Zoover winnaar Beste verre reizen specialist
  • ANVR
  • SGR
  • Calamiteitenfonds
U bent hier: Home > Rondreis > China > De geur van chinese jasmijn deluxe > Dag tot dag
Vorige pagina

17 Dagen, vanaf

€ 2675,- p.p.

vanaf 4 personen

€ 2873,- p.p.

vanaf 2 personen

* Dit zijn indicatieprijzen
Direct reserveren? Offerte opvragen

Rondreis: De Geur van Chinese Jasmijn Deluxe

(R-0327)

17-daagse privé rondreis China

Dag 1: Vertrek Amsterdam – naar Chengdu
Vertrek per comfortabele vlucht van Amsterdam naar Chengdu.

Dag 2: Aankomst Chengdu
Bij aankomst op de internationale luchthaven van Chengdu wordt je opgehaald door onze gids die je naar het hotel brengt. Chengdu is de hoofdstad van de provincie Sichuan en staat bekend om zijn culinaire en pittige gerechten.
Je hebt de rest van de dag om te acclimatiseren. Trakteer je zelf bijvoorbeeld op een ontspannen voetmassage om de jetlag te verdrijven. Of maak een wandeling door Jinli Street, de oudste straat van de stad uit de Qin Dynastie.

Hier kun je genieten van de traditioneel gebouwde huizen en de vele stalletjes en winkeltjes met curiosa. Het is ook leuk om enkele lokale snacks te proeven. 's Avonds is het een idee om een andere specialiteit van Sichuan te proberen, namelijk Hotpot, een Chinese fondue: erg smakelijk (optioneel)!

Dag 3: Chengdu
Vandaag bezoek je het onderzoekscentrum van de reuzenpanda's. Je ziet hoe de panda’s leven en spelen in natuurgetrouwe omgeving met veel bamboe.

Drink thee met de locals in het beroemde theehuis van de Wenshu tempel, dé plek om het dagelijks leven van de Chinezen te aanschouwen. Jong en oud spelen hier met veel passie het populairste spel van China “Mahjong”.

Dag 4: Chengdu - Guilin
Transfer naar de luchthaven voor je vlucht naar Guilin en transfer naar je hotel. Guilin is de toegangspoort tot een van de mooiste gebieden van China. De stad is beroemd om haar schitterende meren en is bezaaid met grillige kalkstenen bergen.

Het is ook mogelijk deze reis uit te breiden met een 2-daagse tour naar Drakensrugrijstvelden, de panoramisch hoogst gelegen terrasvormige rijstvelden van China

Dag 5: Guilin
Na het ontbijt bezoek je tijdens de stadstour door Guilin o.a. de mooie Rietfluitgrot, met zijn enorme binnenmeer en bizarre rotsformaties. Vervolgens breng je een bezoek aan een theeplantage. Hier zie je wat er allemaal voorafgaat aan het proces, voordat je thee kunt drinken.

Dag 6: Guilin - Yangshuo
Na het ontbijt staat er een unieke cruise over de Li-rivier op het programma, naar het sfeervolle plaatsje Yangshuo. Je vaart dwars door het Karstgebergte en ervaart het Chinese leven van alle dag op de rivier. Bij aankomst in Yangshuo kun je een wandeling maken door de gezellige hoofdstraat; West Street en genieten op een van de vele terrassen.

Dag 7: Yangsuo
Een goede manier om de regio te verkennen is om een fietstocht te maken langs de Yulong rivier. Na het ontbijt ga je vertrekken. Je fietst langs groene rijstvelden en de grillige Karstheuvels door. Onderweg kun je tevens een bezoek brengen aan een traditionele boerenfamilie.
Als je wilt afkoelen is het leuk om per bamboe raft de rivier af te zakken en het unieke landschap langs je heen te laten glijden. (optioneel).

Dag 8: Yangshuo - Xian
Vrije ochtend om het prachtige stadje Yangshuo te ontdekken. In de namiddag transfer naar het vliegveld van Guillin om je reis te vervolgen naar Xian. In de avond is het leuk vertoeven in Xian met zijn vele hotpot restaurantjes midden op straat en breng een bezoek aan de levendige avondmarkt.

Dag 9: Xian
Na het ontbijt ga je verder kennis maken met Xian. Xian was de hoofdstad van vele Chinese dynastieën maar vooral wereldberoemd om het Terracotta leger van keizer Qin. De 6.000 manshoge stenen soldaten en strijdwagens hebben allemaal een ander gezicht en haardracht. Zij bewaakten samen met paarden het verborgen graf van keizer Qin. Bij toeval werd deze plek in 1974 ontdekt door een boer. Ook bezoek je de grote prachtige moskee en is het leuk om te wandelen door de schilderachtige Moslimwijk, met zijn smalle straatjes en antiekwinkeltjes. Je kunt optioneel een unieke fietstocht maken op de stadsmuur van Xian.

Je kunt ook voordat je naar Beijing reist het unieke Zhangjiajie National park bezoeken, met een 4-daagse tour De Wonderbaarlijke Wereld van Zhangjiajie National Park. De grillige rotsformaties en onbedwingbare bergen hebben als decor gediend in de Hollywood film Avatar.

