Zoover winnaar Beste verre reizen specialist
  • ANVR
  • SGR
  • Calamiteitenfonds
U bent hier: Home > Rondreis > China > De verborgen plekjes van china > Dag tot dag
Vorige pagina

16 Dagen, vanaf

€ 2655,- p.p.

vanaf 4 personen

€ 2985,- p.p.

vanaf 2 personen

* Dit zijn indicatieprijzen
Direct reserveren? Offerte opvragen

Rondreis: Verborgen Plekjes van China

(R-0333)

16-daagse rondreis

Dag 1: Vertrek Amsterdam
Vertrek per comfortabele vlucht van Amsterdam naar Chengdu.

Dag 2: Aankomst Chengdu
Bij aankomst op de internationale luchthaven van Chengdu word je opgehaald door onze gids die je naar het hotel brengt. Chengdu is de hoofdstad van de provincie Sichuan en staat bekend om zijn culinaire en pittige gerechten. De rest van de dag om te acclimatiseren. Trakteer je zelf bijvoorbeeld op een ontspannen voetmassage om de jetlag te verdrijven. 's Avonds is het een idee om een specialiteit van Sichuan te proberen, namelijk hot pot, een Chinese fondue: erg smakelijk! (optioneel)

Dag 3: Chengdu
Vandaag bezoek je het onderzoekscentrum van de reuzenpanda's. Je ziet hoe de panda's leven in natuurgetrouwe omgeving met veel bamboe. Drink thee met de lokale bevolking in het beroemde theehuis van de Wenshu temple, dé plek om het dagelijks leven van de Chinezen te aanschouwen. Jong en oud spelen hier met veel passie het populairste spel van China “Mahjong”. In de namiddag maak je een wandeling door Jinli Street, de oudste straat van de stad uit de Qin Dynastie. Hier kun je genieten van de traditioneel gebouwde huizen en de vele stalletjes en winkeltjes met curiosa. Het is ook leuk om enkele lokale snacks te proeven.

Dag 4: Chengdu – Guiyang - Kaili
Vroeg op, daar er maar 1 vlucht per dag vertrekt naar Guiyang. Je komt aan op de luchthaven van Guiyang, de hoofdstad van de provincie Guizhou. Guiyang is de laatste jaren razendsnel van een provinciestad naar een miljoenenstad veranderd. Je wordt opgehaald door je chauffeur en Engelssprekende gids, die je de komende dagen zullen vergezellen en vertrekt gelijk door naar Kaili.

Het is de hoofdstad van het autonome Dong en Miao district in het zuidoosten van de provincie Guizhou. De bevolking uit de regio komt hier naartoe voor de markt, maar ook voor scholing en medische voorzieningen. In de stad zelf kun je een bezoek brengen aan het Miao Museum of gewoon net als de lokale bevolking over de markt slenteren. De Miao zijn een van de 55 etnische minderheden in China. De Miao zien er kleurrijker uit. Hun dorpen en huizen zijn vaak versiert en ze dragen prachtige geborduurde kleding en veel zilveren sieraden. Je hebt 2 overnachtingen in het eeuwenoude Jidao long skirt Miao dorp, waar je in een eenvoudig maar sfeervol guesthouse verblijft.

Dag 5: Jidao Village
Je wordt wakker van de landelijke geluiden om je heen. Na het ontbijt maak je een tocht naar het Miao buurdorp Langde. Hier maak je kennis met de traditionele dans tijdens een optreden. Trek goede schoenen aan, want vervolgens ga je een mooie wandeltocht maken, langs theeplantages in de Jade groene bergen. Traditie staan in deze regio nog in een hoog vaandel. Vervolgens rijd je terug naar Jidao.

Dag 6: Jidao Village - Zhaoxing
In de ochtend heb je transfer naar het station, want je vertrekt met de hogesnelheidstrein naar Chongiiang Country. Je overnacht in Zhaoxing Het grootste Dong stad van heel China.
De Dong bevolkingsgroep is een andere etnische minderheid in China. In totaal zijn er ruim 2,5 miljoen Dong in China. Hun dagelijkse leven wordt gekenmerkt door eeuwenoude tradities, waarbij muziek centraal staat. De Dong zijn ook bekend om hun prachtige architectuur. Zo hebben zij de Wind en Regen Bruggen gebouwd, en ook de prachtige Dong Drum Towers.
Je bezoekt vandaag ook het onbekende en zeer authentieke plaatsje Huangang, waarbij je het gevoel heeft terug te zijn gegaan en de tijd en maak je kennis met een uiterst traditioneel China. Terug naar je guesthouse in Zhaoxing.

Dag 7: Zhaoxing
Na het ontbijt maak je een rit naar het hooggelegen Tangan Dong Dorp, vanaf hier heb je een schitterend uitzicht over Zhaoxing. Je maakt u een wandeltocht van circa 2 uur naar beneden. Je wordt omringd door glooiende rijstvelden en prachtige omgeving. In de avond maak je een zang optreden mee van de Dong. Overnachting wederom in Zhaoxing.

