Zoover winnaar Beste verre reizen specialist
  • ANVR
  • SGR
  • Calamiteitenfonds
Vorige pagina

18 Dagen, vanaf* Dit zijn indicatieprijzen
Direct reserveren? Offerte opvragen

Rondreis: Bijzondere Binnenlanden van Cambodja

(R-4630)

18-daagse privé rondreis Cambodja

Dag 1: Vertrek Amsterdam
U vliegt vanaf Schiphol naar Siem Reap.

Dag 2: Aankomst Siem Reap
Bij aankomst op het internationale vliegveld van Siem Reap wordt u opgehaald door uw chauffeur die u naar uw hotel brengt. Ondanks dat de provincie Siem Reap tot de armste van Cambodja behoort, herbergt het wel een van de grootste cultuurschatten ter wereld: Angkor Wat. Dit tempelcomplex staat op de werelderfgoedlijst van UNESCO en is een van de belangrijkste archeologische ontdekkingen in Zuidoost-Azië. Vandaag kunt u rustig bijkomen van uw reis en de gezellige stad Siem Reap gaan verkennen.

Dag 3: Siem Reap
U kunt niet in Siem Reap zijn geweest zonder een bezoek aan een van de mooiste tempelcomplexen ter wereld: het indrukwekkende Angkor tempelcomplex. Dit was de zetel van het ooit machtige en invloedrijke Khmer koninkrijk. Onder begeleiding van een Engelstalige gids gaat u de meest belangrijke tempels van het complex bezichtigen. Op het programma staat dan ook in ieder geval een bezoek aan Angkor Thom, The South Gate, Bayon, Ta Prom en natuurlijk de bekendste tempel van allemaal: Angkor Wat. Maar ook de minder bekende tempels Phimeanakas en Baphuon mogen niet ontbreken. Aan het eind van de middag kunt u een heuvel beklimmen die is getooid met de Pre Rup tempel, voor een schitterend uitzicht en een prachtige zonsondergang.

Dag 4: Siem Reap-Tonle Sap meer
Na een rustige ochtend vertrekt u in de vroege middag naar het schitterende Tonle Sap meer. U maakt een mooie boottocht over het meer en door een overstroomd bos, terwijl uw gids u alles vertelt over het ecosysteem en de flora en fauna van dit unieke landschap. Na circa 1,5 uur arriveert u bij een drijvend dorp, waar u het dorpsleven leert kennen. In een klein roeibootje vaart u door het dorp heen en u zult verschillende aspecten van het dorpsleven leren kennen. Zo zijn er verschillende fokbedrijven waar o.a. krokodillen en vissen gekweekt worden, werkplaatsen waar boten gemaakt worden, een schooltje en drijvende tuinen. Geniet van een lokale avondmaaltijd in het Community Restaurant terwijl om u heen de bewoners langzaam de dag afsluiten en de zon rustig achter de horizon wegzakt. Uw eindpunt voor vandaag is het drijvende huis van uw gastgezin, waar u vanavond zult overnachten.

Dag 5: Tonle Sap meer-Siem Reap
Word vroeg wakker met een lokaal ontbijt terwijl de zon weer langzaam boven de horizon uitkomt. Nadat u afscheid heeft genomen van uw gastgezin, gaat u weer aan boord van uw boot om op weg te gaan naar het vogelreservaat Prek Toal. In dit enorme reservaat wonen honderden soorten vogels, waarvan de meeste trekvogels zijn. Zo verblijven hier, afhankelijk van de tijd van het jaar, o.a. zeldzame kraanvogels, pelikanen, reigers maar ook vele kleine, kleurrijke vogelsoorten. De ochtend is gewijd aan ‘vogelspotten’ terwijl u door smalle kanaaltjes en waterwegen vaart, vanaf de oever en vanaf de kijktorens waar rangers de vogels in de gaten houden.

U gaat nog een laatste keer terug naar het drijvende dorp, waar voor u een lokale lunch is bereid. Dan is het tijd om terug naar het vasteland te varen en terug te gaan naar Siem Reap, waar u de rest van de middag ter vrije besteding heeft.

