Zoover winnaar Beste verre reizen specialist
  • ANVR
  • SGR
  • Calamiteitenfonds
U bent hier: Home > Rondreis > China > Mystiek tibet en china > Dag tot dag
Vorige pagina

18 Dagen, vanaf

€ 2897,- p.p.

vanaf 4 personen

€ 3073,- p.p.

vanaf 2 personen

* Dit zijn indicatieprijzen
Direct reserveren? Offerte opvragen

Rondreis: Mystiek Tibet en China

(R-0312)

18-daagse privé rondreis China & Tibet

Dag 1: Vertrek Amsterdam
Vertrek per comfortabele vlucht van Amsterdam naar Chengdu.

Dag 2: Aankomst Chengdu
Bij aankomst op de internationale luchthaven van Chengdu word je opgehaald door onze gids die je naar het hotel brengt. Chengdu is de hoofdstad van de provincie Sichuan en staat bekend om zijn culinaire en pittige gerechten. In de middag maak je een wandeling door Jinli Street, de oudste straat van de stad uit de Qin Dynastie. Hier kun je genieten van de traditioneel gebouwde huizen en de vele stalletjes en winkeltjes met curiosa. Het is ook leuk om enkele lokale snacks te proeven.

De rest van de dag om te acclimatiseren. Trakteer je zelf bijvoorbeeld op een ontspannen voetmassage om de jetlag te verdrijven.' s Avonds is het een idee om een andere specialiteit van Sichuan te proberen, namelijk hot pot, een Chinese fondue: erg smakelijk (optioneel)!

Dag 3: Chengdu - Leshan - Emeishan
Op circa 2 uur rijden via theeplantages en kleine dorpjes reis je naar Leshan. Aan de voet van Lingyun heuvel ligt een indrukwekkend Boeddhabeeld van 71 meter hoog en geheel uitgehakt uit de bergwand. Deze gigant staat op de lijst van UNESCO.

Per boot steek je de rivier over om het beeld te bereiken en heb je een prachtig uitzicht op het Boeddhabeeld. Via kleine trappetjes kun je vervolgens rondom de boeddha wandelen. Je vervolgt je route naar de 3.099 meter hoge Emeishan, een van de vier boeddhistische heilige bergen van China. Per kabelbaan bereik je de Wannian Tempel, waar je een spirituele overnachting zult beleven. Als de bezoekers zijn verdwenen en de schemer zijn intrede doet, ervaar je het adembenemende landschap en de kracht van stilte.

Dag 4: Emeishan – Chengdu
In alle vroegte maak je een boeddhistisch gebed mee, terwijl de mist langzaam oplost en de eerste zonnestralen doorbreken. Via een prachtige route daalt u de berg weer af en onderweg kom je regelmatig verkopers tegen die vers fruit en kruidige thee verkopen. Je reist terug naar Chengdu voor een bezoek aan het onderzoekscentrum van de reuzenpanda's. Je ziet hoe de panda’s leven en spelen in natuurgetrouwe omgeving met veel bamboe. Je overnacht in Chengdu.

Wil je nog meer reuzenpanda’s zien? Dan kunt je de reis eventueel ook verlengen met een bezoek aan Yaan National park, voor 1 nacht vanuit Emeishan.

Dag 5: Chengdu - Lhasa
In de vroege ochtend vertrek naar het Dak van de Wereld! Vluchttijd is circa twee uur. Aangekomen in Tibet, rijd je via een prachtige route naar Lhasa gelegen op 3600 meter.

Aangekomen in de legendarische hoofdstad van Tibet maak je een wandeling door de oude stad en bezoek je het legendarische en betoverende Barkhor plein. Terwijl je kloks gelijk mee loopt maak je dezelfde ronde als de vele boeddhistische pelgrims. Onder het mompelen van heilige mantra's lopen ze met hun gebedsmolens naar de meest heilige plek van Tibet, de Jongkar Tempel. De rest van de dag heb je tijd om te acclimatiseren aan de hoogte! Je hebt 4 overnachtingen in Lhasa.

Dag 6: Lhasa
Een vrije dag in Lhasa om te genieten van deze eeuwenoude stad en goed te acclimatiseren.

Dag 7: Lhasa
Na het ontbijt begin je stadstour door Lhasa. Je begint bij het schitterende grote Potala paleis met zijn duizenden beelden en fresco’s en de voormalige verblijfplaats van de Dalai Lama. Vanaf het paleis heb je een onvergetelijk uitzicht op Lhasa. In het Sera klooster woon je het druk debatteren bij van de monniken in hun rode gewaden in de kloostertuin. In de namiddag bezoek je de Jongkar tempel. De tempel is met ontelbaar veel yakboter kaarsjes verlicht. Hier ervaar je hoe diep het boeddhisme geworteld is in het alledaagse leven van de Tibetanen.

Dag 8: Lhasa
Nog een vrije dag in Lhasa. Lunch bijvoorbeeld op een van de vele dakterrassen of maak een optionele schitterende dagtocht naar het meest heilige meer van Tibet; Yamdrok Meer.

