Zoover winnaar Beste verre reizen specialist
  • ANVR
  • SGR
  • Calamiteitenfonds
Vorige pagina

14 Dagen

€ 888,- p.p.

vanaf 4 personen

€ 1201,- p.p.

vanaf 2 personen
Info & Prijzen
Vraag offerte aan

Rondreis: Discover the Rockies per camper

(R-8008)

14-daagse camper rondreis Canada

Landschap Jasper National Park, Canada

Leuke pluspunten om te weten

  • Camper rondreis door de Rocky Mountains
  • Rustig tempo, beperkte reisafstanden
  • Verblijf in o.a. Banff en Jasper National Park
  • Wandelen en wildlife spotten
Een campervakantie geeft u veel vrijheid en onafhankelijkheid. U heeft uw eigen huisje op wielen al mee, dus u kunt ter plekke beslissen of u ergens langer of korter verblijft. U kunt uw route geheel zelf samenstellen of als suggestie deze samengestelde route vanuit Calgary langs de belangrijke parken in de Rocky Mountains doen.

Uw rondreis door Canada start in Calgary, stad van het schaatsen, de Winterspelen en voor locals bekend als Cowtown, door de sfeer van het oude westen die er nog hangt.

Dan haalt u uw camper op en gaat op weg de enorme bergen van de Rocky Mountains in. De reis start in het oudste natuurpark van Canada, Banff, waarna u de andere parken Kootenay en Yoho NP gaat ontdekken. Geniet er van het prachtige landschap van de Rocky Mountains vol scherpe pieken, glazige gletsjers, fleurige bergweides, bossen en diepblauw of groen gekleurde meertjes. Onderweg kunt u diverse dieren spotten, waaronder grizzlyberen, zwarte beren, wolven, wapiti’s, berggeiten, dikhoornschapen en vele hertensoorten.

Daarna rijdt u naar het westen en verlaat de provincie Alberta. De weg voert u dwars door het Glacier National Park, waar zo’n 400 gletsjers het landschap vormen. Stop onderweg in Canyon Hotsprings voor een verkwikkend bad in de warmwaterbron. Daarna rijdt u naar het Wells Gray Provincial Park, het park van de watervallen en een leuke afwisseling na de bergen en gletsjers van de afgelopen dagen.

U keert terug naar de Rocky Mountains, naar het noordelijker gelegen Jasper National Park. Jasper wordt door velen gezien als het mooiste park van de Rocky Mountains, het is dan ook meer afgelegen en een stuk groter dan de andere parken. Behalve prachtige natuur, moet u in Jasper niet vergeten ’s avonds omhoog te kijken. Het park heeft namelijk de 2e donkerste hemel van de wereld, zodat het de perfecte plaats is om op een heldere avond miljoenen sterren en soms zelfs het noorderlicht te zien.

Via de bekende Icefield Parkway, de snelweg die u langs het ijs van de enorme Atabasca gletsjer voert, rijdt u zuidwaarts langs het beroemde Lake Louise. Uw camper rondreis door Canada eindigt weer in Calgary, waar u uw camper inlevert voordat u weer huiswaarts vliegt.
Een eland loopt midden op de weg in Canada
Kanovaren op Emerald Lake in Yoho National Park
Een camper aan de kant van de weg naast een kudde buffels
WAT KUNT U VERWACHTEN?
- Gegarandeerd vertrek
- Veel vrijheid
- Inclusief Fraserway camper

Dagelijks vertrek mogelijk
Dagelijks verlengen mogelijk

Soorten reizen

Vliegtickets

Over 333travel

Reisinformatie

In de media

Bekijk ook eens

Bestemmingen

© 2018 333travel