Zoover winnaar Beste verre reizen specialist
  • ANVR
  • SGR
  • Calamiteitenfonds
U bent hier: Home > Rondreis > Cambodja > Discover cambodja deluxe > Dag tot dag
Vorige pagina

14 Dagen, vanaf

€ 1869,- p.p.

vanaf 4 personen

€ 2059,- p.p.

vanaf 2 personen

* Dit zijn indicatieprijzen
Direct reserveren? Offerte opvragen

Rondreis: Discover Cambodja Deluxe

(R-0602)

14-daagse privé rondreis Cambodja

Dag 1: Vertrek Amsterdam
Je vliegt vanaf Schiphol naar Phnom Penh, de hoofdstad van Cambodja.

Dag 2: Phnom Penh
Bij aankomst op het internationale vliegveld van Phnom Penh word je opgehaald door je chauffeur die je naar je hotel brengt. De rest van de dag kun je gebruiken om de fascinerende hoofdstad van Cambodja te ontdekken.

Dag 3: Phnom Penh
Na het ontbijt staat er een Phnom Penh citytour op het programma. Je begint met een bezoek aan de belangrijkste tempel van deze stad: Wat Phnom. Men zegt dat dit hier de stad ontstaan is. Vervolgens bezoek je het beroemde Koninklijk Paleis. Op het terrein van dit 'Royal Palace' bevindt zich ook de Silver Pagoda, een prachtige tempel voorzien van een geheel verzilverde vloer. Dat de stad niet alleen leuke en mooie dingen te bieden heeft, blijkt al gauw tijdens een bezoek aan het Tuol Sleng museum. Deze voormalige school geeft een goede indruk van welke gruwelheden hier hebben plaatsgevonden tijdens het regime van de Khmer Rouge. Deze periode in de vrij recente geschiedenis heeft de samenleving en het land gevormd naar wat het vandaag de dag is. Je eindigt de middag op de Russische Markt, waar je rustig kunt rondkijken en leuke dingetjes op de kop kunt tikken.

Optioneel kun je de excursie verlengen met een boottocht over de Mekong rivier. Je maakt dan een boottocht van circa een uur om de zonsondergang vanaf de rivier te ervaren. Je ziet bovendien het lokale leven aan de rivier aan je voorbij trekken.

Dag 4: Phnom Penh – Oudong – Battambang
Per auto vertrek je vandaag naar Battambang. Onderweg maak je een stop in Oudong, de voormalige koninklijke hoofdstad van Cambodja. Je bezoekt hier een lokale markt en je beklimt Oudong Mountain om van een schitterend uitzicht te genieten over de omringende vlaktes. Je bezoekt hier ook het Vipassana meditatiecentrum, waar monniken de methode van Vipassana meditatie leren. Tenslotte reis je door naar Battambang.

Dag 5: Battambang
In de vroege ochtend bezoek je de markt Psar Nath. Hier zie je vele lokale producten en kun je een kopje lokale koffie proberen. Via de historische 2.5 straat (waar je vele restaurantjes en kunstprojecten vindt) bereik je een Thaise tempel. Na een bezoek aan deze tempel wandel je naar een kleine markt waar je even kunt genieten van een koffie of een suikerrietsapje.

Een klein stukje buiten de stad vind je het dorpje Wat Kor, waar nog vele oude huisjes uit de Khmer tijd te vinden zijn. Ze zijn ongeveer een eeuw oud en je bezoekt enkele van de best bewaarde huisjes. Als je wilt, kun je nog een paar andere culturele dorpjes in de omgeving bezoeken, waar ze gespecialiseerd zijn in het maken van o.a. rijstpapier en typische Cambodjaanse snacks.

Dan is het tijd om even van de omgeving te genieten. De oude bamboetreintjes rijden tegenwoordig op een nieuw stukje spoor en tijdens een ritje op de bamboetrein kun je genieten van het mooie landschap. Tenslotte bezoek je Phnom Sampeau, een van de weinige heuvels in de omgeving. Geniet van het uitzicht en leer meer over de indrukwekkende geschiedenis van deze plek. Je blijft hier tot zonsondergang, om getuige te zijn van een bijzonder schouwspel. Duizenden vleermuizen verlaten hier rond zonsondergang namelijk een grot en vormen prachtige patronen in de lucht.

