Zoover winnaar Beste verre reizen specialist
  • ANVR
  • SGR
  • Calamiteitenfonds
U bent hier: Home > Rondreis > Canada > Vancouver island per bus > Dag tot dag
Vorige pagina

15 Dagen, vanaf

€ 1623,- p.p.

vanaf 4 personen

€ 2035,- p.p.

vanaf 2 personen

* Dit zijn indicatieprijzen
Direct reserveren? Offerte opvragen

Rondreis: Vancouver Island per bus

(R-8001)

15-daagse rondreis per lokale bus

Dag 1: Amsterdam - Vancouver
Vertrek vanaf Schiphol naar Vancouver, waar je dezelfde dag nog aankomt. Vanaf de luchthaven neem je eenvoudig een taxi of de skytrain naar je hotel. Daarna is het tijd om even bij te komen van de vlucht.

Dag 2-3: Vancouver
Een ontspannen start van je vakantie. Je hebt 2 dagen om Vancouver te verkennen.

Vancouver is één van de bekendste en meest gemoedelijke steden van Canada. Ga wandelen of fietsen in Stanley Park, neem de imposante skyline in je op of bezoek de Vancouver Lookout waar je een panoramisch uitzicht over de stad hebt. Je kunt in Vancouver zelfs aan het strand liggen in o.a. het Kitsilano Beach Park. Een bezoek aan het Vancouver Aquarium, gelegen in Stanley Park, is ook een leuke dagbesteding, zeker wanneer je met kinderen bent.

Wil je in korte tijd veel van de stad Vancouver zien, maak dan gebruik van onze hop-on hop-off tickets, zodat je je gemakkelijk door de stad kunt verplaatsen. En wil je de stad, de omringende zee, bergen en Vancouver Island eens vanuit de lucht bekijken, maak dan een rondvlucht in een watervliegtuig.

Dag 4: Vancouver - Victoria (ca. 115 km)
Vandaag gaat je busavontuur beginnen. Je begeeft je naar de bushalte en gaat aan boord van de comfortabele bus die je vandaag naar Victoria zal brengen, de hoofdstad van het prachtige Vancouver Island.

De bus gaat aan boord van de BC Ferry voor de overtocht en je kunt onderweg een rondje over het schip lopen. Let goed op, want je weet maar nooit of je onderweg misschien een walvis of orka uit het water omhoog ziet komen.

Na aankomst in Victoria, kun je een taxi naar het hotel nemen. Victoria is een plezierige plaats vol parken en bloemen met een Brits-koloniale sfeer. Behalve parken en tuinen waar je kunt wandelen of fietsen, heeft Victoria ook diverse leuke wijken om doorheen te struinen. Ook zul je merken dat de Victorians erg gehecht zijn aan lekker eten en drinken. Je vindt er dan ook vele restaurants waar je alles van verse seafood tot de verfijnde Franse Cuisine kunt eten. Ook zijn er diverse lokaal gebrouwen biertjes, ciders en wijnen te proeven in de gezellige pubs.

Kortom, een leuke start van je bus rondreis over Vancouver Island.

Dag 5: Victoria
Vandaag heb je een vrije dag om Victoria te verkennen. Victoria ligt in het zuidelijke puntje van Vancouver Island en is één van de beste plaatsen op Vancouver Island om zowel walvissen als orka’s te zien. Tussen Victoria en het vasteland liggen de San Juan Eilanden, waar je van april t/m oktober een zeer goede kans hebt om de dieren te spotten.

Optionele excursie: Walvissen spotten bij Victoria
Er leven verschillende orka families in de wateren, maar ook bultrug walvissen, grijze walvissen, kleinere walvissoorten, verschillende soorten dolfijnen, zeeleeuwen en zeearenden worden hier regelmatig gespot. Daarnaast is het een fantastisch mooie omgeving waar de zee meestal rustig is en je kunt genieten van de prachtige kustlijnen.

Deze excursie wordt uitgevoerd per grotere half overdekte catamaran boot, waarbij je zowel binnen als buiten kunt zitten of per snellere open speedboot. Aan jou de keuze hoe je deze tocht wilt ervaren!

Dag 6: Victoria - Campbell River (ca. 265 km)
Je gaat vandaag weer op weg naar je volgende bestemming: Campbell River, ook wel de Salmon Capital of the world genoemd. Je neemt de North Island Express route, die je o.a. langs de plaatsen Nanaimo en Courtenay voert.

Campbell River is een gemoedelijk plaatsje waar veel locals heen gaan om te zalmvissen in de Campbell River.

