Zoover winnaar Beste verre reizen specialist
  • ANVR
  • SGR
  • Calamiteitenfonds
U bent hier: Home > Rondreis > China > Grand tour china > Dag tot dag
Vorige pagina

28 Dagen, vanaf

€ 4141,- p.p.

vanaf 4 personen

€ 4539,- p.p.

vanaf 2 personen

* Dit zijn indicatieprijzen
Direct reserveren? Offerte opvragen

Rondreis: Grand Tour China

(R-0318)

28-daagse privé rondreis China

De Chinese Muur in China

Dag 1: Vertrek Amsterdam
Vertrek per comfortabele vlucht van Amsterdam naar Beijing.

Dag 2: Aankomst Beijing
Bij aankomst op de internationale luchthaven van Beijing word je opgehaald door onze gids die je naar het hotel brengt. Onderweg heb je een oriëntatietour door Beijing, waarbij je de belangrijkste bezienswaardigheden passeert, zoals het Plein van de Hemelse Vrede, het Mao Mausoleum en de Verboden Stad. De rest van de dag vrij om te acclimatiseren. Je hebt vier overnachtingen in Beijing. Vanavond heb je een welkomst diner.

Dag 3: Beijing - Grote Muur
Vandaag gaat je naar één van de meest beroemde bezienswaardigheden van China: de Grote Muur. De ruim 6000 km lange muur moest het Chinese Keizerrijk beschermen tegen vijandelijke nomadische ruitervolkeren uit het noorden.

De meeste reizigers bezoeken de Grote Muur bij Badaling, maar daar is het altijd enorm druk. Je gaat naar Mutianyu, circa 70 km ten noordoosten van Beijing. De trappen zijn steil, maar er is een kabelbaan. De muur slingert zich een weg door de prachtige bergachtige omgeving. Vervolgens bezoek je de Ming Tomben. Hier bevinden zich mausolea van Ming-keizers. Ten slotte maak je een wandeling over de Shendao, de Heilige Weg met aan weerszijden stenen beelden van dieren, mandarijnen en generaals.

Dag 4: Beijing
Na het ontbijt kun je optioneel beginnen met je verdere kennismaking met Beijing en zijn keizerlijk verleden. Via het Tian’anmen-plein, beter bekent als het Plein van de Hemelse Vrede bereik je de Verboden Stad. Dit was tijdens de Ming- en Qing-dynastie de vaste residentie van 24 achtereenvolgende keizers en vanuit hier werd China geregeerd. De stad was verdeeld in het Binnenhof, waar de keizer woonde en het Buitenhof, waar de hofhouding woonde. Deze bestond onder andere uit de concubines en de paleiswachten. Bij elkaar woonden er enkele duizenden mensen in de Verboden Stad.

Vervolgens bezoek je de Tempel van de Hemel. Hier leidden de keizers van de Ming-dynastie een plechtige, rituele ceremonie, waarbij ze als bemiddelaar tussen hemel en aarde offers brachten om de gunst van de goden af te smeken voor de volgende oogst. In het park rondom de tempel kun je mensen Tai Chi zien beoefen of ball room dansen (optioneel). De dag eindigt op de lokale avondmarkt in Beijing, waar vele typische en soms vreemde gerechten te vinden zijn.

Dag 5: Beijing
Je hebt een vrije dag om te genieten van deze fascinerende wereldstad. Je kunt bijvoorbeeld de Lama tempel bezoeken en rondwandelen in de geur van wierook en dwalen tussen rode pagodes, monniken en gebedshuizen. Of je kunt het Zomerpaleis bezichtigen en een boottocht maken op het Kunming Meer naar het Draken Koning Eiland (optioneel). In de avond kun je gaan genieten van een show. Een echte aanrader is het Chinese Kong Fu, een mooi verhaal over moed, eer en vriendschap.

Dag 6: Beijing - Xian
Pas in de avond vertrekt je trein, dus je kunt nog heerlijk gaan winkelen in Wanfujingstreet of de beroemde Zijde Markt bezoeken. Wil je liever de traditionele levensstijl zien, dan kun je per riksja de oude hutongs bezoeken en een dumpling lunch nuttigen op het binnenhof van een authentiek huis. Vervolgens nog wat vrije tijd om rond te dwalen in de zeer populaire wijk rondom Houhai Meer, met zijn vele barretjes en winkeltjes (optioneel). Aan het begin van de avond transfer naar het station voor je reis naar Xian, waar je de volgende ochtend arriveert. Je overnacht in een comfortabele couchette voor vier personen (met softsleeper).