De weg slingert zich langzaam omhoog tot een hoogte van 4974 meter over duizelingwekkende bergpassen en breng je naar het Yamdrok Meer. Bekend om zijn indigoblauwe kleur en met letterlijk adembenemend uitzicht op besneeuwde majestueuze bergtoppen van wel 7000 meter hoog. Het is tevens het grootste binnenmeer van het noorden van de Himalaya. Onderweg bezoek je een traditionele familie, waar je de lokale boterthee kunt proeven. (optioneel)

Dag 9: Lhasa - Xian
Na het ontbijt vertrekt je 2-daagse treinreis via een route met spectaculaire landschappen naar Xian. Je overnacht in een comfortabele 4-persoonscouchette (softsleeper).

Dag 10: Xian
In de avond arriveer je in Xian. Je gids wacht je op bij het station om je naar je hotel te brengen, waar je 2 nachten verblijft. Xian is de hoofdstad van vele Chinese dynastieën geweest en een belangrijk centrum voor de zijderoute. In tegenstelling tot vele steden in China, zijn de stadsmuren van Xian nog steeds intact. Deze is 12 km lang en loopt in een vierkant om de stad heen.

Dag 11: Xian
Na het ontbijt is het tijd om het wereldberoemde Terracotta leger van keizer Qin te bezoeken. De 6.000 manshoge stenen soldaten en strijdwagens hebben allemaal een ander gezicht en haardracht. Zij bewaakten samen met paarden het verborgen graf van keizer Qin. Bij toeval werd deze plek in 1974 ontdekt door een boer.

In de middag bezoek je de schilderachtige Moslimwijk, met zijn smalle straatjes, prachtige moskee en antiekwinkeltjes. Ook 's avonds is het hier leuk vertoeven met zijn vele hot pot restaurantjes midden op straat. 's Avonds kun je een Tang muziekvoorstelling meemaken (optioneel).

Dag 12: Xian - Beijing
Vrije dag om Xian verder te ontdekken. Je kunt de Wilde Ganzen Pagode bezoeken en kaligrafie les nemen. Of je kunt ook een fietstocht maken op de stadsmuren van Xian. Bijzondere ervaring! (optioneel)!

In de namiddag vertrek je naar het treinstation voor je nachttrein naar Beijing. Je overnacht in een comfortabele couchette voor vier personen (met softsleeper).

Dag 13: Beijing
In de ochtend aankomst in Beijing met zijn keizerlijk verleden. Je wordt opgehaald door onze gids die je naar het hotel brengt voor je ontbijt. De rest van de dag kun je zelf indelen. Je kunt een stadstour maken naar de Verboden Stad.

Dit was tijdens de Ming- en Qing-dynastie de vaste residentie van 24 achtereenvolgende keizers en vanuit hier werd China geregeerd. De stad was verdeeld in het binnenhof, waar de keizer woonde en het buitenhof, waar de hofhouding woonde. Vervolgens naar de Tempel van de Hemel met zijn schitterende Ming-architectuur en ten slotte naar Wanfuijing avondmarkt. Je hebt 4 overnachtingen in Beijing.

Dag 14: Beijing - Grote Muur
Vandaag ga je naar een van de meest beroemde bezienswaardigheden van China: de Grote Muur. De ruim 6000 kilometer lange muur moest het Chinese Keizerrijk beschermen tegen vijandelijke nomadische ruitervolkeren uit het noorden.

De meeste reizigers bezoeken de Grote Muur bij Badaling, maar daar is het altijd enorm druk. Je gaat naar Mutianyu, circa 70 km ten noordoosten van Beijing. De trappen zijn steil, maar er is ook een kabelbaan. De muur slingert zich een weg door de prachtige bergachtige omgeving. Vervolgens bezoek je de Ming Tomben. Hier bevinden zich mausolea van Ming-keizers. Ten slotte maak j een wandeling over de Shendao, de Heilige Weg met aan weerszijden stenen beelden van dieren, mandarijnen en generaals.

Dag 15 en 16: Beijing
Twee vrije dagen om deze wereldstad te ontdekken. Je kunt bijvoorbeeld de Lama tempel bezoeken en rondwandelen in de geur van wierook en dwalen tussen rode pagodes, monniken en gebedshuizen. Wil je liever de traditionele levensstijl zien, dan kun je per riksja de oude hutongs bezoeken en een dumpling lunch nuttigen op het binnenhof van een authentiek huis. Ook voor diegene die van winkelen houden is Beijing een waar shopping paradijs met zijn moderne winkelcentrums.

Dag 17: Beijing - Amsterdam
Transfer naar de luchthaven voor je terugvlucht naar Nederland.

Dag 18: Aankomst Amsterdam
Aankomst op Schiphol en einde van een bijzondere kennismaking met China en Tibet.
Tempel van de Hemel in Peking
Stoepa's in Tibet

Routekaart


Soorten reizen

Vliegtickets

Over 333travel

Reisinformatie

In de media

Bekijk ook eens

Bestemmingen

© 2019 333travel