Zoover winnaar Beste verre reizen specialist
  • ANVR
  • SGR
  • Calamiteitenfonds
U bent hier: Home > Reisinformatie > Landinformatie > Zuid afrika > Tuin Route

Streekinformatie over de Tuin Route

De Tuin Toute ( ‘Garden Route’) is een van de mooiste en meest gewilde reisbestemmingen in Zuid-Afrika. Het begint bij Humansdorp net buiten Port Elizabeth en eindigt in de buurt van Swellendam in het westen.

De meest interessante stukken strekken zich uit van de mond van de Stormsrivier in het Tsitsikamma National Park tot aan Mossel Bay.
Langs de adembenemende kust prijkt de Tuinroute met steile rotswanden afgewisseld door witte zandstranden en enorme groene regenwouden. De bronnen de rivieren liggen in de aangrenzende bergketens, die deel uitmaken van de Great Escarpment. Rivieren kronkelen door groene kustvlaktes en stromen vervolgens naar de Indische Oceaan. Historische gebeurtenissen lieten ook hun sporen achter in deze regio.

Een van de eerste kolonistenbewegingen van Zuid-Afrika was die van boeren die uit de Kaap langs de Tuinroute naar het oosten trokken. Dit vruchtbare land kwam overeen met het Voortrekkers idee van de Hof van Eden. De kust tussen de Stormsriviermond en Keiriviermond in de Oost Kaap wordt de Sunshine Coast genoemd omdat het een aangenaam subtropisch klimaat heeft.

Soorten reizen

Vliegtickets

Over 333travel

Reisinformatie

In de media

Bekijk ook eens

Bestemmingen

© 2018 333travel