Dag 7: Xian
Transfer naar je hotel voor het ontbijt. Xian was de hoofdstad van vele Chinese dynastieën maar is vooral wereldberoemd om het Terracotta leger van keizer Qin. De 6.000 manshoge stenen soldaten en strijdwagens hebben allemaal een ander gezicht en haardracht. Zij bewaakten samen met paarden het verborgen graf van keizer Qin. Bij toeval werd deze plek in 1974 ontdekt door een boer.

Vervolgens bezoek je de schilderachtige Moslimwijk, met zijn smalle straatjes, prachtige moskee en antiekwinkeltjes. Ook 's avonds is het leuk vertoeven met zijn vele hot pot restaurantjes midden op straat.

Dag 8: Xian - Wuhan
De ochtend heb je nog ter vrije besteding. Je kunt optioneel de Wilde Gans Pagode bezoeken of maak een unieke fietstocht op de oude stadsmuren in Xian. (optioneel)

Je kunt ook voordat je verder reist het unieke Zhangjiazie National park bezoeken, met een 4-daagse tour De Wonderbaarlijke Wereld van Zhangjiazie National Park. De grillige rotsformaties en onbedwingbare bergen hebben als decor gediend in de Hollywood film Avatar.

In de middag heb je transfer naar het treinstation, waar je per exprestrein naar Wuhan vertrekt. De stad is al duizenden jaren bekend als een centrum voor de kunsten en vooral poëzie. Transfer naar je hotel in Wuhan.

Dag 9: Wuhan - Yangtze cruise
In de ochtend na het ontbijt heb je nog een stadstour in Wuhan. Dan vertrek je per exprestrein naar de terminal in Yichang, waar je kunt inschepen voor de cruise. De Yangtze is met zijn 6211 kilometer een van de langste rivieren ter wereld en de langste rivier van Azië. Hier maak je een indrukwekkende en ontspannende riviercruise door de imponerende kloven.

Dag 10: Yangtze cruise
Vroeg in de ochtend vertrekt het schip. Je Yangtze-avontuur gaat beginnen! Na het ontbijt wordt er aan boord een informatieve bijeenkomst gehouden over de Yangtze rivier, de route en de Drie Kloven. Later op de dag bereikt je de beroemde Drie Kloven Dam, waar u met behulp van een maquette kunt zien wat de impact van dit gigantische damproject is. De rivier is ruim 174 meter gestegen en meer dan 1 miljoen Chinezen hebben moeten verhuizen. Al varend kun je genieten van een uitgebreid diner.

Dag 11: Yangtze cruise
Na het ontbijt vaar je door de ruim 40 kilometer lange Wu-kloof en door het westelijke deel van de 76 kilometer lange Xiling-kloof, welke vroeger de meest gevaarlijke was. Begin van de middag vaart het schip door de Qutang, de eerste van de Yangtze-kloven. Dit is de kortste, maar wel de meest spectaculaire kloof. Er zijn twaalf pieken, waarvan de Godinnenpiek de beroemdste is. Je maakt in kleine bootjes een uitstapje naar de relatief kleine kloven van Shennong. Tussen 18:00 en 22:30 uur gaat het schip door de sluizen van de grootste dam ter wereld.

Dag 12: Yangtze cruise
Je gaat vanmiddag van boord in Zhongdian, waar je een bezoekje brengt aan de 'Spookstad' Fengdu . Al varend passeer je Wanxian. Het diner vanavond bestaat uit een afscheidsbanket.

Dag 13: Yangtze cruise - Chongqing - Lijiang
Aankomst in de ochtend in Chongqing waar je weer uitscheept. Je maakt een stadstour door de oude stad en een thee stop in een traditioneel theehuis. Transfer naar de luchthaven voor je vlucht naar Lijiang, gelegen aan de voet van de Himalaya.