Dag 6: Siem Reap-Kampong Cham
Vandaag begint uw reis de binnenlanden in. Uw eerste stop is het zeer oude tempelcomplex Sambor Prei Kuk, gebouwd in de 6e-7e eeuw. Deze periode wordt de Chenla periode genoemd, naar de provincie die zich afscheidde en een van de machtigste rijken van Zuidoost-Azië werd. De ruïnes van dit tempelcomplex zijn uniek omdat ze een van de weinige overblijfselen zijn uit de Chenla periode. Een lokale gids die alles weet van Sambor Prei Kuk neemt u mee de jungle in, waar het tempelcomplex verborgen ligt. Te voet of per fiets, dat mag u zelf kiezen, bezoekt u de drie belangrijkste tempels die onderling verbonden zijn door mooie junglepaadjes. De dag wordt afgesloten met een bezoek aan de ‘Isanborei Crafts Hut’, waar u ziet hoe lokale handnijverheidsproducten gemaakt worden. U overnacht in Kampong Cham.

Dag 7: Kampong Cham-Kratie
Op weg naar Kratie neemt u een veerboot naar Koh Trong, een klein vredig eilandje in de Mekong rivier tegenover Kratie. Er is hier een ontwikkelingsproject gestart om de eilandbewoners te helpen en om dit project te steunen, worden er van de lokale gemeenschap fietsen gehuurd. Met een lokale gids fietst u over smalle paadjes langs prachtige traditionele houten Khmer huizen en pagodes. Onderweg stopt u een paar keer om de heerlijke vruchten te proeven die dit eiland te bieden heeft. Aan het einde van de middag neemt u de boot naar Kratie. Als u wilt kunt u van een bijzondere zonsondergang genieten aan de Mekong rivier.

Dag 8: Kratie-Banlung (Ratanakiri)
Deze ochtend gaat u het regenwoud verkennen met een mooie waterval en verschillende waterpoeltjes. Hier kunt u een verfrissend dipje nemen en een wandeling maken. Dan reist u door naar het Yaklom meer, dat zich heeft gevormd in een vulkanische krater. Het water is erg helder en het kratermeer wordt omzoomd door een weelderige vegetatie. U kunt bij het bezoekerscentrum, compleet met museumpje, meer informatie inwinnen over dit gebied of een wandeltocht rond het meer maken.

Dag 9: Banlung-Kroeung Village
U reist vandaag in noordelijke richting. U doorkruist Veyrum Plang, een rond lavaveld in het bos. In het regenseizoen vindt u hier in de buurt bovendien een kleine waterval omringd door grotten. U bezoekt tevens enkele Kroeung dorpjes in het bos.

Hoe noordelijker u reist, hoe mooier de bossen worden. In sommige Kroeung dorpjes zult u, afhankelijk van het seizoen, enkele indrukwekkende 'vrijgezellenhuizen' zien die gebouwd zijn op hoge palen. Zodra de mannelijke bewoner een gezin heeft gesticht, wordt zo'n huis gesloopt en het volgende seizoen mag een andere vrijgezelle man hier zijn huis bouwen.

In de middag maakt u een trekking naar uw overnachtingsplaats. U wandelt door velden, bamboebossen en waadt door een riviertje om het Kroeung dorp in het bos te bereiken waar u de nacht zult doorbrengen.

Dag 10: Kroeung Village-Banlung
U vervolgt uw trekking door een bamboebos en bereikt een dorpje aan de rivier. Aan de overkant van de rivier zult u een Chinees dorpje zien liggen dat er erg pittoresk uitziet. Dit dorpje is als het ware een Chinese enclave in Cambodja en de bewoners van dit dorpje spreken dan ook nauwelijks Cambodjaans. Een eindje stroomopwaarts bereikt u een dorpje dat nog een zeer traditioneel begrafenisritueel beoefent. Dan is de tijd gekomen om terug te keren naar Banlung.

Dag 11: Banlung-Kratie
De ochtend staat in het teken van de reis terug naar Kratie. De namiddag heeft u ter vrije besteding. U kunt een wandeling langs de oever van de rivier maken of Kratie zelf verkennen.

