Zoover winnaar Beste verre reizen specialist
  • ANVR
  • SGR
  • Calamiteitenfonds
U bent hier: Home > Rondreis > Cambodja > Discover cambodja > Dag tot dag
Vorige pagina

10 Dagen

€ 1346,- p.p.

vanaf 4 personen

€ 1459,- p.p.

vanaf 2 personen
Info & Prijzen
Vraag offerte aan

Rondreis: Discover Cambodja

(R-0601)

10-daagse privé rondreis Cambodja

Dag 1: Vertrek Amsterdam
U vliegt vanaf Schiphol naar Phnom Penh, de hoofdstad van Cambodja.

Dag 2: Phnom Penh
Bij aankomst op het internationale vliegveld van Phnom Penh wordt u opgehaald door uw chauffeur die u naar uw hotel brengt. De rest van de dag kunt u gebruiken om de fascinerende hoofdstad van Cambodja te ontdekken.

Dag 3: Phnom Penh
Na het ontbijt staat er een Phnom Penh citytour op het programma. U begint met een bezoek aan de belangrijkste tempel van deze stad: Wat Phnom. Vervolgens bezoekt u het beroemde Koninklijk Paleis. Op het terrein van dit 'Royal Palace' bevindt zich ook de Silver Pagoda, een prachtige tempel voorzien van een geheel verzilverde vloer. Dat de stad niet alleen leuke en mooie dingen te bieden heeft, blijkt al gauw tijdens een bezoek aan het Tuol Sleng museum. Deze voormalige school geeft een goede indruk van welke gruwelheden hier hebben plaatsgevonden tijdens het regime van de Khmer Rouge. U eindigt de middag op de Russische Markt, waar u rustig kunt rondkijken en leuke dingetjes op de kop kunt tikken.

Optioneel kunt u uw excursie verlengen met een boottocht over de Mekong rivier. U maakt dan een boottocht van circa een uur om de zonsondergang vanaf de rivier te ervaren. U ziet bovendien het lokale leven aan de rivier aan u voorbij trekken.

Dag 4: Phnom Penh – Oudong – Kampong Chhnang – Battambang
Per auto vertrekt u vandaag naar Battambang. Onderweg maakt u een stop in Oudong, de voormalige koninklijke hoofdstad van Cambodja. U maakt een ritje in een ossenwagen door de rijstvelden en ziet hoe een lokale familie palmsuiker maakt. U beklimt vervolgens Oudong Mountain om van een schitterend uitzicht te genieten over de omringende vlaktes.

U verlaat Oudong en vervolgt uw weg. Onderweg maakt u een stop in Kampong Chhnang. De omgeving rond het stadje staat bekend om zijn pottery (aardewerk) dorpjes, waar u er één van bezoekt. Op authentieke wijze wordt hier nog aardewerk gemaakt. Vanavond overnacht u in Battambang, de 2e stad van het land. Hier vindt u nog prachtige exemplaren van Frans-koloniale architectuur.

Dag 5: Battambang
De omgeving van Battambang heeft meer te bieden dan u in eerste instantie zou denken. In de ochtend bezoekt u Phnom Sampeau, waar zich ooit de beruchte 'Killing Caves' bevonden tijdens het Khmer Rouge regime. Nu is het echter een vredige plaats om van het landschap te genieten. Via fruitplantages reist u naar Wat Banan, een tempel uit de 11e eeuw dat mooi bovenop een heuvel ligt. Geniet hier van de mooie landelijke omgeving en wandel rond de oude tempel.

In de middag bezoekt u enkele lokale dorpen rondom Battambang. Hier ziet u hoe lokale producten gemaakt worden, zoals rijstpapier, 'prahoc' (typisch Cambodjaans vismengsel), 'grolan' (plakrijst in een bamboestok) en andere Cambodjaanse gerechtjes. Ook ziet u hoe op traditionele wijze stoffen geweven worden en hoe handnijverheden worden uitgeoefend.

Dag 6: Battambang – Siem Reap
Na een vroeg ontbijt vertrekt u per boot naar Siem Reap. Deze tocht is een van de mooiste in Cambodja. Het eerste deel gaat over de Sanker rivier, het laatste stuk voert u over het Tonle Sap naar Siem Reap. Houdt uw camera paraat, want deze tocht staat garant voor mooie foto’s. U vaart langs verschillende drijvende dorpjes en de natuur onderweg is prachtig. Afhankelijk van de waterstand duurt de tocht 7 tot 9 uur in het regenseizoen (circa mei tot en met oktober) en 10-12 uur in het droge seizoen (circa november tot en met april). Vanwege de lengte van deze boottocht en het feit dat het een authentieke, zeer eenvoudige boot betreft die u deelt met andere (lokale en internationale) reizigers, is deze tocht niet voor iedereen geschikt. U zit op houten bankjes met een kussen en er zijn geen faciliteiten op de boot aanwezig, behalve een eenvoudig toilet. Neem uw eigen drankjes en snacks daarom mee.

Indien u denkt dat deze boottocht niet voor u geschikt is, kunt u deze vervangen door een autotransfer, met meer comfort. Geef dit aan bij boeking. Dit is bovendien aan te raden in het droge seizoen, in de maanden november tot en met april.

Dag 7: Siem Reap
Na het ontbijt wordt u opgehaald voor één van de hoogtepunten van uw vakantie: het bezichtigen van het indrukwekkende Angkor complex. Onder begeleiding van een Engelstalige gids gaat u de meest belangrijke tempels van het complex bezichtigen. Op het programma staat dan ook in ieder geval een bezoek aan Angkor Thom, The South Gate, Bayon, Ta Prom en natuurlijk de bekendste tempel van allemaal: Angkor Wat. Aan het eind van de middag zult u vanaf de Pre Rup tempel genieten van de zonsondergang.

In de avond kunt u optioneel een Apsara dansshow bijwonen met buffet diner.

Dag 8: Siem Reap
Deze dag kunt u zelf bepalen wat u wilt gaan doen. Uiteraard kunt u, na het ontbijt, nog een hele dag doorbrengen met het bezichtigen van andere unieke jungle-tempels van het Angkor Complex. Indien gewenst kan onze agent vervoer en een gids voor u regelen. Ook wanneer u vandaag geen tempels wilt bezichtigen, biedt dit provinciestadje genoeg mogelijkheden voor een dag vol vermaak. Zo kunt u de dierentuin Angkor Zoo bezoeken, gelegen nabij het Angkor complex. U kunt ook een handnijverheidscentrum bezoeken of het kleine maar interessante Civil War Museum.

Dag 9: Siem Reap
Uw chauffeur zal er voor zorgen dat u ruim op tijd aanwezig bent op het internationale vliegveld van Siem Reap voor uw vlucht. Helaas is uw Cambodja ervaring hiermee tot een eind gekomen.

Dag 10: Aankomst Amsterdam
Aankomst op Schiphol.


Routekaart


Soorten reizen

Vliegtickets

Over 333travel

Reisinformatie

In de media

Bekijk ook eens

Bestemmingen

© 2018 333travel