Zoover winnaar Beste verre reizen specialist
  • ANVR
  • SGR
  • Calamiteitenfonds
U bent hier: Home > Rondreis > Cambodja > Verborgen plekjes van cambodja > Dag tot dag
Vorige pagina

14 Dagen, vanaf

€ 1967,- p.p.

vanaf 4 personen

€ 2180,- p.p.

vanaf 2 personen

* Dit zijn indicatieprijzen
Direct reserveren? Offerte opvragen

Rondreis: Verborgen Plekjes van Cambodja

(R-0610)

14-daagse privé rondreis Cambodja

Dag 1: Vertrek Amsterdam
Je vliegt vanaf Schiphol naar Siem Reap.

Dag 2: Siem Reap
Bij aankomst op het internationale vliegveld van Siem Reap word je opgehaald door je chauffeur die je naar je hotel brengt. De rest van de dag kun je rustig bijkomen en in de avond een gezellig restaurantje opzoeken. Siem Reap was ooit een slaperig stadje maar is tegenwoordig de populairste bestemming in Cambodja vanwege het nabijgelegen magnifieke Angkor tempelcomplex.

Dag 3: Siem Reap
Je gaat vandaag de belangrijkste tempels van het Angkor tempelcomplex per fiets verkennen. Op die manier ervaar je niet alleen veel beter de omgeving en de sfeer, maar je kunt ook de kleinere paadjes nemen op weg van de ene naar de andere tempel.

Je begint je bezoekt bij Angkor Thom, de laatste hoofdstad van het Khmer-rijk. Exact in het midden van de stad ligt de Bayon tempel, een prachtig meesterwerk met gedetailleerde gravures. Dan stap je weer op de fiets en fiets je naar Ta Prohm, een schitterende tempel die nog in dezelfde staat is gelaten als toen hij herontdekt werd. De tempel is nog grotendeels overwoekerd door bomen, waardoor er een mystieke sfeer hangt en het prachtige foto’s oplevert. Tenslotte is de bekendste en best bewaarde tempel aan de beurt: Angkor Wat. Dit indrukwekkende bouwwerk bestaat uit 3 lagen met veel details en gravures en je gids kan je ontzettend veel verhalen over deze tempel vertellen.

Dag 4: Phnom Kulen
Na een vroeg ontbijt word je opgehaald en naar het Kulen gebergte gereden, ongeveer 60 km van Siem Reap. Phnom Kulen wordt door de Cambodjanen als de heiligste berg van het land gezien en is daarom een populaire pelgrimsplek. Vanaf de “rivier van de 1000 linga’s” ga je een wandeling maken. Je volgt een pad door een weelderige jungle-omgeving en passeert o.a. enorme rotsen en een kleine tempel. De pad leidt naar de top van de berg, waarna je de berg weer afdaalt via een verborgen dorpje tot je arriveert bij een mooie waterval. Hier kun je even relaxen en een verkoelend dipje nemen als je wilt. Tenslotte word je teruggebracht naar Siem Reap.

Dag 5: Kajakken op het Tonle Sap meer
Na het ontbijt wordt je naar de noordkant van het machtige Tonle Sap meer gereden. Met een lokaal bootje word je in circa 30 minuten naar een drijvend dorp gevaren. Hier stap je in een kajak om tussen de drijvende huizen door te varen en te zien hoe zich het dagelijkse leven op het water afspeelt. Vervolgens peddel je naar een mangrovebos, dat een uniek ecosysteem heeft en waar je je ineens in een hele andere wereld waant zo na het drijvende dorp. Je stapt tenslotte over op het lokale bootje die je terugbrengt naar de pier. Rond het middaguur arriveer je weer terug in Siem Reap en de rest van de middag heb je ter vrije besteding.

Dag 6: Siem Reap
Na zo’n druk programma is het vandaag lekker om een rustdag te hebben. Wandel lekker door de stad, waar je een ruime keuze uit terrasjes en restaurantjes hebt voor de versnaperingen tussendoor. Als je hotel een zwembad heeft, kun je hier ook een aantal uurtjes spenderen om lekker te relaxen.

