Zoover winnaar Beste verre reizen specialist
  • ANVR
  • SGR
  • Calamiteitenfonds
U bent hier: Home > Rondreis > Cambodja > Cambodja highlights > Dag tot dag
Vorige pagina

16 Dagen, vanaf* Dit zijn indicatieprijzen
Direct reserveren? Offerte opvragen

Rondreis: Cambodja Highlights

(R-0603)

16-daagse privé rondreis Cambodja

Dag 1: Vertrek Amsterdam
U vliegt vanaf Schiphol naar Siem Reap.

Dag 2: Siem Reap
Bij aankomst op het internationale vliegveld van Siem Reap wordt u opgehaald door uw chauffeur die u naar uw hotel brengt. Ondanks dat de provincie Siem Reap tot de armste van Cambodja behoort, herbergt het wel een van de grootste cultuurschatten ter wereld: Angkor Wat. Dit tempelcomplex staat op de werelderfgoedlijst van UNESCO en is een van de belangrijkste archeologische ontdekkingen in Zuidoost-Azië. Vandaag kunt u rustig bijkomen van uw reis en de gezellige stad Siem Reap gaan verkennen.

Dag 3: Siem Reap
Na het ontbijt wordt u opgehaald voor één van de hoogtepunten van uw vakantie: het bezichtigen van het indrukwekkende Angkor tempelcomplex. Onder begeleiding van een Engelstalige gids gaat u de meest belangrijke tempels van het complex bezichtigen. Op het programma staat dan ook in ieder geval een bezoek aan Angkor Thom, The South Gate, Bayon, Ta Prom en natuurlijk de bekendste tempel van allemaal: Angkor Wat. Aan het eind van de middag zult u vanaf de Pre Rup tempel genieten van de zonsondergang.

In de avond kunt u optioneel een Apsara dansshow bijwonen met buffet diner.

Dag 4: Siem Reap
Vandaag brengt u een bezoek aan het bijzonder mooie Banteay Srey (de tempel voor vrouwen). Deze tempel is bijzonder vanwege de best bewaarde ragfijne reliëfs van het Angkor complex. Vervolgens bezoekt u de Banteay Samre tempel, een hindoeistische tempel in de Angkor Wat stijl. Deze tempel staat bekend om de mooie Vishnu afbeeldingen.

Er is ook tijd vandaag om te stoppen bij lokale dorpen om te zien hoe ze lokale producten maken, zoals rijstpapier. Voordat u terugkeert naar Siem Reap bezoekt u nog een zijdefabriekje, waar u ziet hoe zijde gemaakt wordt. De middag is ter vrije besteding. U kunt bijvoorbeeld een bezoek brengen aan het Angkor Nationaal Museum of ontspannen en genieten van een heerlijke Cambodjaanse massage.

Dag 5: Siem Reap
Deze dag kunt u zelf bepalen wat u wilt gaan doen. Uiteraard kunt u, na het ontbijt, nog een hele dag gaan besteden met het bezichtigen van andere jungle-tempels van het Angkor Complex. Indien gewenst kan onze agent vervoer en een gids voor u regelen. Ook wanneer u vandaag geen tempels wilt bezichtigen, biedt dit provinciestadje genoeg mogelijkheden voor een dag vol vermaak. Zo kunt u de dierentuin Angkor Zoo bezoeken, gelegen nabij het Angkor complex. U kunt ook een handnijverheidscentrum bezoeken of het kleine maar interessante Civil War Museum.

Dag 6: Siem Reap-Battambang
Na een vroeg ontbijt vertrekt u per boot naar Battambang. Deze tocht is een van de mooiste in Cambodja. Het eerste deel gaat over het Tonle Sap meer, het laatste stuk voert u over de Sangker rivier. Houdt uw camera paraat, want deze tocht staat garant voor mooie foto’s. U vaart langs verschillende drijvende dorpjes en de natuur onderweg is prachtig. Afhankelijk van de waterstand duurt de tocht 7 tot 9 uur in het regenseizoen (circa mei tot en met oktober) en 10-12 uur in het droge seizoen (circa november tot en met april). Vanwege de lengte van deze boottocht en het feit dat het een authentieke, zeer eenvoudige boot betreft die u deelt met andere (lokale en internationale) reizigers, is deze tocht niet voor iedereen geschikt. U zit op houten bankjes met een kussen en er zijn geen faciliteiten op de boot aanwezig, behalve een eenvoudig toilet. Neem uw eigen drankjes en snacks daarom mee.

Indien u denkt dat deze boottocht niet voor u geschikt is, kunt u deze vervangen door een autotransfer, met meer comfort. Geef dit aan bij boeking. Dit is bovendien aan te raden in het droge seizoen, in de maanden november tot en met april.

Dag 7: Battambang
De omgeving van Battambang heeft meer te bieden dan u in eerste instantie zou denken. In de ochtend bezoekt u Phnom Sampeau, waar zich ooit de beruchte 'Killing Caves' bevonden tijdens het Khmer Rouge regime. Nu is het echter een vredige plaats om van het landschap te genieten. Via fruitplantages reist u naar Wat Banan, een tempel uit de 11e eeuw dat mooi bovenop een heuvel ligt. Geniet hier van de mooie landelijke omgeving en wandel rond de oude tempel.

