Zoover winnaar Beste verre reizen specialist
  • ANVR
  • SGR
  • Calamiteitenfonds
Vorige pagina

16 Dagen, vanaf

€ 2011,- p.p.

vanaf 4 personen

€ 2480,- p.p.

vanaf 2 personen

* Dit zijn indicatieprijzen
Direct reserveren? Offerte opvragen

Rondreis: Familie fly drive Beren, cowboys en dino’s

(R-8021)

16-daagse fly drive Canada

Leuke pluspunten om te weten

  • Cowtown Calgary
  • Volg de Dinosaur Trail
  • Stoomtreinen en Saskatchewan River in Edmonton
  • Beren spotten in de grote parken van de Rockies
  • Orka’s, totempalen en surfen op Vancouver Island

Maak een fly drive rondreis met het hele gezin door het prachtige westen van Canada. Je zult al snel ontdekken dat er van alles te doen is voor kinderen en met je eigen huurauto heb je alle tijd en vrijheid om dit te gaan verkennen.

Dinosaur Trail en stoomtreinen


De reis start in Calgary, stad van het schaatsen, de Winterspelen en voor locals bekend als Cowtown, door de sfeer van het oude westen die er nog hangt. Daarna rij je oostwaarts richting de Canadian Badlands, eens het gebied waar vele dinosaurussen leefden. Langs de 46 km lange Dinosaur Trail waan je je terug in de tijd en rij je langs prachtige rotsformaties waar vele dinofossielen en botten gevonden zijn. En in het plaatsje Drumheller staat zelfs een levensgrote T-rex bij het visitor centre.

De volgende stop is Elk Island, een kleiner national park waar een aanzienlijke populatie wilde bizons en elanden leeft. Daarna rij je door naar Edmonton, qua oppervlakte een grote stad, maar wel een stad met een knusse sfeer. Leuk voor de kinderen is het Alberta Railway Museum, waar je allerlei passagiers-, vracht- en zelfs oude stoomtreinen van vroeger kunt bekijken.

Rocky Mountains


Vanuit Edmonton rij je de enorme bergen van de Rocky Mountains in. De komende dagen ga je ruige en uitgestrekte natuur van Jasper verkennen. Behalve prachtige natuur, vergeet in Jasper niet ’s avonds omhoog te kijken. Jasper heeft namelijk de 2e donkerste hemel van de wereld, zodat het de perfecte plaats is om op een heldere avond miljoenen sterren en soms zelfs het noorderlicht te zien.

Via de beroemde Icefield Parkway, een weg die je dwars door de Rocky Mountains en langs meerdere gletsjers voert, naar het oudste natuurpark van Canada, Banff. In deze parken vind je een afwisselend landschap van scherpe berg pieken, uitgestrekte gletsjers en bossen, prairie achtige vlaktes en diepblauw of groen gekleurde meertjes. Let onderweg goed op, want je weet maar nooit wat je onderweg spot. Een beer, wapiti of berggeit langs de kant van de weg, is niet uitzonderlijk in Canada.

Vancouver Island


Een korte vlucht brengt je naar Vancouver, waarna je het vasteland van Canada verlaat en uitgebreid kennis maakt met de schoonheid en ruigheid van Vancouver Island. Ongeveer net zo groot als de hele Benelux is Vancouver Island een walhalla voor natuurliefhebbers. Je kunt er eindeloos wandelen en als je geluk hebt onderweg beren, herten, poema’s en wolven spotten. Daarnaast is de zee rondom Vancouver Island ook zeer rijk aan leven. Je kunt er vrijwel de hele zomer diverse walvissen spotten, waaronder bultruggen, de grijze walvis en natuurlijk de bekendste, orka’s.

Deze fly drive eindigt in het gemoedelijke Vancouver. Je levert de huurauto in en hebt nog even tijd om de stad te verkennen.


Kanovaren op Emerald Lake in Yoho National Park


Wat kun je verwachten?
- Gegarandeerd vertrek
- Veel vrijheid
- Voordelig geprijsd voor ouders, extra korting voor kids
- Bijzondere activiteiten voor het hele gezin
- Familie kamers of kamers naast elkaar
- Veel hotels met zwembaden
- Reizen in een rustig tempo
- Inclusief Alamo autohuur

Dagelijks vertrek mogelijk
Dagelijks verlengen mogelijk

Soorten reizen

Vliegtickets

Over 333travel

Reisinformatie

In de media

Bekijk ook eens

Bestemmingen

© 2019 333travel