Zoover winnaar Beste verre reizen specialist
  • ANVR
  • SGR
  • Calamiteitenfonds
Vorige pagina

12 Dagen, vanaf

€ 1813,- p.p.

vanaf 4 personen

€ 1989,- p.p.

vanaf 2 personen

* Dit zijn indicatieprijzen
Direct reserveren? Offerte opvragen

Rondreis: Best Deal China Bamboe en Keizerlijk Verleden

(R-0330)

12-daagse individuele rondreis China

Dag 1: Vertrek Amsterdam - Beijing
Vertrek per comfortabele vlucht van Amsterdam naar Beijing.

Dag 2: Aankomst Beijing
Bij aankomst op de internationale luchthaven van Beijing word je opgehaald door onze gids die je naar het hotel brengt. Onderweg heb je een oriëntatietour door Beijing, waarbij je de belangrijkste bezienswaardigheden passeert, zoals het Plein van de Hemelse Vrede, het Mao Mausoleum en de Verboden Stad. De rest van de dag vrij om te acclimatiseren. Je hebt vijf overnachtingen in Beijing.

Dag 3: Beijing
Vandaag ga je naar een van de meest beroemde bezienswaardigheden van China: de Grote Muur. De ruim 6000 lange muur moest het Chinese Keizerrijk beschermen tegen vijandelijke nomadische ruitervolkeren uit het noorden.

De meeste reizigers bezoeken de Grote Muur bij Badaling, maar daar is het altijd enorm druk. Je gaat naar Mutianyu, circa 70 km ten noordoosten van Beijing. De trappen zijn steil, maar er is een kabelbaan. De muur slingert zich een weg door de prachtige bergachtige omgeving. Vervolgens bezoek je de Ming Tomben. Hier bevinden zich mausolea van Ming-keizers. Ten slotte maak je een wandeling over de Shendao, de Heilige Weg met aan weerszijden stenen beelden van dieren, mandarijnen en generaals.

Dag 4: Beijing
Vrije dag in Beijing, die je naar eigen interesse kunt invullen.

Enkele suggesties zijn:
• De Verboden Stad met zijn keizerlijke verleden
• Het Zomerpaleis en een boottocht op het Kunming Meer
• Hutong tocht per riksja
• Winkelen in de Wangfujing Street
• Bezoek aan Tempel van de Hemelse Vrede
• Lama tempel en Confucius tempel
• Beijing wandel Food Tour
• Kung Fu Legend voorstelling

Dag 5: Beijing - Xian
Je hebt de dag nog tot vrije besteding. Begin van de avond heb je transfer naar het station voor de nachttrein naar Xian. Je overnacht in een comfortabele couchette voor vier personen (softsleeper).

Dag 6: Xian
Aankomst in Xian, de hoofdstad van vele Chinese dynastieën en belangrijke handelsstad op de zijderoute. Transfer naar het hotel. Vervolgens is het tijd om het wereldberoemde Terracotta leger van keizer Qin te bezoeken. De 6000 manshoge stenen soldaten en strijdwagens hebben allemaal een ander gezicht en haardracht. Zij bewaakten samen met paarden het verborgen graf van keizer Qin. Bij toeval werd deze plek in 1974 ontdekt door een boer.

In de avond is het leuk om te wandelen door de schilderachtige Moslimwijk, met zijn smalle straatjes, prachtige moskee en antiekwinkeltjes. Je treft er vele hot pot restaurantjes midden op straat. Je overnacht in Xian.

Dag 7: Xian - Luoyang
De ochtend ter vrije besteding in Xian. Je kunt ook optioneel in alle vroegte een fietstocht maken op de eeuwenoude stadsmuren van Xian. Dan transfer naar het station voor de hogesnelheidstrein naar Luoyang.

De treinreis duurt circa 2 uur. Transfer naar je hotel. Luoyang heeft een rijk verleden. Luoyang gelegen aan de Gele Rivier was ooit het culturele hart maar ook eeuwenlang de hoofdstad van China.

Tijdens de Sui-dynastie was Luoyang via kanalen zelfs verbonden met Beijing en Hangzhou. Onder de Tang bleef de stad welvarend, maar daarna nam haar belangrijkheid af. Luoyang heeft een sfeervolle oude binnenstad. Geniet van een lokale maaltijd in de oude stad en laat je verwennen met een voetmassage (optioneel).