Dag 14: Lijiang
Lijiang wordt omringd door de imponerende bergen van de Himalaya en staat op de werelderfgoedlijst van UNESCO. Je begint de dag met een prachtige stadstour, waarbij je kunt ronddwalen langs pittoreske straatjes, kanalen, bruggetjes, rode lampionnen en zijn authentieke houten huisjes. De samenleving bestaat hier voornamelijk uit de matriarchale boeddhistische Naxi-bevolking met hun traditionele blauwe klederdracht. In het Naxi Museum kun je veel over de historie van de stad en zijn bevolking leren. Een schitterend uitzicht heb je van de brug en de pagode van de Zwarte Draken vijver in het noorden van Lijiang. De omgeving doet sprookjesachtig aan met de besneeuwde top van de Jadeberg op de achtergrond. ’s Avonds zijn de straatjes verlicht met lampionnen en kun je sfeervol dineren in één van de vele authentieke restaurantjes.

Dag 15: Lijiang
Een vrije dag in deze betoverende omgeving. Je kunt per fiets een aantal omliggende Naxi dorpjes bezoeken en thuis bij een lokale familie theedrinken. Of je kunt een optionele excursie maken naar de Jaden Draak Berg met een hoogte van 5500 meter! Per kabelbaan komt je op een panorama-plateau, waar je kunt genieten van een spectaculair uitzicht.

Dag 16: Lijiang - Dali
Na het ontbijt vertrek je per expres bus naar Dali. De weg brengt je langs rijst- en zonnebloemvelden en schitterende vergezichten. Bij aankomst word je opgewacht door je lokale gids die je naar je hotel begeleid en waar je 2 nachten zult verblijven. Je maakt een stadstour en bezoekt de beroemde "Drie Pagoden" van de Chong Shang Tempel. De pagodes dienden ervoor om de goden gunstig te stemmen en om bescherming te bieden tegen natuurrampen. Vervolgens naar de gezellige oude stad van Dali. Onderweg zie je traditionele theehuizen, souvenirwinkeltjes en opvallend veel terrasjes voor Chinese begrippen. Daarna rijden we naar Xizhou, een oud Bai stadje met nog authentieke huizen. Hier bezoek je de boeren markt en kun je wandelen door dit idyllische dorpje en bezoek je een lokale familie, waar je een theeceremonie krijgt op de binnenplaats.

Dag 17: Dali
Een vrije dag om de omgeving te verkennen. In Dali, aan het mooie Erhai meer, wonen de Bai en de Yi minderheden. Prachtig geklede mensen met een traditionele leefwijzen. Geniet van de lokale markt of fietstocht tussen de akkers, of maak een boottocht op het meer of een wandeling op de Chnagshan berg (optioneel). Of laat alle indrukken aan je voorbijgaan op een terrasjes met een koud drankje of ontspan bij een massage uitgevoerd door blinde masseurs. Zij zijn beroemd om hun bijzondere technieken en speciale opleiding.

Dag 18: Dali - Kunming
In de ochtend vertrek je expres bus naar Kunming, de stad van de eeuwige lente en de hoofdstad van Yunnan. Bij aankomst staat je lokale gids weer klaar om je naar het hotel te brengen.

Dag 19: Kunming -Stenen Woud - Guilin
Vandaag breng je een bezoek aan het Stenen Woud. Dit indrukwekkende natuur fenomeen ligt op circa 2 uur rijden, ten zuidoosten van Kunming. Het landschap dat aan een versteend woud doet denken, wordt afgewisseld door slingerende paden en vijvers. De rotsformaties van kalksteen, die soms wel een hoogte van 30 meter hebben, dragen allemaal fantasierijke namen en elke steen heeft weer haar eigen verhaal.

Vervolgens transfer naar het station waar je per hogesnelheidstrein vertrekt naar Guilin. Bij aankomst word je opgewacht door je chauffeur en naar je hotel gebracht. Guilin is een plaats die al eeuwenlang kunstenaars inspireert. De roem is gebaseerd op het magische landschap, duizenden vierkante kilometers Karstgebergte dat oprijst uit een vlakte van rijstvelden en weelderige bamboebossen. Het gebied rondom Guilin was miljoenen jaren geleden nog een zee. Overnachting in Guilin.

