Zoover winnaar Beste verre reizen specialist
  • ANVR
  • SGR
  • Calamiteitenfonds
U bent hier: Home > Rondreis > Cambodja > Op zoek naar tempels en dieren > Dag tot dag
Vorige pagina

14 Dagen, vanaf* Dit zijn indicatieprijzen
Direct reserveren? Offerte opvragen

Rondreis: Op zoek naar tempels en dieren

(R-0607)

14-daagse individuele familiereis

Dag 1: Vertrek Amsterdam
U vliegt vanaf Schiphol naar Phnom Penh, de hoofdstad van Cambodja.

Dag 2: Aankomst Phnom Penh
Bij aankomst op het internationale vliegveld van Phnom Penh wordt u opgehaald door uw chauffeur die u naar uw hotel brengt. De rest van de middag is ter vrije besteding om bij te komen en te ontspannen.

Dag 3: Phnom Penh
U begint de dag rustig met een ontbijt in het hotel. De ochtend heeft u verder ter vrije besteding. In de middag is er een lunch inbegrepen in het gezellige en kleurrijke Friends The Restaurant.

In de middag is het tijd om de hoogtepunten van de hoofdstad ontdekken per cyclo, een soort fietstaxi. U gaat allereerst naar het Nationaal Museum, met vele voorwerpen uit de Angkor tijd en daarvoor. De cyclo neemt u vervolgens mee langs de rivier, waar u een glimpje van het lokale leven krijgt. De volgende stop is Wat Phnom, de eerste tempel van de stad en waaromheen uiteindelijk de stad ontstaan is.

In de avond gaat u aan boord van een boot voor een dinercruise. Niet alleen kunt u genieten van heerlijke Cambodjaanse hapjes, maar u ziet tegelijkertijd de stad letterlijk van een hele andere kant. Geniet van het uitzicht terwijl u over de Tonle rivier, Bassac rivier en de Mekong rivier vaart.

Dag 4: Phnom Penh
Deze ochtend wordt u bij uw hotel opgehaald en wordt u naar het Tamao Wildlife Sanctuary gebracht, een kleine dierenopvang / dierentuin dat wordt gesteund door verschillende internationale non-profit dierenorganisaties. Hier vindt u vele dieren die uit de illegale handel of uit slechte omstandigheden zijn gered. Denk hierbij o.a. aan beren, olifanten, gibbon aapjes, leeuwen, pythons en tropische vogels. Hier leert u ook meer over dieren die in Cambodja nog in het wild leven, maar moeilijk te vinden zijn.

Weer terug in de stad bezoekt u nog een aantal hoogtepunten. Een bezoek aan het Royal Palace mag bijvoorbeeld niet ontbreken, gebouwd in 1866 en een belangrijk onderdeel van de geschiedenis van de stad. Ernaast ligt de Zilveren Pagode, zo genoemd vanwege de zilveren vloer en de vele prachtige decoraties.

Dan is het tijd voor een welverdiende pauze en waar beter om te pauzeren dan bij een goede ijscozaak. Deze ijscozaak ligt aan de rivieroever, waar u kunt genieten van uw ijsje en ontspannen even kunt rondwandelen.

In de avond is er voor u een bijzonder diner geregeld in het sfeervolle Romdeng Restaurant. Dit uitstekende restaurant is gehuisd in een prachtig koloniaal gebouw en het is tegelijkertijd ook een succesvol project om kansarme jongeren op te leiden in de horeca.

Dag 5: Phnom Penh-Sen Monorom
In de ochtend wordt u bij uw hotel opgehaald en verruilt u de hoofdstad voor het platteland. Via deels zandwegen en langs lokale dorpjes en boerderijtjes bereikt u de oostelijke, afgelegen provincie Mondulkiri. U bezoekt hier de grootste waterval van het land, de Boo Sra waterval. Geniet vervolgens bovenop een heuvel van het schitterende uitzicht over met bos beklede heuvels. Het lijkt een beetje op een groene, golvende zee van bossen en draagt daarom ook de naam ‘sea forest’. Na een hopelijk prachtige zonsondergang vanaf de heuvel gaat u naar uw hotel in Sen Monorom voor de overnachting.

Dag 6: Sen Monorom
Vandaag staat in het teken van een bijzonder dier: de Aziatische olifant. U wordt naar het Elephant Valley Project gebracht (gesloten op zaterdag en zondag), een speciaal reservaat opgezet om oude en mishandelde olifanten op te vangen en een goed leven te geven. De olifanten zijn hier geen toeristische attractie en u zult dan ook geen rit op een olifant maken. U gaat daarentegen twee olifantenfamilies ontmoeten in de jungle. U leert over het leven van de olifant, zijn persoonlijke verzorger de 'mahout' en deze uitgestrekte bossen. Een leerzame maar vooral een bijzondere en onvergetelijke dag! Aan het einde van de dag keert u terug naar Sen Monorom.