In de middag bezoekt u enkele lokale dorpen rondom Battambang. Hier ziet u hoe lokale producten gemaakt worden, zoals rijstpapier, 'prahoc' (typisch Cambodjaans vismengsel), 'grolan' (plakrijst in een bamboestok) en andere Cambodjaanse gerechtjes. Ook ziet u hoe op traditionele wijze stoffen geweven worden en hoe handnijverheden worden uitgeoefend.

Dag 8: Battambang-Phnom Penh
Het grootste gedeelte van deze dag zal ten goede komen aan de reis van Battambang naar Phnom Penh. Onderweg maakt u een stop in Kampong Chhnang. De omgeving rond het stadje staat bekend om zijn pottery (aardewerk) dorpjes, waar u er één van bezoekt. Op authentieke wijze wordt hier nog aardewerk gemaakt. Ook bezoekt u vandaag Oudong, de voormalige koninklijke hoofdstad van Cambodja. U maakt een ritje in een ossenwagen door de rijstvelden en ziet hoe een lokale familie palmsuiker maakt. U beklimt vervolgens Oudong Mountain om van een schitterend uitzicht te genieten over de omringende vlaktes. Dan komt u aan in Phnom Penh, de huidige hoofdstad van het land.

Dag 9: Phnom Penh
Na het ontbijt staat er een Phnom Penh citytour op het programma. U begint met een bezoek aan de belangrijkste tempel van deze stad: Wat Phnom. Vervolgens bezoekt u het beroemde Koninklijk Paleis. Op het terrein van dit 'Royal Palace' bevindt zich ook de Silver Pagoda, een prachtige tempel voorzien van een geheel verzilverde vloer. Dat de stad niet alleen leuke en mooie dingen te bieden heeft, blijkt al gauw tijdens een bezoek aan het Tuol Sleng museum. Deze voormalige school geeft een goede indruk van welke gruwelheden hier hebben plaatsgevonden tijdens het regime van de Khmer Rouge. U eindigt de middag op de Russische Markt, waar u rustig kunt rondkijken en leuke dingetjes op de kop kunt tikken.

Optioneel kunt u uw excursie verlengen met een boottocht over de Mekong rivier. U maakt dan een boottocht van circa een uur om de zonsondergang vanaf de rivier te ervaren. U ziet bovendien het lokale leven aan de rivier aan u voorbij trekken.

Dag 10: Phnom Penh-Kampot
Rond het middaguur vertrekt u per auto naar Kampot. Onderweg bezoekt u Phnom Chisor, een heuvel die een oude ruïne-tempel herbergt. Vanaf de top van de berg heeft u een prachtig uitzicht op de rijstvelden. De tempel werd gebouwd op de top van de 380 meter hoge heuvel door Koning Sorayak Varman I in de 11e eeuw. U kunt de berg aan de westkant beklimmen via een trap met 180 treden en u daalt af via de trap met 408 treden aan de zuidzijde.

In de namiddag gaat u aan boord van een bootje voor een panoramische boottocht bij zonsondergang. U passeert vissersdorpjes, pagodes en mangrovebossen. Ook ziet u hoe de vissersbootjes worden klaargemaakt om uit te varen, voor de dagelijkse visvangst. Aan het einde van de dag arriveert u in Kampot.

Dag 11: Kampot
Per tuktuk gaat u de prachtige omgeving van Kampot verkennen. U bezoekt onder andere de zoutvelden en Phnom Chhork. Dit is een bijzondere grot met een tempel uit het Angkor tijdperk. Kampot staat bekend om de peperproductie en u bezoekt dan ook een peperplantage. De rest van de dag is ter vrije besteding. Het is een aanrader om naar Kep te gaan. Deze plaats staat bekend om heerlijke verse visgerechten, zoals garnalen en krab.

Dag 12: Kampot-Sihanoukville
Per auto reist u vandaag naar Sihanoukville. Vroeger was deze plek langs de korte Cambodjaanse kustlijn de plek waar wapens voor de Rode Khmer en de Vietcong het vasteland op werden gebracht. Tegenwoordig worden de prachtige stranden vooral gebruikt ter ontspanning. Zowel de lokale bevolking als toeristen komen hier graag. De witte stranden en het heldere water zijn dan ook erg uitnodigend. U kunt hier langs één van de vier stranden heerlijk ontspannen of de wereld onder water ontdekken op de riffen bij een van de nabij gelegen eilandjes. Op de stranden kunt u een maaltijd van versgevangen vis voor u laten bereiden.

Dag 13-14: Sihanoukville
Geniet deze twee dagen van zon, zee en strand.

Dag 15: Sihanoukville-Vertrek Phnom Penh
Uw chauffeur haalt u op en zal ervoor zorgen dat u ruim op tijd aanwezig bent op het internationale vliegveld van Phnom Penh voor uw vlucht naar Amsterdam. Uw Cambodja ervaring is hiermee helaas alweer tot een eind gekomen.

Dag 16: Aankomst Amsterdam
Aankomst op Schiphol.


Routekaart


Soorten reizen

Vliegtickets

Over 333travel

Reisinformatie

In de media

Bekijk ook eens

Bestemmingen

© 2019 333travel