Dag 7: Siem Reap – Phnom Penh
Vandaag staat in het teken van je transfer van Siem Reap naar Phnom Penh, de hoofdstad van Cambodja. Onderweg stop je voor een lunch (niet inbegrepen) en kun je even de benen strekken. In de middag arriveer je bij je hotel.

Dag 8: Phnom Penh en het eiland Koh Dach
In de ochtend word je naar de Mekong rivier gebracht, waar je een ferry neemt naar het eiland Koh Dach. Dit eiland staat ook wel bekend als ‘Zijde eiland’. Hier stap je op de fiets en maak je een ontspannen tochtje over het eiland. Je fietst door rustieke dorpjes en je passeert een aantal weefworkshops en pagodes waar je uiteraard kunt stoppen om er meer over te weten te komen.

Tegen lunchtijd ben je weer in de stad om te lunchen. Hierna stap je in een tuktuk voor een citytour. Je bezoekt o.a. het Koninklijk Paleis en de indrukwekkende Zilveren Pagode, waarvan de vloer uit meer dan 5000 zilveren tegels bestaat. De tempel staat ook wel bekend als de Pagode van de Boeddha van Smaragd, vanwege het boeddhabeeld die je in deze tempel vindt. Je bezoekt tenslotte het Nationaal Museum, gebouwd in de jaren 20, dat een enorme collectie aan Cambodjaanse kunst huisvest.

Dag 9: Phnom Penh – Kep
Na een ontspannen ochtend vertrek je aan het begin van de middag naar het kustplaatsje Kep. Eindig de dag aan het strand of maak een wandeling door dit plaatsje waar je nog koloniale overblijfselen vindt.

Dag 10: Kep National Park
In de ochtend ga je naar het Kep National Park voor een wandeltocht. Je kunt kiezen uit een relaxte wandeling over de paden of een uitdagendere wandeling dwars door de jungle. Je eindigt de ochtend met een drankje in het Led Zep Café, waarvan de eigenaar ook de oprichter is van de stichting die de paden in het nationaal park onderhoudt.

De middag is ter vrije besteding. Je kunt lekker relaxen aan het zwembad of aan het strand.

Dag 11: Kep
Ook deze ochtend is actief ingericht. Je wordt naar het plaatsje Kampot gebracht, waar je in een kajak stapt om rustig stroomafwaarts te peddelen over de Kampot rivier. Je passeert een aantal stroomversnellingen, mangrovebossen en landelijke dorpjes. Geniet van de rust en het normale leven dat zich her en der aan de oevers van de rivier afspeelt. Er is tijd om onderweg te stoppen wanneer je wilt en je krijgt gekoelde drankjes mee. Weer terug in Kampot word je teruggebracht naar je hotel in Kep, waar je de middag ter vrije besteding hebt.

Dag 12: Kep
Een hele dag ter vrije besteding. Geniet van het strand of van het zwembad.

Of maak optioneel een uitstapje naar Koh Tonsay, ook bekend als Rabbit Island. Je kunt hier wandelingen maken door vissersdorpjes, de jungle of over de stranden. Maar de meesten gaan naar dit eiland om van de mooie stranden te genieten.

Dag 13: Kep - Phnom Penh - Amsterdam
Een transfer haalt je op tijd op bij je hotel en brengt je naar de luchthaven van Phnom Penh. Helaas zit je fantastische reis door Cambodja er weer op. Je verlaat Cambodja en vliegt weer terug naar Nederland.

Dag 14: Aankomst Amsterdam
Aankomst op Schiphol.


Luchtfoto van Angkor Wat
Beeld in Bayon Angkor
Drijvende tuinen in het Tonle Sapmeer

Soorten reizen

Vliegtickets

Over 333travel

Reisinformatie

In de media

Bekijk ook eens

Bestemmingen

© 2019 333travel