Zoover winnaar Beste verre reizen specialist
  • ANVR
  • SGR
  • Calamiteitenfonds
U bent hier: Home > Reisvoorbereiding > Visum > Vietnam
Vorige pagina

Visum bepalingen Vietnam

Voor Vietnam heeft u een geldig paspoort nodig dat na vertrek uit Vietnam nog minimaal zes maanden geldig is. Tevens heeft u een visum nodig. Hiervoor heeft u enkele mogelijkheden.

Elektronisch visum oftewel e-visum
Heeft u een Nederlands paspoort, hoeft u slechts 1 keer Vietnam binnen te komen (single entry) en blijft u maximaal 30 dagen in Vietnam, dan komt u in aanmerking voor het e-visum. Deze kunt u zelf aanvragen via deze link. Deze website werkt het best in Chrome of Firefox. U heeft voor de aanvraag een goede foto of digitale scan nodig van uw paspoort en pasfoto.

U vult het aanvraagformulier in en uploadt de foto's/scans volgens de instructies. Met een credit card kunt u de kosten van USD 25 per persoon voor het visum voldoen. U krijgt een persoonlijke bevestigingscode waarmee u op deze zelfde website zelf uw aanvraag in de gaten kunt houden. Dit duurt minimaal 3 werkdagen maar kan langer duren, bijvoorbeeld bij grote drukte of als er lokale feestdagen zijn.

Zodra uw aanvraag bevestigd is, print u uw elektronisch visum uit en houdt u deze bij uw paspoort. Deze heeft u nodig bij het inchecken op uw vlucht naar Vietnam en bij aankomst in Vietnam. Bij aankomst in Vietnam kunt u met dit visum meteen naar de douane en hoeft u niet meer langs de visumbalie.

Het e-visum is geldig voor vele belangrijke luchthavens en grensovergangen van Vietnam (zie hier voor een overzicht), maar bijvoorbeeld niet voor de grensovergang Vinh Xuong via de Mekong Rivier naar Cambodja. U mag via deze grensovergang niet in- of uitreizen met het e-visum.

Visum on arrival
Vliegt u aan op Hanoi, Ho Chi Minh Stad of Danang, heeft u een Nederlands of Belgisch paspoort en blijft u maximaal 30 dagen in Vietnam, dan kunt u het visum bij aankomst op de luchthaven kopen, uitsluitend met een visa approval letter!

Om een visum bij aankomst op de luchthaven te kopen, heeft u enkele zaken nodig:
Een 'visa approval letter'
2 recente pasfoto’s
Voldoende Amerikaanse dollars voor het visum ter plaatse

De 'visa approval letter' is een officiële goedkeuringsbrief van de Vietnamese autoriteiten zodat u een visum bij aankomst in Vietnam kunt kopen. Deze brief kan 333travel voor u regelen als u een Vietnam reis bij ons geboekt heeft. De aanvraag van deze brief duurt minimaal 5 werkdagen en wij hebben hiervoor de paspoortgegevens van alle reisgenoten nodig.

Visumkosten voor visum bij aankomst
€ 14,- p/p voor de visa approval letter.
USD 25 p/p voor het visum, bij aankomst in Vietnam te betalen.

Reist u over land naar Vietnam, bijvoorbeeld vanuit Cambodja, Laos of China, of duurt uw reis langer dan 30 dagen, dan is het niet mogelijk om een visum bij aankomst te kopen. Het visum dient dan al van tevoren in Nederland/België geregeld te worden.

Visum via het consulaat
Het visum kunt u snel en veilig regelen via onze professionele partner Visa4all. In dit geval betaalt u extra handlingkosten. Zie www.visa4all.nl/333travel of bel 085 4017661 op werkdagen tussen 09.00 - 17.00 uur.

Bezoekadres
Kruisweg 609
2132NH Hoofddorp

Wanneer u niet de Nederlandse nationaliteit heeft, kunnen afwijkende bepalingen gelden. Dit dient u zelf te checken met het betreffende consulaat.

Soorten reizen

Vliegtickets

Over 333travel

Reisinformatie

In de media

Bekijk ook eens

Bestemmingen

© 2019 333travel