Dag 8: Luoyang - Longmen Grotten
Vandaag ga je de schitterende Longmen Grotten bezoeken. Verspreid over 1400 grotten zijn meer dan 100.000 boeddhistische beelden uitgehakt. Als je hier doorheen dwaalt, voel je de intensiteit van deze indrukwekkende boeddhistische grotkunst. De Longmen Grotten staan op de werelderfgoedlijst van UNESCO. Overnachting in Luoyang.

2-daagse tour Shaolin tempel
Je kunt je reis optioneel met 1 extra nacht verlengen met een bezoek aan de beroemde Shaolin Tempel. Per auto is het circa 1,5 uur rijden naar de, tegen de heuvels gebouwde, wereldberoemde Shaolin tempel, de bakermat van de Chinese Kung Fu. Bodhidharma, een Indiase monnik, heeft in de vijfde eeuw via een meditatietechniek de krachtige vorm van Kung Fu ontwikkeld. In de tempel staan tal van kleibeelden van figuren in allerlei vechthoudingen.

Tot op de dag van vandaag volgen monniken hier een zeer gedisciplineerde training. Je krijgt tijdens je bezoek een spectaculaire Kung Fu voorstelling te zien. Met de auto keer je terug naar Luoyang, voor de extra overnachting.

Dag 9: Luoyang - Shanghai
Vrije ochtend. Begin van de middag transfer naar het station in Luoyang voor de snelheidstrein naar Shanghai. Transfer naar je hotel voor de overnachting.

Dag 10: Shanghai
Aankomst in Shanghai. De havenstad Shanghai is met haar 14 miljoen inwoners een van de snelst groeiende steden ter wereld. Je moet er misschien even naar zoeken, maar er zijn in Shanghai ook nog genoeg oude volksbuurten te vinden, waar het wasgoed nog boven de straten hangt te wapperen, mannen in binnen hofjes en parken een potje mahjong spelen of buiten wandelen met hun vogeltjes in kooitjes. Er zijn oude boeddhistische en taoïstische tempels te bezoeken, prachtige Chinese tuinen, theehuizen en kleurrijke markten. En niet onbelangrijk, in Shanghai kun je heerlijk eten!

Er staat een mooie stadstour op het programma met alle hoogtepunten van Shanghai. Je maakt een wandeling over de indrukwekkende Bund, de boulevard langs de Huang Pu rivier. Vanaf hier heb je een fantastisch uitzicht op de skyline van Shanghai en waar in de ochtend tai chi en ballroomdansen op straat wordt geoefend. Daarna bezoek je het historische stadsdeel van Shanghai; Yuyuan. Dit is een uniek contrast met de hypermoderne gebouwen die op de achtergrond te zien zijn. Je bezoekt er de Yuyuan tuin; een prachtig staaltje Chinese tuinarchitectuur en Huxinting Cashi, het beroemde en oudste theehuis van Shanghai! Ten slotte de drukke en populaire winkelstraat Nanjing Road.

Dag 11: Shanghai
Vrije dag om deze trendy stad verder te ontdekken. Je kunt bijvoorbeeld het hippe Xintiandi bezoeken. Dit nieuwe zakelijke en culturele wijk is snel gegroeid met stijlvolle restaurants, bars en designwinkels. 's Avonds is het een aanrader om een van de beroemde Acrobaten shows bij te wonen. Chinese Acrobatiek is een van de oudste toneelkunsten in China.

Of maak in de avond een prachtige cruise over de Hang Pu rivier om de met neon-verlichte wolkenkrabbers en bruisende stad vanaf de rivier te bekijken. (optioneel).

Dag 12: Shanghai - Amsterdam
Transfer naar de luchthaven voor je vlucht naar Amsterdam, waar je dezelfde dag nog aankomt.


Chinese delicatesse
Tempel van de Hemel in Peking
Terracottaleger in China
Grotten van Longmen
Promenade in Shanghai

Soorten reizen

Vliegtickets

Over 333travel

Reisinformatie

In de media

Bekijk ook eens

Bestemmingen

© 2019 333travel