Zoover winnaar Beste verre reizen specialist
  • ANVR
  • SGR
  • Calamiteitenfonds
U bent hier: Home > Rondreis > China > China highlights > Dag tot dag
Vorige pagina

16 Dagen, vanaf

€ 2362,- p.p.

vanaf 4 personen

€ 2573,- p.p.

vanaf 2 personen

* Dit zijn indicatieprijzen
Direct reserveren? Offerte opvragen

Rondreis: China Highlights

(R-0308)

16-daagse privé rondreis China

De Chinese Muur in China

Dag 1: Vertrek Amsterdam
Vertrek per comfortabele vlucht van Amsterdam naar Beijing.

Dag 2: Aankomst Beijing
Bij aankomst op de internationale luchthaven van Beijing word je opgehaald door onze gids die je naar het hotel brengt. Onderweg heb je een oriëntatietour door Beijing, waarbij je de belangrijkste bezienswaardigheden passeert, zoals het Plein van de Hemelse Vrede, het Mao Mausoleum en de Verboden Stad. De rest van de dag vrij om te acclimatiseren. Je hebt drie overnachtingen in Beijing.

Dag 3: Beijing
Na het ontbijt begint je verdere kennismaking met Beijing en zijn keizerlijk verleden. Via het Tian’anmen-plein, beter bekent als het Plein van de Hemelse Vrede bereik je de Verboden Stad. Dit was tijdens de Ming- en Qing-dynastie de vaste residentie van 24 achtereenvolgende keizers en werd vanuit hier China geregeerd. De stad was verdeeld in het Binnenhof, waar de keizer woonde en het Buitenhof, waar de hofhouding woonde. Deze bestond onder andere uit de concubines en de paleiswachten. Bij elkaar woonden er enkele duizenden mensen in de Verboden Stad. Vervolgens bezoek je de panda dierentuin en het prachtige Zomer Paleis, waar je een boottocht maakt op het Kunming Meer. Vanavond kun je in een gespecialiseerd Beijing Eend Restaurant dineren, waar je naast andere gerechten, dit beroemde gerecht kunt proeven (optioneel).

Dag 4: Beijing
Vandaag ga je naar één van de meest beroemde bezienswaardigheden van China: de Grote Muur. De ruim 6000 lange muur moest het Chinese Keizerrijk beschermen tegen vijandelijke nomadische ruitervolkeren uit het noorden.
De meeste reizigers bezoeken de Grote Muur bij Badaling, maar daar is het altijd enorm druk. Je gaat naar Mutianyu, circa 70 km ten noordoosten van Beijing. De trappen zijn steil, maar er is een kabelbaan. De muur slingert zich een weg door de prachtige bergachtige omgeving. Vervolgens bezoek je de Ming Tomben. Hier bevinden zich mausolea van Ming-keizers. Ten slotte maak je een wandeling over de Shendao, de Heilige Weg met aan weerszijden stenen beelden van dieren, mandarijnen en generaals. De dag eindigt op de lokale avondmarkt in Beijing, waar vele typische en soms vreemde gerechten te vinden zijn.

Dag 5: Beijing - Pingyao
Je hebt nog de hele dag om te genieten van deze wereldstad. je kunt bijvoorbeeld de Lama tempel bezoeken en rondwandelen in de geur van wierook en dwalen tussen rode pagodes, monniken en gebedshuizen(optioneel).

Wil je liever de traditionele levensstijl zien, dan kun je per riksja de oude hutongs bezoeken. (optioneel). Aan het begin van de avond transfer naar het station voor je reis met de hogesnelheidstrein naar Pingyao, waar je in de avond arriveert.

Je kunt er ook voor kiezen om voordat je naar Pingyao gaat een uitstapje te maken naar Datongmet een 3-daagse tour De Hangende Kloosters en Boeddha Grotten van Datong.

Dag 6: Pingyao
Pingyao is een charmante en authentieke ommuurde stadje en is door UNESCO als werelderfgoed erkend. Rond de vele binnenhofjes wonen de families met hun gezinnen volgens eeuwenoude tradities. Je kunt hier dwalen door de wirwar van kleine en beklinkende straatjes. Overal bungelen rode lampionnen aan de gevels van de courtyard huizen, die 's avonds zorgen voor een mystieke sfeer uit vervlogen tijden. Je hebt een stadstour door Pingyao waarbij je een bezoek brengt aan de oude stadsmuur en de Ming en Qing Street. Je overnacht in een traditioneel courtyard hotel in het oude centrum van Pingyao.