Dag 7: Sen Monorom-Kratie
U verlaat de provincie Mondulkiri weer en reist in westelijke richting naar Kratie. Bij aankomst vaart u met een lokaal bootje naar het eiland Koh Trong, waar u het Cambodjaanse dorpsleven zult ervaren. U kunt op dit eiland een ritje met paard en wagen maken of per fiets het eiland gaan verkennen. U mag de tempel van het eiland bezoeken of een jong boompje planten als onderdeel van het herbebossingsproject op het eiland. In de namiddag gaat u weer terug naar Kratie.

Dag 8: Kratie-Siem Reap
Na het ontbijt reist u naar Kampi, waar u een boottocht gaat maken om te proberen de zeldzame Irrawaddy dolfijn te spotten. Helaas zijn er in de mekong regio nog slechts een kleine 80 dolfijnen over en het aantal neemt langzaam af. Geniet ook van de pittoreske omgeving en zie het lokale leven in de kleine dorpjes op de oevers die u passeert.

De rest van de dag staat in het teken van de helaas wat langere autorit naar Siem Reap. Uiteraard kunt u onderweg wat stops maken om de benen te strekken. Bij aankomst in Siem Reap heeft u wellicht geen zin meer om op zoek te gaan naar een leuke plek om te eten. Daarom is er vanavond een diner voor u geregeld in een sfeervol restaurant.

Dag 9: Siem Reap
Een bijzondere dag vandaag. U bezoekt het indrukwekkende Angkor tempelcomplex, rijk aan een grote diversiteit aan prachtig versierde tempels. Zo bezoekt u Angkor Thom, omgeven door een hoge stadsmuur en ooit de hoofdstad van het machtige Khmer rijk. In het midden van deze voormalige stad ligt de Bayon tempel, met de prachtige uitgehouwen gezichten. U bezoekt ook de tempel Ta Prohm, uniek omdat deze overwoekerd door jungle is herontdekt en in die staat is gelaten. Uiteraard mag een bezoek aan de beroemde Angkor Wat niet ontbreken. Deze enorme tempel is rijkelijk gedecoreerd en prachtig bewaard gebleven.

Dag 10: Siem Reap
De omgeving van Siem Reap heeft nog veel meer te bieden dan alleen het Angkor tempelcomplex. Vandaag gaat u naar het drijvende dorp Kompong Kleang. Dit is best een grote plaats, waar de huizen op het water zijn gebouwd en soms wel 10 meter boven het water omhoog torenen. Hier ziet u het lokale leven van dichtbij en leert u meer over het leven op het platteland en hoe belangrijk de familiebanden hier nog zijn. U geniet hier van een ontspannen picknicklunch.

Na de lunch bezoekt u een tempel waar u nog een waar Indiana Jones gevoel bij krijgt. Een wandeling door de dichtbegroeide jungle leidt u naar de nog verborgen tempel Beng Mealea. De tempel is nog bijna precies zoals deze gevonden is en het is wat klauteren en klimmen om deze tempel goed te bekijken.

Dag 11: Siem Reap- Sihanoukville
Na het ontbijt is helaas de tijd aangebroken om Siem Reap weer te verlaten. U wordt naar de luchthaven gebracht voor uw korte vlucht naar de badplaats Sihanoukville. Bij aankomst wordt u naar uw hotel gebracht voor 2 nachtjes ontspanning aan het strand.

Dag 12: Sihanoukville
Sihanoukville is een badplaats die niet echt 1 centrum kent. Het bestaat eigenlijk uit een aantal verschillende stranden. Zowel de lokale bevolking als toeristen komen hier graag. De witte stranden en het heldere water zijn dan ook erg uitnodigend. U kunt hier langs één van de vier stranden heerlijk ontspannen of de wereld onder water ontdekken op de riffen bij een van de nabij gelegen eilandjes. Op de stranden kunt u een maaltijd van versgevangen vis voor u laten bereiden.

Dag 13: Sihanoukville-Phnom Penh-Amsterdam
Uw chauffeur haalt u op en zal ervoor zorgen dat u ruim op tijd aanwezig bent op het internationale vliegveld van Phnom Penh voor uw vlucht naar Amsterdam. Uw Cambodja ervaring is hiermee helaas alweer tot een eind gekomen.

Dag 14: Aankomst Amsterdam
Aankomst op Schiphol.


rivieroever in Phnom Penh

Soorten reizen

Vliegtickets

Over 333travel

Reisinformatie

In de media

Bekijk ook eens

Bestemmingen

© 2019 333travel