Dag 8: Zhaoxing - Chenyang
Met de trein ben je in een half uur in Chenyang. Hier word je weer opgewacht door een chauffeur en Engelssprekende gids. Chenyang is een verzamelnaam voor 6 schitterende authentieke Chinese dorpjes. Een van de beste plekken om de Dong te leren kennen is rond Chengyang Chiao. Chengyang Chiao heeft een eigen, plaatselijk autonoom bestuur en bestaat uit de dorpjes Ma'an, Pingtan, Yanzhai, Dongzhai, Dalzhai en Pingzhai. Deze autovrije dorpjes zijn tegen de hellingen van Chengyang vallei gebouwd en via wandelpaden onderling met elkaar verbonden. De beroemde attractie van Ma'an is de langste Wind en Regen Brug en ook één van de mooiste houten bruggen van China! Je overnacht in een knus guesthouse en de moderne wereld lijkt ver weg.

Dag 9: Chenyang - Pingan
De rit van Chengyang naar Pingan duurt ongeveer 3,5 uur. Onderweg zie je de uitgestrekte theevelden, waar de theeplukkers de theebladeren in rieten manden verzamelen. Je maakt ook een stop bij de lokale markt. Je reist door een schitterend berglandschap naar Longsheng. Beroemd om zijn terrasvormige Drakensrug rijstvelden die zich uitstrekken zover het oog kan zien. Deze rijstvelden staan lokaal bekend onder de naam Longji. Een sprookjesachtig decor! Ieder seizoen veranderen de kleuren van de rijstvelden wat een schitterend effect geeft.

Het dorp is niet te bereiken per auto, dus is het een klein half uur wandelen naar het pittoreske dorp, met zijn kleurrijke kraampjes en houten huizen. Hier wonen de Yao minderheden. De vrouwen van de Yao zijn beroemd om hun ontzettend lange haren van soms wel 2 meter lang. Je overnacht in het authentieke dorpje Ping'an.

Dag 10: Ping’an- Guilin
Na een korte wandeling en een laatste blik op het oogverblindende landschap, wacht de chauffeur al op je die je naar Guilin brengt. Een plaats die al eeuwenlang kunstenaars inspireert. De roem is gebaseerd op het magische landschap, duizenden vierkante kilometers karst gebergte dat oprijst uit een vlakte van rijstvelden en weelderige bamboebossen. Het gebied rondom Guilin was miljoenen jaren geleden nog zee.

Dag 11: Guilin
Tijdens de stadstour in Guilin bezoek je de mooie Rietfluitgrot, met zijn enorme binnenmeer en frappante rotsformaties. Ook breng je een bezoek aan de Fubo heuvel, een hoge rots die oprijst uit de rivier en vanwaar je een fantastisch uitzicht heeft over de omgeving. ’s Avonds is het leuk om de avondmarkt te bezoeken.

Dag 12: Guilin - Yangshuo
Na het ontbijt staat er een unieke cruise over de Li-rivier op het programma naar het sfeervolle plaatsje Yangshuo. Je vaart dwars door het karst gebergte en ervaar het Chinese leven van alle dag op de rivier. De cruise staat bekend als een van de mooiste cruise tochten ter wereld. Bij aankomst in Yangshuo kun je een wandeling maken door de gezellige hoofdstraat; West Street, met vele terrasjes en winkeltjes.

Dag 13: Yangshuo
Je maakt een rit naar de Xiangong berg, vanuit hier heb je een imponerend uitzicht over de Li-Rivier, die zich een weg kronkelt door het karst gebergte. Je kunt hier ook een mooie wandeling maken. De rest van de dag vrij om te ontspannen.

Dag 14: Yangshuo
Vrije dag om te genieten in dit unieke landschap. Een goede manier om de regio te verkennen is om een fietstocht te maken door de omgeving en langs de Yulong rivier. Je fietst langs groene rijstvelden en de grillige karst heuvels door. Onderweg kun je tevens een bezoek brengen aan een traditionele boerenfamilie (optioneel).
Een andere bijzondere manier is om per bamboe raft de rivier af te zakken en het unieke landschap langs je heen te laten glijden (optioneel).

Mocht je van koken houden, dan kun je ook een bijzonder leuke kook excursie maken, waarbij je verschillende Chinese gerechten leert klaar maken en die je vervolgens in de tuin onder de bomen kunt eten als lunch.

Dag 15: Yangshuo - Guangzhou
Na het ontbijt is het tijd om per auto te vertrekken naar Guilin, waar vandaan je comfortabele trein vertrekt naar Guangzhou, waar je na 2 uur aankomt. In de middag maak je een stadstour door de oudste stad van China, naar onder andere de Chen Clan tempel en Shamian eiland. Je brengt ook een bezoek aan de Qingping kruiden markt. Je overnacht in Guangzhou.

Dag 16: Guangzhou - Amsterdam
Transfer naar de luchthaven voor je terugvlucht naar Nederland. waar je nog de zelfde dag aankomt. Einde van een bijzondere kennismaking met China.
Chinese rijstvelden in de mist
Chinees landschap rond de Li-rivier
Chinese delicatesse

Soorten reizen

Vliegtickets

Over 333travel

Reisinformatie

In de media

Bekijk ook eens

Bestemmingen

© 2019 333travel