Dag 20: Guilin - Longshen
Na een vroeg ontbijt reis je door een schitterend berglandschap in ongeveer 2,5 uur naar Longshen. Beroemd om zijn terrasvormige Drakensrug rijstvelden die zich uitstrekken zover het oog kan zien. Een sprookjesachtig decor! Je overnacht in het authentieke dorpje Pingan. Het dorp is niet te bereiken per auto, dus is het een klein half uur wandelen naar het pittoreske dorp, met zijn kleurrijke kraampjes en houten huizen.

Bij aankomst kun je een leuke trekking maken dwars door de rijstvelden naar Longji (optioneel). Een dorpje waar de Miao minderheden volgens eeuwenoude tradities leven. Zij staan bekend om hun prachtige borduurwerk en zilveren sieraden. Overnachting in een eenvoudig, maar sfeervol guesthouse, waar je heerlijk lokaal kunt eten!

Dag 21: Longshen - Guilin
Als je vroeg opstaat, kun je naar de top van de berg lopen, om een onvergetelijk schouwspel te ervaren van opkomende zonnestralen over de rijstvelden.

Na het ontbijt transfer terug naar Guilin. Tijdens de stadstour bezoek je de mooie Rietfluitgrot, met zijn enorme binnenmeer en bizarre rotsformaties. Ook breng je een bezoek aan de Fubo heuvel, je hebt vanaf hier een fantastisch uitzicht over de omgeving. Ten slotte breng je een bezoek aan een theeplantage.

Dag 22: Guilin - Yangshuo
Na het ontbijt staat er een unieke cruise over de Li-rivier op het programma, naar het sfeervolle plaatsje Yangshuo. Je vaart dwars door het Karstgebergte en ervaart het Chinese leven van alle dag op de rivier. Bij aankomst in Yangshuo kun je een wandeling maken door de gezellige hoofdstraat; West Street.

Dag 23: Yangshuo
Vrije dag ter vrije besteding in het schitterende Yangshuo. Je kunt de dag zoals de lokale bevolking beginnen, met een Tai Chi sessie! Ervaar deze meditatieve vorm van beweging in deze wonderlijke omgeving.(optioneel). Een van de mogelijkheden is een kookles volgen onder de mango bomen. Of je kunt genieten van de natuur tijdens het rustige bamboe raften op de rivier.(optioneel) In de avond kun je de prachtige licht show MS Liu's Impression bijwonen midden in het Karst gebergte. (optioneel)

Dag 24: Yangshuo
De leukste manier om de regio te verkennen is om een fietstocht te maken door de omgeving en langs de Yulong rivier. Na het ontbijt ga je vertrekken. Je fietst langs groene rijstvelden en de grillige Karstheuvels door. Onderweg kun je tevens een bezoek brengen aan een traditionele boerenfamilie.

Dag 25: Yangshuo - Hong Kong
Na het ontbijt is het tijd om per auto te vertrekken naar Guilin, waar vandaan je met een comfortabele hoge snelheidstrein vertrekt naar Hong Kong waar je in de middag aankomt. Bij aankomst staat de shuttle bus al op je te wachten om je naar het hotel te brengen in Kowloon.

Dag 26: Hong Kong
Hong Kong bekend om zijn neonverlichting, wolkenkrabbers en gigantische winkelstraten, maar ook tempeltjes en authentieke markten. De vroegere Britse Kroonkolonie is ronduit indrukwekkend! Je kunt op eigen gelegenheid het indrukwekkende Hong Kong bekijken of met een optionele stadstour, waarbij je onder meer de Victoria Peak bezoekt voor een prachtig uitzicht over de skyline.

Dag 27: Hong Kong - Amsterdam
Vandaag heb je nog de hele dag om Hong Kong te verkennen. In de avond transfer naar de luchthaven voor je terugvlucht naar Nederland.

Dag 28: Aankomst Amsterdam
Aankomst in Amsterdam. Einde van een bijzondere kennismaking met China.


Tempel van de Hemel in Peking
Three Pagodas of the Chongsheng Temple
Chinese delicatesse

Routekaart


Soorten reizen

Vliegtickets

Over 333travel

Reisinformatie

In de media

Bekijk ook eens

Bestemmingen

© 2019 333travel