Zoover winnaar Beste verre reizen specialist
  • ANVR
  • SGR
  • Calamiteitenfonds
U bent hier: Home > Rondreis > China > Land van de rode lampionnen > Dag tot dag
Vorige pagina

18 Dagen, vanaf

€ 2653,- p.p.

vanaf 4 personen

€ 3000,- p.p.

vanaf 2 personen

* Dit zijn indicatieprijzen
Direct reserveren? Offerte opvragen

Rondreis: Land van de Rode Lampionnen

(R-4301)

18-daagse privé rondreis China

Dag 1: Vertrek Amsterdam
Vertrek per comfortabele vlucht van Amsterdam naar Beijing.

Dag 2: Aankomst Beijing
Bij aankomst op de internationale luchthaven van Beijing word je opgehaald door onze gids die je naar het hotel brengt. Onderweg heb je een oriëntatietour door Beijing, waarbij je de belangrijkste bezienswaardigheden passeert, zoals het Plein van de Hemelse Vrede, het Mao Mausoleum en de Verboden Stad. De rest van de dag vrij om te acclimatiseren. Je hebt 3 overnachtingen in Beijing en je verblijft in een sfeervol traditioneel courtyard hotel. Vanavond maak je kennis met een aantal heerlijke lokale gerechten tijdens je welkomst diner in een populair lokaal restaurantje.

Dag 3: Beijing
Vandaag ga je naar een van de meest beroemde bezienswaardigheden van China: de Grote Muur. De ruim 6000 km lange muur moest het Chinese Keizerrijk beschermen tegen vijandelijke nomadische ruitervolkeren uit het noorden.

De meeste reizigers bezoeken de Grote Muur bij Badaling, maar daar is het altijd enorm druk. Je gaat naar Mutianyu, circa 70 km ten noordoosten van Beijing. De trappen zijn steil, maar er is een kabelbaan. De muur slingert zich een weg door de prachtige bergachtige omgeving. Na een 2 uur durende wandeling vertrek je naar het Zomer Paleis en maak je een boottocht op het mooi Kunming meer. Je kunt vanavond een Chinese operavoorstelling bezoeken. (optioneel).

Dag 4: Beijing
Een vrije dag om Beijing en zijn keizerlijk verleden te ontdekken. Je kunt bijvoorbeeld
De Verboden Stad gaan bezoeken. Dit was tijdens de Ming- en Qing-dynastie de vaste residentie van 24 achtereenvolgende keizers en vanuit hier werd China geregeerd. De stad was verdeeld in het binnenhof, waar de keizer woonde en het buitenhof, waar de hofhouding woonde. Deze bestond onder andere uit de concubines en de paleiswachten. Bij elkaar woonden er enkele duizenden mensen in de Verboden Stad. Op het Tiananmen plein kunt je kinderen met hun felgekleurde drakenvliegers zien spelen.

Bezoek ook de Tempel van de Hemel. Hier leidden de keizers van de Ming-dynastie een plechtige, rituele ceremonie, waarbij ze als bemiddelaar tussen hemel en aarde offers brachten om de gunst van de goden af te smeken voor de volgende oogst. In het park rondom de tempel kun je mensen tai chi zien beoefenen of ball room dansen (optioneel).

Dag 5: Beijing - Pingyao
Je hebt nog de hele dag om te genieten van deze wereldstad. Je kunt bijvoorbeeld de Lama tempel bezoeken en rondwandelen in de geur van wierook en dwalen tussen rode pagodes, monniken en gebedshuizen(optioneel).

Wil je liever de traditionele levensstijl zien, dan kun je per riksja de oude hutongs bezoeken en een dumpling lunch leren maken op het binnenhof van een authentiek huis (optioneel). Je hebt ook nog tijd om rond te wandelen door de sfeervolle en hippe Lake Bar Area. Aan het einde van de middag transfer naar het station voor de snelheidstrein naar Pingyao, waar je in de avond arriveert. Transfer naar je hotel.