Dag 6: Battambang – Siem Reap
Na het ontbijt is het tijd om Battambang te verlaten. Je wordt in circa een halve dag naar Siem Reap gereden. Bij aankomst word je naar je hotel gebracht en de rest van de dag is ter vrije besteding.

Wil je een avontuurlijkere dag, dan kun je er optioneel tegen een meerprijs voor kiezen om de transfer te vervangen door een boottocht naar Siem Reap. Deze tocht is een van de mooiste in Cambodja. Het eerste deel gaat over de Sanker rivier, het laatste stuk voert je over het Tonle Sap meer naar Siem Reap. Je vaart langs verschillende drijvende dorpjes en de natuur onderweg is prachtig. Het is wel een lange boottocht. Afhankelijk van de waterstand duurt de tocht 7 tot 9 uur in het regenseizoen (circa mei tot en met oktober) en 10-12 uur in het droge seizoen (circa november tot en met april). Je reist met een authentieke, zeer eenvoudige boot die je deelt met andere (lokale en internationale) reizigers. Je zit op houten bankjes met een kussen en er zijn geen faciliteiten op de boot aanwezig, behalve een eenvoudig toilet. Neem je eigen drankjes en snacks daarom mee.

Dag 7: Siem Reap
Na het ontbijt word je opgehaald voor één van de hoogtepunten van je vakantie: het bezichtigen van het indrukwekkende Angkor complex. Onder begeleiding van een Engelstalige gids ga je de meest belangrijke tempels van het complex bezichtigen. Op het programma staat dan ook in ieder geval een bezoek aan Angkor Thom, The South Gate, Bayon, Ta Prom en natuurlijk de bekendste tempel van allemaal: Angkor Wat. Aan het eind van de middag zul je vanaf de Pre Rup heuvel genieten van de zonsondergang.

In de avond kun je optioneel een Apsara dansshow bijwonen met buffet diner.

Dag 8: Siem Reap
Deze dag kun je zelf bepalen wat je wilt gaan doen. Uiteraard kun je, na het ontbijt, nog een hele dag doorbrengen met het bezichtigen van andere unieke (jungle)tempels van het Angkor Complex. Je kunt dit op eigen gelegenheid doen of optioneel een dagexcursie bijboeken. Tijdens deze tour bezoek je niet alleen enkele prachtige tempels zoals Banteay Srey en Banteay Samre, maar je bezoekt ook enkele bijzondere plekken in de natuurrijke omgeving. Zo reis je via een landelijke omgeving naar Kbal Spean, een rivierbedding met bijzondere gravures in de bodem.

Wil je een rustigere dag en iets anders bezichtigen dan tempels, dan kun je een optionele halve dagtour naar het Tonle Sap meer bijboeken. Je wordt dan in de ochtend opgehaald en naar het meer gebracht. Hier stap je in een bootje en ga je een drijvend dorp bezoeken. Je ziet onder meer een drijvende school, drijvend boerderijtje en drijvende huizen, waardoor je een beeld krijgt hoe het dagelijkse leven op het water reilt en zeilt.

Dag 9: Siem Reap – Bangkok – Hua Hin
Je wordt vandaag naar de luchthaven van Siem Reap gebracht voor je vlucht naar Bangkok in Thailand. Bij aankomst in Bangkok brengt een transfer je naar de badplaats Hua Hin.

Dag 10-12: Strandvakantie Hua Hin
Drie hele dagen om te ontspannen en te genieten van de badplaats Hua Hin. Je kunt naar een van de stranden van Hua Hin gaan, het centrum in gaan om er te winkelen en vooral heerlijk te eten en een van de avondmarkten te bezoeken.

Dag 13: Hua Hin – Bangkok - Amsterdam
Je chauffeur zal ervoor zorgen dat je ruim op tijd aanwezig bent op de luchthaven van Bangkok voor je vlucht terug naar Nederland.

Dag 14: Aankomst Amsterdam
Aankomst op Schiphol.


Drijvende tuinen in het Tonle Sapmeer
Luchtfoto van Angkor Wat
Beeld in Bayon Angkor

Soorten reizen

Vliegtickets

Over 333travel

Reisinformatie

In de media

Bekijk ook eens

Bestemmingen

© 2019 333travel