Dag 10: Xian - Beijing
Vandaag bezoekt je het Provencial museum en de Kleine Wilde Ganzen Pagode in Xian. In de tempel krijg je een korte Chinese kalligrafie les. Uiteraard mag je je eigen kunstwerk meenemen als herinnering. In de middag transfer naar het station voor de nachttrein naar Beijing. Je overnacht in een comfortabele couchette voor vier personen (met softsleeper).

Dag 11: Beijing
Je komt in de ochtend aan in Beijing. Na het ontbijt in het hotel ga je Beijing ontdekken. Je gaat een excursie maken naar het hart van de stad het Tiananmen-plein, beter bekend als het Plein van de Hemelse Vrede. Aan de noordzijde van het plein heeft u via de Poort van de Hemelse Vrede toegang tot de Verboden Stad. Dit was tijdens de Ming- en Qing-dynastie de vaste residentie van 24 achtereenvolgende keizers. De stad was verdeeld in het Binnenhof, waar de keizer woonde, en het Buitenhof, waar de hofhouding woonde. Deze bestond onder andere uit de concubines en de paleiswachten. Bij elkaar woonden er enkele duizenden mensen in de Verboden Stad.

In de middag ontdek je de traditionele levensstijl in Beijing wanneer je per riksja de oude hutong wijk bezoekt, mijn zijn smalle straatjes en eeuwenoude huizen met binnenhofjes.

Dag 12: Beijing
Vandaag ga je naar een van de meest beroemde bezienswaardigheden van China: de Grote Muur. De ruim 6000 km lange muur moest het Chinese Keizerrijk beschermen tegen vijandelijke nomadische ruitervolkeren uit het noorden. De meeste reizigers bezoeken de Grote Muur bij Badaling, maar daar is het altijd enorm druk. Je gaat naar Mutianyu, circa 70 km ten noordoosten van Beijing. De trappen zijn steil, maar er is een kabelbaan. De muur slingert zich een weg door de prachtige bergachtige omgeving. Kinderen krijgen een Chinese vlieger voor op de Chinese Muur.

Je brengt ook een bezoek aan het Olympisch dorp waar je een indrukwekkende Kong Fu show kunt zien.

Dag 13: Beijing - Shanghai
Je hebt nog de hele dag om te genieten van deze wereldstad. Het zomerpaleis is jarenlang het zomerpaleis van de koninklijke familie geweest. In de avond vertrek je per sneltrein in 5 uur naar Shanghai: het Parijs van het Oosten. Vanaf het treinstation word je per transfer naar je hotel gebracht.

Dag 14: Shanghai
Na het ontbijt staat er een mooie stadstour op het programma met alle hoogtepunten van Shanghai. Allereerst breng je een bezoek aan de Jade Boeddha Tempel. Deze tempel dankt haar naam aan de 2 meter grote boeddha van witte jade. Deze is door monniken meegebracht uit Birma en is zeer indrukwekkend om te zien! Vervolgens bezoek je de Yu tuin, de mandarijn Pan Yundan heeft deze prachtige tuin laten aan leggen. De tuinstijlen uit de Ming en Qing dynastie kunnen worden bewonderd. De verschillende gedeelten van de tuin worden afgescheiden door muren met fraai uitgesneden draken.

Ook bezichtig je de beroemde Oriental Pearl Tower en maakt een wandeling over de indrukwekkende Bund, de boulevard langs de Huang Pu rivier. Vanaf hier heb je een fantastisch uitzicht op de skyline van Shanghai en waar in de ochtend tai chi en ballroomdansen op straat wordt geoefend.
Daarna breng je een bezoek aan Nanjing Road; de belangrijkste winkelstraat van Shanghai en wereldwijd een van de drukste winkelstraten.

Optioneel kun je tot slot in de avond genieten van een magische acrobaten show. Chinese Acrobatiek is een van de oudste toneelkunsten in China.

Dag 15: Shanghai
Vrije dag om Shanghai verder te leren kennen. Na het ontbijt kun je ervoor kiezen om een bezoek te brengen aan het Shanghai Ocean Aquarium, waar onder andere vissen, kreeften, vogels en krokodillen te bewonderen zijn. Het hoogtepunt van het aquarium is een onderwatertunnel van 155 meter lengte, waar je op een loopband langzaam doorheen gaat. Om je heen kun je dan honderden vissen zien, van de meest felgekleurde tropische vissen tot grote haaien. Deze tunnel is de langste aquarium-tunnel ter wereld(optioneel).

In de avond kunt je een mooie optionele cruise maken over de Huangpu rivier.

Dag 16: Shanghai - Amsterdam
Afhankelijk van de vluchttijd ga je met de snelle Maglev trein naar de luchthaven van Shanghai voor je terugvlucht naar Amsterdam.

Dag 17: Amsterdam
Einde van de reis door China.


Tempel in de Verboden Stad, Peking

Routekaart


Soorten reizen

Vliegtickets

Over 333travel

Reisinformatie

In de media

Bekijk ook eens

Bestemmingen

© 2019 333travel