Dag 6: Pingyao
Pingyao is een charmant en authentieke ommuurd stadje en is door UNESCO als werelderfgoed erkend als best ommuurde stad van China. Rond de vele binnenhofjes wonen de families met hun gezinnen volgens eeuwenoude tradities. Je kunt hier dwalen door de wirwar van kleine en beklinkerde straatjes. Overal bungelen rode lampionnen aan de gevels van de courtyard huizen, die 's avonds zorgen voor een betoverende sfeer uit vervlogen tijden. Je hebt een stadstour door Pingyao waarbij u een bezoek brengt aan de oude stadsmuur en de Ming en Qing Street en de eerste officiële bank in de wereld. Je overnacht in een traditioneel courtyard hotel in het oude centrum van Pingyao. Vanavond maak je kennis met het Mongoolse hot pot diner, erg populair onder de Chinezen.

Dag 7: Pingyao - Zhenzhou
Na het ontbijt maken we een mooie fietstocht naar de lokale markt en de sfeervolle straatjes.
Onderweg maak je nog een stop bij de Family Qiao Mansion. In de namiddag transfer naar het station voor je 4 uur durende treinreis naar Zhenzhou. Transfer naar je hotel.

Dag 8: Zhenzhou - Shaolin
Per auto is het circa 1,5 uur rijden naar de, tegen de heuvels gebouwde, wereldberoemde Shaolin tempel, de bakermat van de Chinese Kung Fu. Bodhidharma, een Indiase monnik, heeft in de vijfde eeuw via een meditatietechniek de krachtige vorm van Kung Fu ontwikkeld. In de tempel staan tal van kleibeelden van figuren in allerlei vechthoudingen. Tot op de dag van vandaag volgen monniken hier een zeer gedisciplineerde training. Je krijgt tijdens je bezoek een spectaculaire Kung Fu voorstelling te zien. Als de schemer valt blijf je overnachten in het guesthouse van de tempel en ervaar je de kracht van stilte.

Dag 9: Shaolin - Luoyang
In alle vroegte kun je vandaag een training meemaken in Kung Fu. Voel hoe het is om via balans en ademhalingstechnieken je innerlijke energie te ervaren (optioneel). Zeer bijzondere ervaring!

Je chauffeur staat klaar om je per auto naar Luoyang te rijden. Je kunt gaan wandelen door deze eeuwenoude stad aan de Gele Rivier of de schitterende Longmen Grotten bezoeken. Verspreid over 1400 grotten zijn meer dan 100.000 boeddhistische beelden uitgehakt. Als je hier doorheen dwaalt, voel je de intensiteit van deze indrukwekkende boeddhistische grotkunst (optioneel).

Dag 10: Luoyang - Xian
Per exprestrein reis je in 2 uur naar Xian, de hoofdstad van vele Chinese dynastieën en belangrijke handelsstad op de zijderoute. Vrije middag in Xian. Het is leuk om te wandelen door de schilderachtige Moslimwijk, met zijn smalle straatjes, prachtige moskee en antiekwinkeltjes. Ook 's avonds is het leuk vertoeven met zijn vele hot pot restaurantjes midden op straat.

Dag 11: Xian
Na het ontbijt is het tijd om het wereldberoemde Terracotta leger van keizer Qin te bezoeken. De 6000 manshoge stenen soldaten en strijdwagens hebben allemaal een ander gezicht en haardracht. Zij bewaakten samen met paarden het verborgen graf van keizer Qin. Bij toeval werd deze plek in 1974 ontdekt door een boer. Dan transfer naar een lokaal restaurantje voor een lunch met 16 verschillende dumplings!

