Zoover winnaar Beste verre reizen specialist
  • ANVR
  • SGR
  • Calamiteitenfonds
U bent hier: Home > Rondreis > China > Betoverend yunnan deluxe > Dag tot dag
Vorige pagina

18 Dagen, vanaf

€ 2910,- p.p.

vanaf 4 personen

€ 3089,- p.p.

vanaf 2 personen

* Dit zijn indicatieprijzen
Direct reserveren? Offerte opvragen

Rondreis: Betoverend Yunnan Deluxe

(R-0311)

18-daagse privé rondreis China

Dag 1: Vertrek Amsterdam
Vertrek per comfortabele vlucht van Amsterdam naar Chengdu.

Dag 2: Aankomst Chengdu
Bij aankomst op de internationale luchthaven van Chengdu wordt u opgehaald door onze gids die u naar het hotel brengt. Chengdu is de hoofdstad van de provincie Sichuan en staat bekend om zijn culinaire en pittige gerechten. In de middag maakt u een wandeling door Jinli Street, de oudste straat van de stad uit de Qin Dynastie. Hier kunt u genieten van de traditioneel gebouwde huizen en de vele stalletjes en winkeltjes met curiosa. Het is ook leuk om enkele lokale snacks te proeven.
De rest van de dag om te acclimatiseren. Trakteer u zelf bijvoorbeeld op een ontspannen voetmassage om de jetlag te verdrijven. 's Avonds is het een idee om een andere specialiteit van Sichuan te proberen, namelijk Hotpot, een Chinese fondue: erg smakelijk (optioneel)!

Dag 3: Chengdu - Lijiang
Na het ontbijt begint uw stadstour door Chengdu. U bezoekt het onderzoekscentrum van de reuzenpanda's. U ziet hoe de panda's leven in natuurgetrouwe omgeving met veel bamboe. Drink thee met de locals in het beroemde theehuis van de Wenshu temple, dé plek om het dagelijks leven van de Chinezen te aanschouwen. Jong en oud spelen hier met veel passie het populairste spel van China “Mahjong”. In de avond heeft u een avondvlucht naar Lijiang, gelegen aan de voet van de Himalaya. Vroeger vertrokken hiervandaan de theekaravanen naar Tibet. Transfer naar uw hotel waar u 3 nachten verblijft.

Dag 4: Lijiang
Lijiang wordt omringd door de imponerende bergen van de Himalaya en staat op de werelderfgoedlijst van UNESCO. U begint de dag met een prachtige stadstour, waarbij u kunt ronddwalen langs pittoreske straatjes, kanalen, bruggetjes, rode lampionnen en zijn authentieke houten huisjes. De samenleving bestaat hier voornamelijk uit de matriarchale boeddhistische Naxi-bevolking met hun traditionele blauwe klederdracht. In het Naxi Museum kunt u veel over de historie van de stad en zijn bevolking leren. Een schitterend uitzicht heeft u van de brug en de pagode van de Zwarte Draken vijver in het noorden van Lijiang. De omgeving doet sprookjesachtig aan met de besneeuwde top van de Jadeberg op de achtergrond.

’s Avonds zijn de straatjes verlicht met lampionnen en kunt u sfeervol dineren in één van de vele authentieke restaurantjes.

Dag 5: Lijiang
Een vrije dag in deze betoverende omgeving. U kunt per fiets een aantal omliggende Naxi dorpjes bezoeken en thuis bij een lokale familie thee drinken. Of u kunt een optionele excursie maken naar de Jaden Draak Berg met een hoogte van 5500 meter! Per kabelbaan komt u op een panorama-plateau, waar u kunt genieten van een spectaculair uitzicht.

Het is ook mogelijk deze reis uit te breiden met een 3-daagse tour naar Zhongdian, door zijn fabelachtige ligging en vredige sfeer ook wel "Shangri La van China" genoemd.

Dag 6: Lijiang - Dali
Na het ontbijt vertrekt u per express bus naar Dali. De weg brengt u langs rijst- en zonnebloemvelden en schitterende vergezichten. Bij aankomst wordt u opgewacht door uw lokale gids die u naar uw hotel begeleid en waar u 2 nachten zult verblijven. In Dali, aan het mooie Erhai meer, wonen de Bai en de Yi. Prachtige mensen met traditionele leefwijzen. Geniet van de lokale markt of fietstocht tussen de akkers, of maak een boottocht op het meer (optioneel).

Dag 7: Dali
U begint de dag met een stadstour en bezoekt de beroemde "Drie Pagoden" van de Chong Shang Tempel. De pagodes dienden ervoor om de goden gunstig te stemmen en om bescherming te bieden tegen natuurrampen. Vervolgens naar de gezellige oude stad van Dali. Onderweg ziet u traditionele theehuizen, souvenirwinkeltjes en opvallend veel terrasjes voor Chinese begrippen. Daarna rijden we naar Xizhou. Een oud Bai stadje met nog authentieke huizen. Hier bezoekt u de boeren markt en kunt u wandelen door dit idyllische dorpje en bezoekt u een lokale familie, waar u een theeceremonie krijgt op de binnenplaats.

