

U verblijft de komende 2 nachten in een prima 3* accommodatie in Oud-Dubai, van waar u uitstekend de stad kunt gaan verkennen.

’s Avonds is het leuk om naar de Dubai Creek te gaan, waar u heerlijk langs de kade kunt wandelen of met één van de dhow-cruises mee kunt varen.

Dag 6: Dubai stad
Vrije dag om Dubai beter te leren kennen. U kunt ook optioneel onze citytour Dubai bijboeken:

Optioneel op dag 6: Dubai citytour
U maakt een interessante citytour en krijgt u een uitstekende indruk van de diverse ‘gezichten’ die Dubai kent.

U start de dag bij de Jumeirah moskee. Dit is de grootste moskee van Dubai, gebouwd in een stijl van de Islamitische moderne architectuur. De witte moskee tegen een achtergrond van blauwe lucht is zeer fotogeniek. Aansluitend gaat de tour verder over de Jumeirah Beach Road, die het meest luxueuze gedeelte van Dubai doorkruist. Uiteraard zal een stop worden gemaakt bij de Burj Al Arab, het meest luxueuze hotel in Dubai, gelegen op een kunstmatig eiland in zee. Het hotel is maar liefst 321 m hoog en is gebouwd in de vorm van een zeil van een dhow, een traditionele boot in Dubai.

Vervolgens rijdt u naar Sheik Zayed Road, de grote snelweg tussen het historische en het nieuwe Dubai. Deze brede weg doorkruist ‘Downtown Dubai’, oftewel het zakendistrict van Dubai dat vol staat met wolkenkrabbers. Niet voor niets wordt dit gedeelte dan ook ‘Little Manhattan’ genoemd. Het letterlijke en figuurlijke middelpunt van dit gebied is natuurlijk de Burj Khalifa; het hoogste bouwwerk ter wereld met een hoogte van 828 m.

Na uw bezoek aan Modern Dubai, rijdt u langs de enorm indrukwekkende paleizen van de belangrijkste sjeiks van Dubai, het paleis van sjeik Mohammed en sjeik Rashid. Als laatste gaat u de Dubai creek; een grote lagune die het historische Dubai in tweeën deelt. Met de ferry gaat u naar overkant om vervolgens een bezoek te brengen aan de traditionele souks (markten) met geurige kruiden en goudwinkeltjes.

’s Middags bent u vrij en kunt u de stad verder gaan ontdekken. Ga bijvoorbeeld de grootste shoppingmall ter wereld en het grootste aquarium ter wereld verkennen in de Dubai Mall. Of ga skiën op de indoor skibaan van de Mall of Emirates.

We kunnen ook een entreebewijs voor de 124e verdieping van het hoogste gebouw ter wereld, de Burj Khalifa, regelen. De toren is totaal 828 m hoog, het uitzichtpunt bevindt zich op 452 m hoogte en biedt een adembenemend uitzicht over Dubai. Dit is echt verstandig om van tevoren te regelen, want ter plaatse is dit vaak vol en sowieso duurder.

Dag 7: Dubai strand
Als laatste dag van uw reis door de Emiraten, is een dagje aan het brede strand van Jumeirah Beach perfect. De gratis shuttle-bus van uw hotel brengt u er eenvoudig naar toe, dus alles wat u hoeft te doen is uw handdoekje neerleggen en genieten van de heerlijke temperaturen die u vrijwel het hele jaar door Dubai vindt.

Dag 8: Dubai - Amsterdam
Vroeg vertrek naar de luchthaven van Dubai, voor uw vlucht terug naar Amsterdam. U komt dezelfde dag nog aan op Schiphol.Sjeikh Zayed Grand Mosque in Abu Dhabi

Soorten reizen

Vliegtickets

Over 333travel

Reisinformatie

In de media

Bekijk ook eens

Bestemmingen

© 2019 333travel