Zoover winnaar Beste verre reizen specialist
  • ANVR
  • SGR
  • Calamiteitenfonds
Vorige pagina

14 Dagen, vanaf

€ 1470,- p.p.

vanaf 4 personen

€ 1563,- p.p.

vanaf 2 personen

* Dit zijn indicatieprijzen
Direct reserveren? Offerte opvragen

Rondreis: Verkenningstocht Angkor en Phnom Penh

(R-0609)

14-daagse privé rondreis Cambodja

Dag 1: Vertrek Amsterdam
Je vliegt vanaf Schiphol naar Siem Reap.

Dag 2: Siem Reap
Bij aankomst op het internationale vliegveld van Siem Reap word je opgehaald door je chauffeur die je naar je hotel brengt. De rest van de dag kun je rustig bijkomen en in de avond een gezellig restaurantje opzoeken. Siem Reap was ooit een slaperig stadje maar is tegenwoordig de populairste bestemming in Cambodja vanwege het nabijgelegen magnifieke Angkor tempelcomplex.

Dag 3: Siem Reap
Na het ontbijt word je opgehaald met een tuktuk voor één van de hoogtepunten van je vakantie: het bezichtigen van het indrukwekkende Angkor tempelcomplex. Onder begeleiding van een Engelstalige gids ga je de meest belangrijke tempels van het complex bezichtigen

De bekendste en best behouden tempel is Angkor Wat. Deze enorme tempel nodigt uit om rustig rond te lopen en te genieten van de details. Je gids kan je vele verhalen over deze tempel vertellen. Je bezoekt ook de tempel Ta Prohm. Deze tempel is pas laat herontdekt en precies zo in originele staat gelaten, nog deels overwoekerd door bomen en planten.

Dan is het tijd om de oude stad Angkor Thom te bezoeken. Je kunt je bijna niet voorstellen dat dit de laatste hoofdstad van het grote Khmer-rijk is geweest. Een schitterende herinnering aan die tijd. In het exacte centrum van deze stad vind je de Bayon tempel, een waar meesterwerk. Tenslotte beklim je een heuvel naar de Pre Rup tempel om van de zonsondergang over het tempelcomplex te genieten.

Dag 4-5: Siem Reap
Twee volledige dagen om de Angkor tempels of de omgeving van Siem Reap te gaan verkennen. Je kunt bijvoorbeeld een fiets huren om de stad en de landelijke omgeving te gaan bezichtigen, of een boottocht op het Tonle Sap meer maken met authentieke drijvende dorpjes en een unieke biosfeer. In de avond vind je vele restaurantjes, bars en je kunt een Apsara dansshow bijwonen als je wilt.

Wil je liever toch een georganiseerde excursie, dan kun je bijvoorbeeld een middagexcursie in de omgeving van Siem Reap boeken. Per vintage legerjeep ga je kennismaken met het dagelijkse leven op het platteland.

Een andere mogelijkheid is de dagtour Kampong Khleang en Beng Mealea. Je begint de dag met een bijzondere ontmoeting met een monnik. Je kunt met hem een gesprekje aangaan als je wilt, waarna je een zegeningsceremonie bijwoont van de lokale monniken. Nadat je gezegend bent, krijg je een koordje om je pols geknoopt die je zal beschermen tegen kwade geesten en ongeluk. Vervolgens ga je naar Kompong Kleang, een dorp dat bestaat uit vele houten huizen op palen in het water. Je leert meer over het lokale leven hier en je geniet van een picknick lunch bij een familie in het dorp. In de middag ga je de jungle in. Een korte wandeling door het regenwoud brengt je naar de verborgen, overwoekerde tempel Beng Mealea. Tenslotte word je weer naar je hotel gebracht.

Dag 6: Siem Reap - Phnom Penh
Na het ontbijt word je opgehaald en per auto of minibus (zonder gids) reis je naar Siem Reap. Onderweg stop je bij een lokale markt, waar je onder andere bijzondere spinnen delicatessen zult zien. Na aankomst in Phnom Penh heb je de rest van de dag ter vrije besteding.