Dag 8: Dali - Kunming
Rond het middag uur vertrekt de express bus naar Kunming voor een circa 5 uur durende tocht. Bij aankomst staat uw lokale gids weer klaar om u naar het hotel te brengen, waar u 2 nachten verblijft. Kunming, de stad van de eeuwige lente, is de hoofdstad van Yunnan die zich heel snel heeft ontwikkeld tot een welvarende metropool.

Dag 9: Kunming - Stenen Woud
Vandaag brengt u een bezoek aan het Stenen Woud. Dit indrukwekkende natuur fenomeen ligt op circa 2 uur rijden, ten zuidoosten van Kunming. Het landschap dat aan een versteend woud doet denken, wordt afgewisseld door slingerende paden en vijvers. De rotsformaties van kalksteen, die soms wel een hoogte van 30 meter hebben, dragen allemaal fantasierijke namen en elke steen heeft weer haar eigen verhaal.

Dag 10: Kunming - Xian
Transfer naar de luchthaven voor uw vlucht naar Xian en transfer naar uw hotel waar u 2 nachten verblijft. Xian is de hoofdstad van vele Chinese dynastieën geweest en een belangrijk centrum voor de zijderoute. In tegenstelling tot vele steden in China, zijn de stadsmuren van Xian nog steeds intact. Deze is 12 km lang en loopt in een vierkant om de stad heen.

’s Avonds kunt u een Tang muziek voorstelling meemaken (optioneel).

Dag 11: Xian
Na het ontbijt is het tijd om het wereldberoemd Terracotta leger van keizer Qin te bezoeken. De 6.000 manshoge stenen soldaten en strijdwagens hebben allemaal een ander gezicht en haardracht. Zij bewaakten samen met paarden het verborgen graf van keizer Qin. Bij toeval werd deze plek in 1974 ontdekt door een boer. In de middag bezoekt u de schilderachtige Moslim wijk, met zijn smalle straatjes, prachtige moskee en antiekwinkeltjes. Ook 's avonds is het hier leuk vertoeven met zijn vele hotpot restaurantjes midden op straat.

Dag 12: Xian - Beijing
Vrije dag om Xian verder te ontdekken. U kunt de Wilde Ganzen Pagode bezoeken of op het plein van de Drumtower genieten van het lokale Chinese leven in een van de theehuizen. In de namiddag vertrekt u naar het treinstation voor uw nachttrein naar Beijing. U overnacht in een comfortabele couchette voor vier personen (met softsleeper).

Dag 13: Beijing
In de ochtend aankomst in Beijing met zijn keizerlijk verleden. U wordt opgehaald door onze gids die u naar het hotel brengt voor uw ontbijt. Onderweg heeft u een oriëntatietour door Beijing, waarbij u de belangrijkste bezienswaardigheden passeert, zoals het Plein van de Hemelse Vrede, het Mao Mausoleum en de Verboden Stad. De rest van de dag vrij. U heeft 4 overnachtingen in Beijing.

Dag 14: Beijing - Grote Muur
Vandaag gaat u naar één van de meest beroemde bezienswaardigheden van China: de Grote Muur. De ruim 6000 kilometer lange muur moest het Chinese Keizerrijk beschermen tegen vijandelijke nomadische ruitervolkeren uit het noorden.

De meeste reizigers bezoeken de Grote Muur bij Badaling, maar daar is het altijd enorm druk. U gaat naar Mutianyu, circa 70 km ten noordoosten van Beijing. De trappen zijn steil, maar er is een kabelbaan. De muur slingert zich een weg door de prachtige bergachtige omgeving. Vervolgens bezoekt u de Ming Tomben. Hier bevinden zich mausolea van Ming-keizers. Ten slotte maakt u een wandeling over de Shendao, de Heilige Weg met aan weerszijden stenen beelden van dieren, mandarijnen en generaals. Terug in Beijing maakt u een korte fotostop bij het Olympisch dorp.

Dag 15-16: Beijing
Twee vrije dagen om deze wereldstad te ontdekken. U kunt bijvoorbeeld de Lama tempel bezoeken en rondwandelen in de geur van wierook en dwalen tussen rode pagoda's, monniken en gebedshuizen. Wilt u liever de traditionele levensstijl zien, dan kunt u per rickshaw de oude hutongs bezoeken en een dumpling lunch nuttigen op het binnenhof van een een authentiek huis.

Uiteraard is een bezoek aan de Verboden Stad een must! Dit was tijdens de Ming- en Qing-dynastie de vaste residentie van 24 achtereenvolgende keizers en werd vanuit hier China geregeerd. De stad was verdeeld in het Binnenhof, waar de keizer woonde en het Buitenhof, waar de hofhouding woonde.

Dag 17: Beijing - Amsterdam
Transfer naar de luchthaven voor uw terugvlucht naar Nederland.

Dag 18: Aankomst Amsterdam
Aankomst op Schiphol en einde van een indrukwekkende kennismaking met China.


Routekaart


Soorten reizen

Vliegtickets

Over 333travel

Reisinformatie

In de media

Bekijk ook eens

Bestemmingen

© 2019 333travel