Dag 7: Pingyao - Xian
Vrije ochtend om te genieten van dit prachtige stadje of je kunt een mooie fietstocht maken naar de lokale markt (optioneel). In de namiddag transfer naar het station voor wederom een comfortabele reis maakt met de hogesnelheidstrein naar Xian. Transfer naar je hotel, waar je 3 nachten verblijft.

Dag 8: Xian
Xian was de hoofdstad van vele Chinese dynastieën maar vooral wereldberoemd om het Terracotta Leger van keizer Qin. De 6.000 manshoge stenen soldaten en strijdwagens hebben allemaal een ander gezicht en haardracht. Zij bewaakten samen met paarden het verborgen graf van keizer Qin. Bij toeval werd deze plek in 1974 ontdekt door een boer. Op de terug weg bezoek je de Grote Wilde Ganzen Pagode.

Dag 9: Xian
Vrije dag in Xian. Het is leuk om te wandelen door de schilderachtige Moslim wijk, met zijn smalle straatjes, prachtige moskee en antiekwinkeltjes. Ook 's avonds is het leuk vertoeven met zijn vele hot pot restaurantjes midden op straat.

Dag 10: Xian - Guilin
Transfer naar de luchthaven voor je ochtendvlucht naar Guilin. Een plaats die al eeuwenlang kunstenaars inspireert. De roem is gebaseerd op het magische landschap, duizenden vierkante kilometers karst gebergte dat oprijst uit een vlakte van rijstvelden en weelderige bamboebossen. Het gebied rondom Guilin was miljoenen jaren geleden nog een zee. Tijdens de stadstour bezoek je de mooie Rietfluitgrot, met zijn enorme binnenmeer en frappante rotsformaties. Ook breng je een bezoek aan de Fubo heuvel, een hoge rots die oprijst uit de rivier en vanwaar je een fantastisch uitzicht hebt over de omgeving.

Dag 11: Guilin
Vrije dag om te genieten van Guilin en omgeving, waarbij je kunt gaan winkelen of een voetmassage kunt nemen.
Het is ook mogelijk deze reis uit te breiden met een 2-daagse tour naar Drakensrugrijstvelden, de panoramisch hoogst gelegen terrasvormige rijstvelden van China

Dag 12: Guilin - Yangshuo
Na het ontbijt staat er een unieke cruise over de Li-rivier op het programma naar het sfeervolle plaatsje Yangshuo. Je vaart dwars door het karstgebergte en ervaar het Chinese leven van alle dag op de rivier. Bij aankomst in Yangshuo kun je een wandeling maken door de gezellige hoofdstraat West Street en trakteer jezelf op een voetmassage.

Dag 13: Yangshuo
Vrije dag om te genieten in deze schitterende natuur. Een goede manier om de regio te verkennen is om een fietstocht te maken door de omgeving en langs de Yulong rivier. Je fietst langs groene rijstvelden en de grillige karst heuvels. Onderweg kun je tevens een bezoek brengen aan een traditionele boerenfamilie (optioneel). Een andere bijzondere manier is om per bamboe raft de rivier af te zakken en het unieke landschap langs je heen te laten glijden (optioneel).

Dag 14: Yangshuo – Guilin – Hong Kong
Na het ontbijt is het tijd om per auto te vertrekken naar Guilin, waar vandaan je met een comfortabele hoge snelheidstrein vertrekt naar Hong Kong waar je in de middag aankomt. Bij aankomst staat de shuttle bus al op je te wachten om je naar het hotel te brengen in Kowloon.

Dag 15: Hong Kong
Hong Kong is bekend om zijn neonverlichting, wolkenkrabbers en gigantische winkelstraten, maar ook tempeltjes en authentieke markten. De vroegere Britse Kroonkolonie is ronduit indrukwekkend!
Je kunt op eigen gelegenheid het indrukwekkende Hong Kong bekijken of met een optionele stadstour, waarbij je onder meer de Victoria Peak bezoekt voor een prachtig uitzicht over de skyline. In de avond transfer naar de luchthaven voor je terugvlucht naar Nederland.

Dag 16: Aankomst - Amsterdam
Aankomst in Amsterdam. Einde van een bijzondere kennismaking met China.


Terracottaleger in China

Routekaart


Soorten reizen

Vliegtickets

Over 333travel

Reisinformatie

In de media

Bekijk ook eens

Bestemmingen

© 2019 333travel