(Let op: Campbell River is een populaire verblijfsplaats voor veel toeristen, waardoor de hotels snel volgeboekt kunnen raken, zeker in het hoogseizoen. Vroeg boeken is dus aan te raden!)

Dag 7-8: Omgeving Campbell River
Twee dagen om de omgeving van Campbell River te gaan verkennen. Er zijn diverse opties. Zo bereik je vanuit Campbell River gemakkelijk het Strathcona Provincial Park, één van de oudste natuurgebieden van Vancouver Island waar je kunt kanoën, wandelen naar afgelegen watervallen of van de verfrissing van een koel bergmeer geniet.

Daarnaast is Campbell River een prima uitgangspunt voor een excursie door de Johnstone Strait en de fjordachtige inhammen van het vasteland (inlets) op zoek naar walvissen, orka’s en grizzly beren. Dit zijn geen goedkope excursies, maar de bijzondere locatie en de nabijheid van de dieren, maken deze excursies wel extra bijzonder. Reserveren voor deze grizzly en walvisexcursies is aan te raden i.v.m. beperkte beschikbaarheid.

Dag 9: Campbell River - Nanaimo (ca. 155 km)
Vandaag neem je de bus terug naar Nanaimo, dat het verbindingspunt is tussen de North Island Express Route en de Tofino Express route.

Nanaimo is de tweede grootste stad van Vancouver Island en vooral een belangrijke havenplaats en verbinding naar het vasteland. Als één van de eerste plaatsen waar de Europeanen voet aan wal hebben gezet, heeft Nanaimo een voor Canadese begrippen lange historie en dit is terug te zien in de stad. De 4.5 km lange Harbourfront Walkway biedt een mooi uitzicht en is dus zeker leuk om aan te doen.

Dag 10: Nanaimo - Tofino (ca. 210 km)
Je gaat op weg naar de andere kust van Vancouver Island, namelijk die langs de Noordoost-Pacific. Onderweg kom je o.a langs Port Alberni en Ucluelet, maar je reisdoel van vandaag is Tofino.

Tofino is waarschijnlijk één van de meest relaxte plaatsen van Vancouver Island. Het heeft een heerlijk layback sfeertje en er is van alles te doen. Je kunt er o.a. surfen, suppen, walvis- en berentochten maken, een verkwikkend bad nemen in één van de warmwaterbronnen middenin de natuur en zelfs op het strand liggen in de zomer.

(Let op: Tofino is een populaire verblijfsplaats voor veel toeristen, waardoor de hotels snel volgeboekt kunnen raken, zeker in het hoogseizoen. Vroeg boeken is dus aan te raden!)

Dag 11-12: Tofino
Vanuit Tofino trek je gemakkelijk de natuur van UNESCO’s Clayoquot Sound Biosphere Reserve in, een enorm regenwoud gebied begrensd door een grillige kustlijn vol inhammen oftewel inlets. Er leven vele dier- en plantsoorten waaronder zo’n 45 bedreigde soorten. Dit prachtige gebied is het leefgebied van vele zwarte beren.

Ucluelet, een klein vissersdorpje aan de rand van het Pacific Rim National Park, is ook niet ver. Het park strekt zich uit langs de grillige kustlijn van Zuidelijk Vancouver Island. In het achterland vind je een uniek gematigd regenwoud. Langs de kust leven o.a. koloniën California en Stellar zeeleeuwen, diverse zeevogels en als je geluk hebt, kun je misschien zelfs walvissen spotten tijdens een wandeling.

Tussen Tofino en Ucluelet rijdt de Tofino Beach Bus, zodat je gemakkelijk verschillende plaatsen kunt bezoeken. Je kunt losse tickets hiervoor bijkopen of er is ook een 3-daagse pas beschikbaar.

Dag 13: Tofino - Vancouver (ca. 285 km)
De rondreis over Vancouver Island zit er helaas alweer op. Je neemt de bus terug naar Vancouver, waar je een laatste overnachting in Downtown Vancouver hebt.

Dag 14: Vancouver - Amsterdam
Afhankelijk van je vluchttijd, kun je zelf een taxi of de skytrain naar de luchthaven van Vancouver nemen. Hier vandaan vlieg je weer terug naar Amsterdam.

Dag 15: Amsterdam
Aankomst op Schiphol.
Haven van Victoria City, Canada
English Bay strand bij zonsondergang, Vancouver

Soorten reizen

Vliegtickets

Over 333travel

Reisinformatie

In de media

Bekijk ook eens

Bestemmingen

© 2019 333travel