Dag 12: Kratie-Mondulkiri
U gaat naar Kampi, waar een van de grootste groepen Mekongdolfijnen woont, beter bekend als de Irrawaddy dolfijnen. Dit is een ernstig bedreigde dolfijnsoort die alleen in diep zoetwater leeft. U gaat aan boord van een traditionele vissersboot om over de rivier te varen en hopelijk enkele van deze dolfijnen te zien. Hierna vervolgt u uw reis naar Mondulkiri, waar u aan het einde van de middag zult aankomen in Sen Monorom voor de overnachting.

Dag 13: Mondulkiri
Weer een dag dat in het teken staat van een ontmoeting met een bijzonder dier: de Aziatische olifant. U wordt naar het Elephant Valley Project gebracht (gesloten op zaterdag en zondag), een speciaal reservaat opgezet om oude en mishandelde olifanten op te vangen en een goed leven te geven. De olifanten zijn hier geen toeristische attractie en u zult dan ook geen rit op een olifant maken. U gaat daarentegen twee olifantenfamilies ontmoeten in de jungle. U leert over het leven van de olifant, zijn persoonlijke verzorger de 'mahout' en deze uitgestrekte bossen. Een leerzame maar vooral een bijzondere en onvergetelijke dag! Aan het einde van de dag keert u terug naar Sen Monorom.

Dag 14: Mondulkiri
Vandaag gaat u 2 prachtige watervallen bezoeken. Na een vroeg ontbijt stapt u op een mountainbike en gaat u op weg naar de eerste waterval. Na een klein stukje over de rustigste snelweg die u waarschijnlijk ooit gezien heeft, fietst u verder over een zandweg over groene heuveltoppen met fraaie uitzichten over de pittoreske omgeving. Een korte wandeling brengt u naar de voet van de waterval. In het regenseizoen is het een woeste, razende waterval, terwijl het in het droge seizoen een klaterend watervalletje is waar u in de poeltjes heerlijk kunt zwemmen. Per auto reist u vervolgens via een hobbelige weg naar de tweede en grootste waterval van Cambodja. De waterval bestaat uit twee niveaus. Nadat u de waterval op het eerste niveau hebt bewonderd, daalt u een junglepad af naar het tweede niveau. Hier heeft u een machtig uitzicht op de waterval. In het droge seizoen kunt u aan de voet van de waterval een dip nemen. U reist weer terug naar Sen Monorom.

Dag 15: Mondulkiri-Phnom Penh
Vandaag volgt een lange autorit naar de hoofdstad van het land, Phnom Penh. Onderweg zullen er regelmatig stops worden gemaakt om de benen te strekken en foto’s te nemen van het landschap.

Dag 16: Phnom Penh
Na het ontbijt stapt u in een tuktuk voor een verkenningstocht door de stad. U begint met een bezoek aan de belangrijkste tempel van deze stad: Wat Phnom. Vervolgens bezoekt u het beroemde Koninklijk Paleis. Op het terrein van dit 'Royal Palace' bevindt zich ook de Silver Pagoda, een prachtige tempel voorzien van een geheel verzilverde vloer. Dat de stad niet alleen leuke en mooie dingen te bieden heeft, blijkt al gauw tijdens een bezoek aan het Tuol Sleng museum. Deze voormalige school geeft een goede indruk van welke gruwelheden hier hebben plaatsgevonden tijdens het regime van de Khmer Rouge. U eindigt de middag op de Russische Markt, waar u rustig kunt rondkijken en leuke dingetjes op de kop kunt tikken.

Optioneel kunt u uw excursie verlengen met een boottocht over de Mekong rivier. U maakt dan een boottocht van circa een uur om de zonsondergang vanaf de rivier te ervaren. U ziet bovendien het lokale leven aan de rivier aan u voorbij trekken.

Dag 17: Vertrek Phnom Penh
Na het ontbijt zal uw chauffeur u op tijd ophalen om u naar de luchthaven te brengen voor uw vlucht terug naar Nederland. Deze bijzondere Cambodja-ervaring komt hier tot een eind, maar u zult met vele onvergetelijke herinneringen huiswaarts keren.

Dag 18: Aankomst Amsterdam
Aankomst op Schiphol.


rivieroever in Phnom Penh
Luchtfoto van Angkor Wat

Routekaart


Soorten reizen

Vliegtickets

Over 333travel

Reisinformatie

In de media

Bekijk ook eens

Bestemmingen

© 2019 333travel