Dag 12: Xian - Longshen
Transfer naar de luchthaven voor je vlucht naar Guilin. Bij aankomst word je opgewacht door uw chauffeur en reis je door een schitterend berglandschap naar Longshen. Beroemd om zijn terrasvormige Drakensrug rijstvelden die zich uitstrekken zover het oog kan zien. Een sprookjesachtig decor! Je overnacht in het authentiek dorpje Pingan. Het dorp is niet te bereiken per auto, dus is het een klein half uur wandelen naar het pittoreske dorp, met zijn kleurrijke kraampjes en houten huizen.

Bij aankomst maak je een leuke trekking dwars door de rijstvelden naar Longji. Een dorpje waar de Miao minderheden volgens eeuwenoude tradities leven. Zij staan bekend om hun prachtige borduurwerk en zilveren sieraden. Overnachting in een eenvoudig, maar sfeervol guesthouse, waar je heerlijk lokaal kunt eten!

Dag 13: Longshen - Guilin
Na een vroeg ontbijt kun je naar de top van de berg lopen, om een onvergetelijk schouwspel te ervaren van opkomende zonnestralen over de rijstvelden. Transfer naar Guilin. Een plaats die al eeuwenlang kunstenaars inspireert. De roem is gebaseerd op het magische landschap, duizenden vierkante kilometers Karst gebergte dat oprijst uit een vlakte van rijstvelden en weelderige bamboebossen. Het gebied rondom Guilin was miljoenen jaren geleden nog een zee.

Tijdens de stadstour bezoek je de mooie Rietfluitgrot, met zijn enorme binnenmeer en bizarre rotsformaties. Ook breng je een bezoek aan de Fubo heuvel, je hebt vanaf hier een fantastisch uitzicht over de omgeving. Ten slotte breng je een bezoek aan een theeplantage.

Dag 14: Guilin - Yangshuo
Na het ontbijt staat er een unieke cruise over de Li-rivier op het programma, naar het sfeervolle plaatsje Yangshuo. Je vaart dwars door het Karst gebergte en ervaar het Chinese leven van alle dag op de rivier. Bij aankomst in Yangshuo kun je een wandeling maken door de gezellige hoofdstraat; West Street en trakteer jezelf op een voetmassage .

Dag 15: Yangshuo
Je begint de dag zoals de lokale bevolking doet, met een Tai Chi sessie! Ervaar deze meditatieve vorm van beweging in deze wonderlijke omgeving. De rest van de dag kun jezelf indelen. Een goede manier om de regio te verkennen is om een fietstocht te maken door de omgeving en langs de Yulong rivier. Je fietst langs groene rijstvelden en de grillige Karstheuvels door. Onderweg kun je tevens een bezoek brengen aan een traditionele boerenfamilie.(optioneel).

Dag 16: Yangshuo
Een vrije dag om te genieten van de schitterende omgeving. Je kunt optioneel een kookles nemen, waarbij je eerst naar de lokale markt gaat om vervolgens verschillende Chinese gerechten leert te maken en je in de tuin onder de mango bomen gaat lunchen. Transfer naar je hotel.

Dag 17: Yangshuo - Guangzhou
Na het ontbijt vertrek je per snelheidstrein vanuit Guilin naar Guangzhuo. Hier maak je een stadstour door de oudste stad van China, naar onder andere de Chen Clan tempel en Shamian eiland. Je brengt ook een bezoek aan de Qingping kruiden markt. Transfer naar je hotel.

Je kunt je reis uiteraard ook verlengen met een bezoek aan Hong Kong, je kunt dan eventueel ook vanuit Guilin met de hogesnelheidstrein rechtstreeks naar Hong Kong reizen.

Dag 18: Guangzhou - Amsterdam
Afhankelijk van je vluchttijd transfer naar de luchthaven voor je terugvlucht naar Nederland. Einde van een pure kennismaking met China.


Chinese delicatesse
Tempel van de Hemel in Peking
Grotten van Longmen
Rijstterrassen in China
Terracottaleger in China

Routekaart


Soorten reizen

Vliegtickets

Over 333travel

Reisinformatie

In de media

Bekijk ook eens

Bestemmingen

© 2019 333travel