Dag 7: Phnom Penh
Het is tijd om de hoofdstad van Cambodja te ontdekken. De dag begint met een bezoek aan het Nationaal Museum, waar je aan de hand van artefacten meer kunt leren over het leven in de Angkor tijd en de tijd ervoor. Tevens bezoek je het beroemde Koninklijk Paleis, waar je ook de Silver Pagoda vindt, een prachtige tempel voorzien van een geheel verzilverde vloer. Vervolgens ga je naar de Central Market, waar de inwoners hun boodschappen komen doen. Hier kun je enkele lokale specialiteiten proberen als je wilt.

Dat de stad niet alleen leuke en mooie dingen te bieden heeft, blijkt al gauw tijdens een bezoek aan het Tuol Sleng museum. Deze voormalige school geeft een indruk van welke gruwelheden hier hebben plaatsgevonden tijdens het regime van de Khmer Rouge. Vervolgens ga je naar de Killing Fields, een eindje buiten de stad gelegen. Deze plek herinnert aan dezelfde periode. Op deze manier leer je een heel belangrijk en nog redelijk recent stukje historie van het land kennen, die het land voor altijd veranderd en gevormd heeft. Tenslotte word je weer terug naar je hotel gebracht.

Wil je graag een iets luchtiger einde van de dag, dan kun je optioneel de dag eindigen met een wandeling langs de Mekong rivier, gevolgd door een cocktail in een rooftop bar met mooi uitzicht over de rivier.

Dag 8: Phnom Penh
Een vrije dag om zelf de stad en de omgeving te gaan verkennen.

Wil je graag de omgeving beter leren kennen, dan raden we je de optionele fietstour naar Koh Dach aan. Je wordt dan in de ochtend bij je hotel opgehaald en fietst een tijdje langs de Tonle Sap rivier. Je fietst o.a. langs dorpjes van het Cham volk. Per ferry steek je de Mekong rivier over naar Koh Dach, dat als bijnaam ‘Silk Island’ heeft. Op dit eiland wordt van zijde namelijk de mooiste creaties geweven.
Mocht je overigens niet te lang willen fietsen, dan kun je ook per auto naar de ferry worden gebracht en stap je pas op het eiland op de fiets.

Op Koh Dach zie je typische Khmer dorpjes. Deze bestaan veelal uit huizen op palen, waar de weefruimtes zich onder de huizen bevinden. Je ontmoet een paar families die nog steeds de oude tradities handhaven van de weefkunst en het spinnen en verven van de zijde. Ook zie je weefgetouwen en spinwielen die nog compleet met de hand gemaakt zijn. Je zult zien hoe de zijde tot draden gesponnen worden en vervolgens hoe de draden tot prachtige werken geweven worden. Vervolgens stap je weer op de fiets en bezoek je een lokale tempel, waar je als je wilt een gesprek kunt aangaan met een monnik. Het is nog maar een klein stukje fietsen naar je lunchplek, waar je kunt genieten van een picknicklunch bestaande uit Khmer gerechten. In de middag fiets je weer terug naar de stad.

Dag 9: Phnom Penh – Sihanoukville
Na het ontbijt word je opgehaald en naar Sihanoukville gebracht voor een aantal dagen genieten van zon, zee en strand.

Dag 10-12: Sihanoukville
Geniet deze dagen van je strandvakantie. Sihanoukville is niet echt 1 badplaats maar eerder een uitgebreid gebied met verschillende stranden. Je kunt bij het strand en het zwembad van je resort relaxen of verschillende strandjes bezoeken.

Dag 13: Sihanoukville-Phnom Penh - Amsterdam
Een transfer haalt je op bij je hotel en brengt je naar de luchthaven van Phnom Penh. Je verlaat Cambodja en vliegt weer terug naar Nederland.

Dag 14: Aankomst Amsterdam
Aankomst op Schiphol.


Beeld in Bayon Angkor
Luchtfoto van Angkor Wat

Soorten reizen

Vliegtickets

Over 333travel

Reisinformatie

In de media

Bekijk ook eens

Bestemmingen

© 2019 333travel